0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пацентки на клиника Малинов / Надежда -тема 4
« Отговор #100 -: Юли 18, 2010, 00:44:47 am »
Момичета,споделете колко дни е стимулацията по къс протокол и на кой ден се вижда дали има растящи фоликулчета?Аз започнах стимулация с меногон от втори ден на цикъла и на петия ден нищо не се видя на ехографа  :(.В понеделник съм на преглед пак и ако положението е същото ще прекратим опита май  :( Много ми е мъчно и не мога да си обясня защо така става...
« Отговор #101 -: Юли 18, 2010, 09:47:41 am »
Здравейте момичета, на мен вероятно ще ми се наложи хистероскопия за изолиране на едната тръба. Окончателно ще се реши наесен, защото тогава е прегледа ми при д-р Персенска. Имам вариант да я направя в Тутракан при д-р Б. Бойчев. Предполагам, че както и за ЦС няма да има проблем да се направи там. За мен е много по-удобно и лесно. Някой правил ли е хистероскопия в Тутракан?
*
« Отговор #102 -: Юли 18, 2010, 10:02:59 am »
emilli5 ,
От предната вечер спираш храната в 22.00ч.Сутринта отиваш гладна, жадна и епилирана    в клиниката, даваш кръв за ПКК и чакаш да те качат в отделението. Не е необходимо да носиш нищо. Настаняват те, попълваш информирано съгласие, правят ти кардиограма и ти поставят абокат.Упойката е лека(както при пункция)и е без интубиране.Самата хистероскопия е не повече от 30 минути. Два - три часа след като си излязла от упойката те пускат да си ходиш,като преди това са те почерпили с вафличка,кола и кроасан  .Дават и болничен ако желаеш разбира се.Аз лично се чувствах много добре и отидох на работа.Първият ден ще кървиш,а в следващите дни ще ти зацапва леко.Сексуалните контакти са забранени за 7 дни,както и спортуването.
Няма нищо страшно както виждаш.
Когато правих миналия месец хистероскопията,все още нямаше доктор по вътрешни болести.

valeria76,
По принцип и по двата протокола първият преглед от започването на стимулацията е на 5 ден и тогава се виждат колко фоликула са тръгнали.След излизането и на хормоналните изследвания, докторите регулират дозите на лекарствата и/или включват допълнително други. Дано в понеделник има резултат. Колко ти е ФСХ?

zuzana,
Аз така бях като теб, но миналата година, юли биопсия - септември ЗЕТ. Не се наложи да правя нова биопсия преди ЗЕТ.
Не се ядосвай, в момента е доста напрегнато в клиниката - има около 150 жени в стимулация и лекарите и ембриолозите нямат физическата възможност да ни поемат всички.Наслади се на лятото и наесен - с песен  :D
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 10:04:53 am от me4kata »
« Отговор #103 -: Юли 18, 2010, 11:09:53 am »
Казаха ми само,че естрадиола ми е нисък и вдигнаха дозата.Дано има положителен резултат на прегледа утре :?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #104 -: Юли 18, 2010, 14:59:15 pm »
Момичета,споделете колко дни е стимулацията по къс протокол и на кой ден се вижда дали има растящи фоликулчета?Аз започнах стимулация с меногон от втори ден на цикъла и на петия ден нищо не се видя на ехографа  :(.В понеделник съм на преглед пак и ако положението е същото ще прекратим опита май  :( Много ми е мъчно и не мога да си обясня защо така става...
Петия ден от цикъла или петия с Меногона?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #105 -: Юли 18, 2010, 16:05:55 pm »
emilli5 ,
От предната вечер спираш храната в 22.00ч.Сутринта отиваш гладна, жадна и епилирана    в клиниката, даваш кръв за ПКК и чакаш да те качат в отделението. Не е необходимо да носиш нищо. Настаняват те, попълваш информирано съгласие, правят ти кардиограма и ти поставят абокат.Упойката е лека(както при пункция)и е без интубиране.Самата хистероскопия е не повече от 30 минути. Два - три часа след като си излязла от упойката те пускат да си ходиш,като преди това са те почерпили с вафличка,кола и кроасан  .Дават и болничен ако желаеш разбира се.Аз лично се чувствах много добре и отидох на работа.Първият ден ще кървиш,а в следващите дни ще ти зацапва леко.Сексуалните контакти са забранени за 7 дни,както и спортуването.
Няма нищо страшно както виждаш.
Когато правих миналия месец хистероскопията,все още нямаше доктор по вътрешни болести.Благодаря ти ще пиша как е минало.

