0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Особености на секса при опити за забременяване
« Отговор #60 -: Февруари 07, 2011, 21:41:42 pm »
Тонита, секс един път на ден е достатъчен :) освен ако нямате желание за повече  :wink: :D
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #61 -: Февруари 09, 2011, 10:20:09 am »
И аз така си мислех, но все някакви съмнения имах да не би да не сме достатъчно ефективни  :D
Хубав и слънчев ден на всички 
« Отговор #62 -: Февруари 09, 2011, 11:00:41 am »
Здравейте,момичета!И аз да споделя мнение-досега тестове за ову не съм си правила,правим си ние секс 1 път през ден,два когато ни се иска,винаги на "задна прашка"когато дойде желанието отвътре си е друго,иначе и аз винаги като ми дойде МЦ и гледам веднага към календара горе-долу кога ще е овуто,апък и мъжа ми сам ме кара да казвам кога е,но немога да кажа,че е по график.
Първият път преди да забременея бях се побъркала,направо отивах на работа и само в ума ми беше сега кога тр.да правим секс,исках всеки ден като си мислех че това е по-добре,но след 4-5 месеца опити когато вече си казах когато и каквото стане и мъжа вече му писна да казвам"Айде сега съм в ову" и точно тогава е станало и то не 1 а с близнаци бях бременна и накрая Господ си знае работата-взе ми ги след 5 месеца и половина носене в мен :oops:
Сега вече пак правим опити но когато стане,тогава,всички ми казват"Където е текло пак ще тече"
Успех на всички и превете секс когато искате и сметнете за най-добре.Гушкам ви всички!
« Отговор #63 -: Март 07, 2011, 20:13:21 pm »
Bubka_84  много съжалявма за преживяното, но и на мен започна да ми писва да казвам айде през ден през два и всеки месец да ми идва цикъла, преди мислех постоянно за това - всеки казваше не мисли само за това .ОК спрях и пак не става -много е гадничко когато се надяваш и всеки месец се разочароваш .
*
« Отговор #64 -: Март 08, 2011, 11:56:03 am »
Направо си е отвратително и трудно поносимо!!! :(
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #65 -: Март 15, 2011, 13:03:42 pm »
Може би с моя пост ще изместя малко темата, моля предварително за извинение. Т.к. аз съм от тия, на които удоволствието от секса по принцип си куца, а като стана и по график ... хептен увяхна, та да споделя в каква посока полагам усилия бебеправенето да върви успоредно с любовправенето.
На всеки му е ясно, че със съвети "Отпусни се и ще стане" - не се получава.
Та при мен желанието за секс се връща, като започна да полагам грижа за тялото си: с масаж; процедури във вода - водна аеробика, плуване, масаж във вана - водата е страхотен релакс за нервната система и нали живота във водата се е зародил :); ТАНТРА-йога; малко медитация; пилатес; танци.
Имам една любима книга по темата - Интимна гимнастика за жената:
http://www.books.bg/books/268/128020.html
Даоистките сексуални практики също са ми интересни.
В общи линии, усетя ли, че желанието гасне, поемам в някоя от гореизброените посоки...
« Отговор #66 -: Март 15, 2011, 14:00:16 pm »
Клариса, само така скъпа! Жалко, че аз съм мързелива. Пресийда и на нас ни помага.. при бебеправенето.. че насила хубост не става.. Отностно броя сексуални контакти дневно.. ако сте с мъжки фактор то важи правилото Колкото повече.. толкова повече.
*
« Отговор #67 -: Март 16, 2011, 00:37:42 am »
Глупаво ще прозвучи и пак без пост ще остана но преди да ми делнат написаното,че явно станах враг number 1 тука искам да ви питам нещо момичета....Защо на секса казвате бебе-правене.......Недейте така.......И аз нямам детенце,за 1 седмица се сринах от некадърни доктори ,които твърдяха,че съм бременна ,а се оказа,че днес съм с още по ниско ЧХГ 0.09  и си е И.......ЛО да не казвам кво,но както и да е мило и укоражително няма да говоря вече явно тука трябва да се говори с твърд и жесток тон (Според модераторите-  8O 100% ще съм пак с 3 дневен БАН... :) ) тЪЪЪ стига с това БЕБЕПРАВЕНЕ,така с напрежение няма да стане....Няма как да стане и по график.....Секса не се прави по график,по Базални Т. и т.н. мисля,че точно тук ВСИЧКИ ние подчертавам всички грешиме.....Аз бях така с бившия ми съпруг.....Секса по график,бързане за 5 мин,материала да даде друго не ме грееше........Изобщо никакво удоволствие от секса,ама никакво.....Пукаше ми само детето да стане и кво спечелих???НИЩО......И понеже темата е "Особенности на секса......." затова си позволих да бъда толкова директна........Знам,че половината пак ще ме оплюят и ще има адски много критики по мене,както споменах най вероятно и 3 дневен БАН,най вероятно делнат пост ,но дано поне преди това повече момичета видят поста и осъзнаят,че мъж и жена,които си казват "Обичам те",не се събират за да правят бебета (Бебеправене) а за да правят любов или както искате го наречете.....Останалото само Бог ще каже кога ще стане,и медицината разбира се но аз съм убедена че и с пукнат фоликул,точно в О. реченео ли е че няма да стане тоя месец,просто няма да стане......."Бебеправенето" според мене е грешка,любовта и спокойствието е друго нещо.......На себе си и всички вас желая късмет и спокойно нашите чудеса все някога ще се случат,100% усещам това..... yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #68 -: Март 16, 2011, 00:54:47 am »
и аз никак не харесвам тази измислена дума "бебеправене".
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #69 -: Март 16, 2011, 02:56:44 am »
Права си МиМ,прекалено се вживяхме вече :( Секса с мъжа ми е точно такъв ...само за материала... Скоро ще имаме бебчета и всичко ще е наред!Гушкам те щото си сладур и казваш нещата с точните думи!
                    أريد أن يأتي الطفل في هذا العا

