0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, дами. Днес бях на пътви преглед при д-р Козовски и съм много доволна. Първо - той наистина е вдъхващ доверие и изглежда много позитивен, бяхте прави, добре че беше този форум. Той е четвъртия специалист, при който ходя и надявам се да е последния. Оказа се обаче,че е с четвърто мнение за решение на нашите проблеми. Много ми е висок пролактина, ама много над нормалното и това може да е причината за проблема. Ще започнем с прием на Достинекс 2 седмици и после пак ще пуснем изследвания за Пролактин. Спермогармата на мъжа ми  обаче не е перфектна.Т.е. има проблеми и при двамата, които се надяваме с медикаменти да отстраним. А и още нещо. Нивото на пролактина се вдигал от стреса и трябва да внимавам с това (ама изобщо незнам как ще стане).
Eй недей така osi_8
Ние правим опити от 2 год. и нещо и на 10.11 отидох на лекар.Придният ми цикъл беше на 15.10 и на 10.11 пак ми дойде и имам задържан фуликул на левия яйчник.почнах с изследвания:цитонамазка,среда,хламидия.Искат да направя и цветна снимка и спермограма,но тъй като ми трябват 200 лв. ще почакат малко.До в момента не съм изпила и 1 хапче дет се вика.Та при теб как решиха да почнат със стимулациите?Прави ли някякви изследвания?
[/quote]

Здравей, процедурата, която ми описа е същата като моята.Преди да решат обаче да правим цветна снимка  пих 4 месеца Дуфастон и Клостилбегит.Което се оказа както писах по-горе изличшно, при условие че пролактина е много над нормата. Ама кой да ти пусне изследване за него!!!! Ти при кой доктор реши да започнеш консултациите? Аз днес за първи път бях при д-р Козовски и успя да спечели доверието ми.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Още ли има лекари ,които забравят да пускат "АБВ"  дето се вика в изследванията ?
Заради една спермограма и аз бая букви 4етох  :?

Д-р Стаменов,обичаме ви!

Момичета, искам да пожелая на всички успех и нека да е двоен :bori_007: :bori_004:. Благодарение на д=р Козовски сега се радвам на моите две принцески - на 1 година и 10 месеца. Раждането ми бе също при него и д-р Ангелова и за миг не се съмнявамв качествата и на двамата. Аз също имах много висок пролактин и един много кадърен лекар от Бургас ме караше ГОДИНИ на ред да пия хапчета, от които напълнях доста.Докато не попаднах на много добра специалистка,която много просто ми обясни - пролактина се изследва сутрин, като не трабва вечерта да сиправил секс,преди изследването  е добре да починещ пред кабинета 10-15 минути и е добре да не се докосват гърдите. Също така е добре да се изследва 2 последователни дни. При което резултатите ми бяха на долната граница,но си останах с доста изгубено време.
Eй недей така osi_8
Ние правим опити от 2 год. и нещо и на 10.11 отидох на лекар.Придният ми цикъл беше на 15.10 и на 10.11 пак ми дойде и имам задържан фуликул на левия яйчник.почнах с изследвания:цитонамазка,среда,хламидия.Искат да направя и цветна снимка и спермограма,но тъй като ми трябват 200 лв. ще почакат малко.До в момента не съм изпила и 1 хапче дет се вика.Та при теб как решиха да почнат със стимулациите?Прави ли някякви изследвания?

Здравей, процедурата, която ми описа е същата като моята.Преди да решат обаче да правим цветна снимка  пих 4 месеца Дуфастон и Клостилбегит.Което се оказа както писах по-горе изличшно, при условие че пролактина е много над нормата. Ама кой да ти пусне изследване за него!!!! Ти при кой доктор реши да започнеш консултациите? Аз днес за първи път бях при д-р Козовски и успя да спечели доверието ми.
[/quote]

Аз понеже съм от Търговище и ходих в Шумен при д-р Данаил Димов-за когото чух :balk_83: много хубави неща.Исках да питам при Иван Козовски - Медицински център за асистирана репродукция - Варна 
  Медицински център за асистирана репродукция - Варна
ул. "Цар Освободител" 150, АГ Болница - Варна
Проф. д-р Иван Козовски - 088 / 72 04 391; 052 / 313 694; 052 / 613 790;
Доц. д-р Веселина Маркова - 052 / 332 000; 052 / 613 803 /280, 207/;
Доц. д-р Матей Андонов - 088 / 95 23 884; 052 / 613 803 /280/;
Д-р Кателия Александров -  052 / 884 568; 052 / 613 805; alexandrov_md@abv.bgТози е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите ; Д-р Емил Ковачев - 052 / 613 803; 052 / 613 805
http://www.ivfcentre-varna.com

