Нещо като кратък наръчник, моля допълвайте
Аз ако знаех по-рано за някои индикации по-бързо щях да се ориентирам и по-бързо щях да сменям докторите.
1. Няма да помогнат поради некомпетентност или разсеяност:
1.1. Отричане на симптоми, които имате:
"не е възможно да си усещаш срастванията" - след като обяснявам за периодични дърпания от дясно, а докторът в същото време констатира на ЦС леки сраствания в дясно;
1.2. Отирчане на факти, които са на лице:
"не е възможно такъв спазъм да се види на ехограф", а самия доктор го гледа в момента, ще влезе в монитора на ехографа и цъка с език (гастроентеролог в случая);
1.3. Обяснения за необяснимите за тях симптоми и клинична картина:
"На психологическа основа е." Не сме луди бе хора, просто има нещо, което вие още не можете да откриете или диагностицирате, това е, но не си играйте и с психиката ни, за да си мислим, че нещо и психически не сме наред
И моля не ни губете времето да си мислим, че сме здрави и да пренебрегваме симптоми, които някой друг ще може да "разгадае".
1.4. Отричане за страничните ефекти при предписани лекарства:
"Ти си първата, която се оплаква от това лекарство". Всеки организъм е различен в крайна сметка, а след като лекарството не ми понася (имам болки например), значи не е за мен това лекарство.
2. Манипулации и печелбарство:
2.1. Изказвания, които противоречат на здравата логика:
"Имаш вода около матката. Яйчниците ти плуват във вода. Ти си за инсеминации" - "вода около матката" съотвества на перитонит, възпаление в коремната кухина, което е животозастрашаващо и трябва много да ме боли, а тръбите ми в този случай може и за нищо да не стават.
2.2. Игра с нашите чувства и надежди:
"Хайде да пробваме със една инсеминация" - тук вече всеки сам си решава дали да пробва.