0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #360 -: Август 24, 2010, 11:00:29 am »
Здравейте момичета, днес бях на цитонамазка и ми казаха, че имам сериозно възпаление. (иначе резултатът от намазката е добър)Пуснах си сега микробиологично изследване, за да видим каква е причината за възпалението. Притеснява ме това, че преди ИКСИ-то през април не съм правила микробиологично изследване и по време на процедурата може тези бактерии да са навлезли навътре. Д-р Персенска нищо не ми каза по време на прегледите. Все си мисля, че ако имаше нещо такова щеше да го види. Днес ми казаха, че се вижда зачервяване и обилен секрет. Би трябвало и док да го е видяла.  На мен не са ми казвали, че трябва. И преди ЦС също. Тогава питах д-р Бойчев и той каза, че не е необходимо микробиологично изследване. Вие преди ин витрото и ЦС правихте ли си микробиология?
*
« Отговор #361 -: Август 24, 2010, 11:11:07 am »
Аз си правих МБ преди ЦС, след нея веднага в рамките на няколко последователни месеца направих хистероскопия и после ИКСИ.
*
« Отговор #362 -: Август 24, 2010, 11:13:12 am »
Здравейте. След неуспешно инвитро съм (теста ми беше на 09.08), като преди да започна процедурата, взимах Агапурин и Оксибор. По време на стимулацията правих вливания с Киовиг. Въпроса ми е, сега дали трябва да започна пак да пия лекарствата, или да изчакам да се свържа с доц.Балтаджиева.

Здравей, съжалявам за отрицателния резултат.
Предполагам, че нк-клетките са ти били завишени и затова си имала назначено такова лечение. За сега не е необходимо да започваш отново с приема на Агапурин. Когато започне работа клиниката,  пусни контрола на нк-клетките. След излизането на резултата се консултирай с доц.Балтаджиева, твърде вероятно е и да не се наложи продължаване на лечението. Имай в предвид, че преди започване на следващ опит, трябва задължително да направиш нова контрола на нк-клетките.

maya_the_bee , аз профилактично си пускам микробиология. Не се притеснявай толкова, твърде вероятно е да се окажат гъбички, нещо с което голяма част от жените се сблъскват за съжаление.
« Отговор #363 -: Август 24, 2010, 12:14:15 pm »
« Отговор #364 -: Август 24, 2010, 12:17:45 pm »
Благодаря на silvanchence .За съжаление док не си вдига GSM-а.Все още съм в чуденка какво да правя да отида ли на 07.09 когато ми е часа макар че ову ще е минала или да отложа часа.Но от друга страна как ще се вредя с час за края на септември  :ask: Изобщо не знам как да постъпя ...  а и разстоянието Б-с -София не е никак малко т.е. ако не си записвам час лично по тел. все ме режат,затова и последния път макар ову да беше минала пътувах до С-я и като влезнах да си запиша час за 07.09. по мои изчисления беше една мила жена и без възражения ме записа за 07.09.
« Последна редакция: Август 24, 2010, 12:21:50 pm от malkave6tiza »
*
« Отговор #365 -: Август 24, 2010, 16:18:46 pm »
malkave6tiza, Със сигурност клиниката започва да работи на 7-ми. По рано може да има доктор, ако има момичета с положителни тестове, които трябва да бъдат прегледани. Съветвам те да си ползваш часа на 7-ми. На прегледа преди да започнем моята стимулация, при мен също беше минала овулацията. Д-р Персенска каза, че е малко късничко, но няма проблем да стартираме.

« Отговор #366 -: Август 24, 2010, 16:33:39 pm »
maya_the_bee аз също преди последния си опит пуснах на моя глава (помолих Шевкетова да ми вземе пробите) микробиология, цитонамазка, хламидия, уреаплазма и мукоплазма. Последните 3 са много важни преди процедура. Носят се в Генетика.
Ако всичко е наред, можеш спокойно да започнеш процедура.
Аз правих и ЦС,както и биопсия.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #367 -: Август 24, 2010, 18:10:15 pm »
Здравейте, аз имам записан час за 07.09. Юли месец дочух случайно, че започват от -07.09, но не съм 100 % сигурна.

Успех  :D

« Отговор #368 -: Август 24, 2010, 18:11:25 pm »
Носят се в Генетика.

