0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как да познаем докторите, които няма да ни помогнат.
« Отговор #20 -: Ноември 22, 2011, 16:04:53 pm »
Наскоро четох за лекар, който твърдял че вярва повече на уринен тест за бременност от колкото на кръвен..
Всяко нещо понякога си има своето обяснение.  Познавам хора със сбъркани лабораторни резултати, така че се случва.
Там случая не беше такъв.Не искам да коментрирам повече случая, защото не знам какво е станало с момичето и знам че тя отиде при друг лекар, за това се моля всичко да се е оправило с нея.

Но съм съгласна, че вече и на лаборатотиите не можеш да имаш никакво доверие. На мен ми изкараха микоплазма и стрептококи в Кандиларов преди 2 месеца, а после се оказа че в същия ден били объркали на всички изследванията, та добре че се усъмних на време и не трових и себе си и бебето с антибиотици.

*
« Отговор #21 -: Ноември 22, 2011, 17:21:54 pm »
Но съм съгласна, че вече и на лаборатотиите не можеш да имаш никакво доверие.
Това е ужасно, наистина!!! Не ми го побира умът как е възможно просто! Иначе и ние двамата си пуснахме кръвна картина с разлика една седмица в една и съща лаборатория... ами едно и също нещо не ни е добре, с приблизително еднакви ст-сти. Никога преди не ми е било различно това, имам сигурно 20 ПКК-та за последните 2 години, явно нещо в консумативите не са им ок в момента.
*
« Отговор #22 -: Ноември 22, 2011, 19:34:13 pm »
Не ми го побира умът как е възможно просто!
И аз така! Бях в шок като разбрах! Да не говоря, че ми изписаха Зинат за стрептококи, който аз избягвам НЕбременна да пия, а за микоплазма съвсем друг АБ. Отидох, купих си всичко изписано и ме очакваше строго лечение сумати време, обаче както седяха в опаковките не ги пипнах тия АБ и реших да изчакам 1 седмица и да направя микробиология във Франция, защото много се съмнявах. 1вото което ме усъмни беше че стрептококите бяха някакви нечуван вид, нещо от рода на ауреус или нещо такова, за които почти няма никакви инфо в интернет, а където има симптомите са като на кожна болест с някакви брутални екземи по цялото тяло... osi_10  И след 10 дена се оказа, че микробиологията ми е чиста и няма нищо. Реших да звънна и да им вдигна скандал и те казаха "Ами ние тоя ден на много хора сме объркали изследванията"  :o :o :o
Просто ненормална работа, дано са звъннали поне на другите хора и са им казали, а не да са ги оставили да се лекуват от някакви чудесии...
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 19:39:13 pm от Krisi88 »

« Отговор #23 -: Ноември 23, 2011, 09:20:19 am »
Здравейте момичета, чета ви много отдавна, но не съм писала.
След една година правене на опитида забременея, и ходене при една и съща докторка вече бях сигурна, че имаме някакъв проблем. На поредния преглед я попитах какво трябва да предприемем от тук на татък, а тя ми каза "ми нищо ти няма,имаш ову следователно нямаш никакъв хормонален проблем и щом нямаш никакви операции няма от къде да имаш сраствания което значи,че тръбите ти са проходими" 8O ! След котео допълни моя любима фраза " вие се успокойте пък то ще стане" Е след тези и думи имах още една година спокойствие, но бебето още не е станало....
« Отговор #24 -: Ноември 23, 2011, 10:00:32 am »
Първо, този доктор може да е много посещаван и популярен, затова са ни го препоръчали, затова сме при него. Но можем да познаем, че няма да ни помогне по следните белези:

