Брийз, това е интересно. Аз си мислех, че сигурно питат неща от рода на: За какво мечтаеш? И ти казваш: за бебе. А те: добре. А следващото след бебето, за какво мечтаеш... Ти казваш, ако си добро момиче: за хубава работа, за образование, за апартамент, за кола, за вила, за околосветско пътешетвие. И те те насърчават да почваш да ги постигаш. Ако си лошо момиче: ми да порасне детето и да направим бал, абитуриентска вечер, да ми кръстят внуче на мен...И те почват пак отначало.
Аз мога да споделя няколко от моите "терапии" против лошо
небременно настроение. Може пък да ви харесат:
МУЗИКАЛНА ТЕРАПИЯ-когато не искам да мисля за бебе, избягвам тъжната и бавна музика. Нещо бързо, танцувално, вдигащо адреналина. Онзи ден на Джими Самървил направих страшен концерт. Микрофонът ми малко нивееше, но на кой му пука!
Съветвам ви да си вземете безжични слушалки-чудесно решение за любителите на силната музика, които имат неразбиращи положението съседи. Хем можеш и да си танцуваш и да се чувстваш като диджей.
ГРИМ ТЕРАПИЯ-имам един кош тубички в къщи, за разглаждане на грима, за фиксиране, за повече светлина, за покриване на белези, пудри, мудри... Един грим тип "поп фолк певица се стяга за фотосесия" отнема от час нагоре. Няма да се познаете в огледалото после! Не знам защо, но не мисля за бебе докато се плескам. Правя го веднъж-два пъти в годината.
РАЗКРАСЯВАЩА ТЕРАПИЯ-пилинг маски, обикновени маски, краставица с мляко, смачкани ягоди, мед, кола маска, ама хууубаво да се опласкаш, масажи, масла, пяна, гел... Вадете леката артирелия и направете нещо за самочувствието си. Докато си правя колата, не знам защо, но не мисля за бебе!
ТЕРАПИЯ "ДИЕТА"-всеки път като реша да отслабвам се чувствам добре от самата мисъл, не че чак такива постижения имам. Малко да ми се поотпуснат панталоните и имам страхотни моменти на радост. Докато мисля какво да е менюто, докато броя калории, докато пазарувам за диетата, докато готвя, не мисля за бебе.
ШОПИНГ ТЕРАПИЯ-тази си е световна, всички знаят какви невероятни положителни резултати има.
СЪТВОРЯВАНЕ НА ЧУДЕСА В КУХНЯТА ТЕРАПИЯ-торти, пасти, козунаци, баници...Импровизирани китайски, индийски, средиземноморски манджи... Колкото по-трудна рецепта, толква по-добре. Колкото повече нови рецепти, толкова по-добре. Докато разбивам яйца за блат, докато се оглеждам дали ще бухне, докато слагам сметаната в шприца, никога не мисля за забременяване, за овулация, но си мисля с радост каква скопосна майка ще му се падне на моето дете.
ИЗЯЖДАНЕ НА ЧУДЕСАТА ОТ КУХНЯТА ТЕРАПИЯ-уф, то не е добре за диетата, ама пусто като всичко е много вкусно... Няма да го хвърляме я. Колкото и да ми е криво, като знам, че след вечерята ме чака едно апетитно парче торта в хладилника, или пък следобеда в 4-чаша Кола с парче кейк. Ммм...Изобщо "угаждането с храна" ми е голяма терапия. Хващала съм се, че мисълта, че ми се полага шоколад, след поредното точене на кръв за хормони, ме кара наполовина да се разсея и да не се притеснявам какъв ще е резултата, какво ше стане и т.н. Ресторантче без повод, за глезотийката, кафе-сладкарница напук на лошото време, нова кухня, нов продукт...
ГРАМАДНА КОКА-КОЛА, ГРАМАДНИ ПУКАНКИ И БИЛЕТ ЗА КИНО ТЕРАПИЯ-ох, това ми действа толква добре. Най-грамадната Кола, колкото и да вряка зъболекарят, че е вредна, наблъскана до горе с лед, най-грамадните и солени пуканки, колкото и да са безсмислени и вредни и те. Просто кеф и толкова. За вредност няма да говоря. Майната им на диетите, майната му на стискането. Цял живот се стискаш, всичко все вредно. То и негативните мисли за забременяване са вредни, затова нека се наплюскам с пуканки и кола, пък вънка нека си вали!
Освен ако във филма има сцени на забременяване както в Точка на пресичане на Уди Алън, където една двойка голям зор видяха докато се забременят, показаха истерията с термометъра, нежелания секс и т.н, та, при друг филм, за 2 4аса не мисля за бебе.
ДВУЧАСОВ РАЗГОВОР С БЪЛГАРИЯ ТЕРАПИЯ-това за хора като мен, дето си им липсва необяснимо България. Гласът на майка ми ми действа лечебно. Докато се информирам кой от фамилията какво прави и как е, докато се посмеем малко и хайде, часът ми изтекъл. Когато не говорим за забременяване и аборти, не мисля за това.
ГЛЕДАНЕ НА БТВ ТЕРАПИЯ-Пак за хора извън България. Обожавам Шоуто на Слави. Докато го гледам не мисля за бебета, все си казвам: докато се набутам да го гледам на живо, той ще залезе. Искрено и Лично е най-позитивното предаване за мен. Гледаш и невярваш на очите си какви прости хора има и в какъв батак са потънали. Пред тях моята съдба на труднозабременяваща е направо цвете. Всичко гледам, всичко ми е сладко. Не знам дали можете да ме разберете. Свързано е с носталгия.
КАНЕНЕ НА ГОСТИ ТЕРАПИЯ-стресът от гостите, чистене, пазаруване, готвене (аз обикновено правя показни бългаски трапези и много време седя в кухнята) напълно измества мислите за забременяване. Един пълен ден 24 4аса съм на друга вълна. Гости с приспиване
-отиде цяла седмица да не мисля за бебе.
ЕКСКУРЗИОННА ТЕРАПИЯ-обиколки по непознати места, самолети, влакове, хотели, музеи, разходки определено мен ме развличат. Да не пропусна да кажа, че и подготовката за пътуването и голямото пране и гладене, което ме чака след пътуването са също начини да не мислиш за бебе.
МЪРМОРЕНЕ СРЕЩУ НЯКОГО/НЕЩО ТЕРАПИЯ-най съм благодарна на някой кретенизиран клиент. Като ме ядоса едно хубаво с простотията си и като не мога копче да му кажа, после поне един час бълвам змии и гущери тайно и определено не мисля за бебе.
ХОДЕНЕ НА ЛЕКАР, РАЗЛИЧЕН ОТ ГИНЕКОЛОГ ТЕРАПИЯ-болежки всякакви, само човек да ги потърси. Понеже ме болят пръстите ходя по ревматолози, невролози, ортопеди и никой не знае какво ми е. Нечуван случай.
Определено с часове не мисля за бебе, а после и още часове, заради "мърморене срещу някого" терапия.
И Т.Н. ТЕРАПИИ, ТЕРАПИИ...
Опитвам се да извличам максимално удоволствие от малките неща в живота. Големи неща може и така и да не ми се случат, поне на малки да съм се нарадвала както трябва.