Това лаборатория ли е? Моля, дай адрес.
*
« Отговор #369 -: Август 25, 2010, 08:41:44 am »
Asita75, написала си, че са ти правили вливания с Киовиг по време на стимулацията. Живот и здраве, ако започна от септември, и на мен ми предстои едно такова. Бих искала да те попитам как се чувстваше защото на мен ми правиха миналата година две вливания с имуновенин и след второто почти бях сдала багажа  :( На теб на кой ден ти ги правиха преди трансфера и колко време беше самото вливане. Аз в момента рия Оксибор - всичкото това защото миналата година имунологичните не бяха хубави. Предполагам и на теб затова са ти ги предписали

Кураж и смело напред, знам колко ти е гадно след неуспешен опит, но трябва да се борим докато не стане  :)

« Отговор #370 -: Август 25, 2010, 10:08:22 am »

Това лаборатория ли е? Моля, дай адрес.

Предполагам, че е имала предвид "Геника"-клиниката работи с тях.http://www.genicalab.com/

Успех!
« Отговор #371 -: Август 25, 2010, 11:41:52 am »
luce, вливанията (2*5) ми ги правиха на 5-ти и 6-ти ден от цикъла (на 4-ти и 5-ти ден от стимулацията). Продължаваха по около 2,5 часа, като нищо особено не почувствах (освен потенето и позамайването, но предполагам, че това беше по-скоро от горещината и инжекциите). Та така-не е страшно. Мисля си само, дали не трябва да попиташ първо да си направиш контролно изследване, че от миналата година може да са се подобрили нещата. Успех  :)
*
« Отговор #372 -: Август 25, 2010, 12:33:27 pm »
Asita75, абсолютно права си - Стаменов ми каза да си пусна наново изследванията още юли и тогава имунологичните бяха всички, но за всеки случай имам предписано едно вливане за всеки случай.

Благодаря много за отговора, много ме успокои защото имам страх от последното с имуновенин.

извинявай, ако искаш можеш да не ми отговаряш, но бих искала да те попитам какво казаха докторите след неуспеха - евентуално каква би могла да бъде причината. Ако ти е тежко, не ми отговаряй, разбирам те    :?

Аз също ти желая много успех  :D :D :D 

« Отговор #373 -: Август 25, 2010, 13:31:21 pm »
luce, още не съм ходила на преглед. Теста ми беше на 9.08, и само по тел.звъннах да питам какво да правя с лекарствата. След отпуската им трябва да си запиша час за преглед и съответно да видим какво правим по-натам.
*
« Отговор #374 -: Август 25, 2010, 15:36:57 pm »
Asita, аз след втория опит понеже бях по къс протокол имах още 4 яйцеклетки при следващия цикъл които пунктираха,но в крайна сметка останаха само два. Върнаха ми ги веднага заедно със замразени, но за съжаление нищо не стана :( Но това не беше при Стаменов, а друга клиника

Ти по какъв протокол беше ?

« Отговор #375 -: Август 26, 2010, 13:38:20 pm »
luce, не знам по какъв протокол съм била-от 2-ри ден на цикъла започнахме стимулация (предполагам е било къс). А ти искаш да кажеш, че след инвитро, на следващия цикъл си имала 4 фоликула ли? Мале, ами аз като не знам кога чак ще мога да си запиша час за преглед, кой знае какво ще стане-в смисъл, че може и да станат кисти, нали? Кофти работа.
*
« Отговор #376 -: Август 26, 2010, 13:56:57 pm »
asita, може да имаш "остатъчна" реакция от стимулацията при къс цикъл. Щом си започнала от втори ден, сигурно и ти си била на къс протокол. Не се притеснявай, не  е задължително да се сдобиеш с кисти. Освен това, нали знаеш,че всеки организъм е различен, както и всеки случай и доктора преценява за всеки. Защо не пробваш да си запишеш час като обясниш, че си след неуспешен опит на къс цикъл и че би искала да видиш дали нямаш повече фоликула сега. Така май ще е най-добре.

Стискам палци  :)

« Отговор #377 -: Август 26, 2010, 14:48:30 pm »
Filiflionkata мерси много, разбира се, че имах предвид Геника, не знам от къде се е появило другото име  :D

Като ви вземат проба в Малинов, ти дават и картонче с адресите и контактите на лабораторията.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #378 -: Август 26, 2010, 15:17:43 pm »
luce, благодаря много, ще пробвам в първия ден след отпуската им да се запиша, като дано са по-благосклонни, и да ми дадат час за по-скоро.
*
« Отговор #379 -: Август 26, 2010, 15:32:48 pm »
Момичета, и аз имам въпрос, кога ще почне записването на часове, сега никой не вдига телефона, искам да си запиша час за начало на стимулация, ако има останали часове за октомври, ако не- за ноември, но кога най-рано ще мога да се свържа с тях, дали почват на 7ми или 9 септ или още на 1ви - имам предвид жените, които записват часовете, а не докторите :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!