0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Не намерих подобна темичка (ако греша моля поправете ме).
Въпросите, които ме интересуват са следните:
Кога е по-добре да се прави секс - сутрин или вечер?
Колко често следва да се прави секс (имам предвид по време и около овулацията) - всеки ден или през ден (защото съм чувала и двете препоръки от доктори на мои познати)?
Има ли "по-подходящи" пози за правене на секс?
Колко време след секс е добре да не бързаме да ставаме от леглото (и да стоим с възглавница под дупето напр.)
и т.н. и т.н.
Приветствам всяко споделено мнение и допълнение с други въпроси.
 :pleasantry:

Това със схемата на правилното полагане на сърчица в ловния сезон (фертилните дни и около тях), си е чиста проба къртовски труд, мен ако питаш. Има жени, които казват, че тогава се засилва желанието за секс, аз лично никога не съм изпитвала това и ако трябва да съм честна, не винаги, когато е трябвало по моя си план да правим секс, съм била напълно отдадена на хубавия момент. Иначе планът, казват, е през ден до овулация, после 2 дни преди О. + деня на 0. + следващия ден - всеки ден. Трудна работа, трудна. До момента винаги вечер сме се старали да го правим, на мен ми се ще не късно, но често се получава след полунощ, което въобще нямам идея дали ми върши работа. Колкото до лежането - това е най-трудната задача за мен. Няма да забравя как първия месец на сериозни опити около овулация стоях с вирнати крака 20 минути ( 8O )! Отказах се от тоя вариант и до ден днешен просто си лежа, минимум 15 минути, после си казвам "'Айде, който стигнал, стигнал, мързеливци такива", ха-ха-ха. Напоследък с цел постигане на резултат, а може би и чиста случайност ( :balk_56: ), заспивам след действието :) И пак не зная дали това е правилен подход.

*
Feride, заглавието на темата ми прозвуча като "Особености на руския риболов през зимата".  :D

Вие сте с мъжки фактор, доколкото помня. По тоя повод, не "пестете" материал, напротив, препоръчва се по-редовен секс преди и по време на овулацията. При нас броят и подвижността винаги бяха по-добри при еякулации всеки ден или поне през ден (потвърдено при 4 инсеминции).

Не мисля, че има по-добро или по-лошо време през деня - когато успеете, достатъчно постижение е сексът по график.

просто си лежа, минимум 15 минути, после си казвам "'Айде, който стигнал, стигнал, мързеливци такива"

:D точно така, преживяемостта на сперматозоидите във влагалището е 2 часа. И цял ден да лежиш, полза няма.
За руския риболов не знам, но има книга "Особености на българския секс"  :lol:
А иначе ние го правим сутрин, защото аз вечер съм изморена ...
На мен честно казано по време на овулация въобще не ми се прави секс и по принцип си го правим по график :balk_138:
Моите желания за секс са след и преди МЦ. когато особена полза няма.
Аз лежа по 15-20 мин с възглавница под дупето - все ми се струва че така повече сперматозоиди могат да стигнат целта .... но не знам дали наистина е така.
Моят мъж се шегува с мен - да съм им слагала пътни знаци да не се объркат. Тъй като този месец фоликулът е в левия яйчник да сложа знак да завиват на ляво  :lol: Абе ... и той не ме взема насериозно с моите вълнения.
*
Уф, и аз се вълнувам от тази тема.. То, не че при нас не става (за 3 години, 5 пъти съм забременявала, ама все несуспешно завършва) Само да кажа, че първите 2 пъти като забременях, не съм правила нищо , ама нищо. Не помня дори дали не съм ставала веднага..След това вече се "вманиячих" и понеже съм с обърната матка, почнахме друга поза около Ову-то - 1 път забременях от "тя отгоре" и 2 пъти от "на задна прашка" И после лежа по корем, с възглавница под бедрата.. Опитвам се поне 30 минути да си полежавам... ама трудно се издържа! :)
При нас кексенето е предимно следобед! Моя мъж работи вечер след 6 и докато си дойде от работа аз вече спя 15тия си сън  :balk_126:

И ние какво ли не сме пробвали-всеки ден;през ден;по няколко пъти на ден;с въздържание;с вдигане на крака;с лежане...ама все не става.То като не става-не става,ако ще става-и прави да го правите под душа,и с шпатулата да го обереш,пак ще стане.Еми така де  :oops:
[/url]
Feride: в този сайт можеш да намериш отговор на всички твои въпроси, има много хубави и полезни статии.
Не че и аз не съм на същото дередже:), ама съм напълно съгласна с Ahiito. От секс всеки ден файда голяма няма, когато е писано да стане, ще стане. И ние опитваме, какво ли не правим, но...нищо. На теория всичко е ясно, ама на практика нещо куца :).На нас ни е много трудно 4 поредни дни секс около овулацията, и като знаеш че трябва, още повече е като на сила.
Рано или късно ще стане.Нека да се поддържаме, подкрепяме, споделяме и накрая радваме.

Успех на всички, наистина сте много готини и с удоволствие ви чета.
*
здравеите дами,аз сам нова тук и искам да намеря приатели и да пиша с вас :D
Ни също се опитваме с моето мъжле да си имаме беб4е,но нестава и нестава запо4нах да пия фолиева киселина,понеже ми казаха,4е било добре,дано да помогне. :)
« Последна редакция: Юли 16, 2010, 23:45:09 pm от sixsens »
.
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Здравей Габчо, ето това http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43045.0 е седмичната ни темичка, в нея ще намериш много приятели.
Успех и дано скоро се похвалиш с +++++++.  :D
*
Мн ти благодаря Цвети.
.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
И ние какво ли не сме пробвали-всеки ден;през ден;по няколко пъти на ден;с въздържание;с вдигане на крака;с лежане...ама все не става.То като не става-не става,ако ще става-и прави да го правите под душа,и с шпатулата да го обереш,пак ще стане.Еми така де  :oops:

За съжаление съм съгласна...казвам за съжаление, защото щеше да е доста по - лесно, ако имаше "рецепта", а ако беше и безотказна...красота!

