0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Теди, може и да има, но хората да не пишат тук. Не правете чак такива заключения! Няма ли в клиниката табло със снимки на родените бебета?  :)

Не знам,Blu skay аз съдя по постовете на момичетата,които са пациентки на клиниката.Може и да има бременни,ама как е възможно само за тази клиника никой да не е писал добрата вест?И всички,които са споделяли в темата да имат отрицателен тест?!И как няма един трансфер на 5 ден и нито едно замразено ембрионче?Твърде много странни въпроси възникват,а това за пробен трансфер и преглед 580 лв?!Че на мен цялата процедура с всички проби,пункции,фоликолометрия и прегледи ми струваше 1600 лв втория път и 1800 първия!
Успех на всички момичета,независимо от коя клиника са,дано всяка от нас сбъдне мечтата си!
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Теди, трябва реално да преброим колко момичета пишат в тази тема. Не искам да правя заключения. Всеки е достатъчно голям и си прави някакви изводи. Но ако пишат 5 момичета и не са забременели, това не означава, че нито пациентка не е забременяла там. Друг е въпросът, че клиниката още е нова и мисля, че като цяло няма кой знае колко пациенти (може и да греша).
Трансферът на 5-ти ден зависи от броя и качеството на ембрионите.

Може би си права,в никакъв случай не искам да убеждавам някого в тезата си,тя е чисто хипотетична и почива само на косвени доказателства:))
Желая само хубави емоции на всички момичета и скорошно преместване в темите на бъдещите мами:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
   Привет от мен :)
Голяма дискусия се е разразила тука :)
Момичета имайте в предвид, че в тази клиника се подлагат на процедури двойки, които разчитат главно на Фонда. Знаете за колко време излиза една заповед и от колко време работи тази клиника. Така, че аз силно се надявам, че скоро ще завалят и положителните резултати :)
Обаче има и друго нещо - според мен се греши някъде и имам подозрения, че това е в метода на стимулация. Сега да не се правя на специалист, но някъде бях писала, че на мен не са ми пускани хормонални изследвания по време на самата стимулация, от които изследвания доктора може да си направи много изводи. Мисля, че там е причината моите 24  :egg: да не са от най - качествените.
А че има момичета, които са забременели при д-р Козовски - има, но не пишат, защото ги виждам като щъкат в клиниката :) Преди 2 дена получих съобщение на Лични от едно момиче - редовен потребител в нашите форуми. Тя ми писа, защото е прочела моя апел да се включат и успелите (за което много и благодаря, че ми вдъхна кураж) и тя е бременна в момента, но може би от суеверие не иска да сподели все още, пък и си е нейна работа.
Поживьом увидим :)
*
Момичета,повдигнах тази тема защото правих опит август 2010 в  клиниката и от тогава следя всеки един опит там,изказах моите си наблюдения и много ми се иска ако може да се промени нещо-иска ми всички които правят опити било то по фонда или не да си търсят правата и изискават необходимите изследвания.Разпитвайте ,нахалствайте,четете и се образовайте защото се оказва че само с едното доверие което трябва да имаме към лекаря трудно се получават нещата-не казвам друго ами просто си настоявайте за необходимите изследвания-аз тук където живея и системата е съвсем друга ,пак стигам до същото -сама да търся причинината и  се ровя какво пропускаме и след това да го изисквам от докторите като изследвания,добе че са кооперативни засега и ги назначават защото за разлика от вас аз тук не мога да ида и да си самоназнача какво да изследвам :wink:...не знам вече,определено в цялата тази работа  и всеки един опит има голяма доза късмет,но това което ме провокира е именно това че тук тенденциозно от много оплодени яйцеклетки ,не остава нищо до 3 ти ден.Само за сведение-при Козовски опит 1 ИКСИ)12 фоликула-10 яйцеклетки-10 оплодени ,на 3 ти ден ,останали 4 -2 разделени на 8 и 2 на 6 клетки,върнати 3-резултат няма бременност,в моята клиника тука където правя последните 2 опита резултатът е следният ИКСИ 2 ) 12 фоликула -10 яйчица-4 оплодени  8O-на 3 ден останали 4 ,върнати 3 разделени на 8-резултат бременност до 10 седмица-оказа  се че ембриончето е било момченце с хромозомни аномалии липса на 13та хромозома  ИКСИ 3-15 фоликула-8убави яйцеклетки,оплодени 3 8O, :на 3 ден останали и развиващи се 3 разделени на 8 и 7 клетки,върнати и 3те-резултат-бременност до 12 седмица-все още не знам каква е причината,чакам изследванията ,но предполагам пак ще е нещо хромозомно..проблема при нас е с много лошата спермограма и качество на сперматозойдите,та затова и започнах да си задавам въпроси относно клиниката на Козовски и опита ми там доколко мога да вярвам че всичко е било така както ни е представено -как така тук в една от най добрите Калифорнийски клиники имаме фертилизация-30-40% а там имахме 100%,и защо тука при тази лоша фертилизация все пак имахме и двата опита бременност?,защо тука толкова държат на тези изследвания по време на стимулация а Козовски не искаше нищо и твърдеше че са ненужни??
Смятам че определено има нещо не наред в клиниката на Козовски,аз за разлика от Систерс не мисля че е стимулацията ,а начин на оплождане и  отглеждане на  ембриончетата или може би трансфера.
Знам че са споделили малко момичета тука в тази тема,но все пак -от 10 нито една бременна ???отделно няма да казвам че две от момичетата отивайки в друга клиника забременяха от раз и си родиха бебоците вече :lol:
Та пиша всичко това за да сте много по изискващи и търсещи ,питайте и разпитвайте за всичко,търсете си правата и търсете отговорност на доктора и ембриолога кое защо се прави ли пък защо не се прави.
Систерс,хайде бъди 1 вата която ще се похвали в тази темичка и ще ме обори в тези мои размисли и страсти :lol: :P

