0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фонд инвитро
« -: Юли 06, 2010, 16:51:51 pm »
Прочетохте ли тази статия http://www.bnews.bg/article-12227
Re: Фонд инвитро
« Отговор #1 -: Юли 06, 2010, 17:23:16 pm »
Всеки,оказа се,че има право да се изказва където и когато реши......Остава да каже сега къде точно са отишли,защото иначе е клевета

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

uzunova78

• *
  • 13
  • Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
« Отговор #2 -: Юли 06, 2010, 17:53:57 pm »

Прочетох статията и не съм съгласна с това което казва Козовски( правила съм опит и то платен) и  сумата която платих ме  не  е на стойност 4000лв.:,а малко повече.Вярно  е,че при всяка жена  е различна стимулацията но 4000лв не са достатъчни за  никоя двойка.
вили
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #3 -: Юли 06, 2010, 19:54:22 pm »
Това е пълна трагедия. И без това едва убедихме властимащите, че тези пари са необходими, сега ще се извъди някой, който не е успял "да захапе по-голямо парче от пицата" да се ИЗПЛЮЕ по този начин. Извинявам се предварително за първосигналната си реакция, но съм възмутена.
« Отговор #4 -: Юли 06, 2010, 22:29:09 pm »
Гняв е единственото, което изпитвам в момента, след репортажа в късните новини на БТВ. Недопустимо е лекар да противопоставя пациенти от различни групи. За другото просто не ми се коментира...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Юли 06, 2010, 22:50:42 pm »
Лалев е абсолютно прав в предположението си, защо Козовски е избълвал това. :x

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #6 -: Юли 07, 2010, 00:09:02 am »
Лалев е абсолютно прав в предположението си, защо Козовски е избълвал това. :x
С повечето неща казани от проф. Козовски не мога да се съглася, но Лалев съвсем не е прав в предположенията си:)
И не фонда не искаше да работи с ин витро центъра във Варна а обратното.
Инъче, ако човек няма доказателства за нещо, по добре да не говори (за да не стане грешка...пояснявам, че имам предвид поф. Козовски).
« Последна редакция: Юли 07, 2010, 00:11:50 am от Lisko »
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #7 -: Юли 07, 2010, 00:10:28 am »
Евро, извинявай, ти с някаква вътрешна информация ли разполагаш? Би ли я споделила с нас, че да сме информирани и ние?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #8 -: Юли 07, 2010, 08:52:12 am »
Здравейте възмутени,писах в друга тема,но поста беше изтрит,затова се извинявам предварително,ако се повтарям.Професорът отдавна се опитва отново да привлее вниманието към себе си(клиниката,явно възможностите които ни дава Фонда , рязко влошават имотното му състояние.На мен доста по- соленичко от 4000 лв. ми излезе опита при тях , да не говотим , че след всичкото плащане имам само 1 бележчица.......не че има на кого да се отчитам, но не му прави чест да говори, че други прибират пари в джобовете си...Ако всъщност отношението към пациетните им беше различно, може би хората щяха да стиснат зъби и да опитат отново там , пък макар и за собствена сметка.Там- наистина има 1 Лекар със сърце.Успех на всички , не вярвам да се вслушат в него...твърде прозрачен е !
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #9 -: Юли 07, 2010, 08:58:31 am »
Интересно ми е кои изследвания професорът счита за излишни? За да се стигне до зачеване не е достатъчно само гинекологичен преглед на жената и малко инжекции. Ако аз трябва да му обяснявам това..., много жалко за пациентите, които са му се доверили. Да не говорим, че като се стигне до стимулация използваните лекарствата могат да са в толкова широк диапазон, че докато не завърши, не можеш да знаеш колко ще използваш.

Не го познавам като специалист, но от репортажа си съставих мнение за него като човек. Точно в стил "бивш депутат", изповядващ "Важното е на другите да е зле, не на мен да е добре". Явно е пропуснал човечеца да прочете, че ФАР отпуска ДО 5000 лв. или съвсем случайно  :wink: забравя да го спомене в интервюто си.

Бел Мод - постът е променен поради нарушение на т.9 от правилата на форума
« Последна редакция: Юли 07, 2010, 10:04:37 am от rally_pat »
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #10 -: Юли 07, 2010, 09:23:40 am »
Ако всъщност отношението към пациетните им беше различно, може би хората щяха да стиснат зъби и да опитат отново там , пък макар и за собствена сметка.Там- наистина има 1 Лекар със сърце.Успех на всички , не вярвам да се вслушат в него...твърде прозрачен е !

Отношението към пациентите им е различно и пациентите са различни, на едни им харесва и са доволни на други не (така е във всички инвитро центрове). Да, Козовски е директор на центъра но хората, които от сутрин до вечер не подвиват крак са други-не само д-р Александров имам предвид.
Коментарите за Козовски разбирам, но не разбирам настроенията срещу клиниката, че и коментари за пациентите им?
Вит, след като си била там, колко пъти видя професора???