или при Георги Козовски-Медицински център "Д-р М.Давидков" 
  гр. Варна 9000, кв. Младост, бул.Република, Медицински комплекс "Младост"
д-р Г. Козовски - 0888 455 911 , 052 751 121д-р М. Ангелова - 0887 375 595 , 052 751 121
д-р М. Давидков - 0888 376 382 , 052 751 121
д-р А. Аврамова - 0878 771 929
www.saintgeorgehospital.org
saintgeorgehospital@bglans.netТози е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите   

ходиш?Питам защото аз и сестра ми сме раждани във Варна и през 1990 г. Иван Козовски е бил в АГ Варна те са баща и син.
На този етап Шумен ме устройва
Също да питам те работят ли със здравната каса в смисъл с направление от личния може ли?
Дано не ви се струват глупави въпросите ми , но аз съм от новацитееееее
*
Blondy, ето че имаш вече ясна представа откъде да започнеш. Високият пролактин наистина е проблем, но както и момичетата са споделили има някои особености при изследването му, които е добре да се спазят , за да имаш реални резултати. Както magi74 е писала, изследва се сутрин, не трябва да се докосвани гърдите, да не си под стрес, което може да се тълкува в различни направления - да не си бягала или бързала дори. Би трябвало лаборантите да те уведомят и да те сложат на стола да се "успокоиш" и починеш м/у 15 и 30 мин., след което да ти вземат кръв. Ако те не го сторят, ти го изискай  :)
Sismondy, привет и на теб! Сред нас няма такова понятие като "глупав въпрос". Всичко, което ни притеснява, е достатъчно основателно за споделяне  :)
Та на твоите питанки: както темата подсказва - става въпрос за Д-р Георги Козовски от център "Д-р М.Давидков". Не ми стана ясно какъв е точно проблема при теб, но ако се бориш със стерилитет, задължително се обърни към специализирана клиника по стерилитет - всички останали просто са загуба на средства и най-вече време. Дали поемат по касата не мога да ти отговоря, но след като имаш координатите им можеш да се свържеш и попиташ.
Малко дългичък ми стана поста  :wink: - хубав слънчев ден момичета от мен и мнооого усмивки!
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
geri Ние правим опити от 2 год. и нещо и на 10.11 отидох на лекар.Придният ми цикъл беше на 15.10 и на 10.11 пак ми дойде и имам задържан фуликул на левия яйчник.почнах с изследвания:цитонамазка,среда,хламидия.Искат да направя и цветна снимка и спермограма,но тъй като ми трябват 200 лв. ще почакат малко.
До колкото разбрах първо ще търсим причината за задържането на фуликула.За стерилитет не е споменавал въобщe osi_8е
Аз съм още наистина в самото начало
Blondy, ето че имаш вече ясна представа откъде да започнеш. Високият пролактин наистина е проблем, но както и момичетата са споделили има някои особености при изследването му, които е добре да се спазят , за да имаш реални резултати. Както magi74 е писала, изследва се сутрин, не трябва да се докосвани гърдите, да не си под стрес, което може да се тълкува в различни направления - да не си бягала или бързала дори. Би трябвало лаборантите да те уведомят и да те сложат на стола да се "успокоиш" и починеш м/у 15 и 30 мин., след което да ти вземат кръв. Ако те не го сторят, ти го изискай  :)
  geri явно и на мен са ми пуснали на 12.11 такова изследване  osi_13 защото Димов ми каза да съм много спокойна, Венци да не ме ядосва.
Ох чувствам се многооооооо тъпа :balk_149: Ама като отидох на 10.11 той направо ме зарина с инфо и чесно да ти кажа сигурно 60% от това което ми каза не го помня.
*
Sismondi, безуспешни опити от 2 год. и нещо си е доста основателна причина да се обърнете към специалист по стерилитет. Не си губете нито времето, нито парите по т.нар."квартални лекари", без да искам с нищо да оспоря техния професионализъм, но те не са специалисти в областта на безплодието. Това е нещо, което ще ви посъветва всеки един от споделящите във форумите в Зачатие, именно защото по-голямата част от нас са минали по този път. Срокът, който споменаваш не е никак малък и определено говори за проблем, който може да разреши само добър специалист по стерилитет. Финансовата страна е фактор за повечето от нас, но на първо време можете да започнете с една спермограма / м/у 40 и 60 лв е във Варна/, но задължително направена в център по стерилитет. От там нататък е добре да провериш проходимостта на маточните тръби, както и някои полови хормони и хормон на щитовидната жлеза. Всичко това можете да правите едно по едно, за да не натоварвате семейния бюджет, НО не губете повече време и пари при тези лекари, които посещавате сега. Естествено има и не малък процент двойки, при които се среща т.нар. неизяснен стерилитет т.е. няма ясна физическа причина и все пак бебето не идва. При всички случаи можете да подадете напълно безплатно документи към Фонд за Асистирана Репродукция, където имате право на 3 опита, финансирани от държавата с ДО 5 000 лв.
GERI мерси много за информацията.
Чудя се дали и аз да не дойда до Варна(аз съм от Търговище).Много време ли се чака за час при Козовски?
GERI мерси много за информацията.
Чудя се дали и аз да не дойда до Варна(аз съм от Търговище).Много време ли се чака за час при Козовски?

