0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Особености на секса при опити за забременяване
« Отговор #200 -: Април 01, 2011, 14:18:33 pm »
Аз също се включвам в подкрепа на твърдението че няма как да разделим физическото от психическото в този случай , ако беше така нямаше да правим любов , а бебета .Всеки знае че не става така просто нещата са си свързани.
*
« Отговор #201 -: Април 01, 2011, 14:36:07 pm »
Eeeee,момичета, след като "погребахте", при това с лека  ръка,"френската любов",този толкова мил,нежен и често бленуван процес, аз съм тотално психически разстроен и крайно отчаен за моят бъдещ живот!1 Поради тези причини,смятам да ви изоставя и да се преместя в тази "емоционална" тема,там предполагам ще намеря сродни души и ще се включа в групата на "анонимните почитатели на изчезващата френска любов" :lol:
Ама вие как пък го видяхте тоя секс ,чисто метариално, физическо усилие, да е разделен от психологическите,мозъчни флуиди ,породени от това движение и обменящи се между двамата или повече участника в процеса!!! Ние може да сме много близо до животните по физиология,но умствения процес и членоразделната реч ни отличават доста от тях! :lol:
:good_post:
*

polisia

• 291
  • Силата е в теб! Използвай я...
« Отговор #202 -: Април 01, 2011, 14:38:38 pm »
Ще ви напиша какво са предприемали преди секс моята майка, баба ми и някои жени от по-старото поколение. Дори една възрастна гинеколожка го потвърди.
Дано не ми се смеете :wink::
Според тях в дните, когато се предполага наближаването на овулация, жената трябва да стои около 5-10 минути над изпаренията на сгорещено прясно мляко и веднага след това да пристъпи към секс. Това улеснявало предвижването на сперматозоидите.

Мислите ли, че има смисъл в тази процедура?
На мен ми се вижда доста странна и безумна, но исках да разбера дали някой друг е чувал подобно нещо...
И ако това ви се струва много глупаво, моля изтрийте ми поста, за да не заблуждаваме хората.
« Последна редакция: Април 01, 2011, 14:49:59 pm от polisia »
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #203 -: Април 01, 2011, 14:47:41 pm »
Ох, това малко като онова със зелката. Голям смях падна в нея тема де :lol:. Ако има някакъв проблем и да клечиш и да не клечиш над зелки и млека файда никаква...
« Последна редакция: Април 01, 2011, 14:54:21 pm от gergana :-) »
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #204 -: Април 01, 2011, 19:38:30 pm »
И аз веднага се сетих за зелката  :lol: но ако не се лъжа и там имаше прясно мляко...Вареше се зелето в млякото...май.
Това ми изглежда страшна глупост, но ме учудва колко хора са го чували/правили !
Може пък да има нещо.  :lol:
« Отговор #205 -: Април 01, 2011, 19:47:03 pm »
Понякога бабините рецепти много помагат, особено ако им повярваш...
Веднъж като се връщах от поредното ходене до специализираната болница, таксиметровият шофьор ме разпита за какво ходя там, добри ли са и т.н. Междувременно ми разказа, че по негово време нямало такива лечения и методи, а той имал с жена си същите проблеми няколко години подред. Казали му за някакъв дядо от друг град, който бил помогнал на много хора като тях. Отишли при него и той им дал съвети как точно да го правят??!? и нещата се получили съвсем скоро. Разбира се на мен ми беше неудобно да го разпитам за подробностите ...   :lol:
*
« Отговор #206 -: Април 01, 2011, 20:29:40 pm »
Казали му за някакъв дядо от друг град, който бил помогнал на много хора като тях. Отишли при него и той им дал съвети как точно да го правят??!? и нещата се получили съвсем скоро. Разбира се на мен ми беше неудобно да го разпитам за подробностите ...   :lol:

Язък, ето така се губят тайните и изпитани рецепти от стари времена. :wink:
« Отговор #207 -: Април 01, 2011, 21:35:59 pm »
След-Последен пост от мен:

Според мен, съвременен човек да твърди, че тялото не притежава енергетика, е като да отрича, че притежава психика. Аз съм привърженик на идеята, че психиката повлиява всички физически страдания на тялото. Това е като базова функция, с която Човек разполага и сам избира дали, кога и за какво да я използва. Но латентна я има всеки. Много хора решават здравословните си проблеми изцяло с медицински средства без дори през ум да им минават думи като енергийни канали, чакри, медитация, йога, позитивно мислене, ДАО, НЛП и т.н.  Много хора не успяват да ги решат по този начин и поемат в алтернативна посока. В алтернативна посока откриват био-енерго-терапевти или направи си сам - развитие на собствената енергетика. Аз съм по средата. Взимам и от медицината, и от терапевтите и от "направи си сам".
Дао казва, че сексът може да бъде отправна точка към откриване на собствената енергия. Според мен оргазма започва като физиологичен процес на съкращаване на мускулатурата и подължава като енергиен, с влияние върху психиката. Съвсем не твърдя, че се забременява само с оргазъм. Но за себе си предпочитам да ми се случи точно така.
Опита ми в работата с енергетиката е скромен. Тепърва откривам тези неща. За това ми е нужно мението и критиките ви.
*
« Отговор #208 -: Април 01, 2011, 21:39:01 pm »
Рачо, не погребвай френската любов с лека ръка и ти. И на нея и идва времето... след постигане на главната цел...  preggo  ако ме разбираш какво искам да ти кажа  :lol:
*
« Отговор #209 -: Април 02, 2011, 02:49:49 am »
 8O Zna4i vredi slynkata a???Az se 4ydq 6to ne stava bebo  8O Krai nishto takova ve4e..... P.P.Izv me za latinicata no se sly4i 4e ne sam na moeto PC a tyk nqmat BG...  8O :sorry:
« Отговор #210 -: Април 02, 2011, 08:19:46 am »
За борбата на бабите ни с безплодието:
Според народните вярвания, само в нощта срещу Спасовден може да се излекува безплодие. Яловата жена трябва да преспи тогава под растението росен, което се смята за самодивско цвете. Но не сама, а с придружител, с когото няма кръвна връзка. Преди това двамата поставят върху червен месал спасова пита, варена кокошка и бъклица вино. Хапват, пийват под росена и започват да се „борят“ срещу безплодието. Около полунощ те трябва да легнат под росена и да мълчат. Малко преди първи петли, около 2 часа през нощта, трябва да оставят храната там и да хукнат към селото, без да се обръщат назад. Смята се, че безплодието остава под росена. Ако жената зачене в нощта преди Спасовден се смятало, че това е станало по магичен начин и не се тълкувало като прелюбодеяние.

И един фолклорен бисер, от книгата "Фолклорен еротикон", разказан от жена от Лом:
„Имало едно време една мома с голема кукувица (кукувица – диал. - вагина). Толко й била голема кукувицата, че одила да пика на Шърбановата воденица и млела брашно за цел Лом. Докъде била по-мънинка, добре… Ама като поотрасла, се молила на баща си да оди да й дири мъж да се жени. Рекла му:
- Ако да ми не намериш мъж да се оженим, че да си откинем едно влакно от кукувицата и че се обесим на ньего!
И бащата й, като всеки баща, се много наскърбил и тръгнал по света да дири за дъщерата си курец. Тръгнал е от Сирната неделя и е одил през целите пости. Навръх Великден стигнал до един мост нади Дунава. Ама не било мост, ами било на един овчар кураца. Като пасъл овците, пущил си го напреко Дунава – да се не издават като одат да пасат трева у Влашко. И млого му се молил бащата и му казал:
- Ей, момче, така и така, - ела да ми отървеш чедото, що инак че си откине едно влакно от кукувицата и че се обеси.
Оня, овчара, се съгласил и рекъл:
- Щом е такава работата, нема к’во!
Отишли они и на третия ден на Великден почнала сватбата. У четвъртък правили Замески (обред, при който се замесва тестото за сватбения хляб), като кво си му е адета, месили леб и готвили гозби за сватбарете. У петък почнали да викат: „Их-ху-ху-ууу!“ - из цел Лом и най-много у Боруна, що момата била борунчанка. У събота почнали да играят ръченица у момчето и „на ситно“ (местен танц, известен с името „ситната“) стигнали у неделя у момата, та посленке ги водили у черква да ги венчаат. Венчали ги и седнали на момчето у двора сватбарете да се веселат. Ама момчето било сиромах и немало маса и си пущило кураца като трапеза, да турат отозгоре гозбите и лебовете. Нали требвало сватбарите да гулеят и да ядят. Седнали они като кво си требва, а на челото на трапезата - на главата на куреца демек, седнал попа.
Докъде момата с големата кукуля си седела скришно – сичко било без никакъв проблем. Обаче като довели булката и младоженека като погледнал и като му рипнал куреца – и трапезата се дигнала у небесата. А на върха бил попа и се молел: „Господи, спаси ме!“ И се носил у небеси и се кръстел, и се реял, и све се на Бога молел да го отърве. Четиресе дена! На четиресетия ден Господ дал благослов момчето да си узапти силата и попа се спасил. В памет на това, че Господ му дал спасение, попът кръстил тоя ден „Спасовден“. И понеже попът като паднал бил казал на момата с големата кукуля: “Те ти булка, Спасовден!“ - оттогава останало да се вика тая дума кога некой се отърве от големо премеждие, кое Господ му дава изневиделица“.
« Отговор #211 -: Април 02, 2011, 08:25:35 am »
Клариса  :jump12:
*
« Отговор #212 -: Април 02, 2011, 09:18:19 am »
Клариса ненавиждам изразчето "ялова жена"  osi_7
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #213 -: Април 02, 2011, 15:22:05 pm »
Егати простотията....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Последна редакция: Април 02, 2011, 15:54:25 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #215 -: Април 02, 2011, 17:20:49 pm »
Само ако го знаех това по-рано...  :lol:
А аз да си губя времето да ходя по лекари толкова години!  :jump12:
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #216 -: Април 02, 2011, 17:59:22 pm »
Само ако го знаех това по-рано...  :lol:
А аз да си губя времето да ходя по лекари толкова години!  :jump12:
osi_9
Е, то се видя, че нови техники няма да научим. Поне се посмяхме :lol:. Тази тема сериозно започва да конкурира онази за зелката :lol:. Като се сетя само колко се смях тогава!
*
« Отговор #217 -: Април 02, 2011, 21:30:26 pm »
Егати простотията....
То не е лошо като публикация ,ама тва "ялова жена" като го прочетох и до там спрях...Незнам къв тря да си да наречеш жена с проблем сериозен като този "ялова"...Изв.се за разговорния ми речник и неправилното писане ама ми иде да се  :dontknow: и аз незнам кво на тоя израз... :BangHead: Клариса няма вина момичето,че някой незнае как да се изразява...gergana :-) не се смей за зелката темата я пуснах аз хаххахахахахахаа... :lol: osi_13 osi_15
« Последна редакция: Април 02, 2011, 21:32:57 pm от _ »
« Отговор #218 -: Април 02, 2011, 22:36:47 pm »
От 30 години се занимавам с автентичен фолкор и не бих нарекла нищо, което идва от там - простотия.
И преди 200 години жените са се борили с безплодие, а след 200 ние с форума ще сме фолклор за хората, които тогава ще се борят :) .... Бъдещите сигурно ще се забавляват с факта, че зачеването някога изобщо е било свързано със секс.

Във фолклора, нашата порода е била известна още като "безродна невеста". Невеста - омъжена жена.
« Отговор #219 -: Април 02, 2011, 23:19:58 pm »
В духовната традиция на всички народи има практики, които излизат от границите на обикновените човешки възможности: нашите нестинари, индийците с пироните, азиатците с чупенето на тухли с глава, индианците и африканците също имат какво да добавят в тази посока.
Щеше да е хубаво, ако това познание не беше останало в древността, а беше част от днешната медицина.
Ако можеш да ходиш върху огън без да те гори, сигурно ще можеш да накараш и яйцеклетката да се отдели тогава, когато пожелаеш, а не да я дебнеш с термометър в дупето :)