0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #340 -: Август 20, 2010, 22:00:41 pm »
Момичета имам един въпрос, който може и да ви се стори глупав, но мен ме вълнува. На последния преглед преди трансфера цервикалната ми слуз беше "към единичка", така се изказа д-р Персенска. На предишния беше 0. На моя въпрос какво означава това, тя лаконично ми отговори, че напредваме бавно, но сигурно. Та въпроса ми е има ли някаква възможност тази стойност на цервикалната слуз да е причина за  неуспешния опит?

Цервикалната слуз показва наближавашата овулация. Свързана е и с нивото на естрадиола. Използва се за допълване на оценката на приближаващата овулация. Като стане тройчици, се очаква ову скоро, но само по това не може да се прогнозира. Нулата означава, че няма никаква слуз, единичката - съответно, че има някаква, но не е достатъчна.
« Отговор #341 -: Август 20, 2010, 22:03:07 pm »
Здравейте момичета, вероятно сега е период на застой, защото не текат активно процедури. Ще попитам нещо, пък дано има кой да отговори. Отнася се за момичетата, които са пациентки и на клиниката в Тутракан. Някой правил ли е хистероскопия при
д-р Б. Бойчев и как е минало ?
*
« Отговор #342 -: Август 21, 2010, 12:21:31 pm »
Момичета, моите резултати за хепатита излязаха и резултатите не са никак хубави. Положението не е трагично, но не е и добре. Д-ра каза, че за в момента и дума не може да става за ин витро. Трябва първо да ме излекува и така.
Притеснява ме факта, че подадохме новите документи към фонда и какво ще стане, след като ни се обадят.

Бих те посъветвала, да отидеш във фонда и да зададеш въпросите си там. Удължаването на заповедта по медицински причини е 3 месеца. Лошото в случая е, че лечението би продължило от 3 месеца до 1 година, т.е. зависи от буквичката на  хепатита. Надявам се, че си направила ПСР тест, за да се установи дали действително вирусът се намира в кръвта ти.
Успех!
*
« Отговор #343 -: Август 21, 2010, 15:29:04 pm »
Момичета имам нужда от вашето мнение и съвет. На 13.08 правих тест за овулация ,който показа положителен резултат, на 13, 14 и 16 бебеправихме. Няколко дена след предполагаемото овю силни придърпвания ниско долу в ляво и тежест сякаш има камък там.Вчера остра пронизваща болка като се прибирам от работа. Снощи ставам да пишкам и розово зацапване на гащичките. Тази сутрин нищо няма нито болки нито зацапване. Чудя се дали не е инплантационо зацапване това, но ме е срах и да не се вкарвам в филми, защото при инвитрото нито една яйцеклетка не се оплоди сама, а всичките с ИКСИ.Мислех си ако си назнача Дуфастон или Утрогестан сама дали ще повлияе на следващия цикъл ако не съм бремена, защото се очаква септември да правим ЗТ.Ох много съм объркана дайте съвети.На 01.09 се очаква да ми дойде и още е рано за тест,но ме е страх ако съм бремена да не стане нещо.  :ask:
« Отговор #344 -: Август 21, 2010, 20:20:28 pm »
Здравейте, момичета. Пак имам въпрос. По принцип имам разширени вени, но след стимулацията се увеличиха и сега имам по-често болки и парене. Някоя от вас имала ли е проблем след стимулацията с вените? Мисля да отида на консултация с хирург, за да ми предпише някакви лекарства, които не биха ми пречили за забременяване. В листовката на тези, които пиех до преди опита пише, че не трябва да се вземат в случей на опити за зачеване, пък и док ми го каза. В момента използвам само лекарства за мазане и един билков крем за вени. Какъв е вашият опит? Може да ми пишете и на лични. Благодаря ви предварително.
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #345 -: Август 22, 2010, 21:08:19 pm »
Момичета имам нужда от вашето мнение и съвет. На 13.08 правих тест за овулация ,който показа положителен резултат, на 13, 14 и 16 бебеправихме. Няколко дена след предполагаемото овю силни придърпвания ниско долу в ляво и тежест сякаш има камък там.Вчера остра пронизваща болка като се прибирам от работа. Снощи ставам да пишкам и розово зацапване на гащичките. Тази сутрин нищо няма нито болки нито зацапване. Чудя се дали не е инплантационо зацапване това, но ме е срах и да не се вкарвам в филми, защото при инвитрото нито една яйцеклетка не се оплоди сама, а всичките с ИКСИ.Мислех си ако си назнача Дуфастон или Утрогестан сама дали ще повлияе на следващия цикъл ако не съм бремена, защото се очаква септември да правим ЗТ.Ох много съм объркана дайте съвети.На 01.09 се очаква да ми дойде и още е рано за тест,но ме е страх ако съм бремена да не стане нещо.  :ask:

От това, което изчетох по форумите, чудеса стават и при иначе неуспешни ИКСИта...нали знаеш, шанса да си бременна е 50 на 50...Ако слагаш сега Утрогестан, ако си бременна, само ще ти помогне, а ако не си, няма да ти навреди, само ще ти нормализира продължителността на МЦ.

И понеже МЦ ти върви с моя, да знаеш, че ти стискам палци хич да не ти идва следващите 8 месеца :-)
« Последна редакция: Август 22, 2010, 22:57:54 pm от Sharky43 »
*
« Отговор #346 -: Август 22, 2010, 22:08:01 pm »
Sharky43 благодаря мила единствено ти ми отговори нещо, а аз влизах през 10 минути да видя дали някой е писал. Вчера и днес слагам по 1 Утрогестан как мислиш ако слагам 2пъти по1 по добре ли ще е?
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #347 -: Август 22, 2010, 22:13:12 pm »
Ами то аз не съм доктор  :D :D :D, ама на мен точно така ми ги изписват, когато не съм след ЕТ...по една сутрин и една вечер. Аз слагам и от тънките ежедневни превръзки, че си изтичам по-малко през целия ден...

Аз имам и други бонуси от Утрогестана - много по-малко задържам вода, което означава, че вместо да качвам 1-2 кг преди "лелката", спадам с 2-3 кила и дори ми се вижда релефа на мускулите на краката  :balk_113: (стапям целилутните депа де...)

*
« Отговор #348 -: Август 22, 2010, 22:21:40 pm »
И аз мисля от утре по две пък каквото стане.То ако е  станало вече имплантация само ще помогне ако не няма да навреди, пък към края на другата седмица ще си направя тест и ще видим.Ако не този другия месец на ЗТ ще се надяваме.
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #349 -: Август 23, 2010, 10:11:32 am »
Аз имам и други бонуси от Утрогестана - много по-малко задържам вода, което означава, че вместо да качвам 1-2 кг преди "лелката", спадам с 2-3 кила и дори ми се вижда релефа на мускулите на краката  :balk_113: (стапям целилутните депа де...)

Ммм, ще си поискам и аз другия път, не може да ме цакат само с Дуфастон. Що целулит имам да топя :-)

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
« Отговор #350 -: Август 23, 2010, 14:57:35 pm »
И аз свалих 3 кг по време на стимулациите и трансфера, но не знаех от какво... Сега вече е ясно - утрогестан  :balk_71: 

