0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #240 -: Август 04, 2010, 11:26:27 am »
Олеле, ама какви ги вършиш?! Дори да се е оплодила яйцеклетката още няма имплантация. Просто не си хаби парите! След 10 дни опитай пак с уринните или ако не издържаш, направи кръвен след седмица. Дано тези зацапвания по теста са предвестник, но още е рано. Потрай малко! Успех!
« Последна редакция: Август 04, 2010, 11:28:34 am от Meme »
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #241 -: Август 04, 2010, 11:38:08 am »
В момента съм в Ову втори месец след инвитро процедурата, която беше неуспешна.

Няма смисъл да правиш тестове за бременност по време или кратко време след овулация. Няма физическа възможност да се произвежда ЧХГ на такъв етап, камо ли пък толкова високо, че да го хване тест. Вероятно това, което виждаш, са изпарителни линии. Колко съм се зверила над такива. Съветът ми е да оставиш тестовете настрана за десетина дни.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #242 -: Август 04, 2010, 12:08:37 pm »
Благодаря за отговорите, момичета. засега наистина ще ги оставя настрана тестовете. После ще опитам пак. Като цяло съм наясно, че е рано за имплантация все още, но не ми се беше случвало такова нещо. Пък както се казва - то ще си покаже...
*
« Отговор #243 -: Август 04, 2010, 12:53:37 pm »
Имам въпросче към правилите опит по фонда през юли.
Обадиха ли ви се за сумите за доплащане?
Предния път ми се обадиха след седмица, а сега мина повече време и се зачудих дали не трябва аз да ги потърся?
*
« Отговор #244 -: Август 04, 2010, 13:12:50 pm »
И аз все още нямам обаждане (а знам, че със сигурност имам да доплащам).
Трансфера ми беше 16 Юли.
*
« Отговор #245 -: Август 04, 2010, 13:42:45 pm »
И аз все още нямам обаждане (а знам, че със сигурност имам да доплащам).
Трансфера ми беше 16 Юли.
Явно аз съм се разбързала  :)
Може би сме повече хора и не смогват толкова бързо.
*
« Отговор #246 -: Август 04, 2010, 13:58:36 pm »
Лите, Попчо и всички останали, правили опит през юли - моят трансфер беше на 13-ти, вчера бях до клиниката да видим сакчето и се отбих при Силвия, та тя ми каза, че ще звънне през септември :D
Така че, сега си почиваме и не мислим за клиниката :D
Между другото да ви се похваля от името четири момичета, с които бяхме заедно на процедури, но не пишат във форума - с положителни тестове са :D
Успех на всички!
Момичета, искам да попитам как се правят генетичните изследвания и този SDI тест. За генетичните кръв ли се дава и къде? И от двамата съпрузи ли? Как получавате резултата-при Док, на регистратурата, по куриер? Интересувам се, защото не съм в София и искам да си организирам най-добре ходенето за прегледа през септември и да свърша повече работа наведнъж.
А за SDI теста какъв материал се изследва? За него скоро разбрах. От клиниката не са ми го предложили, но аз ще питам дали да го правим.
Лично ние генетичните /кръвна проба от двамата партньори/ ги пуснахме при д-р Даскалов във Пловдив и резултатите ги получихме на имейла, а СДИ теста в клиниката, като предварително си записахме час. Дава се еякулат, резултата излиза до седмица и си го вземаш на следващият преглед от лабораторията, или както се разберете с доктора! Успех!
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #247 -: Август 04, 2010, 19:42:05 pm »
Искам да попитам приемащите Омега 3  / и оксибор форте -витамини /  как се чувстват ?
На мен са ми предписани и ги пия от няколко месеца .Д-р Персенска каза да ги продължа до предстоящия опит /блокаж за септември/.

Но  напълнях , особено в областта на корема  и имам страхотен апетит -просто не мога да стоя гладна -трябва да похапна .
Може ли да е от Омегата , т.к нищо друго не съм променила ?

Знам за инсулиновата резистентност ,правила съм тест  , но  ми препоръчаха да спра Метформина.Чудя се дали да не го започна пак / 1/2 табл от 500/ поради горните оплаквания.

*
« Отговор #248 -: Август 04, 2010, 21:12:09 pm »
Нимика, аз пия Омега 3 (но на Актавит) повече от година и нямам никакви оплаквания, нито промени в килограмите. Да не е от витамините при теб?
« Отговор #249 -: Август 04, 2010, 21:45:29 pm »
Искам да попитам приемащите Омега 3  / и оксибор форте -витамини /  как се чувстват ?
На мен са ми предписани и ги пия от няколко месеца .Д-р Персенска каза да ги продължа до предстоящия опит /блокаж за септември/.

Но  напълнях , особено в областта на корема  и имам страхотен апетит -просто не мога да стоя гладна -трябва да похапна .
Може ли да е от Омегата , т.к нищо друго не съм променила ?