valeria76,
По принцип и по двата протокола първият преглед от започването на стимулацията е на 5 ден и тогава се виждат колко фоликула са тръгнали.След излизането и на хормоналните изследвания, докторите регулират дозите на лекарствата и/или включват допълнително други. Дано в понеделник има резултат. Колко ти е ФСХ?

zuzana,
Аз така бях като теб, но миналата година, юли биопсия - септември ЗЕТ. Не се наложи да правя нова биопсия преди ЗЕТ.
Не се ядосвай, в момента е доста напрегнато в клиниката - има около 150 жени в стимулация и лекарите и ембриолозите нямат физическата възможност да ни поемат всички.Наслади се на лятото и наесен - с песен  :D
« Отговор #106 -: Юли 18, 2010, 16:46:19 pm »
Здравейте момичета,
и аз вече съм пациентка на д-р Стаменов. Но имам едно притеснение, споделете как се справяте с часовете за процедурите, които ви предстоят? По време на прегледа Доктора ми каза: "ела на 10-ят ден от цъкала, за да проверя лигавицата". Аз веднага се качих да си запиша час и още тогава ми казаха че нямало свободни часове. След 10 мин. обяснение най-накрай ми дадоха час в 20.00 ч последен шанс. Проблема е че ми дойде по-рано и днес тотално ме отрязаха "ми, няма часове, елате когато сте записана".
 Не е ли важно това което казва доктора.
Посъветвайте ме как си записвате часове и влизате в графика.

Благодаря Ви предварително.
Успех на всички.
*
« Отговор #107 -: Юли 18, 2010, 18:11:37 pm »
me4kata го я обяснила много добре за диагностичната хистероскопия - аз само искам да я допълня - моята беше дори без упойка - за 2 минутки  :D

Аз пък имам следния проблем - още от 7-8ми ден на стимулацията започнах да се будя нощем със схванати прасци - страшно неприятно чувство! Отначало ми се случваше през ден, но след пункцията стана всекидневно, т.е. всеки-нощно. Понеже съм "голяма бяла птица" (т.е. патица) забравих да питам докторите има ли връзка това със стимулацията и с процедурата въобще. Утре мисля да си купя разтворим магнезии и да пия - мисля, че няма начин да навреди. На някой случвало ли му се е нещо подобно?
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 18:20:18 pm от Liteto »
« Отговор #108 -: Юли 18, 2010, 19:27:27 pm »
Здравейте,правих биопсия скоро,но не мога да се свържа със секретарките от 3 дни за да занесат файла ми при др.Стаменов за коментар.Как постъпвате в такава ситуация?Предварително благодаря.
« Отговор #109 -: Юли 18, 2010, 19:53:46 pm »
Здравейте момичета,
и аз вече съм пациентка на д-р Стаменов. Но имам едно притеснение, споделете как се справяте с часовете за процедурите, които ви предстоят? По време на прегледа Доктора ми каза: "ела на 10-ят ден от цъкала, за да проверя лигавицата". Аз веднага се качих да си запиша час и още тогава ми казаха че нямало свободни часове. След 10 мин. обяснение най-накрай ми дадоха час в 20.00 ч последен шанс. Проблема е че ми дойде по-рано и днес тотално ме отрязаха "ми, няма часове, елате когато сте записана".
 Не е ли важно това което казва доктора.
Посъветвайте ме как си записвате часове и влизате в графика.

Благодаря Ви предварително.
Успех на всички.

