0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

niki78

• *
  • 26
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=131705180195
Подготовка на гърдите за кърмене
« -: Юли 09, 2010, 15:53:25 pm »
Здравейте,

Дано не повтарям вече дискутирана тема,но бих искала да приканя всички,да споделят своя опит с подготовката на гърдите през бременността за кърменето - един изключително важен и уникален етап за всяка майка и нейното бебе.

Re: Подготовка на гърдите за кърмене
« Отговор #1 -: Юли 09, 2010, 17:42:53 pm »
Аз се мажа с Лансинох. Освен, че е добър за подготовка на гърдите за кърмене, предпазва зърната от образуване на рагади и не е нужно да се отстранява преди кърмене.

Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #2 -: Юли 09, 2010, 17:57:32 pm »
И аз като Кремкарамел, мажа се с Лансинох и се опитвам да се примиря с това, че ще боли в началото.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #3 -: Юли 09, 2010, 18:08:46 pm »
Дааа, много интересна тема :lol:! Тъкмо днес я обсъждахме! А бихте ли казали какъв е този лосион и от кой месец се мажат гърдите с него?
« Отговор #4 -: Юли 09, 2010, 18:28:08 pm »
Аз бих искала да кажа, че трябва много да внимавате как подготвяте гърдите, най-вече никакво търкане по и около зърната, тъй като това предизвиква контракции.
Бабините истории от сорта на търкане на зърното с кисе или кърпа, просто трябва да се забрави.
По принцип я болниците не стимулират бъдещата майка да си подготвя зърната.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #5 -: Юли 09, 2010, 20:51:50 pm »
Дааа, много интересна тема :lol:! Тъкмо днес я обсъждахме! А бихте ли казали какъв е този лосион и от кой месец се мажат гърдите с него?
Погледни тук:
http://www.framar.bg/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%85-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-10-%D0%B3%D1%80.-pid30007206.html
Аз не съм мазала с нищо предварително.
Използвах Лансинох, когато ми се разраниха зърната при кърменето и много ми помогна.
Оправих се за 2-3 дена. След това не ми се е налагало да го ползвам.
*
« Отговор #6 -: Юли 09, 2010, 21:08:09 pm »
Страхотна работа върши и крема на Авент. Приятен на вкус и няма нужда от отмиване  :wink:

Аз не съм правила никаква подготовка на гърдите. Боляха ме зърната първите няколко дни по време на кърмене, докато засуче добре детето. От там на сетне, 8 месеца не съм изпитала болка или дискомфорт.
За мен най-важното нещо за кърменето е правилното захапване от детето и когато то е на лице, обикновено нещата са ок.
« Отговор #7 -: Юли 09, 2010, 21:29:34 pm »

В листовката пише, че е най-високо пречистеният ланолин в света. Сестра ми го ползваше и с двете деца и беше много доволна. Аз започнах да се мажа някъде към 30-32 г.с. по веднъж на ден. В аптеките Марешки е най-евтин - 10 лв.
Бабините съвети за търкане на зърната с груб плат или хавлия са опасни, водят до контранции.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #8 -: Юли 09, 2010, 21:31:25 pm »
Аз също не съм подготвяла и при двете бебета.Никакви проблеми не съм имала.Да,болеше ме в началото,но не съм стигала до разранявания.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #9 -: Юли 09, 2010, 23:18:46 pm »
Страхотна работа върши и крема на Авент. Приятен на вкус и няма нужда от отмиване  :wink:

Аз не съм правила никаква подготовка на гърдите. Боляха ме зърната първите няколко дни по време на кърмене, докато засуче добре детето. От там на сетне, 8 месеца не съм изпитала болка или дискомфорт.
За мен най-важното нещо за кърменето е правилното захапване от детето и когато то е на лице, обикновено нещата са ок.

