0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #20 -: Януари 26, 2011, 03:41:20 am »
За да бъдем точни, проблемът не е само български, защото „целият цивилизован свят” все още не е приел напълно сурогатството. Ако говорим за САЩ е едно, за Европа – в момента друго.

В Европейския съюз само Англия и Гърция изрично го разрешават.

Германия, Австрия, Италия, Норвегия, Франция, България и Швеция го забраняват.

Германия освен сурогатството забранява и донорството на яйцеклетки.

Белгия, Кипър, Чехия, Холандия, Естония, Финландия, Латвия, Люксембург, Малта, Португалия, Румъния, Испания и Словакия не се произнасят изрично в законите си по въпроса за сурогатството, т.е. нито е забранено, нито специално разрешено.

Това е по последните данни от 2010, изнесени от Европейския парламент.
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #21 -: Януари 26, 2011, 23:35:20 pm »
Да, anitza, така е. На мен ми стига, че има държави, в които сурогатното майчинство е узаконено. Трябва да признаем, че не са малко и тези, които не го забраняват изрично. Това вероятно значи, че по един или друг начин тази "процедура" може да се извърши в тези страни.
Бих искала от тук, да помоля Сдружение Зачатие, от името на всички двойки с репродуктивни проблеми, които са заинтересовани от приемането на закона за сурогатство, ако е възможно, да проверят до къде са стигнали с изготвянето на проекто-закона. Има ли светлина в тунела?
Също така, ако някой има инфо дали е възможно БГ двойка да ползва услугите на сурогатна майка в Гърция или Англия да сподели. Благодаря! :)
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #22 -: Февруари 08, 2011, 12:22:41 pm »
очаквам информация за клиника в кипър. Как точно стоят нещата.Чакам да ми се обадят
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #23 -: Февруари 08, 2011, 19:21:01 pm »
Zarina, сподели инфото, което ще получиш. Ако прецениш, че не е по темата, ми прати съобщение на лични. Благодаря!
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #24 -: Април 07, 2011, 18:59:29 pm »
Alice, едва ли ще можете да се възползвате от сурогатна майка в Англия, тъй като там е разрешено само за техни граждани и единствено ако е с алтруистичен характер. В Гърция не знам как стоят нещата. Страните, в които е разрешено и за чужденци са Украйна, Грузия, Армения. Има и други, но са далеч (Индия, Южна Африка, САЩ, Русия). Повече инфо за тези държави можете да получите примерно от тук: http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?board=57.0
До колкото съм запозната по проекто-закона се работи и се надяват на развитие по въпроса до края на Април. Сигурно знаете, че се е налагало да се преработва неколкократно. Инфото ми не е съвсем от първа ръка обаче...
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #25 -: Април 08, 2011, 09:19:52 am »
Включвам се чак сега нямах инфо по-рано.Говорих с Клиника в Гърция относно сурогатството по телефона.Според техния закон той е разрещен само за гръцки граждани. Аз питах можели чужди граждани да участват в тези програми .Отговора беше много уклончив ,не ми отказаха категорично но ми казха че съм тябвало да стана гръцки гражданин. На въпроса КАК. -Тябвало да живея наколко месеца там. Питах ги дали има друг начин защото аз немога да си напусна работата тук,откъде ще получавам доход за да живея там и т.н. Казха ми да напиша Запитване към клиниката за да могат с адвокат да обсъдят казуса .Така и направих на 20март им написах писмо но все още нямам отговор .ще пояакам още малко и пак ще напиша.
Имам друга организация в Украйна тя урежда тези въпроси Ще потърся отново сайта и ако искате ще ви го пусна да го разгледате
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #26 -: Април 09, 2011, 22:09:50 pm »
Nefi123, zarina, благодаря за инфото. За сега нямам какво ново да споделя с вас. Надявам се в най-скоро време да се приеме закона в БГ и да не е нужно да търсим сурогатна майка в чужбина.
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #27 -: Април 16, 2011, 09:45:38 am »
Вчера получих писмото от Гърция. ЗАкона за сурогатство там е само за гръцки граждани и за двете страни ,за сурогатната майка и за искащата сурогатство.
Това е окончателният им отговор.
Така че за Гърция забравяме.
Ще потърся линка към Украйна който по някакъв начин го урежда .Ще го пусна.
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #28 -: Април 25, 2011, 18:18:53 pm »
Днес имаше предаване по БНТ по въпроса като в подкрепа на идеята се изказаха д-р Табакова и (мисля)- д-р Щерев. Стана ясно, че развитие по проектозакона за момента няма, но все пак е добре по темата да се говори...
Що се отнася до Украйна има 2 основни агенции - La Vita Felice в Харков, които работят със Сана и New Life в Киев(работят с Victoria clinic).
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #29 -: Май 20, 2011, 08:34:43 am »
www.irtsa.com.ua/-Товае още един линк на международна организация в украйна ,която урежда  соругатното майчинство.
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #30 -: Май 27, 2011, 13:30:48 pm »
Здравейте,
нова съм тук, но онова през което минаваме ни сближава толкова много. Аз имах доста неуспешни ин витро опити, и стигнах до извода, че ако продължавам така ще плащам само за трансфери, но не и за успех. "La Vita Felice" е агенция в Украйна, която урежда всичко около сурогатното майчинство. Намира се в Харьков, но има подобни и в Киев и в Львов (Intersono), които са по-скъпи. Услугите на тази в Харьков са около 15000/16000 евро, отделно се заплащат услугите на клиниката  - "SANA med". Не са малко пари, но за двойките които могат да си позволят - може би една от малкото възможности. Силно се надявам и се моля да се приеме закон и в България, времето за много от нас в този форум е много ценно и дано стане колкото се може по-скоро. Друга добра алтернатива е Грузия. Аз лично ще пътувам до Харьков и ще се радвам да помогна с информация на всеки, които се интересува.
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #31 -: Май 30, 2011, 13:14:35 pm »
Радвам се че ще пътуваш,попитай ги сурогатната майка ,месна жителка ли трябва да е или ти можеш да си заведеш ,жена с която си се договорила тук. Важно е защото те ще ти вземат пари за цялата организация а как ти ще осъществяваш контрола на тази жена и да ли е сигурно че тя ще износи твоето дете . Просто не мога да си го обясня ,как става точно това .Или може би ти трябва да си там постоянно.През главата ми минават всякакви мисли на недоверие....Извинявам се ако съм черногледа но хората всичко правят за пари. Това са все пак 9месеца всичко може да се случи ....
Много ще се радвам да ни дадеш малко инфо след като се върнеш.
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #32 -: Май 30, 2011, 20:09:20 pm »
Аз съм ходила в Харков. Жената трябва да е украинка и работят само с такива, живеещи в Харков. Имам договорите и на New Life в Киев и на Sana Med и La Vita Felice. Ние за момента се въздържаме обаче, тъй като посещението ни доста ме разколеба. По отношение на контрола, всеки месец се правят прегледи от Сана и от La Vita ти изпращат инфо, снимки от ехограф и каквото друго поискаш. По желание може да поддържаш или не връзка със сурогатната майка.
Още нещо Мария75, за първото ти посещение в случай, че не подпишеш договор с La Vita се очаква да им заплатиш 300 евро консултация. Споменавам го, защото аз не бях информирана предварително.
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #33 -: Юни 01, 2011, 10:54:13 am »
Добре де ,да предположим че нещата тръгнат нормално ,договорите се за всичко ,жената забременее. Те могат да изпратят от всяка бременна ехогравски снимки,ти откъде ще си сигорна че това е твоята жена.След като. всичко там е позволено ,защо там да няма самотни бременни ,които вместо да си остават децата по домовете могат на теб да го дадат разбира се от жена с съвпадащ термин .Ако недай си боже се случи спонтанен аборт при твоята сурогатна майка .Има и още един вариант .Възможно е по време на стимулацията ти да не направиш качествени яйцеклетки .Ще ти кажат ли ????И дали няма да злопотребят с донорство само и само да има някаква бременност!!!!!Полага ли се някакъв тест след раждането който да удостовери това или просто сляпо се доверяваме .....
Това значи че ти трябва да пътуваш поне един път в месеца за да се срещаш с нея и в наближаващия термин 2пъти а в последните 2месеца да си постоянно там.
Това е което ме интересува.Хай-добре е да се живее там от началото до края.!!


Мнителна съм защото ,хората са способни на всичко за пари.И това за сега ме възпира .
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #34 -: Юни 03, 2011, 21:32:15 pm »
Възможно е по време на стимулацията ти да не направиш качествени яйцеклетки .Ще ти кажат ли ????

Ще ти кажат. Генетичният материал е скъп и те нямат ни най-малка изгода от такава размяна. Моите опасения по-скоро бяха свързани с факта, че колкото повече неуспешни опита има, толкова по-добре и за клиниката и за агенцията от финансова гледна точка. По думите на двойки, с които се запознах там първите 1-2 опита не се стараят особено. Моите преки впечатления от проф. Фесков бяха положителни - обърна ми внимание. След като подпишеш договорите ти назначават друг личен лекар.
Сурогатната майка я избираш сам от базата данни на La Vita Felice, после следва синхронизация на циклите и т.н. Подготовката до ин-витрото би трябвало да отнеме не повече от 3-4 месеца ако всичко е нормално. Абсолютно задължително е да пътуваш 3 пъти - за подписване на договорите, за пункцията и преди раждането. Естествено има елемент на доверие - винаги могат да ти кажат, че всичко е наред, за да превеждаш месечните вноски и в един момент да те уведомят, че бременността е прекъсната. Няма гаранция, че нещата ще се получат, още повече от първия път...Както казах и преди лично мен посещението ни ме разколеба и това са само част от причините.
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #35 -: Юли 07, 2011, 23:14:11 pm »
Здравейте,
знаете ли как е решен проблемът с получаване на документи на бебето в българското посолство в Украйна? По българският закон, майка е тази, която е родила детето, в Украйна акта за раждане се издава директно на "новата", нераждала  майка. Не се ли създава реална опасност от отказ в посолството, или трябва да се излъже благородно в този случай? Почти винаги на лъжата краката са къси и малко се притеснявам, но вече имам  6 безуспешни инвитро опита и  май вече съм готова на всичко...
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #36 -: Юли 08, 2011, 07:12:38 am »
Понеже там сключвате договор и по  неговата сила ти ставаш майка на роденото дете,не ми сля че има пречка тук да го регистрираш после ,на всеки миже да му се случи да роди навън. И че трябва да обясняваш каквото и да е било.

След като в акта за раждане фигурирате вие като родители няма от какво да се притесняваш.и за какво лъжеш. Кой те познава по общини и посолства тук ......и няма кой да те разпитва.

Невиждам какви притеснения има тук. То да стане после ще му мислим ,че и там успеваемоста не е 100%
« Последна редакция: Юли 08, 2011, 07:21:38 am от zarina »
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #37 -: Юли 29, 2011, 17:39:57 pm »
Момичета, днес е внесен законопроектът за заместващото майчинство. Дано мине бързо през комисиите. Благодарности на Калина Крумова!!!
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #38 -: Юли 30, 2011, 10:25:24 am »
А дано, тя отдавна се бореше за това.
*
Re: Surogatno maichinstvo
« Отговор #39 -: Юли 30, 2011, 23:56:56 pm »
Дано, дано, дано!!! Хубава новина  :D