0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Рози, не зная дали ще ти признаят спермограмата, която сте правили предната година. Все пак докторите в тази клиника ще преценят.
За цветната снимка обаче няма какво да се притесняваш. Просто помоли Ани или Малена да ти намерят досието и да ти я дадат. Като им кажеш, че ти е нужна няма да ти направят никакъв проблем.
Рози, не зная дали ще ти признаят спермограмата, която сте правили предната година. Все пак докторите в тази клиника ще преценят.
За цветната снимка обаче няма какво да се притесняваш. Просто помоли Ани или Малена да ти намерят досието и да ти я дадат. Като им кажеш, че ти е нужна няма да ти направят никакъв проблем.
Благодаря
Re: Д-р Георги Козовски
« Отговор #562 -: Юни 18, 2012, 17:47:42 pm »
Здравей! Аз имам първи неуспешен опит в клиниката на Д-р Давидков при Д-р Георги Козовски през месец април 2012г.Ще ти опиша как протече цялата процедура ти сама си предцени.Първа среща за консултация след като ми е издадена заповедта от фонда за клиниката на д-р Давидков с  Д-р Козовски ти обяснява какви изследвания трябва да направиш.Те са доста и не признават спермограма на партньора от друга клиника.И задължително трябва да направиш ехография на малкият таз която струва доста мисля че беше около 680лв. и спермограма 60лв.=740лв му ги плащаш на втората среща,правят ехографията и пробният трансфер е включен в цената.Естествено трябва да си направила изследванията на двамата  партньора около приблизително 400лв.Т.е за начало около 1140лв.След всичко това чакате да ти дойде и почват мъките ,поне за мен беше така защото мразя инжекции въпреки че не са болезнени.Ходи се през ден за регулиране на дозата, прави ти фоликуметрия и така до деня на най важната инжекция преди пункциятя.
Не са ми правени хормонални изследвания по време на стимулацията ,което не е редно.
Явно сам предценява нивото на хормоните ,които имаш.
Страшно много хора имаше записани при него всеки по различни причини и обшо взето минаваш набързо за да смогне с другите пациенти.Много е внимателен обеснява всичко,но и малко се прави на важен.Предполагам че ни вижда като 5000лв.затова е внимателен пък и аз постоянно циврех така че нямя как да не е внимателен.Зависи много какъв протокол ще ти назначи от това колко време ще протече цялата процедура.Аз бях по къс протокол 13 дена инжекции и на 14 ден пункция за съжеление нямаше трансфер.Ходех на работа през цялата процедура ,пътувахме до Варна през ден и на всичко от горе по мои изчисления аз не съм доктор но не съм и тъпа пункцията се падаше на 15,04,2012 или на 16,04,2012 но нали е Велик Ден и са официално почивни дни беше направена на 17,04,2012г-вторник първият работед ден за седмицата.
Аз съм с един яйчник и постоянно  го повтаряше че сигорно малко фоликули ще извади,че ще е по трудно при мен.А д-р Давидков каза че резултата от ехографията на малкият таз -680лв. е много добра яйчника е в отлично състояние,че съм годна да износя голям плод пълни глупости и заучени фрази .Малко си противоречат тезите на двамата. И всъщност всички фоликули са били празни и за да оплодят все пак нещо ,защото се плаща от фонада сумата за иксито е изтеглил малко неузряло фоликулче ,което не се делеше и така съобщи ми новината но ме и разкарваще напразно само за дами каже че не се дели яйцеклетката.Рев Рев Рев голям рев и всичко свърши.Подаде ми документите за фонда подписах на бързо фактура за лекарства и др, документи за да им изплатят сумата и това е с Д-р Георги Козовски.Сестрите бяха много любезни за което неуспях да им благодаря.А най важното накрая се оказа че аз съм объркала най важната инжекция и аз съм виновна за всичко.Защото по време на стимулацията си малко луда,ревлива,даже тъпа много е тежко първият път,защото никой не те подкрепя и разбира освен партньора ти.Успех ти желая дано всичко мине добре .Довери се на интуицията си.Аз не я послушах и сгреших.Вторият опит няма да е там.
Момичета аз тъкмо се навих да сменям клиниката и сега се чудя какво да правя да се местя ли при д-р Козовски или не,то какви тия суми където ги казвате,направо не знам какво да правим,а и клиниките във Варна са само 3,който работят с фонда.
Здравейте!
Казвам се Ваня.Нова съм във форума и тепърва започвам да навлизам в нещата. Накратко: една не проходима тръба /в следствие на извън маточна бременност и пластика/, а другата проходима, но много нагъната. Д-ра, който ми направи цветната снимка ми каза да се насоча към ин витро, тъй като нагънатата тръба дава предпоставка за нова извън маточна бременност.
Аз съм от Бургас - всички знаят какви специалисти има тук. От няколко дни се ровя във форума и събирам мнения за лекарите. Първо се спрях на д-р Александров, но за съжаление, той не работи със фонда. За това, мисля да се спра на д-р Козовски. Моля, съфорумките, които са били и са избрали този лекар, да споделят мненията си, опита и всичко свързано с процедурата.
Привет vanini,

всичко, което те интересува, можеш да прочетеш няколко страници назад и сама да направиш своите изводи.
И аз като теб исках да правя процедури при д-р Александров, но поради същите причини се насочих към д-р Козовски. Опита беше неуспешен и не мисля да повторя отново при него. Сега съм се ориентирала към "Олимед". Дано не получа и там само добро отношение, ако ме разбираш какво искам да кажа :(.

Успешна процедура и дано избереш правилното място  :balk_602:.
Здравей vanini, аз също съм от Бургас и първоначално се бях насочила към Варна, понеже беше по близо. направих 2 неуспешни опита при д.р Александров, който ме убеди че още първия път ще стане но уви. След втория неуспешен вече мнението му беше, че колкото и пъти да правя няма да стане. Понеже вече нямахме пари, защото тук всичко се заплаща, решихме да подадем документи във фонда чрез клиниката на д-р Давидков с мисълта че преди да ми е излязла заповедта ще се преместя в някоя клиника в София. И така реших да опитам в клиниката на д-р Стаменов, там ме приеха и направих 3ти опит който беше успешен но за кратко. от този опит ни останаха 2 замразени ембриончита, които върнахме юли месец и сега резултата се вижда в подписа ми. Да наистина София е доста по далече от Варна но си Заслужава.
Моят съвет е да си подадеш документите във Варна и като наближи да ти излиза заповедта да се преместиш с друга клиника, като преди това си имала време да разучиш коя ще е тя. Но все пак ти си решаваш. Каквото и да решеш желая ти успех.
Здравейте,виждам че не се е писало отдавна по темата....Най-голямото ми притеснение е ,че тази клиника няма пациенти.Ако има някой,който ще прави опит там моля нека да ми пише . Мисля да започна втори опит при Козовски ,първия ми беше в Репробиомед -София ,естествено неуспешен.Мисля си дали не правя грешка,от прочетеното тук останах с впечетление ,че почти няма бременни.Дано да греша,успех !
Здравейте,todorovaaa препоръчвам клиниката с две ръце.Да грешиш,че няма бременни.Скоро ще празнуваме първи рожден ден на бебо благодарение на д-р Козовски.Където и да избереш желая ти успех!
Преди време, аз избрах тази клиника, въпреки отрицателните отзиви. Вярвах ,че не може да се прави извод само от десетината човека, писали във форума. Понеже съм много наивна / евфемизъм за глупава в случая/ се подведох по доброто отношение.
Съжалявам, че след първия несупешен опит там, не си преразгледах позицията. Сега, ако трябва да избирам, няма да се насоча там. ЗНам, че във Варна, изборът е труден, но вече има и четвърта клиника. Има и градове с клиники, които не са толкова далече като София.


Иначе, дано имаш късмет. Бременни, вероятно, има...
Ами,то избора така или иначе вече го направих,документите от фонда вече са за там,хубавото е че този път не се надявам толкова,ако стане -стане ако не ,пак в друга клиника,не им възлагам много надежди,не им вярвам,единствено вярвам,че всичко се върти около парите - мои наблюдения не говоря само за тази клиника.Първо са търговци после лекари-лично мнение.Ако процедурата е направена коректно другото е късмет.Другата седмица ще разговарям с доктора,и може би към края на месеца ще започнем.Късмет на всички ,а ако има някой в процедура ще се радвам да пише.Благодаря Raus за пожеланието!
kalinavl
вече бях в София в други клиники-не съм очарована,мнението ми остава непроменено за лекарите.
 
Май само аз ще си пиша тук :)дано не стане като дневник..Срещнах се с д-р Козовски вече два пъти,останах приятно изненадана от отношението му,всичко обяснява ,отговаря на въпросите повече от изчерпателно,естествено повечето от отговорите вече ги знаех,благодарение на форумите тук :),както и да е ...пуснахме кръвните изследвания TSH ми е малко висок 5.5 ,хемоглобин нисък-97 но ,пак ще ги повторя.На 14ти ще правим тази прослувута ехография за 680 лв.и предполагам ще започна по дълъг протокол(така си мисля защото ме вика на 20 ден от МЦ).Мисля че доктора е професионалист и си разбира от работата,но кой ли доктор не е ? Другото е късмет.Пиша за да побутна темата,че ако има някои девойки в тази клиника да я видят и да пишат,ако ли не ще си пиша сама как е минало всичко :D
*
Извинявай, че се намесвам,todorovaaa, но случайно мернах поста ти. Съветът ми е (и всеки ендокринолог би те посъветвал така) да не стартираш опит с тази стойност на ТСХ. Задължително го свали преди това под 2.
Извинявай, че се намесвам,todorovaaa, но случайно мернах поста ти. Съветът ми е (и всеки ендокринолог би те посъветвал така) да не стартираш опит с тази стойност на ТСХ. Задължително го свали преди това под 2.

