Като китайска капка отново да се включа аз по въпроса с многото изследвания - момичета, които се оплаквате от това, помислете си какво предпочитате: 1. една година изследвания и манипулации, които да изяснят картинката и да помогнат да се изчистят всички потенциални проблеми или 2. ин-витро след ин-витро: при мен - 6 на брой стимулирани цикъла и 3-4 недовършени по ред причини леко стимулирани, свързани с всички финансови разходи по случая (платила съм си 4 от тези 6 стимулирани цикъла, 3 от тях бяха средно по 4500 лв., 1 от тях - 8000 лв., платила съм и всички разходи по недовършените процедури, както и 3 инсеминации преди това), също така добавете емоционалното натоварване, разочарованията и хормоналната атака над организма. Като теглим чертата, мога да кажа, че ако някой беше седнал да ми направи необходимите изследвания качествено преди първото ин витро, вероятно нямаше да прекарам 6 години в опити и манипулации. Със сигурност между 1 и 5 от тези опити са били правени при наличието на двустранен хидросалпингс!
Ами, аз благодаря покорно на д-р Стаменов, че прекара близо година във внимателно изучаване на моя случай, направи всички необходими изследвания и това доведе до успех - при първото ИКСИ в неговата клиника!
maya_the_bee, за SDI теста се изследва еякулат.