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
Систерс,стискам палци да си първата,която тук ще се похвали с бременност и родено здраво бебче!
А че изследвания по време на стимулация не се пускат и аз мога да го потвърдя.Бях на Пурегон,не помня единиците-сутрин и вечер по 1,от 3 ден до 10 ден и не ми се пусна нито един хормон.Преди да започнем въпросната стимулация се доверихме на хормони правени преди повече от 2 години.Попитах няма ли да правим нови-отговор не е нужно тези са добре!!!!!!!
Не искам да кажа нищо лошо,не ме разбирайте погрешно,но че някъде се греши-греши се.Че тази клиника разполага с една от добрите апаратури-да така е но само с нея не става,трябва и опит,а те все още го нямат!
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Аз не съм пациентка на клиниката, но да се изкажа :D. Моят опит беше по къс протокол, също не са ми пускани изследвания на хормоните по време на опита, само в началото на 2ри ден. Стимулацията ми беше с много малко единици гонал, имах 20 яйцеклетки и се оплодиха 20. На 5ти ден ми бяха останали 9 броя, останалите дадоха фира, ако си намеря протокола, там пише и на кой ден как са се развивали ембрионите. Трансферът ми беше на два ембриона с оценка 4АА. Останалите замразихме.
Успех момичета и здрави бебета накрая!


*
Аз не съм пациентка на клиниката, но да се изкажа :D.На 5ти ден ми бяха останали 9 броя, останалите дадоха фира, ако си намеря протокола, там пише и на кой ден как са се развивали ембрионите. Трансферът ми беше на два ембриона с оценка 4АА. Останалите замразихме.

Според мен изследванията по време на стимулация са важни ,но още по важно е след това оплождането и отглеждането на ембриончетата-пишеш че на 5 ти ден си имала  цели 9 !Тук до 3ден ги докарват едвам до 3броя ,за замразяване какво да говорим...
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
Моят трансфер беше на 5 ден, бяха останали 5 ембриона - върнаха ми 3, а останалите ние не пожелахме да замразим. Знам ли и мен ме хвърлихте в размисли сега :)
Sisters Forever,не се натъжавай ,мила сега това не ти е необходимо,трябва да си спокойна ,съвсем скоро ще си прибереш бебчетата и те ще искат да попаднат в спокойна среда:)
Със сигурност има бременни жени от тази клиника,но за съжаление малко споделят.Аз като отида в АГ-то в коридора е митинг,по 10 жени чакаме,а в темата пишем 2-3,така че това не е показателно.Ако няма нещо друго,което те тревожи,довери се на лекаря си.Кога ще е трансфера?
   Здравей Анита,