1. Той не се нуждае от сътрудничеството на пациента. Не обяснява какво предстои, защо се изписват тези лекарства, какво ще последва в тялото на пациента и какви са възможните следващи стъпки.
2. Опитваш се да получиш информация, дори жалостиво добавяш "Не разбирам, обяснете ми", а той отговаря "Оставете ме аз да разбирам" (точен цитат). Опитваш се да обясниш, че имаш някакво изследване правено миналия месец другаде, а лекарят обидено казва: "Е, щом знаете по-добре от мен ...".
3. Много са му важни парите, които получава за преглед. Единия месец ти препоръчва да направиш изследване за хламидиаза, следващия път ти иска микробиология, чак след половин година иска спермограма, цветната снимка съответно на 9-ия месец посещения при него... Вероятна цел - да ходиш често, за да плащаш за преглед при него двойно повече, отколкото вземат в най-успешната столична клиника по стерилитет и асистирана репродукция. Той иска да те вижда често, но те запомня случая ти, името ти, оплакванията ти и всеки път трябва да разказваш всичко отначало.
4. Накрая или партньорът ти се уморява от толкова харчене на пари и казва "Виж, нищо няма да излезе, хайде да се откажем", или намалява твоя яйчников резерв, така че този лекар, наистина е загубил всичките ти шансове, защото не имал за цел да помага.
« Отговор #25 -: Ноември 23, 2011, 11:16:14 am »
 :lol: каква хубава темичка имало тук да ме разсее малко от работата...
любимите ми са - "защо искаш това изследване, то е ясно какво ти е", или "хайде да изследваме това и това..." (при условие, че нямам подобни оплаквания, но да "проверим"), също и "не четете в интернет, там само глупости пишат, ние (лекарите) знаем и обясняваме каквото е нужно"  8O
в "практиката" ми с лекари съм се убедила, че 2-ма от 3-ма трябва да са на 1-но мнение за да го приема. така имах случай с възпален яйчник, 1998 г., болка в дясно, отивам на гинеколог в местната поликиника на 2-рия етаж, госпожата ме преглежда мануално, почва да ми крещи, без да ми обясни какво ми е според нея, праща ме на 3-тия етаж при хирурга, и тя ме преглежда, говорят си по телефона, пак съм върната на 2-рия етаж, където ми беше сервирано, че спешно трябва да бъда приета в болница, защото съм имала срастване  8O това беше първият ден, отивам си в къщи рев рев  :balk_145: чак пък казвам на майка си. 2-ри ден, заедно с майка ми отивам в тина киркова, излиза едно младо докторче и виждайки ми бележката ме пита - но вие за какво сте, от какво се оплаквате? защото с тази диагноза от вчера да сте умряла!?  :x гинеколожката от поликлиниката написала диагноза перитонит. обясних къде ме боли, докторчето ме прегледа и заключи - имате възпален яйчник! но за всеки случай ще ви пратя в коремна хирургия в пирогов за консултация  8O не казвам това на майка си и се прибирам, пак рев. 3-ти ден отивам в пирогов, 1 дежурен, 2-ма доценти и един куп студенти-стажанти зад едно параванче  8O :? :lol: ме пипаха - тук боли ли - като натисна ли боли - като отпусна ли боли... дежурният казва - я отиди тук в ляво по коридора при нашият гинеколог и той да те види, според мен си само за при него. отивам и там, човекът потвърждава поставената в тина киркова от младокът диагноза.  :lol: и така...
едно по-скорошно преживяване - гинеколог коментира резултат от спермограма и отсича - от него баща няма да стане  8O  :balk_145: с тази диагноза няма шансове за подобрение (олигоспермия 3-та степен), лечението е излишно - има донори. година и половина по-късно имаме 15 милиона живи замразени  :)...

*
Много е тъжно през какво трябва да минем понякога заради "компетентността" на някои лекари. Лошото е, че прекалено много хора са преживели срещи с такива "специалисти".
За мое съжаление тази събота трябваше да се сблъскам с държавното здравеопазване. Направих остър колит и гастрита ми се изостри, общо казано - болки адови. Влизам в неотложния кабинет и какво виждам:
-лекар на средна възраст, на който му е все едно дали ще ме прегледа или не, въпре ки че се гърча;
-един тефтер, където явно си води отчет на прегледите;
-след като му казах оплакванията си и че имам допълнително здравно осигуряване, той ми отговори : Първо си платете 20 лв, после ще ви прегледам  8O
-поисках касов бон и/или фактура за осребряване - Не издава такива неща  8O

Обобщено: непокизъм, явен неприязъм към влезлия пациент, неугледен външен вид.
След процедура даже не минава да ти каже резултата от процедурата. Естествено, докато не помолиш някоя сестра да му предаде, че желаеш да се отблагодариш за процедурата. Тогава идва, плащаш си, казва ти какво е станало, молиш за рецепта и някакъв телефон за контакт, а отговорът е че, естествено ще ги получиш по-късно... Налага се да гониш лекаря по коридорите и да молиш поне за рецептата. Ако имаш късмет получаваш някаква си там рецепта с някакво лекарство, но естествено телефон никакъв...  :?
« Отговор #29 -: Февруари 01, 2012, 11:00:17 am »
Трудно вече се намират доктори и най-вече генеколози .Аз наскоро бях при една "Докторка" много прехвалена в Люлин и отивам аз обяснявам и че съм на 26 и че бебето не става от  2 години ,а тя ми вика любимото ми МЛАДА СИ ,КРАСИВА СИ правете повече секс и ще стане и започна с едни думи точно от предаване за промиване на мозъци :( osi_7 osi_7

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #30 -: Февруари 01, 2012, 11:15:22 am »
2 години неуспешни опити си е много време. Не се занимавай с квартални гинеколози, колкото и да са прехвалени. Потърси клиника по стерилитет, там ще ти помогнат.
Извинявам се за спама.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #31 -: Февруари 01, 2012, 12:13:29 pm »
Направихме го вече благодарение на форума на Зачатие и се окоза мъжки фактор :(

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #32 -: Февруари 01, 2012, 12:50:35 pm »
Чудесно е, че сте потърсили помощ на правилно място и е добре, че сте открили проблема. Поставянето на диагноза е част от решението. Жалко, че изобщо има проблем :(, но не се отчайвай. Изход се намира, сигурна съм, че ще се справите!
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #33 -: Февруари 26, 2012, 16:00:52 pm »
Добра тема.
Ето няколко случая, които са ме отказали да отида повторно при съответния лекар.
При рутинен гинекологичен преглед, след като няколко месеца опитите ни за бебе са неуспешни, питам дали има някакъв проблем и дали е нужно нещо допълнително, за да стане бебе. Отговор: "Здрава си, нищо ти няма. Продължавай си живота и бебето ще стане." Аз наистина нямах репродуктивни проблеми, но беше факт, че не се получава. Можеше примерно да ми обясни как да засичам овулация, въобще как целият процес да стане по-целенасочен. Но не.
Имам кървене в начална бременност - доказана с уринен тест, видяна на ехограф, дори ембрионът вече беше измерен. Изпращат ме на консултация при втори специалист. След прегледа той ми казва: "Природата си знае работата. Тук виждам едно струпване на клетки, което може и да стане бременност, но пък ако не стане, вие не се притеснявайте. В Англия до 3ти месец дори не правят преглед за бременност." Това струпване на клетки вече е почти на 3 години.
Пак в начална бременност ми се пускат някакви изследвания, след което ми се казва: "Много сте зле. Не бива дори да излизате от къщи, защото имате калциеви оксалати, нямате никакво желязо в кръвта и урината ви е пълна с бактерии." Впоследствие уролог ме преглежда на ехограф и ми обяснава, че калциевите оксалати (песъчинки) са често срещано оплакване и не означават нищо страшно. Да, желязото ми е ниско, но пък хемоглобинът ми е 145, което си е направо супер. А при повторно изследване на урината се оказва, че предишната проба е била замърсена и нямам никакви бактерии. И от цялата работа излезе, че нищо ми няма, а аз се побърках от притеснения. Минава един месец и пак отивам при същия гинеколог, който настоява отново да ме изпрати вкъщи в болничен. Обяснавам, че се чувствам добре, а нейният отговор беше:"Абе, ти май не искаш да го родиш тва бебе, а?".
След установена гранична кръвна захар и съмнения за гестационен диабет, няколко месеца след раждане отивам при една много прехвалена ендокриноложка. Успокои ме, че всичко ще се оправи, млада съм, но трябва да пия лекарства и хиперинсулинемията ще се оправи ако сваля няколко килограма (без да съм била никога с наднормено тегло). Свалям килограмите, правя строга диета, пия илачите, назначени от нея, но изследванията се влошават. Докторката веднага минава в другата крайност - имаш диабет, приеми диагнозата и престани да сваляш килограми, защото явно това не помага, а и ти нямаш нужда. Прегледът е десетина минути, през седем от които аз говоря, а тя пише. Задавам въпроси, на които ми се отговаря уклончиво, отхвърлят се мои предположения без аргументи. Тъкмо бях почти приела, че съм с диабет, реших да отида при друг лекар - след обстойно разглеждане на всички изследвания, дълъг разговор (поне 30 минути), в който беше проследена хронолията на оплакванията и изследванията, нови изследвания на кръвна захар и някои хормони, тя заключи, че хиперинсулинемията е налице, но за диабет няма данни. А влошените изследвания от преди се отдават на рязкото сваляне на килограми и диетата, след които организмът все още не е постигнал метаболитна компенсация. Да кажа и това, че при първия ендокринолог ходих в частен кабинет и си плащах купищата изследвания, а вторият ме прие с направление и ми назначи изследвания по здравна каса. Засега всичко сочи, че диагнозата на втория специалист е вярна.