0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #480 -: Септември 08, 2010, 20:46:53 pm »
malkave6tiza, не се притеснявай излишно. Щом Персенска е казала, че всичко е добре не се опитвай да си търсиш проблеми. Единствено Е2 ти е малко висок, но ако всички фоликули са ти с почти еднакви размери и няма доминантен фоликул всичко е ОК.

*
« Отговор #481 -: Септември 08, 2010, 21:15:27 pm »
Здравейте момичета,

Днес някой успя ли да се свърже със секретарките? От сутринта звъня и ми дава или заето или ми се включва секретар.
При мен е същото, цял ден звъня. Утре продължавам, все някога ще вдигнат. Успех
« Отговор #482 -: Септември 08, 2010, 21:19:52 pm »
Здравейте момичета,

Предстои ми първа среща с д-р Стаменов и идвам с готови изследвания от предния ми лекар с две отклонения които много ме притесняват:
АМХ - 0.5
генетичните ми изследвания показват че съм генотип C/C - A1298C мутация (не знам дали използвам верните термини)

Някоя от вас има ли подобни проблеми...

Благодаря ви! Успех на всички!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -темk
« Отговор #483 -: Септември 08, 2010, 22:27:03 pm »
...
И да попитам знаещите -Как се определя по какъв протокол ще е стимулацията?   

Години, ячников резерв, предишен опит...
С риск да досадя , ще те питам пак: щом така се определя протокола аз лично се учудих,че съм пак по къс ,защото първият ми неуспешен опит в друга клиника беше къс. Реагирах доста зле и даже ми бяха казали да не пробвам втори път .
Разбира се имам доверие на лекарите сега ,но се чудя защо съм пак по къс !

Вероятно ще ти сменят хормоналните лекарства за стимулацията.

Ако те притеснява протокола, по който ще си стимулирана, по-добре го обсъди с лекуващия лекар той най-добре познава твоя статус.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #484 -: Септември 08, 2010, 22:32:08 pm »
Благодаря ви много.
Явно не съм се изразила правилно.Аз като пълен лаик не съм наясно кои хормони се изследват на 2 ден от МЦ за стартиране на процедура по къс протокол и съответно ако стойностите на хормоните ми са близки до тези които съм посочила ,дали може да се почне стимулация или трябва да са по-ниски.Т.е. ЛХ,ФСХ,Е2 с какви стойности трябва да са за да се стартира опит по къс протокол.?Дано този път ме разбрахте какво питам. :wink:

За стартиране е важно ФСХ да е в норма и да нямаш задържан фоликул, който да попречи на стимулацията, респектвно Е2 да е в норми.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #485 -: Септември 09, 2010, 09:11:21 am »
Момичета, от какво зависи дали при необходимост от изолиране на тръбите да се направи хистероскопия или лапароскопия? На мен за сега ми казаха, че едната тръба ще трябва да се изолира чрез хистероскопия, но виждам много постове, в които е написано, че пряват лапаро. И изведнъж ме хвана някакъв страх, като отида на 22.09. при д-р Персенска да не ми каже тя нещо друго. На мен вече ми е правена лапароскопия за премахване на една киста. Тогава са огледали всичко и сега трябва само да се изолира тази тръба.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #486 -: Септември 09, 2010, 09:29:34 am »
Хистерото е по-лека процедура, аз бих я предпочела. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #487 -: Септември 09, 2010, 09:41:58 am »
Мая, когато има възможност тръбите да се изолират чрез хистероскопия се прави с хистероскопия. Предпочита се защото е по-лека манипулация за пациента, дава възможност да се огледа каналът, кухината, лигавицата на матката, отворите на маточните тръби.
Изолирането на тръбите става със запушване на отворите на маточните тръби - това се постига като с хистерорезектора се обработват вътрешните отвори на маточните тръби.

Ето ти няколко линка, които биха ти били от полза:
http://www.drdinchogeorgiev.com/operations.html
http://invitro-bg.com/display.php?page=m6
« Отговор #488 -: Септември 09, 2010, 09:42:13 am »
Аз също. И се бях успокоила. Днес ми хрумна въпроса от какво зависи коя процедура да се приложи. Въпросът е да не ми кажат, че непременно трябва да е лапаро. Ама и аз само си вкарвам предварително разни идеи в главата.
« Отговор #489 -: Септември 09, 2010, 09:43:51 am »
Благодаря ви отново ,момичета!
Доста прочетох вчера,но няма да го мисля отсега какво ще бъде през октомври.
И аз не мога да си обясня от вчера -защо казвате че Е2 ми е висок,все пак не е на горната граница а по средата.Но не това ми е притеснението.Както писах по рано на 9-ти ден бях при мойта АГ за преглед т.е. на 02.09.(ПРМ-25.08.10)и тогава нямах доминантен ф-л ,но се видяха ф-ли в ДЯ.На 07.09. при прегледа при д-р Персенска имах ф-л в ДЯ с р-ри 15-18.Еми бясна съм на мойта АГ -как не видя ф-ла ами директно отсече ановулаторен цикъл.Както и да е.
Успех на всички в процедура  :bighug:
« Отговор #490 -: Септември 09, 2010, 09:47:19 am »
Благодаря ви evro и Мецани.
« Отговор #491 -: Септември 09, 2010, 18:44:49 pm »
Айдеее..и аз се зачетох във втория линк на Мецани и леко взех да влизам във филма...то нали все със страх подхождам към всичко...