съжалявам ако резултата ти е бил негативен  :(. Желая ти успех следващия път :).
А имаше ли поне положителен тест и имплантация? Толкова много имам нужда в момента да се включи някой, правил процедури в тази клиника и да сподели хубави новини, нещо като да ми вдъхне кураж. Съгласна съм, че екипа е страхотен, но сякаш не е достатъчно, Аз знам, че има такива момичета, защото съм ги засичала в клиниката, но те не пишат, а това е важно понякога. Ох хормоните ме удариха отново -  ще се разплача  :?.
Теста ми беше положителен и всичко вървеше перфектно до 8-ма седмица, после .....казаха че е спряло да се развива в 6-тат седмица и така...
*
Здравейте,
искам да изкажа огромната си благодарност на екипа на тази клиника и в частност на д-р Г.Козовски ,който ми върна усмивката и вярата,че ще стана майка.За съжаление имам много богат "стаж" в борбата си за дете и имам впечатления от всички клиники и специалисти във Варна.Мога да напиша доста дебела книга по въпроса :)Няма да коментирам и да обсъждам лекарите и тяхната работа ,защото смятам ,че всеки от тях дава каквото може от себе си.
Реших да си напиша мнението ,защото ми стана болно,като прочетох съмненията и коментарите по-горе дори и от момичета ,които не са пациентки на клиниката. Не е вярно,че няма забременели момичета - аз съм една от тях.Има и други ,но не пишат във форума.Аз самата също пиша рядко и нямам възможност да влизам много често.Лично аз не съм срещала по професионална работа и човешко отношение никъде другаде.Да, наистина е малко по-скъпо ,но за мен всяка стотинка си струва ,защото съм спокойна и имам пълно доверие на целият екип.
Познавам и момичета ,които са пациентки на клиниката и имаха отрицателни тестове за съжаление,но не са си и помислили са сменят мястото.С цялото си сърце им пожелавам да видят пустите две черти възможно най-скоро. :bighug:
 Аз самата още съм много в началото на бременността и дори не смея да повярвам,че е истина. Незнам как ще се развият нещата докрая,всеки ден се моля всичко да е наред , но каквото и да става това е моята клиника и моя доктор.
Знам,че за всяко момиче най-добрият доктор е този при ,който е успяла.Знам колко голяма е болката ,колко е трудно да продължиш понякога,всички знаем ,но важното е да не се отказваме и да имаме подкрепата на нашите половинки и близките ни хора.
Стискам палци на всички ,които водят тази тежка борба да срещнат техният най-добър доктор и да изпитат най-голямото щастие. :hug2:
Здравейте на всички
Не знам дали тази тема още е актуална, гледам че отдавна не е писано тук.
Пиша тук, защото темата ме вълнува силно.Ще кандидатстваме по фонда, и тъй като съм от Варна сме се насочили към клиниката на д-р Давидков, и в частност д-р Козовски. Днес си записах час при него за следващата седмица, и ме интересува как протича първата среща с него, прави ли преглед,или само консултация, и какво ще ми струва?
Трябва ли първия път да сме със съпруга ми или мога да отида и сама?
Имам три неуспешни инсеминации в друга клиника и няма вече  смисъл да правим още.
Направо сме за инвитро.
Благодаря Ви предварително
Здравейте на всички
Не знам дали тази тема още е актуална, гледам че отдавна не е писано тук.
Пиша тук, защото темата ме вълнува силно.Ще кандидатстваме по фонда, и тъй като съм от Варна сме се насочили към клиниката на д-р Давидков, и в частност д-р Козовски. Днес си записах час при него за следващата седмица, и ме интересува как протича първата среща с него, прави ли преглед,или само консултация, и какво ще ми струва?
Трябва ли първия път да сме със съпруга ми или мога да отида и сама?
Имам три неуспешни инсеминации в друга клиника и няма вече  смисъл да правим още.
Направо сме за инвитро.
Благодаря Ви предварително

Най - вероятно ще проведете консултация и ще е безплатна. Хубаво е да отидеш с партньора ти :)
Ако не е тайна, в коя клиника си правила инсеминациите?
Благодаря за отговора.
Попитах понеже в сайта им пише че консултацията е 60лв а незнам дали има включен преглед.Инсеминациите ги правих в АГ-то при Александров.
Здравейте момичета!
rozi81 когато аз ходих при Козовски преди две години имахме уговорка за спермограма.Говорихме,аз си направих устата за преглед уж м/у другото но той нищо не каза или направи.На излизане платихме 120,00 лв.
sismondi благодаря ти за отговора.
Ако консултацията е 60лв, а смермограмата около 100лв, гледам по нагоре във форума пише,че изследвнията са около 500лв, ами то май на човек му трябват около 1000лв за да стартира с "безплатното инвитро".А когато се обадих в клиниката за да търся Козовски попаднах на Давидков и той ми каза,че трябвало да си направя ехография на малкия таз при него, това задължително ли е?
*
Доколкото ми е известно  тази ехография ,е задължителна само в  тази клиника и  искат доста голяма сума,погледни по предните постове където са коментирали момичетата...На мен преди 2 години не ми искаха да правя подобно нещо..и единствените задължителни изследвания които са ти необходими преди стартиране на процедура са хормони   и  ехографски преглед за да се види дали няма задържан фоликул..предполагам за да ви насочат към ин витро  имате вече поставена диагноза и направените необходими изследвания-цветна снимка,спермограма и тн........писала съм доста по тази тема,предполагам си прегледала какво са споделили и другите момичета относно цени, обслужване и успеваемост-Успех!
« Последна редакция: Май 28, 2012, 08:17:24 am от Mikona »
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
sismondi благодаря ти за отговора.
Ако консултацията е 60лв, а смермограмата около 100лв, гледам по нагоре във форума пише,че изследвнията са около 500лв, ами то май на човек му трябват около 1000лв за да стартира с "безплатното инвитро".

"безплатно инвитро"дори като понятие не съществува....Фонда финансира самата процедура, не изследванията и лекарствата до стартирането и. Повече за това :http://zabremeniavane.start.bg/article/Nai-chesto_zadavani_vyprosi_za_fond_%22In_vitro%22_/16941
Има стандартни изследвания, които трябва да се направят преди да се кандидатства за опит ин витро по различни причини. Успех ти желая.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Бубулина,знам какво финансира фонда, и този линк който си ми изпратила съм го прочела няколко пъти :) Имах предвид точно за тези стандартни изследвания, че са скъпи.
Mikona имам цветна снимка, но ми я взеха към документите в АГ-то, и незнам дали ще мога да си я взема, а спермограмата също е от там от миналата година, дали ще я признаят или искат и от тях.