Благодаря за отговорите !
Тя моята позната явно не е била чак толкова мераклийка. Може да се притеснява за гърдите си, понеже е с имплантанти. Странна ми е тази нова тенденция, но я виждам твърде често - жените мислят повече за гърдите си, отколкото за храненето на бебето.
Нямам позната с малко дете, която кърми. Не само това, а нямам позната на моя позната, която да кърми!( техни приятелки, сестри, братовчедки и т.н. ). Аз като чуя за млада майка все питам кърми ли...и все един и същ отговор - не. И все искали, ама не станало.
Чета информация в нета и обясняват доста неща. Не ми се струва чак толкова трудна задача. А всеобщото мнение ( което чувам около мен ) е, че адаптираното мляко било много добро, че ние с каквато храна се храним - кой знае колко е полезна кърмата...
И за раждането виждам също подобна тенденция. Познатите ми, родили естествено, са не повече от 5 % . Всички останали - секцио, по желание, не че са имали проблем.
До такава степен тези неща са станали "модерни", че дори когато казах на мъжа ми че искам да раждам естествено ( да сме живи и здрави и всичко да е наред ), той ме попита - " защо ще се пънеш? "
Аз в първия момент се стреснах от такъв въпрос и чак не знаех какво да отговоря, но после се замислих...ми той какво мнение да има - всички жени на негови познати са родили или ще раждат секцио. Излиза, че аз съм странната
Както и да е, много изписах и за да не досаждам повече - спирам!