Аз чета, чета и такова нещо не виждам. Пише, че при многоплодна бременност има тези рискове.
Всяко лекарство, което се взима от здрав човек, който не се нуждае от него, има рискове. Ти си го взимала по лекарско предписание и целта не е било да ти навреди, а да помогне. Много от родилите във форума са го взимали. Не съм забелязала да има има по-голям процент деца с увреждания.
Ако по време на бременността са ти изписвали прегнил или дуфастон, утрогестан... то е било, за да задържиш бременността, а не за да предизвикат аборт.
Аз и двата пъти забременявах с кломифен цитрат, прегнил и дуфастон. Много пъти съм питалал лекарите дали има подобни рискове за плода. При втората бременност имах възможност да обсъдя това с професор Надка Бояджиева. Работи в Медицинска академия и се занимава точно с това - как влияят лекарствата на деца, по време на бременност, рискове... Попитай Google за подробности. Та тя ми каза че в момента приключва такова изследване и беше абсолютно категорична, че ако детето е момче нито едно от тези лекарства не му влияе. За момичетата изчаквали последни наблюдения за кломифен цитрата. Но по всичко личало, че и върху тях не влияе. За прегнила и дуфастона беше категорична. Не само за малформации. И за хормонален дисбаланс и за всичко - нямат отражение.
Според мен само си се ошашкала в неподходящ момент.