на мен ми се струваше редно да дойдат бабите, за да си видят внучето. признавам си, че не съм мислила много по въпроса преди това, докато бях в болницата майка ми се обади, че няма да дойде, вече не помня конкретната причина, а свекърва ми дойде. малко ми беше криво-но това не е вашия случай:))
в интерес на истината свекърва ми много ми помогна-стоя 3 седмици, предполагам е била не по-малко притеснена от мен, но пое цялата домакинска работа и ми помагаше за детето. кърмехме се на два часа денонощно и в един момент имах чуството, че целият ми ден само сменям памерс, кърмя, той повръща (понякога) пак го преобличам, спи 30 минути, за да отида се измия и аз и хайде пак всичко отначало.бях зверски уморена само от този режим, при условие, че вкъщи нито готвех, нито чистех за това време.
направете нещата така, както ги чустваш, но не подценявай факта, че може би все пак е добре да имаш нужда от помощ. вярно, мъжът ти ще е отпуск, но в конкретния случай не бих могла да разчитам на моя мъжа, че ще домакинства вкъщи, поддържа къщата и поема бебето, както го правеше майка му.
от друга страна-и сами да сте, пак ще оцелеете:))
Успех)