И ние повече от година бяхме по разни графици.На финала всичко беше доста професионално  :lol:, но като резултат - все една черта.В един момент разбрах, че имам проблем с нивата на хормоните и трябва да "почина" от бебеправене 6 месеца. Върнахме си нормалния кекс и бях много доволна, понеже се бях изморила от графици, очакване...напрежение. Някак ми избяга удоволствието.
Та, забременях случайно...даже не знам кога точно, коя дата...не знам каква поза сме ползвали, но със сигурност знам, че след кекса съм станала веднага, отишла съм в банята и съм си направила вагинален душ с топла вода. Винаги го правя за да не ми тече и цапа ( при нормален кекс де...).

Мисълта ми е, че ако е писано и един бърз калпазанин е достатъчен.
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
Здравейте момичета! С мъжа ми опитваме вече трета година, искам да ви кажа ,че не винаги ми се е правило,понякога съм се насилвала,и някой ще излъже ако каже ,че не имал такива дни.Напоследък не се съобразяваме с дните на овулацията ми, правим  когато ни се прави! osi_5 .Излизаме често,срещаме се с приятели ,забавляваме се !
Имаше период когато се бяхме затворили вкъщи,особено аз ,след лапарото, което ми беше миналата година март.Така че ,не искам да ви давам наставления, но не позволяваите на стреса и нервите да ви влияят на готините моменти! :grouphug2:
*
Re: Особености на секса при опити за забременяване
« Отговор #12 -: Август 18, 2010, 15:42:11 pm »

Според мен особеностите на секса при опити за забременяване са следните(при мен):
- по график
- без мерак
-искаш да свърши по-бързо
-напрегнат си

Има и още много но ще ви спестя дългото изброяване.
Истината е че всички сме наясно, че това смятане и засичане ни напряга и още повече забавя нещата, но не можем да спред да смятаме.
Още щом ми дойде цикъла и поглеждам към календара за да видя кога ми е следващата овулация... луда работа :lol:

« Отговор #13 -: Август 18, 2010, 17:55:00 pm »
Здравейте на всички  :). За съжаление и при нас всеки месец около овуто (и не само) се усеща едно напрежение... неизказани притеснения. Докато един ден мъжът ми каза: "Стига с тези тестове за овулация, броене на чертички и фертилни дни! Не издържам вече, няма спонтанност и губя желание."  :( Не престанах да си правя тестове и да следя показателите си, но спрях да му споделям за тези неща. Сега го даваме по-полека и съм напълно съгласна с delfinche, че от натрупания стрес не можем да се насладим изцяло на хубавите моменти (поне аз). Много   :bighug:  на всички.

*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #14 -: Август 18, 2010, 18:32:30 pm »
Момичета привет,не можем да излъжем себе си и мъжете си-поне аз не мога да излъжа моя- :wink:веднага разбира кога съм напрегната- опитвам се ,не мога да кажа, че успявам винаги :?,да се отпусна изцяло,изключвам и не мисля за нищо,просто се наслаждавам на момента-знам,че ще кажете,че е стрес,и т.н. ,но ние самите не осъзнаем ли колко е важно да правим любов с удоволствие,колкото и да ни увещават,че  е така,няма да се получи нищо :PТака ,че момичета-отпуснете се, наслаждавайте се на моментите с любимия човек,нали децата трябва да се правят с любов :biglove:
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #15 -: Август 18, 2010, 18:44:34 pm »

Истината е че всички сме наясно, че това смятане и засичане ни напряга и още повече забавя нещата, но не можем да спред да смятаме.
Още щом ми дойде цикъла и поглеждам към календара за да видя кога ми е следващата овулация... луда работа :lol:

Точно...ето това е кофти момента. Хем сме наясно че това не ни помага, а ни напряга, хем сметките не спират !
*
« Отговор #16 -: Август 19, 2010, 11:49:40 am »
Raissa777 , вие от колко време опитвате?

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #17 -: Август 19, 2010, 15:36:39 pm »
Ние опитвахме около година и половина. На финала ми казаха, че имам проблем с хормоните ( щитовидната жлеза ) и трябва да преустановим опитите за бебе, поне за 6 месеца. Та спряхме със секса по график...доста тежко го приех, че трябва толкова да чакам, но...
Най-неочаквано, взе че стана точно когато се бяхме отказали.
*
« Отговор #18 -: Август 19, 2010, 21:39:59 pm »
Поздравления за хубавата тема :lol: Това бебеправенето наистина се оказва трудна работа! Около година бяха нашите опити за бебе - при които аз всеки месец като правех тестове и все една чертичка...голяма паника и все си мислех че има нещо та не става - психиката е много важна в този процес според мен! Относно позата при секс и честотата на контактите мисля че през ден около дните на овулация е достатъчно...все пак не всеки ден ни е до секс - всеки може да си признае, а насилването в реденето на сърчица най-много да ни протрие  :oops: При нашите опити не сме правили нестандартни пози - аз лежах 15-20 мин след секс-без възглавници и вдигнати крака за да не ми се смеят :lol: - мисля че е добре да се даде време на плувците да стигнат до целта :D Успех на всички в постигането на желаното малко съкровище, много търпение и любов!  :bighug:
« Отговор #19 -: Август 20, 2010, 13:24:35 pm »
Чувала съм, че вероятността да се забременее е по-голяма, ако правите сутришен секс, а не късно вечер. Мислите ли, че има някаква доза истина ? :oops: