Здравейте Birdie!
Само със създаването на този сайт вие и колегите ви сте помогнали на много хора. Ако се съмнявах трябваше да ме убеждавате, че например съществуват камъни, които виждам всеки ден. Сам разбрахте, че употребата на епитети е ненужна.
Снимките, които сте качили, да наистина тъжно. Имало е такива времена.
Но аз мога да кача снимки на дечица пострадали след ваксинации. И какво ще постигнем с това? Нищо друго освен това да си качваме снимки и да плашим майките. Ако реалността вас не Ви плаши, мене ме.
Никъде дори и в изтритите от вас мои писания не съм агитирал майките "да" или да "не" си ваксинират децата! Ако в това трябва да ви убеждавам, значи трябва да ви убеждавам, че съществуват камъни. Проблемът е в това, че Вие пишете невярна, изопачена и спекулативна информация, със селективно подбрани "факти", с цел да отблъснете хората от правене на ваксини. Което е аморално, защото "информацията" Ви е куп лъжи, слухове и инсинуации тип - "той ми каза, че леля ти му е казала, че брат ти е болен".
Аз съм "за" правото на своводен избор.
Против съм използването на прилагателни за хората нежелаещи да ваксинират децата си.
Аз съм "за" това, например да се построят детски градини, в които да се приемат неваксинирани деца, тъй като напоследък това също е голям проблем. Това не е никакъв "проблем" защото в другите страни неваксинираните са малък процент.
Едните майки ваксинират, другите не, но тези на неваксинираните се чудят какво да си правят децата. Остават отритнати от обществото, а не е редно.
Аз съм "за" информираност на хората по въпроса за ваксините. За съжаление, информацията която предлагате, не е вярна, научно издържана и коректна. Трябва да се говори много. Но повечето хора са толкова затрупани от работа, че не знаят кое да свършат по-напред, още по-малко да прочетат нещо. Отиват в поликлиниките, там педиатрите пак затрупани от работа "прас" набързо ваксина и в някои случай става "Леле мамо, германците", както гледаме по телевизията напоследък. Ваксинациите в 99% от случаите са рутинна визита при Педиатър и не е нужно да демонизирате това.
Против съм поставянето на ваксина против хепатит В например на всяко дете, тъй като всяко бебе е различно, те не са оловни войници и не се правят по калъп. Практиките да се ваксинира масово с Хеп Б ваксината са световно утвърдени, резултатни и работещи. Тези практики не важат само за страни с много ниско ниво на носителство и заболеваемост от Хеп Б ( Норвегия, например). Докато станем Норвегия, децата ще се ваксинират поголовно и от малка възраст.
Аз съм "за" преглеждането на родилките, преди, по време и след бременността
ако има съмнение, че майките са били наркоманки, наскоро им е преливана кръв и т.н. В интернет, книгите, библиотеките интересуващите се могат да намерят достатъчно материали, за да разберат кои хора могат да се разболеят от хепатит, тъй като той не пада така от небето. За него има причина, но причината се измества с това, че не е ваксиниран някой. Аз не съм ваксиниран против хепатит, не съм боледувал. И спокойно може да сте носител, без да го знаете. Наивността и незнанието Ви са опасни!Имам приятели, които са ваксинирани и са изкарали хепатит това е под 1%, а да имат хроничен Хепатит Б, под 0.5%, също имам и такива неваксинирани и пак изкарали хепатит без последици. Ако желаете да ви убеждавам, трябва да ви убеждавам, че съществуват камъни, или да ви запозная с тези хора.
Затова е цялата дандъния. Това мисля аз по въпроса за ваксините. За съжаление, Вие нищо не можете да "мислите" за ваксините, защото нито работите това, нито имате научни познания по темата. Както аз нищо не разбирам от "Критерии за летателна годност на Космическата совалка".
И още нещо Birdie, няма "правилно" и "грешно", няма "лошо" и "добро". Това са понятия измислени от хората, има "различно". Това е все едно да кажа, че мъжете са по-добри от жените, или обратното. Те са различни. Медицината е наука работеща с точни термини. Това, което пишете, са лаически обяснения за наивни, свирещи на струната на поголовно обърканото Бг население. Лафчета на кафе. Освен че сте избрали начини да се борите с мизерията и нещастието си, слагайки за обект медицинска тематика.