Интересно ми е кои изследвания професорът счита за излишни? За да се стигне до зачеване не е достатъчно само гинекологичен преглед на жената и малко инжекции. Ако аз трябва да му обяснявам това..., много жалко за пациентите, които са му се доверили. Да не говорим, че като се стигне до стимулация използваните лекарствата могат да са в толкова широк диапазон, че докато не завърши, не можеш да знаеш колко ще използваш.

Никак не е жалко Мира_Мими. Пациентите се доверяват на доктора с който контактуват и на екипа му-не на директора на центъра, който понякога дори не виждат.
Едва ли е необходимо да казвам колко е хубаво да имаш доверие на доктора си. Сами знаете това, независимо кой е вашият лекар.
И за да не останете с грешно впечетление,...не защитавам Козовски, но ме дразни леко, че ме слагате в графата на "горките пациенти" на клиниката му. Да, сама се слагам вследствие на написаното от вас момичета и се радвам, че бях тяхна пациентка, без да боготворя до забрава хората, които работят там, но с безкрайно уважение към тях. Те правят клиниката такава каквато е, не Козовски.
П.С.
И само да попитам...риторично...какво ли мнение си съставиха за мен хората гледали репортажа за донорство на яйцеклетки по "страхотната" бТВ. Тези, които не ме познават??? вероятно подобно като твоето Мира_Мими???
Моля ви да не изпадаме в крайности в коментарите си. Едно е да изказваме несъгласие и яд от стореното и друго да използваме квалификации за хора, които не познаваме.
« Последна редакция: Юли 07, 2010, 10:11:46 am от Lisko »
*
« Отговор #11 -: Юли 07, 2010, 10:02:18 am »
Ето на още едно място "новината" http://dnes.dir.bg/news/in-vitro-ivan-kozovski-6680092

Не му прави чест на д-р Козовски да приказва такива неща.Трудно извоювания фонд сега ще бъде оплют, и без това множеството българи не осъзнават проблемите ни.А и зачестиха негативите насочени към хората с репродуктивни проблеми това ще наслои в обществото едно мнение за нещо нередно.

Лиско е права обаче, не можем да слагаме под един знаменател, всички пациенти и лекари в тази клиника.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #12 -: Юли 07, 2010, 10:14:33 am »
След като Лалев казва че клиниката на Козовски не е акредитирана да работи с Фонда, значи е вероятно е вярно. Кой ако не той знае кои клиники са акредитирани? А защо АГ Варна и новата клиника на Козовски не искат да работят с Фонда - си е негова/тяхна работа, а пък след като не иска да работи в Фонда - какъв е този интерес към него (Фонда)? Манипулирането на общественото мнение е "тежко" престъпление и последиците някои от нас ги изпитват до ден днешен.

Мили ми момичета ще ви помоля да не търсете под вола теле!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #13 -: Юли 07, 2010, 10:50:10 am »
А защо АГ Варна и новата клиника на Козовски не искат да работят с Фонда - си е негова/тяхна работа...

Ели, новата клиника на Козовски (която е на синът му и сие), работи с Фонда, което няма връзка с темата де.
« Отговор #14 -: Юли 07, 2010, 10:59:03 am »
А защо АГ Варна и новата клиника на Козовски не искат да работят с Фонда - си е негова/тяхна работа, а пък след като не иска да работи в Фонда - какъв е този интерес към него (Фонда)?
Малко поясния Козовски се казват двама лекари проф.Иван Козовски и сина му д-р Георги Козовски. Професор Козовски е завеждащ на инвитро клиниката в АГ болница , която не работи с фонда.
Д-р Георги Козовски /син/ направи нова клиника , която няма нищо общо с другата и работи с фонда.
Отдавна мисля доста по темата защо АГ не работят с фонда и в главата ми има хиляди догадки и предположения /които оставям само за себе си/.
Аз също съм на мнение , че едно инвитро не излиза 4000 лева , а повече и това го казавам от личен опит /първото ми излезе 5300 , последното 6200 лв/. Професор Козовски наиситна явно е пропуснал факта , че се отпускат до 5000 лева, което би трябвало да означава че няма потънали пари. Обаче и нещо друго ми се върти в главата дали професора няма предвид това , че всяка клиника има обявени различни цени за процедурата при едни е 1200 , а при други 2200 лева.
« Отговор #15 -: Юли 07, 2010, 11:32:50 am »

Прочетох статията и не съм съгласна с това което казва Козовски( правила съм опит и то платен) и  сумата която платих ме  не  е на стойност 4000лв.:,а малко повече.Вярно  е,че при всяка жена  е различна стимулацията но 4000лв не са достатъчни за  никоя двойка.

Само за информация искам да кажа, че моите опити в АГ-Варна никога не са ми излизали повече от 4000лв, последния ни излезе 3000 със замразяването, така че при всяка двойка е различно.
Извинявам се за отклонението от темата
« Последна редакция: Юли 07, 2010, 11:36:54 am от *sunny* »
*
« Отговор #16 -: Юли 07, 2010, 11:46:39 am »
Типичен журналистически похват - новината е поднесена така, че да звучи скандално. Естествено, никой не си е направил труда (и няма да го направи) да провери точно колко пари са изразходвани за процедури и на колко процента от двойките са отпуснати прословутите 5000 лв.