Абсълютли!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #10 -: Юли 10, 2010, 01:17:43 am »
Аз, казано честно се намазах има-няма 5 пъти с Лансинох в средата на осмия месец. Слава Богу нито се разраних, нито нищо. Когато кърмех единствено съм се мазала при чувство за дискомфорт, което пак беше не-повече от 5-6 пъти. За статистиката - още кърмя.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #11 -: Юли 10, 2010, 01:49:37 am »
Авент само първите няколко дни, по-скоро за предотвратяване на проблеми. И към четвъртия месец при една кърмаческа стачка, в която синът ми хапеше. Никаква подготовка предварително. Не ме е боляло- просто леко парене, но отново само първите дни.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #12 -: Юли 10, 2010, 08:33:44 am »
Мажех се с Гармастан от 36 г.с. След раждането при нужда мажех с кремчето на Авент, защото няма нужда да се отмива преди кърмене.
Бих ви посъветвала да се информирате какво е нужно да се прави в първите дни след раждането.  :wink: Първите 10 дни са най-важни, тогава хормоните са с най-високи нива и стимулацията дава най-добри резултати. Добрата стимулация в тези дни определя количеството кърма, което ще имате после.
Важно е до втория ден след раждането да отпушите каналите на ръка, помпа не ви е необходима, тя не върши почти никаква работа в първите дни след раждането. И да сложите бебчето на гърда веднага щом ви го дадат. То е най-добрата помпичка.  :lol:
  09.11.2007
*
« Отговор #13 -: Юли 10, 2010, 08:46:19 am »
И аз не съм правила подготовка предварително. С кремчето на Авент мазах първите дни, а сега го ползвам рядко, само ако усетя дискомфорт.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #14 -: Юли 10, 2010, 08:48:58 am »
Мажех се с Гармастан от 36 г.с. След раждането при нужда мажех с кремчето на Авент, защото няма нужда да се отмива преди кърмене.
Бих ви посъветвала да се информирате какво е нужно да се прави в първите дни след раждането.  :wink: Първите 10 дни са най-важни, тогава хормоните са с най-високи нива и стимулацията дава най-добри резултати. Добрата стимулация в тези дни определя количеството кърма, което ще имате после.
Важно е до втория ден след раждането да отпушите каналите на ръка, помпа не ви е необходима, тя не върши почти никаква работа в първите дни след раждането. И да сложите бебчето на гърда веднага щом ви го дадат. То е най-добрата помпичка.  :lol:

Така постъпих и аз, но не с Авент, а с Лансинох.
А как ще се развият нещата после е въпрос на малко упорство и не на последно място и до бебе.
Като всяко нещо и кърменето е строго индивидуален акт.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #15 -: Юли 10, 2010, 11:12:02 am »
 Black_rose много благодаря за инфото :)!

Много ми е рано още, но бях чула за тези фрикции с груба кърпа и ми се сториха доста крайни :( .  Бях чула, че този вид стимулация може да предизвика контракции :?, но явно ще се поогледам за кремчета :D!
*
« Отговор #16 -: Юли 10, 2010, 13:59:56 pm »
Мажех се с Гармастан известно време преди раждането, но не ми помогна по никакъв начин. Подкрепям Жабче за отпушването на каналите - и на ръка, и с помпа, важното е да са в изправност. Ако можете, информирайте се за правилното поставяне на бебето на гърдата, много е важно! Неправилното сукане води до разраняване на зърната, и до гладно бебе, а от там и до много други проблеми.
И дано да имате късмета да сте с добре изразени зърна, а не плоски, че тогава кърменето е малко по-трудничко, но не невъзможно. Успех!
« Отговор #17 -: Юли 10, 2010, 20:42:35 pm »
От вчера, по препоръка на доктора и аз започнах да се мажа с Гармистан по 2 пъти на ден. Дано всичко е наред, когато му дойде времето.  :wink:

Там, където има любов, няма страх.
                  Апостол Йоан
*
« Отговор #18 -: Юли 11, 2010, 01:54:43 am »
Само да се допълня. След раждането в АГ-Варна, ми предложиха процедура (физиотерапия) за отпушване на каналите. Самата процедура е приятна, лежиш и един апарат отгоре ти прави леко нагряване. Аз щях няколко пъти да го правя, но останах само с един път, защото на следващия ден падна големия сняг и пътищата станаха непроходими. И също ми помогнаха топлите компреси и помпата за отпушване на каналите. А иначе беб ми го дадоха на втория ден и тогава имах голям проблем, защото той не искаше да засуче и си стоя една нощ гладен милия  :( . Но слава Богу нещата се нормализираха после. Просто повече упоритост и вяра в успеха!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #19 -: Юли 12, 2010, 08:36:57 am »
Не съм подготвяла гърдите си. Както е писано по- горе, търкането предизвиква контракции. Доктора ми каза да се примиря, че с каквото и да се мажа първите две седмици ще боли. Другото, което забелязях, че когато се миех преди и след всяко кърмене, постоянно ми се разраняваха гърдите. После се миех само преди кърмене, рагадите отшумяха.

[/url]