Geri наистина много добре обяснява всичко  :P
Sismondi, аз лично когато се обадих да си запазя час при  д-р Козовски( на мобилния му) беше понеделник и той попита кога ми е удобно. И понеже за мен нямаше значение - ми даде час за четвъртък. Така,че не се притеснявай - не се чака по 1 година, както при д-р Стаменов в София. И моят съвет е също да не си губиш времето по гинеколози, а да посетиш специалист по стерилитет. Защото има много некомпетентни хора, които просто ще ти изгубят времето, а и парите.Както вече рзбра, при мен бяха пропуснали да пуснат  елементарно изследване пролактин.
*
Sismondi, както Blondy ти е споделила, засега при Док. Козовски не се чака никак  :). Обади му се на мобилния и се уговорете в удобно за вас време. Мен ме е приемал и в почивните дни /ако сте на работа може да се помолиш и за такава опция/ - много е отзивчив. Пътят до Варна е около 2 1/2 - 3 часа - тъкмо ще се разсеете малко с едно пътешествие :) Попитай предварително и колко ще ти бъде консултацията и изобщо всичко, което може да те притесни. Приема в клиника та в " Младост" като влезеш през главния вход вървиш направо и в дясно с/у аптеката има стълбище надолу. Слизаш по него и след това има диванче и за самата клиника има звънец. Там ще ти отворят, ще те питат за кой лекар си и ще те насочат.   Ако имаш нужда от някаква помощ - насреща съм :)
Geri с огромно удоволствие мога да се похваля ,че вече имам час за Козовски за 24.11 за 10:00 :balk_47:
*
Радвам се, миличка! Попътен вятър по този не лек път! И ще чакаме новини от теб  :)
Re: Д-р Георги Козовски-с нова инвитро клиника
« Отговор #275 -: Ноември 19, 2010, 21:47:29 pm »
Чесно да си кажа ме е страх.Най много от гледна точка на финансовия въпрос.Знам ,че е глупаво ,но като знам ,че сега я караме от заплата на заплата и като покрием текущите разходи-ток,вода,телефони,интернет,заеми,вноска за фризер и сме вече на червено.А толкова много искам бебе :babbycarrage: - това е смисъла на живота ми наистина.Даже мечтата ми е за близнаци  :bori_015: :bori_016: .
*
Не е никак глупаво! По-голямата част от българския народ е така, за съжаление....
Но за да постигнем мечтите си, се вкарваме в какви ли не приключения...
Важното е, че вървим вече по пътя и все някой ден ще стигнем до така мечтания финал  :bori_007: :bori_004:,
а тогава всичко ще си е струвало мъките... :balk_602:
       :grouphug2:
Sismondi, късмет и от мен. Пиши как е минала консултацията :)
Какво става с Жаси, някой има ли информация?
Да й пожелаем успех, аз силно вярвам в него !