0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Фонд инвитро
« Отговор #20 -: Юли 07, 2010, 17:23:26 pm »
Така след дълго четене тук и в отговорите след репортажа и статиите във ел. изданията имам остра нужда да изкажа и аз мнението си.
1.Когато проф. Козовски се е занимавал със преодоляване на стерилитета и е правел инвитро  повечето от "вашите" прословути лекари които се опитвате да защитавате косвено в постовете си още не са били даже студенти по медицина т.е. както се казва на народен език: имали са жълто по устата.
2. Не сте парави, че цената от 4000 лв. е нереално ниска. Нека тук направим една проста бакалска сметка: в общия случай за инвитро се изписват 2200 ед. ФСХ. нека вземем Пурегон Пен 900 и Пурегон Пен  300 цената му в аптеките е 650 лв /-50 +30/ лв. За една стимулация са нужни 2х900 + 1х300 или 2х650+1х300=1600. При къс протокол се използва Оргалутран с цена в аптеките 75-85 лв. или 6х80=400. Или 1600+400 / +- / = 2000лв. Процедура 1600-1800лв. Получаваме 3800-4200 цена за цялата история. Това, че някои клиники си продават лекарства на космически цени е друг въпрос. Това, че клиниките задължават лекарствата да се купуват от тях и всячески манипулират, задължават и изнудват пациентите също е друг въпрос. Това, че пациентите палщат тези цени е техен избор и информираност - все пак сме пазарна икономика.
3. Смятам, че АГ Варна не желае да работи с Фонда, защото там има лекари, а не търговци на лекарства и човешки съдби.
4. Генетичните и имунологичните изследвания, както и прословутите безкрайни биопсии и промивки изобщо не са задължителни за инвитро, още повече, че световната парактика ги смята за неперспективни и не ги използва.
5. Чакането с години за първа среща е придаване на важности и тежест на клиниката, която прави това в стремежа си да си направи раклама - един първичен преглед на ден ???
И накрая преди да съдите и да се обяснявате колко лошо е казак някой е добре да се информирате и разсъдите по по-реален начин.
Лека вечер.
3.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #21 -: Юли 07, 2010, 17:45:46 pm »
но явно има подета негативна кампания специално при АРТ.

И аз мисля така!
*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #22 -: Юли 07, 2010, 17:46:50 pm »
Така след дълго четене тук и в отговорите след репортажа и статиите във ел. изданията имам остра нужда да изкажа и аз мнението си.
1.Когато проф. Козовски се е занимавал със преодоляване на стерилитета и е правел инвитро  повечето от "вашите" прословути лекари които се опитвате да защитавате косвено в постовете си още не са били даже студенти по медицина т.е. както се казва на народен език: имали са жълто по устата.
2. Не сте парави, че цената от 4000 лв. е нереално ниска. Нека тук направим една проста бакалска сметка: в общия случай за инвитро се изписват 2200 ед. ФСХ. нека вземем Пурегон Пен 900 и Пурегон Пен  300 цената му в аптеките е 650 лв /-50 +30/ лв. За една стимулация са нужни 2х900 + 1х300 или 2х650+1х300=1600. При къс протокол се използва Оргалутран с цена в аптеките 75-85 лв. или 6х80=400. Или 1600+400 / +- / = 2000лв. Процедура 1600-1800лв. Получаваме 3800-4200 цена за цялата история. Това, че някои клиники си продават лекарства на космически цени е друг въпрос. Това, че клиниките задължават лекарствата да се купуват от тях и всячески манипулират, задължават и изнудват пациентите също е друг въпрос. Това, че пациентите палщат тези цени е техен избор и информираност - все пак сме пазарна икономика.
3. Смятам, че АГ Варна не желае да работи с Фонда, защото там има лекари, а не търговци на лекарства и човешки съдби.
4. Генетичните и имунологичните изследвания, както и прословутите безкрайни биопсии и промивки изобщо не са задължителни за инвитро, още повече, че световната парактика ги смята за неперспективни и не ги използва.
5. Чакането с години за първа среща е придаване на важности и тежест на клиниката, която прави това в стремежа си да си направи раклама - един първичен преглед на ден ???
И накрая преди да съдите и да се обяснявате колко лошо е казак някой е добре да се информирате и разсъдите по по-реален начин.
Лека вечер.
3.

Е нямам думи вече, ти си супер информирана явно!!!!
Даже се чудя за кво са ехографските прегледи, за кво се следят яйчниците, реакцията от стимулацията и що има друго освен Пурегон и не може ли сами да си правим стимулациите по тоя протокол и после да ходим да снасяме при Казовски ли там който е толкова информиран като теб.
И пак повтарям 5000 не се дават, когато не са изразходвани 5000, разликата БИ ТРЯБВАЛО да остава във бюджета на фонда!!!Съответно да бъде усвоявана от фонда и давана на поредната нуждаеща се двойка, а те за съжаление ще стават все повече и повече!!!
И за това се питам как потъват, къде потъват тез пари? Или си коментирате ей така щото "ваща" клиника най-хубава, па ние дет сме се прецакали да ползваме другите клиники и фонда харчим парите на държавата да си фръцкаме надутите от хиперстимулации задници ?!
« Последна редакция: Юли 07, 2010, 18:11:19 pm от Dolphin »
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
« Отговор #23 -: Юли 07, 2010, 18:48:22 pm »
Вит, след като си била там, колко пъти видя професора???
Не повече от 3 пъти.Но искрено вярвам, че атмосферата там се определя от мениджмънта-ако не искаха толкова много пари днес и сега нямаше да има толкова недоогледани случаи...за съжаление.Има 1-2 всеотдайни  доктори,никога няма да го отрека, но никой не се постара да им подосигури спокойствие за работа само с пациети..,дано да съм била достатъчно ясна.Не искам с никого да споря, аз също им вярвах много, но сега ще вярвам на други.Отново пожелавам успех на всички!

*
« Отговор #24 -: Юли 07, 2010, 20:09:52 pm »

Прочетох статията и не съм съгласна с това което казва Козовски( правила съм опит и то платен) и  сумата която платих ме  не  е на стойност 4000лв.:,а малко повече.Вярно  е,че при всяка жена  е различна стимулацията но 4000лв не са достатъчни за  никоя двойка.

Без да обидя някого, само искам да кажа , че преди 3 години на мен ми излезе около 4000 лв. в клиника Щерев. Май на много други места са раздути цените  :(
*
« Отговор #25 -: Юли 07, 2010, 21:11:26 pm »
След като не работи и не желае да работи проф.Козовски с Фонда,кому е нужно да го коментира и компрометира? За хората нямащи репродуктивни проблеми това ще прозвучи като пари взети от тяхните данъци и дадени на халос. Яд ме е,че в последно време новините за Арт процедурите и Фондът са предимно с лоши и негативни.

Без да обидя някого, само искам да кажа , че преди 3 години на мен ми излезе около 4000 лв. в клиника Щерев. Май на много други места са раздути цените  :(
Нали отчиташ, че всяка жена отговаря различно на стимулацията,което до голяма степен определя крайната цена на Арт процедурата.

« Отговор #26 -: Юли 07, 2010, 21:15:16 pm »
След като не работи и не желае да работи проф.Козовски с Фонда,кому е нужно да го коментира и компрометира? За хората нямащи репродуктивни проблеми това ще прозвучи като пари взети от тяхните данъци и дадени на халос. Яд ме е,че в последно време новините за Арт процедурите и Фондът са предимно с лоши и негативни.

:good_post:
Обещах на Ganka:)
*
« Отговор #27 -: Юли 07, 2010, 21:45:28 pm »

Без да обидя някого, само искам да кажа , че преди 3 години на мен ми излезе около 4000 лв. в клиника Щерев. Май на много други места са раздути цените  :(
Нали отчиташ, че всяка жена отговаря различно на стимулацията,което до голяма степен определя крайната цена на Арт процедурата.

Разбира се ! Идеята ми е, че някои клиники имат доста високи цени на услугите си, нямах предвид нужните количества лекарства. Например преди няколко месеца четох пост на едно момиче, че е доплатила още 5000 ,освен отпуснатите от фонда, които според нея не са били за лекарства. Не помня коя беше клиниката и това не е важно в случая.
Предния ми пост, както и този не са в подкрепа на въпросния Козовски, а мнение относно цените
« Последна редакция: Юли 07, 2010, 21:48:33 pm от teati »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #28 -: Юли 07, 2010, 23:06:00 pm »
В повечето случаи пациентите сме информирани за цената на процедурата, хода на процедурата, стимулацията и т.н. Обикновенно силните стимулации са предвидими за съответния пациент, и това е видно от задължителните изследвания и добрите практики за диагностиката. Има изненади, но за щастие са малко. И да, за съжаление някъде, някога се доплащат още хиляди, но наистина най-скъпата част в точно тези процедури са самите стимулации, разликите в самото ин витро оплождане не са стремглави.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #29 -: Юли 07, 2010, 23:21:07 pm »
реимбурсиране чрез здравната каса? ха-ха, ще кажа аз. този филм вече сме го гледали, справка - акция "Буркан".
би било супернабутване да се премине към този вариант.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #30 -: Юли 08, 2010, 10:33:27 am »

Прочетох статията и не съм съгласна с това което казва Козовски( правила съм опит и то платен) и  сумата която платих ме  не  е на стойност 4000лв.:,а малко повече.Вярно  е,че при всяка жена  е различна стимулацията но 4000лв не са достатъчни за  никоя двойка.

Без да обидя някого, само искам да кажа , че преди 3 години на мен ми излезе около 4000 лв. в клиника Щерев. Май на много други места са раздути цените  :(
И аз не искам да обидя никого,  но първото ми ИКСИ излезе около 12 000 лв.
Не мислиш ли, че има различни протоколи за стимулация и лекарства с различни цени?

