0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравей sisters forever,
Надявам се, че ще успея с нещо да ти помогна.
Сумата , която платих в клиниката и ми дадоха касова бележка беше около 500-600 лв, просто не я помня. Козовски се ядосваше , че никой не ни казва, че част от нещата фонда не ги поема и си ги плащаш. Той си прави копие на заповедта ти, даваш му копия от изследванията / нали знаеш че имат срокове например за СПИН-а валидност 3 месеца/. И моя съвет е изцяло концентрация на мислите ти към бъдещата бременност. Трябва да си настроена положително , вечер като си легнеш поне 5-6 минути си представяй ,че си с голям корем и др. подобни. Само положителна енергия да има около теб.
Успех от мен
   Благодаря Ви за инфото. Успокоихте ме, но притеснението ми идваше от това,че отивам в клиниката на д-р Давидков, а от много места съм чувала, че е доста комерсиален - така да го нарека :wink: за разлика от д-р Козовски, когото много уважавам. Дано всичко да е наред. Тези дни ми предстои преглед при ендикринолог и след това отивам при доктора да видим какви ще ги вършим  :)
Вчера забравих да ти напиша нещо и днес пак се включвам да си продължа мисълта. Сумата , която ти написах вчера е извън тези 5000лв, т.е. може да се получи при тебе и много повече ако не успееш да влезеш в 5000лв. Протокола , който подписах беше за около 3800лв. Дано си ме разбрала.
Освен това не трябва да имаш притеснения относно Давидков, няма да имаш нищо общо с него по време на инвитрото. Моите впечатления са много добри и от двамата независимо, че подхода на двамата е съвсем различен. Когато ти излезе положителния тест освен ,че ще се обадиш на Козовски се обади и на Давидков и той ще те извика да ти даде "указания" , а може и други лекарства. Не пречи да дадеш още пари за преглед, като се има впредвид колко до сега си дала предполагам. Аз имам 2 бренности при Козовски, но за жалост не съм стигнала до 9 месец, но това няма нищо общо с него. Бях първата в клиниката тази година освен това и с положителен тест , така че вярвай му , екипът е страхотен и още веднъж желая ти да родиш едно бебе другото лято.
Здравейте момичета, скоро получих заповед от фонда за втори опит и утре съм при Козовски за да прецени как и кога ще направиме процедурата. Насочих се към тази клиника след неуспешен опит в Олимед. Споделете малко мнения за Козовски, че ми е малко притеснено...
*
 Док е страхотен, отговаря търпеливо и много подробно, на най-"глупавия" :oops: въпрос,за който се сетиш.Предразполага те, и дори няма да усетиш как е минала процедурата-15 дена. Не бях контактувала с толкова внимателен лекар, обикновенно са по сприхави и арогантни, е вярно  професионална деформация.Но имах чувството, че е лично ангажиран с моята особа, в добрия смисъл.Когато се срещна с лекар и трябва половин час да обяснявам, коя съм и за какво иде реч, се дразня, и при това на всяка среща,колкото и чести да са те.
 Сега , че резултата беше - , за това не го обвинявам, той не е господ , важното е ,че даде всичко от себе си , поне аз така си мисля. Станах като рекламно лице на доки, ще ме извините унесох се, но ми се ще повече да са като него,та и неуспехите да приемаш с надежда.
 Успех на всички които започват процедурите този сезон, и дано бъде за последно.
 А по същество не съм доплащала,фактурата която подписах беше попълнена точно,бях записала всичко което, се отпуска от фонда- 4100, изключая изследванията, които трябваше да платим не по фонда.
« Последна редакция: Септември 20, 2011, 15:40:10 pm от gochi »
Момичета днес бях на първия си преглед при Козовски и Давидков...останах очарована от отношението и професионализмът им. На фона на опита ми в Олимед :lol:разликата между тях двамата и всички останали АГ специалисти които съм посещавала, а те не са никак малко,е в космически измерения...Дано и финалът да е успешен - пожелавам го на всички  :)
Успех ти желая mar4ella :)
Дано скоро дойде и моят ред, а имам и един въпрос към теб : Д-р Козовски предупреди ли те, че трябва да платиш на клиниката 680 лв? На мен ми стана много странно като ми го каза това, при положение, че сме кандидатствали по фонда, но той ми обясни, че тези пари се дължат за упокойка (по мое проучване не струва повече от 30 лв.) и пробния трансфер, който не може да е 600 лв, нали? Не го разпитвах повече, тъй като не бях се наспала и срещата ни мина като на сън, а и не исках да влизам в конфликт. В крайна сметка избора си е мой и ако не ми харесва, мога да сменя клиниката, но не желая, защото му вярвам.
Моля, който се е сблъсквал с този проблем да сподели.
Благодаря :)
На това се казва рекет, аз бих сигнализирала във ФАР, ако ми поискат такава сума, и какви са тези пробни трансфери? Това да не е булчинска рокля, че да правиш проба?
*
Момичета днес бях на първия си преглед при Козовски и Давидков...останах очарована от отношението и професионализмът им.