« Отговор #351 -: Август 24, 2010, 08:47:12 am »
Здравейте,момичета!Предстои ми пореден опит в клиниката през другия месец.Някой може ли да ми каже кога точно ще започнат работа и дали в момента има някой там?
Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #352 -: Август 24, 2010, 09:10:53 am »
И аз свалих 3 кг по време на стимулациите и трансфера, но не знаех от какво... Сега вече е ясно - утрогестан  :balk_71: 
И аз свалях кила.
Успех момичета! Започва се след някой друг ден! Кураж!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #353 -: Август 24, 2010, 09:14:59 am »
Здравейте,момичета!
Отдавна не съм писала но нямаше какво и затова.Но сега имам огромна нужда от съвет.
Имам записан час за д-р Стаменов за 07.09.за преглед на 10 ден от цикъла и за решение по какъв протокол ще започваме стимулация,заповедтта ми изтича през октомври.По принцип трябваше да стартираме м. юли но тогава имах гъбички и задържан ф-л и док. реши отлагаме за есента.След това ходих на фоликулметрия пак ме искаше на 10-14 ден ,на 14.07. бях за последно но ову беше минала ден преди това и д-р Шефкетова преглеждаше тогава и искаше да види лигавицата преди ову и затова ми каза следващия път да дойда преди овулацията да е настъпила.Та на въпроса: Днес ми е 1 ден от МЦ а от 19.08.бях със зацапване,да кажем че броя от днес 07.09. ми се пада 15 ден и ову ще е минала.И затова искам да ви попитам има ли някоя от вас която има час за преди 07.09. т.е.четох че клиниката започвала работа от 03.09-05.09.Вярно ли е.И какво да правя да ходя ли на 07.09. или да отложа часа .А и ако го отложа не се знае дали ще ми запишат час за края на септември.Очаква се  след отпуската наплива да е голям .
*
« Отговор #354 -: Август 24, 2010, 09:24:18 am »
Защо не пробваш да говориш с доктор Стаменов по мобилния дали не може да отидеш по-рано щом работят от 3-ти?Нямаш много време за отлагане и май наистина след отпуска лудницата ще е пълна.
« Отговор #355 -: Август 24, 2010, 09:48:23 am »
Здравейте. След неуспешно инвитро съм (теста ми беше на 09.08), като преди да започна процедурата, взимах Агапурин и Оксибор. По време на стимулацията правих вливания с Киовиг. Въпроса ми е, сега дали трябва да започна пак да пия лекарствата, или да изчакам да се свържа с доц.Балтаджиева.
« Отговор #356 -: Август 24, 2010, 10:10:58 am »
Благодаря ElyG за отговора.Но как да притеснявам док. и какво да му кажа.След като са в отпуск не виждам как заради мен ще дойде в клиниката за един преглед.А и другото ,което е че от фирмата ми ми казаха че отпуска мога да взема м.октомври,септември било абсурд.Естествено що да се съобразяват с мен хората -не се пекат на моя огън.Имам чувството че скоро може и да ми покажат вратата,само един колега ми казва да не се притеснявам.Защо трябва да е толкова трудно :balk_145: Ако някоя от вас знае със сигурност кога ще почва работа клиниката моля ви кажете.Ако има момичета с час за 5-6.09. моля да споделят.   
« Отговор #357 -: Август 24, 2010, 10:18:16 am »
Аз знам, че започват работа от 7-ми, поради тази причина ми изписаха дуфастон за отлагане на цикъла, че да не пропуснем месеца.
Твърде възможно е да има някой там от 3-ти, но аз не исках да рискувам.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #358 -: Август 24, 2010, 10:26:21 am »
Благодаря ElyG за отговора.Но как да притеснявам док. и какво да му кажа.След като са в отпуск не виждам как заради мен ще дойде в клиниката за един преглед.А и другото ,което е че от фирмата ми ми казаха че отпуска мога да взема м.октомври,септември било абсурд.Естествено що да се съобразяват с мен хората -не се пекат на моя огън.Имам чувството че скоро може и да ми покажат вратата,само един колега ми казва да не се притеснявам.Защо трябва да е толкова трудно :balk_145: Ако някоя от вас знае със сигурност кога ще почва работа клиниката моля ви кажете.Ако има момичета с час за 5-6.09. моля да споделят.   

Ако искаш опитай да се свържеш с някой от докторите и да питаш кога почват, на д-р Персенска се обади, дори на д-р Шефкетова, поне да разбереш от кога започват.И ако започват от 5-6, предполагам и без час ще те приемат, след като заповедта ти изтича.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #359 -: Август 24, 2010, 10:50:49 am »
А може ли тел.на д-р Шефкетова на лични.