Важно е какво казва лекарят, но не и за секретарките,които записват часовете.Последният път побеснях и не можах да си сдържа нервите.Когато отидох следващият бяха малко по-любезни.Аз лично се чудя как може всички лекари ,които са адски натоварени да бъдат винаги усмихнати и любезни, а те не.Както и да е !Въоръжи се с търпение и бъди настоятелна.Ако се налага звънни на д-р Стаменов.Аз лично успях  с помоща на д-р Персенска да си направя хистероскопията след почти з -месечно чакане и размотаване.
Успех!
« Отговор #110 -: Юли 18, 2010, 22:59:43 pm »
Петия ден от цикъла или петия с Меногона?
Петия ден от цикъла и четвърти от меногона :(
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #111 -: Юли 18, 2010, 23:04:13 pm »
Вале, ще се появят. Спокойно! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #112 -: Юли 19, 2010, 09:16:10 am »
Момичета, искам да ви помоля като ходите до клиниката да попитате кога др.Стаменов ще е на работа след лятната ваканция.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #113 -: Юли 19, 2010, 09:42:43 am »
Момичета, тези от вас, коите сте правили лапароскопия и хистероскопия за прекъсване на тръбите, имали ли сте ЖЪЛТО течение  8O след това?
При мен няколко дни след оперативната хистероскопия имах зацапване, после премина в розова слуз, но от 2-3 дни си е направо жълто, тъмно.

Все ми се струва, че не е нормално, да не съм хванала гъбички нещо от басейните.

Искам да си пусна микробиология преди отпуската, но как да отида без час, в клиниката предполагам е лудница, как да постъпя?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #114 -: Юли 19, 2010, 12:53:50 pm »
Момичета, тези от вас, коите сте правили лапароскопия и хистероскопия за прекъсване на тръбите, имали ли сте ЖЪЛТО течение  8O след това?
При мен няколко дни след оперативната хистероскопия имах зацапване, после премина в розова слуз, но от 2-3 дни си е направо жълто, тъмно.

Все ми се струва, че не е нормално, да не съм хванала гъбички нещо от басейните.

Искам да си пусна микробиология преди отпуската, но как да отида без час, в клиниката предполагам е лудница, как да постъпя?
Не се притеснявай!
Аз също имах такива притеснения и бях питала тук момичетата .На мен даже и ми миришеше на гадно.Направо се бях побъркала от притеснение. После си мина всичко от само себе си вече ми няма нищо.Ако обаче пък ти продължи повече , пусни си микробиология в друга клиника за твое успокоение!
« Отговор #115 -: Юли 19, 2010, 14:20:08 pm »
Не се тревожи аз почти през цялото време след хистероскопията имах кафеникаво зацапване дори не разбрах кога ми е дошъл МЦ но като прерасна в обилен теч се осъзнах. Да знаеш, че след хистероскопия има вероятност цикъла ти да е много обилен и дълъг да не се притесниш защото аз много се бях шашнала докато не говорих с Док. и той каза че е нормално.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #116 -: Юли 19, 2010, 15:06:46 pm »
Мерси, момичета!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #117 -: Юли 19, 2010, 19:57:09 pm »
Момичета, искам да ви помоля като ходите до клиниката да попитате кога др.Стаменов ще е на работа след лятната ваканция.
От секретарките разбрах, че в клиниката започват работа на 8-ми септември. Така че на нас не ни остава друго освен и ние да излезем в лятна ваканция от бебеправенето. :wink:
« Отговор #118 -: Юли 20, 2010, 00:00:17 am »
Здравейте момичета, миналия понеделник ми беше ЦС. Кървях 1 ден и всичко мина. Вчера ми започна зацапване, което прилича на МЦ. Но сега ми е 15-ти ден от предния МЦ. В друга тема четох, че можело да става така докато се оправят хормоните след ИКСИ-то. Прочетох за такъв случай. Допускам, че е МЦ. Просто малко се притеснявам да не е някакво закъсняло следствие  от ЦС и трябва ли да се тревожа. Не ми се иска да звъня на док за това, но малко се притеснявам. Какво мислите?
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #119 -: Юли 20, 2010, 08:15:50 am »
Не се притеснявай, може би ще е така за няколко дни, възможно е и до следващия МЦ.