Мдаааааааа,отношението е невероятно найстина, и аз го изпитах миналата година,но  за високия професионализъм ще е по добре да говорим подплатени  с данни и проценти на успеваемост на клиниката :wink:-Нищо против спрямо доктора ,фенка съм му :lol:,но също така и реалистка и ми се иска да говорят успехите му а не нашите впечатления за това колко е професионален :lol:
anichka.bs -Относно пробния трансфер ,хубаво е да се направи ,за да се има ясна представа кое как ще е най- правилното за деня на самия трансфер,но пък 680 лева малко множко ми се видят  за доплащане.Миналото лято правих опит в клиниката който не беше по фонда и сама си плащах всичко-помня че цялата процедура струваше 2680 лева,за пробния трансфер не съм напълно убедена но ми се струва сумата беше 160 лева,а първоначалната консултация беше безплатна... :wink:сега май има промяна откъм цени който са обявени на сайта....И все пак,дано да са само  парите който ни делят  от  постигането на нашата мечта,те се печелят,важното е да имаме късмет и здраве :lol:Успех момичета!!!
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
 Лелеее  680 лв.,какви са тези суми, какви упойки като ФАР им заплаща пункцията и не могат да си отделят за упойка ли, що ли?
И един пробен трансфер са го изкарали колкото малка операция 8O

За мен това е рекет.
За мен има стимулация, пункция, трансфер, чиято цена в повечето клиники е 350-400лв. Упойката си е в цената. Ако трансфера се окаже неуспешен после се прави ЗЕТ, стига да е имало какво да се замрази.
Тази сума за мен е много съмнителна и най-вече притеснителна.
миналата година в Олимед също доплатих към 600лв като доколкото си спомням 200лв беше пробният сондаж с упойката, а другите за какво ли бяха...не си спомням вече
а при Козовски и на мен ми поискаха тези 680лв, и аз не мисля че е правилно след този закон който прие фонда, но пък може би в тази цена е и прегледът който прави Давидков и който струва към 200лв
вижте тук www.drmariodavidkov.com     интересно е
*
 8O за какво точно ви казаха, че са тези 680 лв??? Нещо не разбирам...
Пробния трансфер БЕШЕ 160,00 лв. миналото лято и се прави БЕЗ упойка - протича като един обикновен гинекологичен преглед. Не съм се срещала с Д-р Давидков изобщо ни веднъж за цялата процедура и честно казано не мога да си обясня защо е нужно след като все пак се прави инвитро/ИКСИ процедура, за която считам, че Д-р Козовски е напълно достатъчен и квалифициран. При един успешен опит -да, съгласна съм да продължа с консултации при Д-р Давидков, но на етап процедура ми се вижда излишно - все пак затова се обръщаме към СПЕЦИАЛИСТИ по репродуктивна медицина! Какво да си мисля в такъв случай за миналогодишната ми процедура, при която както писах по-горе НЕ съм видяла очите на Д-р Давидков??? Странни ми се струват тия неща...
Mar4ella, да не би да не си разбрала нещо, миличка? Да не би при теб да са необходими някакви допълнителни изследвания преди старта на процедурата и затова да е необходима консултация с двамата лекари и такова допълнително доплащане? Но всъщност Sister forevers и ти споменаваш същата сума...НЕ РАЗБИРАМ... :balk_160:
Момичета бях наистина впечатлена от екипа миналото лято, но това вече ме притеснява сериозно, имайки в предвид, че мислех да стартирам опита си пак в тази клиника много скоро...
Искрено се надявам да не е поредната клиника, в която гледат на нас като на поредната печалба! Достатъчна ни е мъката и адът "стерилитет", през които минаваме! Дано човещината все пак е на първо място...искрено се надявам... Та нали имената на специалистите се градят именно от нас - пациентите и съответно успехите на нашите процедури?!
Моля Ви момичета, пишете след прегледите си да ни информирате как наистина седят нещата. Благодаря ви предварително и ви желая от цялото си сърце успех!  :grouphug2:
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
а при Козовски и на мен ми поискаха тези 680лв, и аз не мисля че е правилно след този закон който прие фонда, но пък може би в тази цена е и прегледът който прави Давидков и който струва към 200лв

Тази сума е незаконна, както и да я погледна. Вие си решавате на кой да давате парите си!
Нахлух в темата ви, за което се извинявам, но не можах да си замълча като чета такива неща. Както вече писах - сигнализирайте във ФАР за случая, защото не е изолиран.
Този сондаж или пробен трансфер или каквото го наричате каква гаранция ви дава за преживяемост на ембриона? Да направите биопсия, повече го разбирам, ама това???
« Последна редакция: Септември 22, 2011, 15:50:01 pm от Елфи »
*
Този сондаж или пробен трансфер или каквото го наричате каква гаранция ви дава за преживяемост на ембриона? Да направите биопсия, повече го разбирам, ама това???
Някои специалисти държат на пробния трансфер, тъй като трансферът като етап от една процедура играе съществена роля за нейния успех. Да се съпоставят двете процедури - пробен трансфер и биопсия е неуместно, защото двете процедури целят различни резултати. Въпрос на лекарска практика и не е редно, без да сме специалисти да коментираме неща, които не разбираме - можем да подведем някого, макар и добронамерено.

Също така моля да се въздържате от саркастични подмятания и обиди по адрес на специалисти, това не се толерира в този форум. Поради тази причина, съм редактирала горния пост.

Цената на пробния трансфер в конкретния случай няма да коментирам, защото рядко си правя категорични изводи от един пост на даден потребител.
Всеки има право на избор....след отношението в Олимед и доплатената съща сума предпочитам хиляди пъти да дам парите си на тези лекари, поне ми вдъхват доверие и се чувствам сигурна, спокойна и в добри ръце...аз оставам при Козовски и Давидков - и съм сигурна че финалът ще е успешен :D, изобщо не искам да мисля негативно точно в този момент, така съм решила и така съм направила а тия 680лв...колко по толкова съм дала...дано е за хубаво
А в Олимед не да ми искат а да ми дават пари няма да отида :P
*
Аз имам самофинансиран опит в друга клиника във Варна - там сондажа е 30 лв.
Желая успех на всички ви!