url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]
« Отговор #70 -: Март 16, 2011, 07:14:15 am »
Мария, съгласна съм теб за думата "бебеправене", малко е лигава и омаловажава акта на любов, любовта с която трябва да бъде заченато едно дете.
Аз лично се старая да не я използвам, точно поради тази причина, не че не ми се изплъзва понякога :wink:, но когато толкова често я чуваш, започва да ти се струва нормално.

Но за секса по график мога да поспоря. Колкото и някои неща да зависят от Бог има моменти, в които ако сам не си помогнеш и той няма да го направи.
В моя случай овулацията я има толкова рядко, че ако аз не я търся целенасочено и ако случайно я има с мъжа ми не използваме момента пълноценно, ще има много време да си чакаме да се "случи чудото".

Та има си случаи в които планувания секс просто не може да се избегне, особено когато се стигне и до някаква лекарска подкрепа, тогава много често се преминава точно през това (фоликулометрии, стимулирани цикли).
Вече всяка двойка трябва да намери своя начин да не изгуби насладата от секса.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #71 -: Март 16, 2011, 08:45:06 am »
Извинявам се на тези, които думата "б...правене" подразни. Аз лично не влагам никакъв негативен смисъл в нея. Напротив, звучи ми шеговито и закачливо.
Но не разбрах, защо върху нея акцентирахте, когато поста ми е за това как секса да се превърне отново в правене на любов, след като веднъж сме поизгубили този му аспект.
Споделих как аз се опитвам да го направя и ще съм благодарна, ако и някой друг даде идеи :)
« Отговор #72 -: Март 16, 2011, 08:57:21 am »
Klarisa, не акцентираме върху това, просто на там тръгна темата :wink:
Иначе идеите ти са добри  :)