Процедурата, която беше финансирана от Фонда, беше в друга клиника и с друг вид стимулация и Фондът плати около 4300 лв, а останалите 700 лв. които аз доплатих бяха за медикаментите, които Фондът не покрива.

А за реимбурсирането от НЗОК искам да кажа: "Не, благодаря!"
*
« Отговор #31 -: Юли 08, 2010, 11:21:13 am »
Този филм сме го гледали, както се казва, не за първи път проф.Козовски пише това. Още преди да стартира фонда той изказа мнение против, че няма да работи и т.н. Но за негово разочарования, явно, вече година и половина това е най-добре рабоещия държавен фонд в страната. Корупция няма и няма как да има, средствата са до 5000 лв., а не 5000 лв. за всички, в рамките на тази сума е направена разбивка на поеманите разходи за процедура, за хормони, за ултразвук, за лекарства и т.н. от там се получава и доплашането в някой случаи и в някой клиники.
Тази поредна "акция" от страна на професора според мен е провокирана от това, че преди няколко месеца съвсем ясно по няколко медии той заяви как извършва процедури за сурогатство, знаейки че е незаконно към момента. Та по този повод от МЗ му беше направена проверка, разбира се нищо не се е открило, няма документация по случая, но явно професора е решил да отговори, а няма по какъв друг начин и отново със старата песен :wink:
И не мисля, че думите на д-р Лалев относно акредитацията на центъра му трябва да се подлагат на съмнение.
*
« Отговор #32 -: Юли 10, 2010, 19:30:05 pm »
Възмутена съм от изказването на професор Козовски 8O :x!!! Звучи ми малко като : "Гроздето е кисело" - казала лисицата след като не успяла да го стигне!!!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #33 -: Юли 11, 2010, 00:01:49 am »
Ама моля ви се, разберете най-накрая, че няма тука кисело грозде и прочее. Професорът е този, който не иска да работи с Фонда, не обратното. Така че всякакви изказвания в стил - "той не може да се облажи и затова така плюе" са просто несъстоятелни и абсурдни. Хайде преди да дрънкаме напосоки, поне си направим труда да се информираме за фактите, а!
Иначе и аз не съм съгласна с изказването на проф. Козовски, но това не значи, че трябва да се принизявам до ниво да хвърлям кал ей тъй, да кажа нещо. Да, аз съм пациентка на неговата клиника и вероятно съм пристрастна, но не пък и сляпа и не одобрявам и не споделям мнението му. Но екипа в тази клиника е прекрасен и не ми харесва дискусията да се обръща на плюене по нея. Моля изказвайте мнения само по интервюто, но не и по клиниката. Несериозно е и грозно е.
Само за протокола - 4000 лв не стигат за всички двойки, но категорично не е вярно, че не стигат за никоя двойка. На мен ми стигнаха - първият опит ми излезе точно 4000 лв, като в тях смятам изследванията преди процедурата, пътни разходи от Бургас до Варна, както и престой по хотели 2 пъти за по 3 дни. Така че, отново призовавам да не се изказвате крайно и категорично, без да разполагате с факти и да се поинтересувате поне малко как стоят нещата.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

evro

• 5167
« Отговор #34 -: Юли 11, 2010, 17:24:38 pm »
Само аз ли виждам че никой не плюе нечия клиника, а постъпката на Козовски?!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #35 -: Юли 14, 2010, 22:25:10 pm »
Още инфо по случая:
Научих ,че в центъра на проф.Козовски има четирима съдружници:
1.Проф. Козовски
2.Доц.Маркова
3.Д-р Ковачев
4.Д-р Александров
От тях категорично против ,за работа с фонда били проф.Козовски и д-р Александров,
а доц.Маркова и д-р Ковачев искали да се сключи договор.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #36 -: Юли 14, 2010, 23:05:38 pm »
За мен тази клиника  /по точно работещия в нея екип / с изключение на професора са чудесни!
Условията им на работа също са зле ,а и сега  с това напрежение, което се създава не е  добре според мен .
Въпреки всичко им пожелавам да направят много семейства щастливи и многолюдни!!!

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #37 -: Юли 15, 2010, 22:11:12 pm »
Знам, че Премиера е много чувствителен на тема "злоупотреби". Искрено се надявам да не вземе на сериозно тези изцепки, а първо да провери фактите.
И дано се включат компетентни личности, за да опровергаят този сигнал, защото в противен случай би било мълчаливо потвърждение.
А когато човек не е запознат и не му минава всичко това през главата, би могъл да повярва на тези идиотщини.
Това изказване е наистина жалко за човек, който се занимава с АРТ процедури.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
« Отговор #38 -: Юли 15, 2010, 22:21:56 pm »
Няма да се очудя ,заради изказването на професора да  започне проверка и временно прекратят работата на фонда.
После оправдание с кризата и край с него .Заради  мизерните му действия хиляди ще останат разочаровани.А той може вече да е щастлив най-вероятно :x

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

evro

• 5167
« Отговор #39 -: Юли 15, 2010, 22:24:57 pm »
Е, те това ако се случи - машала! :x

Те осмислят живота ни!