emilli5 ,
От предната вечер спираш храната в 22.00ч.Сутринта отиваш гладна, жадна и епилирана в клиниката, даваш кръв за ПКК и чакаш да те качат в отделението. Не е необходимо да носиш нищо. Настаняват те, попълваш информирано съгласие, правят ти кардиограма и ти поставят абокат.Упойката е лека(както при пункция)и е без интубиране.Самата хистероскопия е не повече от 30 минути. Два - три часа след като си излязла от упойката те пускат да си ходиш,като преди това са те почерпили с вафличка,кола и кроасан .Дават и болничен ако желаеш разбира се.Аз лично се чувствах много добре и отидох на работа.Първият ден ще кървиш,а в следващите дни ще ти зацапва леко.Сексуалните контакти са забранени за 7 дни,както и спортуването.
Няма нищо страшно както виждаш.
Когато правих миналия месец хистероскопията,все още нямаше доктор по вътрешни болести.
valeria76,
По принцип и по двата протокола първият преглед от започването на стимулацията е на 5 ден и тогава се виждат колко фоликула са тръгнали.След излизането и на хормоналните изследвания, докторите регулират дозите на лекарствата и/или включват допълнително други. Дано в понеделник има резултат. Колко ти е ФСХ?
zuzana,
Аз така бях като теб, но миналата година, юли биопсия - септември ЗЕТ. Не се наложи да правя нова биопсия преди ЗЕТ.
Не се ядосвай, в момента е доста напрегнато в клиниката - има около 150 жени в стимулация и лекарите и ембриолозите нямат физическата възможност да ни поемат всички.Наслади се на лятото и наесен - с песен