0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #220 -: Август 02, 2010, 19:09:15 pm »
Чета вече втори път днешните оплаквания от прекалено многото изследвания и не издържах да не пиша...имам 1 неуспешно ин-витро през февруари  т.г. в Св. Лазар, за което ми бяха направени само кръвни изследвания  и нищо друго...А е нямало как да бъде успешно, при положение, че вътре в матката ми е имало миома с размерите на бременност в 12 седмица (това някъде около 10 см), обаче това се разбра едва след като смених клиниката и миомата беше махната при хистероскопия от Персенска...Та мисълта ми беше, че ако в Св. Лазар някой си беше седнал на гъза да ми направи достатъчно пълни изследвания, нямаше да харчим 5 хил. на вятъра, за емоционалните проблеми вследствие на неуспеха да не говорим (те трудно се измерват, нали...). така че по-добре сега 10ки изследвания, които в общата си сума пак не надминават ин-витрото, отколкото поредния неуспешен ин-витро опит ... Аз плащам абсолютно всичко от джоба си, за нищо не ползвам нито НОИ, нито ФАР (прекалено възрастна съм съм), но това не ме притеснява, притеснява ме, че може да се правят опити ин-витро, предварително обречени на провал.
*
« Отговор #221 -: Август 02, 2010, 19:57:27 pm »
Sharky,абсолютно си права.
Аз пък от позицията на второ неуспешно ин витро, бих искала да споделя следното: при мен причина да не забременявам естествено не е потвърдена. До февруари имах запушени тръби, последва смяна на клиниката, а след това, втора ЦС опроверга запушените тръби. Остана варианта, проблем при имплантацията. Последваха биопсии и лечение. Втори опит, 3 чудесни ембриона трансферирани, акупунктура и резултат нулев. Не само нулев, а минус нула - (0.44 от реф.0.5 - 2.5). Та аз дори не минах долната граница, нямаше драма, намаляващо ЧГХ например, кървене. Едно голямо НИЩО! Дори бях на ръба да се изсмея като видях резултата. Той е просто обидно показателен.
Д-р Стаменов преди опита сподели, че обичал такива заплетени случаи, но нямам търпение да чуя коментара му и се чудя какви изследвания ще ми назначат. Имам голямо доверие на целия екип, но смятам до септември да си почина и да попрочета за да участвам активно в планирането на следващите стъпки.
Успех на всички чакащи!
« Отговор #222 -: Август 02, 2010, 20:25:59 pm »
И аз съм с едно неуспешно инвитро, но преди да стартирам второто искам да си направя всички необходими изследвания. Пуснахме генетични и имунологични.При генетичните всичко е ок, а при имунологичните имам леко завишени НК клетки (та затова пия Агапурин).Септември ми предстои и биопсия на яйцеклетката, защото Стаменов се съмнява , че стимулацията ги съсипва. Даже иска да направим инвитро на естествен цикъл, което знам, че е доста продължително като време. Събиране на яйцеклетки, замразяване и т.н., а и фондът не поема разходите при такава процедура. С две думи ми трябват здрави нерви и търпение. Е, оплаках ви се и аз и ми поолекна малко.
Дай Боже всичко да е за добро и скоро да се гушкаме тъй желаните бебоци!
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #223 -: Август 02, 2010, 20:35:57 pm »
А аз се възхищавам на екипа на Стаменов, че с толкова ентусиазъм събират яйцеклетки от ЕЦ - като спестяват на жените около 3000 лв. за лекарства за стимулации, които могат и да не произведат повече или по-годни яйцеклетки от яйцеклетките от доминантния фоликул на ЕЦ.

Всички страшно бързаме да имаме дете, но шансовете ни да успеем многократно нарастват, ако са ни изследвали максимално преди ин-витрото...Колкото повече е в ръцете на докторите и по-малко в Божиите (а последните сме ги изчакали достатъчно преди да отидем в специализирана клиника за асистирана репродукция), толкова по-вероятно е и ние един един ден да си гушнем бебчетата....
« Отговор #224 -: Август 02, 2010, 21:51:16 pm »
А аз се възхищавам на екипа на Стаменов, че с толкова ентусиазъм събират яйцеклетки от ЕЦ - като спестяват на жените около 3000 лв. за лекарства за стимулации, които могат и да не произведат повече или по-годни яйцеклетки от яйцеклетките от доминантния фоликул на ЕЦ.