Та...видях, че пише давали ДВД запис от хистероскопията, вярно ли дават, трябва ли да си нося диск?

Бих си гледала процедурата с интерес...миналата година ме беше яд, че не питах доц. Томов дали може да ми направят запис от лапарото и сега съм много любопитна  :)
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!

Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
« Отговор #492 -: Септември 09, 2010, 20:18:58 pm »
Айдеее..и аз се зачетох във втория линк на Мецани и леко взех да влизам във филма...то нали все със страх подхождам към всичко...

Та...видях, че пише давали ДВД запис от хистероскопията, вярно ли дават, трябва ли да си нося диск?

Бих си гледала процедурата с интерес...миналата година ме беше яд, че не питах доц. Томов дали може да ми направят запис от лапарото и сега съм много любопитна  :)
Искам да ти кажа, че и аз подробно бях изчела инфото за хистерото, дори можех да го рецитирам  :D, обаче някои неща се разминават възможно е аз да съм ги интерпретирала по мой си начин.Треска ме тресеше и мен, но мина и замина та се и забрави така че споко. ДВД не дават, така че не носи нищо.
*
« Отговор #493 -: Септември 09, 2010, 20:40:32 pm »
New Love , аз не съм и искала ДВД. Ако държиш да имаш, може би е по-удачно предварително да уведомиш лекарите, че желаеш да получиш запис на хистероскопията.
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #494 -: Септември 09, 2010, 20:59:35 pm »
Здравейте мили дами някой може ли да ми каже номера на Д-р Шевкедова,или да ми предложи някакъв друг вариант как да разбера за какво по точно ме викат на 20-я ден от цикъла ми,аз по горе в темата ви попитах,но пак ще уточня предстой ми 1-ви опит и не знам дали за блокаж ме викат или да започваме стимулация.По горе момичетата ми казаха,че най вероятно за блокаж,но аз имам приятелка с 5 опита,(и последния 5-ти успешен :cheerleader:)че тя винаги е отивала и направо започва стимулацията.Питам за да знам за 10-Тина дни ли да се приготвя ли само за 1,ако е за блокаж,ако е за стимулация да търся тук във форума някое момиче което е по същото време и като мен не е от София да си поделим квартирата.Споделих всичко това да не ми се чудите за какво толкова напирам да знам за какво точно ме викат.Благодаря ви за разбирането и се извинявам за дългия пост :oops:
*
« Отговор #495 -: Септември 09, 2010, 21:13:36 pm »
Бина, за блокаж те викат  :wink:
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -темk
« Отговор #496 -: Септември 09, 2010, 22:44:34 pm »
Здравейте мили дами  :wink:
Пожелавам успешни процедури на всички и много летни бебета догодина :D
Мойта питанка е следната:
Ние се насочихме към IVF на ЕЦ. За нас това е първата по-сериозна стъпка към заветната цел,та се питах ако има момичета минали или минаващи по този път да споделим инфо.
Как се процедира в клиниката? Пункцията с пълна упойка ли е?
И не на последно място колко струва?
Малко дълго стана ,за което се извинявам.
Лека вечер на всички и още веднъж късмет  :wink:
« Последна редакция: Септември 09, 2010, 23:04:50 pm от Дианче »
« Отговор #497 -: Септември 09, 2010, 23:10:15 pm »
Бина, щом те викат на 20ти ден е за блокаж, както ти е писала Мецани. Няма как на този ден да се започне стимулация, сигурно твоята приятелка са я викали в началото на цикъла и затова е започвала стимулация веднага.
Дианче, аз като правих инвитро на ЕЦ поисках да е с упойка, понеже ме беше страх, въпреки, че няколко момичета ми казаха, че изобщо не боли, но мен все пак ме достраша и казах, че искам с упойка. Те ще те попитат как предпочиташ. Когато аз правех се плащаше 300 лева в деня на пункцията и после още 650 ако има трансфер.
Лека вечер момичета и късмет на всички!
« Отговор #498 -: Септември 09, 2010, 23:14:00 pm »
Бина, ще повторя и аз казаното от другите. Викат те за блокаж. Той се слага на 20-21 ден и ще си явно по дълъг протокол. Твоята приятелка вероятно е била по къс. Успех, не се притеснявай.
*
« Отговор #499 -: Септември 09, 2010, 23:20:45 pm »
Здравейте! Искам да ви питам как протичаше инвитро процедурата-след блокажа на 20-ти ден изчакваш да ти дойде цикъла,след това на кой ден от цикъла се ходеше за започване на стимулацията? Сега ми предстои втори опит,но забравих как беше. Благодаря ви!