0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета която и клиника да изберете-Успех!..за Стаменов знам че се чака за преглед над година,имайте го все пак в предвид това.
Пими,изтървах те до къде си стигнала-нещо за хвалба има ли?
Къде сте тези които сте в процедури-хайде де споделете малко :P
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
Здравейте,момичета днес бяхме при д-р Козовски и останахме с добри впечатления.И аз като ела все още се двуомя м/у тези две клиники,но имам време да реша,защото очаквам одобрение от ФАР септември.
roska, ти всики изледвания ли си прави при Козовски? като кандидатства по ФАР коя клиника си избра? много въпроси задавам, но виждам че тук всеки въпрос намира своя отговор.И още един въпрос, мислите ли че трябва да се търси второ, трето мение за да  се докаже че сме за ин витро?
Magdalena 78, успех 
*

Пими,изтървах те до къде си стигнала-нещо за хвалба има ли?


Няма за хвалба,за съжаление!Сега съм на Дуфастон и следващия месец ще му мислим!
*
[И още един въпрос, мислите ли че трябва да се търси второ, трето мение за да  се докаже че сме за ин витро? 
Ела,не знам какъв проблем са открили при вас,не си споделила все още,но аз лично бих потърсила и второ мнение ...
Пими,ами щом този месец няма за хвалба,стискам палци следващия пък да има ! :P
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
[И още един въпрос, мислите ли че трябва да се търси второ, трето мение за да  се докаже че сме за ин витро? 
Ела,не знам какъв проблем са открили при вас,не си споделила все още,но аз лично бих потърсила и второ мнение ...
Здравей Mikona,мисля да отидем при д-р Козовски, за второ мнение,при нас проблема е в мен -запушени и двете тръби.И да си пуснем документите по ФАР, пак при Козовски, от форума виждам че много момичета са доволни от него.Може ли някой да ми каже какви финанси да си приготвя за прегледа/ доколкото знам при Давидков цените са доста високи/ при Козовски?
*
http://www.saintgeorgehospital.org/цени.html
Eла,виж в сайта на клиниката има обявени цени-все пак ще ти дадат ориентация :)Действай с документите по фонда ,че и там е чакане около година...Успех!
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
Прегледа при Козовски е 60 лв.Нищо,че бях в стимулация и ходех през ден всеки път си ги давах!Като сложа и пътя и сумата бая набъбна,и лекарствата.......
*
В тази тема,няма ли момичета да се похвалят.?
Аз вече мога да се похваля, че днес ми се обадиха от Фонда (за което им благодаря най-искрено) и ще си взема заповедта на 17 август  :D. Обаче веднага започнаха да изникват въпроси и притеснения:
1. Трябва ли да уведомя д-р Козовски?
2. Кога най-рано трябва да отида при него?
3. Ще умея ли да съчетая работата с евентуално започване на процедури (до 30 септември ми е договора и работя на смени, т.е давам и нощни и се притеснявам как ще ми се отрази)?
4. После пък в средата на октомври ще отсъствам от Бг за около 5 дни и се чудя след това ли да започнем?
5. Колко пари ще ми трябват допълнително за изследвания, освен отпуснатите от Фонда?
6. Трябва и да посетя ендокринолог за контролен преглед, но пък записванията се правят най-рано месец преди това, а и сега започва отпускарския сезон.
Стана малко дълго, но моля Ви за съвети, защото наистина настана каша в моята глава  :(
Благодаря  :)
*
Привет sisters forever,

1. Трябва ли да уведомя д-р Козовски? - Най-добре е да го уведомиш. Това е може да стане, когато си вземеш заповедта, за да му я занесеш направо.
2. Кога най-рано трябва да отида при него? - Когато си вземеш заповедта.
3. Ще умея ли да съчетая работата с евентуално започване на процедури (до 30 септември ми е договора и работя на смени, т.е давам и нощни и се притеснявам как ще ми се отрази)? - Добре е да разполагаш с времето си, понеже се ходи в клиниката през ден, а след пункция и трансфер е добре да почиваш поне ден. Отделно всяка жена реагира различно на стимулацията, затова възможността да почиваш е по-добра.
4. После пък в средата на октомври ще отсъствам от Бг за около 5 дни и се чудя след това ли да започнем? - Най-добре е да си свободна от терзания дали и как ще ти се отрази това пътуване, така че ако имаш търпение, най-добре се уговорете с Док. да започнете след това.
Отделно зависи и как е графика на екипа, какви са изследванията ти, т.е. позволяват ли започване на процедура веднага или ще се наложи лечение и пр.
5. Колко пари ще ми трябват допълнително за изследвания, освен отпуснатите от Фонда? - Зависи от изследванията, които нямаш, но за първични изследвания за двамата ние със съпругът ми дадохме около 500 лв. Тук вкл. СПИН, васерман, хламидии, хепатити, микробиологии, сондаж при мен /пробен трансфер/, спермограма. 
6. Трябва и да посетя ендокринолог за контролен преглед, но пък записванията се правят най-рано месец преди това, а и сега започва отпускарския сезон. - след като вземеш заповедта, обсъдиш с Док кога да започнете ще имаш време да минеш и този преглед :)

Надявам се поне малко да изясних картинката в главата ти! :) Знам колко неизвестни има в главата ти преди първи опит, но повярвай, това е просто едно приключение. Не разбираш кога минаваш през всичко и идва времето за чакане на истината ;)
 Ако имаш каквито и да е въпроси - насреща съм и знай, че няма понятие "глупав въпрос" / поне за мен ;) /
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
Благодаря ти Гери за отговорите и най-важното за подкрепата. То е ясно, че трябва да го давам по - спокойно и да не се шашкам толкова, но какво да направя като съм изключително тревожна  :(
Между другото разбрах, че и ти имаш радостна новина, но май няма да се засечем при доктора заради моето закъснение. Успех ти желая от цялото си сърце и на всички във форума. Надявам се, че скоро и други момичета ще получат одобрение и ще си вдъхваме кураж  :)
*
 sisters forever  :hug2: - нормално е да те ошашква неизвестното. Ние с теб сме с поредни номера, но и на мен ми се налага да поотложа малко стратирането на процедурата, така че може и да се засечем наесен.
Успех и от мен - на теб и всички, борещи се за дечица!
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.
Момичета влизам бързо да ви кажа че една моя позната ще има бебета била е при Козовски.Лек ден и успех
Ех каква по-хубава новина от тази  :D
Ей, айде стига с тази почивка... какво правите, как сте, къде сте? Защо така зарязахме темата, като не сме в процедури да си гопворим за други неща, какво ще кажете?  :D
*
Тази тема направо замръзна-нищо ли не се случва в клиниката???
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
Здравейте,
днес получихме обаждане от фонда, на 14.09 ще си взема заповедта, но ми се иска да отложа за догодина процедурата. Е ще видим пак, но засега така мисля, При вас как е?
*
Eli_Meli,когато си готова за опита тогава го започвай :lol:,важното че ти е излязал номера.
Аз получих обаждане преди около месец,но тъй като живея в чужбина и им казах че се отказвам,иначе аз мисля да стартирам тук в Щатите следващия си опит(3-ти и надявам се последен)другият месец!Дай боже вече скоро да преминаваме към темата с бременните  :P
Успех на всички!
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
   Момичета, мпля ви тези които са правили инвитро по Фонда при Козовски да помагат - интересува ме колко допълнително сте доплатили за изследвания (в това число не слагаме медикаментите, тъй като те са индивидуални за всеки)?
Плащат ли се прегледите по време на самата процедура и други такива непредвидени разходи?
Благодаря Ви :)
*
sisters forever, при мен и моята половинка предварителните разходи бяха:
при мен
* LH – 14.50  лв.
* Генетични и имунологични – 256.50 лв.
* Лекарства – аспирин протект, ФК, антиоксидант, Регулон – 18.50 лв.
* Хормони 3-ти ден + ПКК + СПИН, васерман, хеп. Б и Ц, хламидия  - 148.40 лв.
* Сондаж – 120.00 лв.
при съпругът ми
* Микробиология на еякулат – 10.00  лв
* СПИН, васерман, хеп. Б и Ц, хламидия  - 68.00 лв.
* спермограма – 40.00 лв.
* спермограма – 60.00 лв

Правихме опита юли миналата година и не сме плащали за прегледи по време на процедурата - включени са в процедурата

Генетичните изследвания при мен правих по препоръка на друг лекар преди да започна опита заради спонтанен аборт, но в никакъв случай не са задължителни и няма да ти ги изискват. Аз ги направих за моя информация и успокоение  :)Лекарствата, които съм упоменала се пият в месеца преди процедурата, а др. изследвания са задължителни преди процедура. Сондажът представлява "пробен трансфер", т.е. измерва се дълбочината на матката като се описват съответно особености и цервикален канал. Съвсем кратка, безболезнена процедура е - всъщност протича като всеки нормален гин. преглед, но пък дава на Док. много важна информация  :)
Това е май...ако имаш др. въпроси - насреща съм.  :hug2:
Успех миличка!Док и екипа са невероятни - няма да усетиш кога всичко ще е приключило и ще тръпнеш в очакване на жадувания резултат.
Препятствията са онези неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.