Всички страшно бързаме да имаме дете, но шансовете ни да успеем многократно нарастват, ако са ни изследвали максимално преди ин-витрото...Колкото повече е в ръцете на докторите и по-малко в Божиите (а последните сме ги изчакали достатъчно преди да отидем в специализирана клиника за асистирана репродукция), толкова по-вероятно е и ние един един ден да си гушнем бебчетата....
:good_post:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #225 -: Август 02, 2010, 22:33:09 pm »
За жалост тънък е леда, по който се "стъпва" при ЕЦ и по мои впечатления по-често се изпуска момента и настъпва овулация преди така желаната пункция.  :(

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #226 -: Август 02, 2010, 23:15:49 pm »
Момичета, искам да попитам как се правят генетичните изследвания и този SDI тест. За генетичните кръв ли се дава и къде? И от двамата съпрузи ли? Как получавате резултата-при Док, на регистратурата, по куриер? Интересувам се, защото не съм в София и искам да си организирам най-добре ходенето за прегледа през септември и да свърша повече работа наведнъж.
А за SDI теста какъв материал се изследва? За него скоро разбрах. От клиниката не са ми го предложили, но аз ще питам дали да го правим.
« Отговор #227 -: Август 03, 2010, 08:57:57 am »
Като китайска капка отново да се включа аз по въпроса с многото изследвания - момичета, които се оплаквате от това, помислете си какво предпочитате: 1. една година изследвания и манипулации, които да изяснят картинката и да помогнат да се изчистят всички потенциални проблеми или 2. ин-витро след ин-витро: при мен - 6 на брой стимулирани цикъла и 3-4 недовършени по ред причини леко стимулирани, свързани с всички финансови разходи по случая (платила съм си 4 от тези 6 стимулирани цикъла, 3 от тях бяха средно по 4500 лв., 1 от тях - 8000 лв., платила съм и всички разходи по недовършените процедури, както и 3 инсеминации преди това), също така добавете емоционалното натоварване, разочарованията и хормоналната атака над организма. Като теглим чертата, мога да кажа, че ако някой беше седнал да ми направи необходимите изследвания качествено преди първото ин витро, вероятно нямаше да прекарам 6 години в опити и манипулации. Със сигурност между 1 и 5 от тези опити са били правени при наличието на двустранен хидросалпингс!

Ами, аз благодаря покорно на д-р Стаменов, че прекара близо година във внимателно изучаване на моя случай, направи всички необходими изследвания и това доведе до успех - при първото ИКСИ в неговата клиника!

maya_the_bee, за SDI теста се изследва еякулат.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #228 -: Август 03, 2010, 15:54:16 pm »
Момичета, да ви питам и аз нещо, че днес моята лична ме хвърли в мисли. За първия опит никой не ни поиска в клиниката тест за хепатит и не сме правили и аз покрай всички емоции и вълнения, изобщо не ми дойде на ума, че през 1992г прекарах хепатит, с диагноза В. Ще си правя пълни изследвания дали всичко ми е в норма и въпроса ми е: Дали това може да попречи за предстояшия опит? Има ли вероятност да ни бъде отказан?
Сега като чета по темата, те нещата са много сериозни, ама на кой да му дойде на ума.
Помогнете ми дали трябва да се притеснявам много.
« Последна редакция: Август 03, 2010, 16:20:12 pm от milokami »
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*
« Отговор #229 -: Август 03, 2010, 16:33:22 pm »
milokami, успокой се. Тествай се отново за Хеаптит Б, тъй като може да си го  преболедувала успешно. Без направените изследвания, само може да се гадае какво е положението. Посети този форум, ще ти се изяснят доста нещата и съответно ще видиш какви стъпки трябва да предприемеш.
http://www.hepactive.org/content/faq/Antibodies_and_antigens
« Последна редакция: Август 03, 2010, 16:34:59 pm от me4kata »
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #230 -: Август 03, 2010, 17:12:48 pm »
Благодаря ти мече за бързия отговор. Сайта е много хубав.
Другата седмица като си направя изследванията ще се разбере всичко. Дано всичко да е наред.
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
« Отговор #231 -: Август 03, 2010, 18:10:56 pm »
milokami, мен д-р Персенска ме накара преди пункцията да пусна изследвания за СПИН, сифилис и хепатит В и С. Направих ги на място при тях. Бях чела по форумите, че трябва, но никой не ми каза предварително да ги правя. На място разбрах. Успех.
« Отговор #232 -: Август 03, 2010, 18:15:27 pm »
Здравейте, момичета. Не знам дали точно тук трябва да го споделя, но ми се случи следното нещо днес. В момента съм в Ову втори месец след инвитро процедурата, която беше неуспешна. Не знам защо, но ми хрумна да си направя тест тази сутрин(обикновен, не за ову)в първия момент, когато погледнах за  резултата имаше само 1 чертичка,т.е. беше отрицателен. По-късно(след няколко часа)реших да го изхвърля, но преди това го погледнах пак и този път имаше половин бледа втора чертичка. Това ме озадачи. Случвало ли ви се е подобно нещо?  :ask:
*