Да и аз съм чела за стойностите,доколокото разбрах трябва да е ниско ТСХ-то заради риск от аборт евентуално,а не поради невъзможност за забременяване-така ми обясни и лекаря ,ще пусна още един защото мисля че е инцедентно.Но  д-ра ми каза ,че дори и да забременея при тези стойности в последствие може да се регулира по време на бременост.Е все пак мисля да го регулирам преди това...Благодаря ти за съвета
Помисли си добре, какво правиш...
Извинявай, че се намесвам,todorovaaa, но случайно мернах поста ти. Съветът ми е (и всеки ендокринолог би те посъветвал така) да не стартираш опит с тази стойност на ТСХ. Задължително го свали преди това под 2.

Да и аз съм чела за стойностите,доколокото разбрах трябва да е ниско ТСХ-то заради риск от аборт евентуално,а не поради невъзможност за забременяване-така ми обясни и лекаря ,ще пусна още един защото мисля че е инцедентно.Но  д-ра ми каза ,че дори и да забременея при тези стойности в последствие може да се регулира по време на бременост.Е все пак мисля да го регулирам преди това...Благодаря ти за съвета


Момиче, обричаш си опита на неуспех с такава стойност на ТСХ. Преди да започнеш процедура го свали. От един от най-добрите ендокринолози знам, че опит не се прави с такива стойности, а за да се вкара хормона в норма му трябвало около 40 дневно лечение. Козовски , за да ти вземе парите за опита, ще ти каже всичко , не си хвърляй парите и нервите на вятъра.
*
И моето мнение е като другите момичета- с това ТСХ предварително си обричаш опита на неуспех.Направи консултация с ендокинолог.За започване на стимулация ТСХ трябва да е под 2.

Няколко пъти ти прочетох поста и не разбирам следното:Хем не им вярваш, хем знаеш че няма да се получи и въпреки всичко започваш опит там.Каква е тази ехография за 680 лева?Аз знам, че са кожодери, ама чак пък толкова, яйде стига де!И на мен преди 3-4 години ми разказаха играта от плащане и накрая нищо.Някои момичета знаят моят горчив опит в тази клиника!
*
Високото ТСХ освен, че може да доведе в последствие до спонтанен аборт, също така уврежда яйцеклетките.Самите хормони на щитовидната влияят много на половите хормони, от там на овулацията, от там на зрелостта на яйцеклетката.Аз съм пускала полови хормони при високо ТСХ и при нормално, мога да кажа че разликата беше шокираща.Лично бих се отказала на този етап от опит, докато не регулирам щитовидната.

Ами така е ,аз не вярвам не само на тези лекари ами и на всички останали,но за съжаление пак до тях опираме-не мога сама да си направя АРТ :),просто се надявам на коректна процедура,която май не започна много коректно.А за този хормон на 10-ти ще го пусна пак и се надявам да е около 2,че не ми се разтакава при други лекари.Това за зрелостта на яйцеклетките не го знаех,естествено не съм и длъжна ,би трябвало лекаря ми да го знае и да ми го каже ....както и да е.При лоша стойност ще посетя специалист-няма накъде.За ехографията съм ги прежалила парите-нямам избор,ако искам АРТ в тази клиника-задължително правя ехография на малкия таз на стойност 680.00 лв.това е !!!Вече дори и не съм потресена както бях миналата година,иначе съм по фонда.Много благодаря на всички за съветите,добре че има съвестни хора тук,че ако трябва да се доверявам сляпо на лекарите...лошо.Благодаря ви magi_st ,pimi, simona83 ,mammita2012,Moma  за информацията,беше ми много полезна
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Ами така е ,аз не вярвам не само на тези лекари ами и на всички останали,но за съжаление пак до тях опираме-не мога сама да си направя АРТ :),просто се надявам на коректна процедура,която май не започна много коректно.А за този хормон на 10-ти ще го пусна пак и се надявам да е около 2,че не ми се разтакава при други лекари.Това за зрелостта на яйцеклетките не го знаех,естествено не съм и длъжна ,би трябвало лекаря ми да го знае и да ми го каже ....както и да е.При лоша стойност ще посетя специалист-няма накъде.За ехографията съм ги прежалила парите-нямам избор,ако искам АРТ в тази клиника-задължително правя ехография на малкия таз на стойност 680.00 лв.това е !!!Вече дори и не съм потресена както бях миналата година,иначе съм по фонда.Много благодаря на всички за съветите,добре че има съвестни хора тук,че ако трябва да се доверявам сляпо на лекарите...лошо.Благодаря ви magi_st ,pimi, simona83 ,mammita2012,Moma  за информацията,беше ми много полезна
Мен това ми прилича на чиста проба изнудване!  8O Не съм чувала за подобна цена на ехография....Отделно, както ти казват и момичетата по-горе, опит при такава стойност на ТСХ е немислима!
« Последна редакция: Октомври 07, 2013, 13:59:25 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"