Относно надписването - има го във всяка сфера, където има възможност да се ползват държавни пари и това не е никаква тайна, нито пък е по силите на някой да го предотврати. Колкото и неприятно да ми е да правя такъв паралел, факт е, че и медицинските услуги са си бизнес, щом се печелят немалки суми тях.

Друг е въпросът колко действително струват лекарствата за стимулацията, които, както всички знаем в България са на доста солени цени, и поради тази причина много от двойките ги купуват от съседни нам страни.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #17 -: Юли 07, 2010, 15:34:11 pm »

Коментарите за Козовски разбирам, но не разбирам настроенията срещу клиниката, че и коментари за пациентите им?

Никак не е жалко Мира_Мими. Пациентите се доверяват на доктора с който контактуват и на екипа му-не на директора на центъра, който понякога дори не виждат.
Едва ли е необходимо да казвам колко е хубаво да имаш доверие на доктора си. Сами знаете това, независимо кой е вашият лекар.
И за да не останете с грешно впечетление,...не защитавам Козовски, но ме дразни леко, че ме слагате в графата на "горките пациенти" на клиниката му. Да, сама се слагам вследствие на написаното от вас момичета и се радвам, че бях тяхна пациентка, без да боготворя до забрава хората, които работят там, но с безкрайно уважение към тях. Те правят клиниката такава каквато е, не Козовски.
П.С.
И само да попитам...риторично...какво ли мнение си съставиха за мен хората гледали репортажа за донорство на яйцеклетки по "страхотната" бТВ. Тези, които не ме познават??? вероятно подобно като твоето Мира_Мими???
Моля ви да не изпадаме в крайности в коментарите си. Едно е да изказваме несъгласие и яд от стореното и друго да използваме квалификации за хора, които не познаваме.

Лиско, ще си позволя да направя уточнение, че в моя пост не изказвам мнение за цялата клиника, а единствено коментирам думите на  професор Козовски. Не познавам този лекар лично, единствените ми впечатления са от изказването му в Новините по Б ТВ. Това което коментирах е вследствие на:

... защото взимат и отделно пари от жените за допълнителни измислени изследвания и манипулации...а средно според нас една ин витро процедура от А до Я струва около 4000 лв... Професорът предлага фондът да бъде закрит, а дейността му да се прехвърли към здравната каса чрез реимбурсиране на пациентките. Къде според Вас отиват парите? В джобовете на ръководителите, заместниците им, сътрудниците  на съответните центрове...

Всички знаем какво финансира Фонда и как и за какво се отпускат парите, но обикновените хора не знаят и професорът ги дезинформира. Преди моите опити съм правила ред изследванияправила (имунологични, генетични, биопсии....)знаем, че ФАР не отпуска пари за тях, но без тях не може. Скоро започваме нашият 4-ти опит и 1-ви по Фонда, най-отговорно заявявам, че в края не бих си сложила подписа ако е надписано нещо, което не е изразходено, така че никакви пари няма да отидат в ничии джобове. 

Не знам ти при кой лекар си била и защо се чувстваш обидена от моето мнение, но аз наистина съм загрижена за пациентите на този лекар. Ако той беше нашият лекар след тази му изява щях да съм притеснена относно неговата коректност и професионализъм. Така мисля аз.
*
« Отговор #18 -: Юли 07, 2010, 15:57:33 pm »
За съжаление алчността замъглява разума. Не ми се коментира повече, но явно има подета негативна кампания специално при АРТ.Колкото и да не ми се искаше да вярвам в това, сега вече съм убедена, то стана и очевадно.
Интересно как хората се самозабравят и БТВ и професори и доценти и АГ лекари. Лесно и примамливо е, когато си на върха на вълната, да не мислиш за момента когато, точно вълната ще те разбие в брега. Но алчността уви, убива и всеки оставил се да бъде ръководен от нея, рано или късно го разбира.

Жалко, настина е жалко. :( 
« Последна редакция: Юли 07, 2010, 16:00:25 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Dolphin

• 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
« Отговор #19 -: Юли 07, 2010, 16:33:24 pm »
Интересно тогава тези теми за какво са?!!
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=38813.0
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=41881.msg694806#msg694806
А как ще потъват парите като те си остават фонда, на нас не ни дават кеш, клиниката предоставя сметка на фонда и той поема до сумите за всяко от нещата, които поема,  до колкото поема и ако има плюс ние си доплащаме, ако има обаче остатък той си остава във фонда!!! Що за абсурдни твърдения отново са това.
И не можем всички да избираме една клиника защото там тарифите са най-ниски! Трябва да има някакво усредяване, да има контрол върху цените на клиниките, които работят с фонда! На някои жени с по-тежки стимулации парите им стигат само за половината процедура!Няма да коментираме колко малко неща се покриват и как всяка двойка щом е стигнала до инвитро има нужда от допълнителни манипулации и или изследвания преди и по време на процедура, които струват много пари, а се говори за по-малко?!!
 :x
Kìyevame ulte Eywa ngahu.