Sharky43

• **
  • 71
  • Не се предавам.
« Отговор #233 -: Август 03, 2010, 19:09:26 pm »
Леле, това звучи като сбъдната мечта...Аз лично бих повторила теста за бременност утре сутринта, и ако пак има 2ра черта, бегом към лаборатория за кръвен тест...
*
« Отговор #234 -: Август 03, 2010, 19:22:24 pm »
Здравейте, момичета. Не знам дали точно тук трябва да го споделя, но ми се случи следното нещо днес. В момента съм в Ову втори месец след инвитро процедурата, която беше неуспешна. Не знам защо, но ми хрумна да си направя тест тази сутрин(обикновен, не за ову)в първия момент, когато погледнах за  резултата имаше само 1 чертичка,т.е. беше отрицателен. По-късно(след няколко часа)реших да го изхвърля, но преди това го погледнах пак и този път имаше половин бледа втора чертичка. Това ме озадачи. Случвало ли ви се е подобно нещо?  :ask:
Без да искам да те разочаровам, но в тестовете за бременност изрично пише да се отчетат след 5 минути, но не по-късно от 10 минути. Но с интерес ще следя случай ти.:-)
« Отговор #235 -: Август 03, 2010, 20:48:30 pm »
Рина, няма какво да ме разочароваш. Аз самата се опитвам да приемам нещата такива, каквито са без да се надявам или заблуждавам излишно. Тази вечер си направих още един тест(друга марка), въпреки че сутрин е най-добре, но този път го наблюдавах и се появи отначало пак 1 чертичка, а малко по-късно(след няколко минути) се появи мнооого бледо петно(не точно чертичка)в частта, където би трябвало да покаже дали има бременност. Утре ще пробвам пак, но сутринта...

Щарки, надявам се да се сбъдне на всички ни тази мечта и то в най-скоро време...Аз наистина ще го повторя утре, но пък за кръвен трябва пак да пътувам до друг град, защото се оказа, че тук нямат от бета чхг тест и за резултата от процедурата трябваше да ида на друго място. Както и да е. Трябва да вярваме, че и на нас ще ни се случи това щастие...
« Отговор #236 -: Август 04, 2010, 09:07:53 am »
trandolinka, мила, не е невъзможно! Зареди се с няколко теста, но звучи обнадеждаващо, че два пъти подред виждаш нещо като втора чертичка. Не е задължително да правиш теста сутрин, но трябва да не си пишкала поне 4 часа - абсолютно изпълнимо е, ако не се наливаш с течности.

Стискаме палци!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #237 -: Август 04, 2010, 10:56:52 am »
Здравейте, момичета. Тази сутрин пак направих тест. Контролната чертичка си излезе нормално, а частта където трябва да се появи втората чертичка към 10-тата минута се очерта едно много, много бледо розово петно. Много е слабо, но все пак се забелязва. А пък частта, която е след контролната чертичка е чисто бяла. Но най-вероятно е прекалено рано за изводи все още, минаха само няколко дена. Но не губя надежда. Не губете и вие. Хубав ден! :bighug:
*
« Отговор #238 -: Август 04, 2010, 11:07:25 am »
trandolinka, аз така забременях на 2-рия цикъл след неуспешно ИКСИ. На 14-ти ден след овулация тестът показа мнооого бледа, почти въображаема чертичка, която след час потъмня леко, веднага изтичах за кръвен тест - ЧХГ-то беше 37 и продължи да нараства. Стискам палци да те е споходило моето щастие! Кой ден ти е след ову? На 12-ти ден тестът ми беше категорично отрицателен, дори БТ беше паднала. Не можеш ли да направиш кръвен?
« Отговор #239 -: Август 04, 2010, 11:22:09 am »
Меме, аз в момента съм 13 ден от МЦ и 3-4 ден ову. Преди няколко дни(в началото на ову бяхме последно с мъжа ми), затова си мисля, че е рано все още да си мисля нещо, но ще проверя понататък пак. за кръвен ще видя също по-нататък...Това е засега положението.