0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Особености на секса при опити за забременяване
« Отговор #180 -: Март 31, 2011, 15:32:36 pm »
...Слюнката вреди ли на сперматозоидите  :oops:[/color][/i]
ДА, въздържайте се от френска любов в дните около овулация.

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #181 -: Март 31, 2011, 17:03:29 pm »
И не използвайте слюнката като овлажнител.
*
« Отговор #182 -: Март 31, 2011, 17:08:51 pm »
 :D :D :D Трябва да смените името на темата  :D :D :D
« Отговор #183 -: Март 31, 2011, 18:08:32 pm »
 :D :D :D сменяйте темата хахаха
*
« Отговор #184 -: Март 31, 2011, 18:46:57 pm »
Що се смеете бе? Това си е баш по темата.

Киселинността на слюнката променя неблагоприятно средата на влагалището и мори сперматозоидите.

И понеже се спомена оралната любов, в устата има бактерии, които не се намират във влагалището. Затова при ядове с бактериални инфекции, ограничете тези действия. (Това беше съвет от старо куче в стара тема.)
« Последна редакция: Март 31, 2011, 18:48:44 pm от цигу »
Re: Особености на секса при опити за забремен
« Отговор #185 -: Март 31, 2011, 18:57:43 pm »
Ей,добре че не се надявам на естествено забременяване и не ни пука от слюнката!!! :D
А сега сериозно-много ви е симпатична темичката и всички участници в нея!
« Отговор #186 -: Март 31, 2011, 19:49:26 pm »
И аз да си дам мнението за "задната прашка" (макар също да не вярвам,че има най-подходяща поза) ,но все пак в природата животните точно по този начин зачеват.А биологически погледнато,ние също сме животни.
Обаче моя съвет е-правете любов когато,където и както поискате,важното е и на двамата да ви е хубаво.
А за оралната любов-вярно е,че в устната кухина се съдържат бактерии,които уморяват сперматозоидите,но само да споделя,че когато забременях-правихме и орална любов.
[/url]
*
« Отговор #187 -: Март 31, 2011, 19:52:52 pm »
Със сигурност в слюнката има бактерии, но няма как да повярвам, че те убиват плувците! Глупаво е да се твърди, че оралната любов пречи на забременяването!
*
« Отговор #188 -: Март 31, 2011, 20:04:34 pm »
Възможните проблеми са два и са различни.

ph-то на слюнката е различно от това на влагалището. Слюнката като овлажнител променя киселинността на влагалището, което може да се отрази неблагоприятно на преживяемостта на сперматозоидите, съкръщавайки времето, в което те изобщо издържат там. Ако за украса си имате и мъжки фактор, хем малко на брой читави, хем във враждебни условия.

Бактериите в слюнката могат да променят баланса на бактериалната среда във влагалището, водейки до инфекция. Такава инфекция иска лечение, а понякога може да се избегне, като се спре оралната стимулация.

И разбира се, че слюнката не е контрацептив - писано беше и по-рано.
Тук пишат и четат предимно хора, които търсят да елиминират всеки възможен фактор, който повече или по-малко намалява шансовете за забременяване, затова и изобщо обсъждаме вероятните пречки по веригата.
« Последна редакция: Март 31, 2011, 20:06:54 pm от цигу »
*
« Отговор #189 -: Март 31, 2011, 20:59:46 pm »
Убеди ме Цигу ....явно се изказах не подготвена! :D
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #190 -: Март 31, 2011, 22:44:45 pm »
Ензимът лизоцим, който се съдържа в слюнката, разгражда клетъчната стена. Доколкото ми е известно - това е причината.
« Отговор #191 -: Април 01, 2011, 00:11:44 am »
Темата за особености на секса при опити за забременяване, според мен, не се изчерпва с пози, честота и факти от медицински характер. В тази област лесно намираме информация. Не всички са на едно мнение, но всеки има мнение.
Секса, обаче, има и психологически особености, той е форма на взаимоотношение с партньора, има и духовен аспект, и емоционална страна. Там вече нямаме категорични отговори. Имаме само отворени въпроси, а понякога чувствата, които извират от там, дори не можем да категоризираме, не се описват с думи. Изисква се усилие, понякога провокация, за да стигнем до тази територия. По-лесно ни е да я игнорираме. Да кажем, че тя няма отношение към забременяването и да си търсим отговорите върху по-сигурната територия. Обаче на нас, желаещите Майчинството, в борбата за дете, ни се налага да излизаме извън границите на довчерашните си убеждения. Блъскаме се в собствените си ограничения и ги рушим, за да вървим към целта. Дали има някой, който е сигурен коя е правилната посока? Или обединявайки усилията си да търсим в различни посоки, увеличаваме и шансовете си за успех?
Извинявам се на хората, за които звуча досадно.

