0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вътреутробна смърт на плода
« -: Юни 18, 2010, 19:53:46 pm »
Цялата истина е-Имам вродена надбъбречна хиперплазия.Прилагах лечение с Метформин и Преднизолов Ф.Стойностите се понижиха за 2 месеца и на третия бях бременна.Всичко с бременността вървеше добре.Лекарите казват-Всичко е наред.И накрая -на 07.06 2010г преди 11дена в 37 г.с.раждам спешно мъртво дете.Задушило се е с пъпната връв.Сърцето ми кърви.Лекаря ми каза 2 месеца възтановяване и започваме пак лечение.Крепи ме мисълта,че дай Боже скоро пак да забременея.Няма да се предам,напротив,ще се боря,това поне го мога -8 години борба.Вярвам и имам голяма надежда ,че някой ден ще гушна моето слънчице.Бог е милостив.
*
Вътреутробна смърт на плода
« Отговор #1 -: Юни 19, 2010, 08:33:22 am »
Доника, много съжалявам за загубата ти  :(. Бъди силна и вярвай в добрия край. А за хормоните, не е ли добре да изчакаш малко. Все пак в момента все още са объркани от бременността.
     
Вътреутробна смърт на плода
« Отговор #2 -: Юни 19, 2010, 17:59:40 pm »
Дани,благодаря ти мила за съчувствието.Хормоните ще ги правя чак август месец,просто искам още от сега да съм наясно.Пък и ми отвлича вниманието.Дали са достатъчни 2 месеца,за да направя изследвания.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Вътреутробна смърт на плода
« Отговор #3 -: Юни 19, 2010, 19:02:06 pm »
Доника, съжалявам за преживяното, дано на никой не се случва нещо такова.
Хормоните се регулират не след определени календарни дни, а определен брой менструални цикли. Според мен изчакай да минат два нормални цикъла и тогава направи.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Вътреутробна смърт на плода
« Отговор #4 -: Юни 20, 2010, 13:51:21 pm »
Доника, съжалявам да прочета за преживяното от тебе.
Разделих темата ти и я преместих в подходящия форум.
Това, през което си преминала, е тежко усложнение на бременността. Причината много рядко е в патология на пъпната връв и значително по-често се дължи на други проблеми. Моят съвет е при следваща бременност да се следят много стриктно определени показатели, особено към края на бременността, вкл. и доплерово изследване на майчино-фетален кръвоток, с добра апаратура и при квалифициран в областта на перинаталната медицина гинеколог, както и да се правят редовно записи на детски сърдечни тонове с фетален монитор, с цел да се хванат навреме проблеми с развитието на плода и да се избегнат рисковете от повторение на тази трагедия.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Вътреутробна смърт на плода
« Отговор #5 -: Юли 19, 2010, 11:12:31 am »
Доника,страшно съжалявам за това което ти се е случило и най-искренето те разбирам, защото наскоро и аз преживях същата трагедия...при мен усложненията се получиха най-вероятно от нарастваща миома(поне за сега това се смята че е бил проблема) и така месец 12.2009г. в 27-28г.с. при мен се наложи спешно секцио за изваждане на мъртвото ми бебенце. Мъкана наистина е голяма ..... това не се преживява,но само трябва да гледаме напред и да се молим на Господ да дари и нас с бебенца, на които да се радваме и да отдадем цялата си любов!
Re: Вътреутробна смърт на плода
« Отговор #6 -: Юли 19, 2010, 13:56:57 pm »
Много съжалявам,че и ти си преживяла това.Не го пожелавам на никой да се случва,много е тежко да загубиш дете.Това не се забравя никога,но трябва да се борим,да не се предаваме и да вярваме,че един ден ще гушнем нашите слънчица.Единственото нещо,което може малко да намали болката,е нова бременност.Човека е създаден така,че да може да понася всякакви удари от съдбата.Мислиш си-Това вече не мога да го понеса.Но времето лекува,изправяш се и продължаваш да се бориш.И няма как ,ако искаш да постигнеш целта си ,независимо от препятствията.Пожелавам ти в най-скоро време пак да си бременна и накрая  :bori_020:
*
Re: Вътреутробна смърт на плода
« Отговор #7 -: Юли 19, 2010, 22:19:48 pm »
Доника,

Много ми стана мъчно от това, което прочетох .........Никой не трябва да преживява подобно нещо и никой не го заслужава. Радвам се, че въпреки това което преживяваш намираш сили да казваш - Аз ще продължа и ще сбъдна мечтата си! Нали знаеш, че не ти се дава мечта - без да ти се дадеш шанс да я осъществиш!!!!!!!!!!!!
Не спирай да вярваш и дано съвсем скоро гушнеш най-хубавото бебче - вашето!!!!!!!!!!!!!!
 :bighug: :bighug: :bighug:
URL<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/70sep2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>URL
Re: Вътреутробна смърт на плода
« Отговор #8 -: Декември 08, 2010, 10:34:35 am »
zdr.iskam da vi spodelq ne6to predi 2godini i 6 meseca,edna pr.zabremenq.vsi4ko varve6e dobre,lekarite kazvat nqma mqsto za pritesnenie.be6e i opredelen termina na 16.07.08g notq rodi na 6.07.lekarq kaza 4e bebeto se e rodilo s nedorazviti muskoli v oblasta na korema.a uj vsi4ko be6e dobre :(toq lekar prez tiq 9 meseca ni6to li ne vidq ako ima6e toq defekt.nito smarten akt dadoha,nito sa zaposali ,4e n toq den e imalo rajdane.samo dadoha edin dokomet za potpis.dori ne iskaha da pokajattqloto na bebeto.az si mislq 4e,to moje da e jivo,ili pri rajdane lekarq da e apravil ne6to.momi4eto kazva 4e mn.silno q e natiskal korema o6te bebeto be6e v korema.prosto momi4eto o6te ne moje da prevazmogne tova.strah q e ako zabremene da ne stane taka. :(daite nqkakav savetmolqvi blagodarq vi ot neino ime

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Декември 08, 2010, 11:43:57 am от Ledena_luna »
*
Re: Вътреутробна смърт на плода
« Отговор #9 -: Декември 14, 2010, 14:31:22 pm »
sajaliavam za sluchiloto e,sashto taka sajaliavam che ne pisha na kirilitsa no sam v chujbina i ne razpolagam s BG klaviatura.Predi 12 god me operiraha izvanmatochna,lekarite kazaha che vsichko e nared moga da probvam pak za bebe no 6 god ne se poluchi,prez 2004 pak stana no v 12 sedmitsa biah na pregled vsichko e ok na sledvashtata sedmitsa veche doktora kaza che za sajalenie niamame puls kak taka stana izvednaj neznam sled dalgi pregledi mi napraviha abort i eto minaha oshte 6 god i pak niama nishto.Neznam dali triabvashe da pisha tuk no mi stana machno za jenata i reshih da spodelia i as.