Знам за инсулиновата резистентност ,правила съм тест  , но  ми препоръчаха да спра Метформина.Чудя се дали да не го започна пак / 1/2 табл от 500/ поради горните оплаквания.

nimika, аз пих Омега 3  8-9 месеца преди ИКСИ-то и нямах никакви проблеми. Не съм качила и грам през това време. Дори съм сигурна, че помогнаха опита да е успешен.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #250 -: Август 04, 2010, 21:49:03 pm »
Здравейте момичета, поизчетох малко за този SDI тест. Исках да ви питам дали всички, които сте правили ИКСИ за първи път, сте правили и този тест. На нас д-р Персенска не ни каза да го правим и сега се чудя дали не е трябвало. И имунологични не сме правили и сега ще трябва.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #251 -: Август 05, 2010, 10:11:40 am »
Благодаря, момичета !

Може  да е от витаминките или нещо с  инсулиновата резистентност .
Но преди д-р Владимиров  , и сега д-р Персенска , ми казват да не пия Метформина, а д-р Тодорова беше категорична ,че трябвало .
Ще посетя скоро д-р Начев , да видим , той какво ще каже по въпроса.

« Последна редакция: Август 05, 2010, 10:14:09 am от nimika »

« Отговор #252 -: Август 05, 2010, 15:52:01 pm »
Здравейте момичета, поизчетох малко за този SDI тест. Исках да ви питам дали всички, които сте правили ИКСИ за първи път, сте правили и този тест. На нас д-р Персенска не ни каза да го правим и сега се чудя дали не е трябвало. И имунологични не сме правили и сега ще трябва.
maya_the_bee, ние сме с първи опит ИКСИ и не сме правили нито едно от тези изследвания, просто защото никой не каза, че трябва! С мъжки фактор сме. Сега съжалявам, че не се заинатих по-рано за тях. Както разбирам, ако опита ни излезе несполучлив, ще трябва да ги направим.
*
« Отговор #253 -: Август 05, 2010, 16:02:31 pm »
maya_the_bee, ние сме с първи опит ИКСИ и не сме правили нито едно от тези изследвания, просто защото никой не каза, че трябва! С мъжки фактор сме. Сега съжалявам, че не се заинатих по-рано за тях. Както разбирам, ако опита ни излезе несполучлив, ще трябва да ги направим.
При нас /с мъжки фактор сме/, още на първичният преглед д-р Стаменов спомена, че е добре да си направим СДИ тест. Направихме го и излезна проблема :wink: Лекувахме се два месеца и после започнахме ИКСИ. :D
Успех на всички!
« Отговор #254 -: Август 05, 2010, 16:23:04 pm »
И ние сме с мъжки фактор и си мисля все повече, че е трябвало да направим този тест. Защо ли не ни каза д-р Персенска? Казаха ми, че ембрионите ни били хубави, но дали това може да значи, че оплодителната способност е добра. Следващия път ще настоявам за необходимите изследвания. Не искам да правя напразни опити.
*
« Отговор #255 -: Август 05, 2010, 16:39:55 pm »
Майче, не съжалявай, първият път е малко или много "стрелба в тъмното".
Ние бяхме направили СДИ тест преди опита, който показа 30% фрагменации. Последва 3-4 месечно лечение, възлизащо на около 600 лв. Направихме 2ри тест - никакво подобрение. Продължихме лечението, последва 3ти тест - отново без абсолютно никаква промяна. В крайна сметка изхарчихме близо 1000 лв напразно, и изгубихме ценно време.
Така, че не се обвинявай, че не сте го направили по-рано теста - не винаги е възможно да се повлияе на резултата.
Успех!
« Отговор #256 -: Август 05, 2010, 19:09:30 pm »
Lite, това ме успокои малко. Може би не винаги е необходимо. При нас след операция от варикоцеле резултатите на  мъжа ми се влошиха. Правихме лечение с антиоксиданти, витамини и т.н. без успех. Нещата останаха зле. От доста време не сме правили спермограма и сега го карам да пие пак от тези неща, чай и бърканица с мед. Надявам се поне да не вредим. Поне малко ако можем да повлияем. Аз прочетох в другата тема, че опитът ви е успешен, нали? Значи и с тези резултати е станало? Успех.
« Отговор #257 -: Август 05, 2010, 19:58:28 pm »
Мая аз имам няколко опита ИКСИ, с мъжко фактор сме. Никога док не ни карал да правим този тест. Направихме го по моя идея, оказа се че има проблем, но не сме се лекували въобще. Моя мъж отказа категорично да пие каквото и да е.
Там биолозите са много добри и както каза д-р Стаменов, ще намерим 1-2 перфектни  :D

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #258 -: Август 06, 2010, 17:59:25 pm »
Мая, според мен няма смисъл да правите СДИ. Ние направихме СДИ за пръв път след неуспешен опит в друга клиника преди близо 2 години и половина. Излезна много зле 65% фрагментирали, мъжа ми пи какво ли не през цялото време и нищо, даже в началото се беше вдигнал още повече, беше станал 77%. Правили сме наколко СДИ теста и все така си варираше между 60 и 70%, така че явно е много трудно да се повлияе на тези фрагментации, пък и нали сега в клиниката подбират сперматозоидите по нов начин, все ще намерят няколко качествени. Така, че нищо не сте изгубили, че не сте направили този тест. Много успех ти пожелавам!
« Отговор #259 -: Август 07, 2010, 14:56:10 pm »
Благодаря ви, момичета. Успокоих се, че не сме сгрешили. Виждам, че въпреки не много добрите резултати от SDI  сте имали успех. Успех и до края, а ние ще чакаме есента за втори тур. И дай Боже по-добър резултат.