Плейлист Music for ++ soft edition:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=5A89AF7CB3969157
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #192 -: Април 01, 2011, 00:28:02 am »
На мен ми се струва, че по-скоро на Форум "Емоционални проблеми" би подхождала една такава тема за взаимоотношенията с партньора, духовни аспекти и т.н.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #193 -: Април 01, 2011, 00:28:46 am »
Аз доколкото схващам, идеята на темата е да се сподели информация за техническите параметри и особености при секса - а именно пози, графици и т.н.
За духовната и емоционална част има специален подфорум. Не отричам значението на тези неща изобщо, но просто си мисля, че не това е целта на авторката пуснала темата, както и на участниците в нея. Но може и да бъркам де :D

П.С. Гергана ме е изпреварила :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #194 -: Април 01, 2011, 00:31:59 am »
Sixsens, мен откога ме сърби езика да го кажа :wink:.
« Отговор #195 -: Април 01, 2011, 07:55:31 am »
Последен пост от мен.
Ясно ми е от самото начало, че не съм в темата.
На друго място възгледите ми не биха били предизвикателство.
За да не опъвам повече търпението на пишещите и четящите тук - спирам да поствам. Ако някои има да ми каже нещо - нека е на лични съобщения.
Желая скорошен успех на всички ни.
*
« Отговор #196 -: Април 01, 2011, 12:25:32 pm »
Охх..
Момичета, всеки има право да изкаже мнението си в темата, твърдо подкрепям Клариса, както и все повече се убеждавам напоследък, че е важно  повече чувството и изживяването отколкото техническите подробности и това не смятам, че е отделна тема, нито пък че мястото и е в емоционални.
В много области на науката се вече се откроява темата за неизследваната сила на енергията, на мисълта, на прословутото положителното мислене.
Това, че не знаем или не сме запознати с нещо, не означава, че то не съществува.
Клариса, моля те продължавай да пишеш!
Ако секса беше само химическа реакция и прост сбор на яйцеклетка и сперматозоид, то нямаше да има толкова висок % неуспешни инвитро процедури.
Има толкова много примери на секс по график + перфектни технически подробности (поза, слюнка и прочее..) и нулев резултат и в един момент същата двойка без план и график правейки просто любов - бременност.

*
« Отговор #197 -: Април 01, 2011, 13:07:43 pm »
Заглавието на темата не е обособено като "Физически" особености или "Психически" особености, както не би могъл и самия акт да бъде така разделен - всичко е комплексно, както и възприятията ни.
Хубаво е да сме по-толерантни към чуждото мнение :wink:

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #198 -: Април 01, 2011, 13:11:21 pm »
Клариса, харесва ми новият плейлист :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #199 -: Април 01, 2011, 13:37:18 pm »
Eeeee,момичета, след като "погребахте", при това с лека  ръка,"френската любов",този толкова мил,нежен и често бленуван процес, аз съм тотално психически разстроен и крайно отчаен за моят бъдещ живот!1 Поради тези причини,смятам да ви изоставя и да се преместя в тази "емоционална" тема,там предполагам ще намеря сродни души и ще се включа в групата на "анонимните почитатели на изчезващата френска любов" :lol:
Ама вие как пък го видяхте тоя секс ,чисто метариално, физическо усилие, да е разделен от психологическите,мозъчни флуиди ,породени от това движение и обменящи се между двамата или повече участника в процеса!!! Ние може да сме много близо до животните по физиология,но умствения процес и членоразделната реч ни отличават доста от тях! :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]