сигурно ще се повторя, но нима очакваш, че една-две инсеминации ще ти дадат гарантиран 100% резултат, и то на твоята възраст (въпреки вливанията)?
не е станало, просто защото след 37 години у жената започва стръмен спад във фертилността, за съжаление. все повече от узряващите яйцеклетки са негодни за оплождане. затова процесът на забременяване отнема много по-дълго време, отколкото при 25-годишните жени и е съпроводен с повече вероятности от спонтанен аборт.
бидейки наясно с това, аз лично не пожелах да чакам твърде дълго да се случи по естествения начин и започнах от самото начало активно да прилагам асистирани технологии - стимулиране на овулацията (въпреки, че си имам спонтанна овулация) с медикаменти и инсеминации.
ти чака доста повече от мен, за да се решиш да тръгнеш по пътя на АРТ. изследванията са си изследвания, хубаво, направили сте ги всичките, но ето - при вас се оказва, че няма нищо проблемно, освен годините. а имаш само 2 инсеминации, от които само едната е стимулирана и то с Клостилбегит, а за по-възрастни жени по принцип се препоръчват гонадотропните медикаменти.
за мен, твоят случай не е неизяснен стерилитет.