*
« Отговор #73 -: Март 16, 2011, 11:52:10 am »
Здравейте мацки! Въпреки ,че темата май си е строго "дамска" ,/какато и целия форум,междувпрочем :lol:/ си позволявам от време на време да се "наместя" и аз с накой пост! Все пак е добре да се чуе и "другото" мнение!
Честно казано,наистина не обръщам внимание вече как се нарича това действие съврзано със секса..! С времето ,като че ли въобще не те интерисява как ще му викаш,стига да става нещо там! Може би ,двойките ,които от скоро се сблъскват с проблема наименованията имат значение,но това е нормално -сантиментално. Когато си се "облъскал" и "овъргалял" в тематиката и проблематиката,честно казано май не остава много време за сантименталности. Но във всички случаи е хубаво да не забравяме за любовтта,да не погребваме чуствата ,ако и да е в името на това,да имаме едно малко същество до нас. Защото ,в случая рутината и опита ,натрупани по пътя който сме поели,ни кара да забравяме ,за уважението и чуствата си. Все пак по този път вървят двама души,в доброто и злото,от самото му начало. Да не споменавам,че преди да открият за себе си проблема,с който толкова се борят сега,те просто са били двама влюбени млади хора.  За жалост Радостинка е права,за нейния случай.Стигнали сме до тук и няма как да не се съобразяваме с условията. За жалост,когато те притиска времето/годините/ и когато вече толкова много месеци го правиш"по график" наистина трябва да сме много силни духом,за да не забравяме и любовтта. :)Но трябва да вярваме в нея,за да я има.Да не ви казвам,че в една друга тема,момиче със две здапушени тръби очаква бебе...!!! :D Просто вече са си правили секс,с любов или просто са правили любов!! В случая няма място за "бебеправене",макар ,че за мене няма значение много как ще му викате! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #74 -: Март 16, 2011, 12:06:42 pm »
Извинявам се на тези, които думата "б...правене" подразни. Аз лично не влагам никакъв негативен смисъл в нея.
Не го приемай лично. Тази дума е доста разпространена във форума.

Просто ми е чудно защо думата "секс" твърде често се заменя с други, при условие, че в днешно време вече никой не се изчервява при произнасянето й.
Моят фаворит е "кексене"  :lol:

п.п. Рачо, лично мен много ме радва твоето активно присъствие в нашия форум. Той не е женски, но се смята за такъв, заради остарялото схващане, че стерилитетът е женски проблем. Пък и, нека да си признаем, засега жената е по-активната страна в двойката в борбата със стерилитета. Много се надявам това да се промени. Бавно ще стане тази промяна, но аз вярвам, че ще се случи.
« Последна редакция: Март 16, 2011, 12:12:50 pm от Елфи »
« Отговор #75 -: Март 16, 2011, 12:44:31 pm »
OK, Елфи, thx :) Кексене и на мен много свежо ми звучи :)
Но никой не казва как опитва да си върне удоволствието в секса...Вероято при никого не е пострадало до степен да го накара да вземе мерки. За съжеление при мен не е така...
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #76 -: Март 16, 2011, 21:57:17 pm »
Аз лично не се справих. Секса по график беше станал ужасен...и колкото и да се опитвах да смекча нещата - не се получаваше . Имах желание само след цикъл и около овулацията, която следях с прегледи. След това - изобщо не ми се правеше секс, а след поредния отрицателен тест - още повече ! И колкото и да се опитвах да се настройвам психически, да не е така - не ми се получаваше. Ама изобщо.
Не знам как се справят хората с психическия фактор. Аз не успях.
В момента, в който ми казаха, че в рамките на от 6 месеца до 2 години няма да мога да забременея, заради нивата на хормоните на ЩЖ, последва период на затишие - много се сринах и секса тотално замря. Мина месец или два, приех ситуацията и живота "започна" наново. Кексенето също..абсолютно спонтанно.
След още месец-два бях бременна...неочаквано и изненадващо.
« Отговор #77 -: Март 16, 2011, 22:09:39 pm »
За нас секса по график не беше чак такъв проблем, сега е проблем е самия секс, и то за мен :?
След аборта и след болезнените манипулации свързани с него, не мога да се оттърся от разни странни усещания и спомени за физическата болка, които още изплуват в главата ми, да не говорим за купа проблеми с инфекции, които все лекувам.
Тъкмо се отпусна малко и започна да работя върху "проблема" в главата ми и оп излиза нещо ново.
Но в моя случай ситуацията със секса е по-различна.

*
« Отговор #78 -: Март 17, 2011, 02:42:49 am »
Елфи кексенето вече го приемам  :lol: :lol: :lol: Радостинка :good_post: за графика съм съгласна,но си мисля,че само ние жените тбва да си го знаеме това графче...Момичета всичко ще се случи с всички просто трябва спокойствие и секса да се прави с удоволствие и чувство... :male: :love: :female:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #79 -: Март 17, 2011, 07:38:26 am »
"Бебеправене" е точно толкова дразнеща и инфантилна проява, колкото "пльос, хоп, троп, шляп" под вирусчетата и пръскане на оцветено в различни според желания пол на бебето цветове на бременен прашец  :D
дори за мен е доста по-зряло изказване от следващоизброените
и да- забременява се със СЕКС
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит