0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

нагънати тръби.
« -: Май 12, 2006, 13:36:47 pm »
Здравейте.
Направих днес цветна снимка в тина киркова,резултата е нагънати,завити тръби,д-р Йорданов ми предложи да направим лапароскопия следващия месец.Какво ще постигнем така,доколкото знам това се прави,когато има сраствания,на мен това ще ми помогне ли.Каза ми,че това се е получило от инфекции,може ли да се разбере от колко време е така.Но това,което наистина ме шокира е,че ми каза,че съм забременявала,матката ми е като на жена,която е била бременна,аз поне не знам,и да се е случило,изобщо не съм разбрала.Гледах си календарчетата кога евентуално може да е било,какво да гледам,когато имам 5-6 дни закъснение ли.
При този случай,лекаря каза,че е опасно да не се получи извънматочна,трябва ли да прекратим опитите засега.
*
нагънати тръби.
« Отговор #1 -: Май 12, 2006, 13:40:38 pm »
Здравей, Госте.
Според мен трябва да направиш консултация с поне още един лекар по репродуктивна медицина преди да пристъпиш към лапароскопия.
Пише, че тръбите за завити и нагънати, но не и непроходими. Най-добре е да потвърдиш диагнозата и час след това да се подлагаш на операция.
Желая ти много късмет и съвсем скоро да разбереш, че си бременна.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
нагънати тръби.
« Отговор #2 -: Май 12, 2006, 13:53:36 pm »
Госта съм аз.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

silvanchence

• 1971
нагънати тръби.
« Отговор #3 -: Май 12, 2006, 14:07:59 pm »
Доктора каза,че са пропускливи,но при това положение се притеснява да не се получи извънматочна,което надявам се да не стане.Каза ми,че след операцията можем да продължим с опитите.Аз много не разбрах как точно ще ги изправи и какво смята да постигне.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
силванче
« Отговор #4 -: Май 12, 2006, 15:17:16 pm »
Един съвсем добронамерен съвет.
Спри се малко, събери си мислите и спри да питаш неща, които първо, трудно се разбират и второ не са ясни като формулировка.
Основното при правилно взимане на решение е спокойното и правилно преценяване на състоянието, в което се намираме.При теб емоциите изглежда  взимат връх и не ти позволяват да се държиш адекватно.

Погледни само колко постигна си пуснала.
На мен лично да ти призная, бележката, която ми беше пуснала, ми прозвуча много грубо.
Научи се все пак и на малко обноски.

С най-добри намерения
Поздрави
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
нагънати тръби.
« Отговор #5 -: Май 12, 2006, 21:19:03 pm »
silvanchence  мила първо наистина се успокой!В момента си объркана и оплашена от това което са ти казали......от това което ти предстои!
За да си по сигурна в нещата, че това е найправилно решение-потърси още едно лекарско мнение.Направи още една консултация!!!
освен това лапароскопия не е чак толкова страшна.
просто се поуспокой !!!успех!!! :lol:
нагънати тръби.
« Отговор #6 -: Май 13, 2006, 03:20:03 am »
Както са казали момичетата успокой се и мисли трезво, самата снимка дава инфоче тръбите са проходими, но дали няма външни страствания или други проблеми, ако искаш се консълтирай и с друг лекар но той няма как да разбере как точно е преминала течността по време на снимката, ако имаш доверие на този лекар, следвай съветите му и когато си готова направи лапаро, ако не намери лекар на който да вярваш, успех, няма нищо което да не можем да изтърпим щом се налага да го направим.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

silvanchence

• 1971
нагънати тръби.
« Отговор #7 -: Май 13, 2006, 15:23:37 pm »
Точно това трябва да направя,да се успокоя.След един-два дни вече ще съм добре.

09.04.2009 г.
Re: нагънати тръби.
« Отговор #8 -: Юни 23, 2009, 19:59:55 pm »
За да не трупам нови теми по въпроса ще пиша в тази.
Преди около 6 месеца отидох с проблем в зачеването в специализирана клиника. Лекарката след пълни кръвни изследвания ми назначи лечение за хламидий, трихомони и един завишен хормон. Всичко с тях вече е Ок. Изпратиха ме на снимка на маточните тръби за да изключат вероятността от запушване, тъй като имам един аборт. Становището на рентгенологта е: "Кухината на матката е с нормални размери и има правилна форма. Двете тръби имат нагънат ход и пропускат к.м. в абдомена." Лекарката ми каза че препоръчва инсинулация, тъй като нагънатостта на тръбите удължава пътя на спермата и тя някак си не оцелява за да стигне заветната цел. На мъжът ми спермограмата е доста добра /едни малки шампиони/.
Та накрая да попитам при това положение наистина ли трябва да предприемем като ход инсинулацията? Тези същите нагънати тръби /явно по рождение/ веднъж вече са работили като хората. И дали трябва да се консултирам  и със друг лекар за нагънатите тръби?

П.П. / По закона на Мърфи ще излезе че проблема е повече психически /стрес, много динамично ежедневие и т.н./   :wink:

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #9 -: Юни 23, 2009, 23:03:44 pm »
Лекарката ми каза че препоръчва инсинулация, тъй като нагънатостта на тръбите удължава пътя на спермата и тя някак си не оцелява за да стигне заветната цел.
Не съм чувала за инсинулация, да не би да имаш предвид инсеминация?

Цитат
Та накрая да попитам при това положение наистина ли трябва да предприемем като ход инсинулацията? Тези същите нагънати тръби /явно по рождение/ веднъж вече са работили като хората. И дали трябва да се консултирам  и със друг лекар за нагънатите тръби?
Не е задължително да са нагънати по рождение. Доколкото разбирам, са те лекували от хламидии. Те са един от най-честите причинители на увреждане на тръбите. По принцип, нагъването може да се получи и от прекарани възпаления или други инфекции.
Не се осланяй на това, че веднъж вече са си свършили работа тръбите ти. Това не е гаранция за нищо. За съжаление, нещата са много динамични. Ако искаш, можеш да потърсиш още едно мнение, няма да е излишно.

Цитат
Лекарката ми каза че препоръчва инсинулация, тъй като нагънатостта на тръбите удължава пътя на спермата и тя някак си не оцелява за да стигне заветната цел.
По тази логика, това ще удължи и пътя на ембриона към матката :ask: и може да се получи извънматочна бременност. Аз съм с тубарен стерилитет, заради хламидии сега съм без тръби. Бяха ужасно запушени, целите в сраствания и с хидросалпинкс. И от моя док знам, че при проблемни тръби не се препоръчва инсеминация. Но зависи какъв е проблема и колко са увредени. При теб може да не е проблем да се направи инсе. Може би наистина трябва да се консултираш с още един специалист по стерилитет. Не съм кой знае какъв компетент по въпроса и не искам да те обърквам, нека и други момичета се включат.

Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #10 -: Юни 24, 2009, 01:28:51 am »
sixsens, аз пък мисля че на повечето момичета тръбите са нагънати и че това не е никакъв проблем. Даже са ми казвали, че това че по картинките ги рисуват прави не означава, че обикновено изглеждат така. В този ред на мисли, смятам че нагънатите тръби не се дължат на някакво заболяване, а са си така "по рождение" . Може да не съм права, но ако някой знае нещо по въпроса - нека сподели.
Разбира се за сраствания и други усложнения по тръбите не говорим ... става дума само за "нагънати" тръби.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #11 -: Юни 24, 2009, 02:24:22 am »
Права си, Гарга. Не винаги се дължат на заболявания, само понякога. Но факта, че е имала хламидии, не е за пренебрегване. Аз не твърдя, че задължително са й нагънати от инфекция. Просто допускам, че е възможно. А и зависи колко са нагънати. Това, че пропускат, не е гаранция, че функционират правилно. Нейната лекарка й е обяснила, че точно нагънатите тръби са й проблема. Аз лично смятам, че при тубарен фактор трябва да се внимава с инсеминациите. Според мен, трябва да се разнищи проблема.
Разбира се, аз не съм лекар и не мога да дам достатъчно компетентно мнение :) Затова препоръчах на момичето да поиска още едно мнение. Може и да звуча като параноичка :lol: и да търся под вола теле, за което се извинявам, но от толкова гадости, вече всичко по 100 пъти проверявам и всякакви варианти разнищвам, за да се застраховам.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #12 -: Юни 24, 2009, 12:18:03 pm »
Много благодаря момичета  :) за бързата реакция. Извинявам се за грешката с термините хич не ги помня, особено сега /голям срам/. И аз се замислих за второ мнение още преди 2 месеца, но реших първо да изчакам крайното становище на лекарката. Може и да не съм права и аз да търся под вола теле, но опита ми говореше че има нужда от второ мнение. Последните 3 години съм обиколила твърде много генеколози на които като обясня че имам пробем със зачеването ми правят цитонамазка и след това ми изписват противозачатъчни.... за да ми регулират цикъла, за който на скоро разбрах че е нормално да идва на всеки 28-ми ден. А за кръвни, хормонални и незнамощекакви изследвания и дума не е ставало. Въпреки че съм питала. Както и да е. Ще се консултирам и с друг лекар по въпроса и ще пиша отново.

Отново много благодаря.
« Отговор #13 -: Юни 24, 2009, 13:38:22 pm »
след като лекарите при които си била са препорьчвали такова  8O лечение с/у стерилитет, значи определено не си била на подходящото място! ако наистина опитвате от 2-3 години вече е КРАЙНО време да отидеш при специалист по стерилитет

нормалните гинеколози много често нямат необходимите знания и квалификация да се справят с този проблем!

грабвай цветната снимка и отивай при специалист.

« Отговор #14 -: Юни 25, 2009, 11:38:06 am »
Имам цветна снимка /ако това означава снимката на маточните тръби чрез вкарване контрастна течност/. А лекарката при която ходя е от специализиран репродуктивен център, за нея има и добри и лоши отзиви както за всеки лекар, но ще потърся второ мнение. Вече имам една малка "камарка" изследвания и снимката на тръбите, хващам всичко и отивам да подосаждам на някой доктор.

Мерси момичета. Вече съм малко по-спокойна.  :crossfingers:

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #15 -: Юли 23, 2009, 15:56:03 pm »
Здравейте на всички ...

от доста време чета този форум, но за пръв път пиша.
Доста доста...6-7 месеца . От точно толкова време чакаме и бебчо.
Знам, че тук има жени, които чакат дете с години, много съжалявам ..знам колко боли..дано не ви прозвучи като "тая пък...половин година само, а реве..."
Но..това наистина ми действа адски зле...след всеки тест за бременност се скапвам все повече и повече..
Знам, че ще ми кажете да съм по-спокойна и т.н. - Не мога , поне на този етап.

От 4 месеца ходя във Вита , от София съм .
Пия Дуфастон и Клостилбегит вече 3 месеца, мисля .

Днес ми направиха цветна снимка ( беше ужасно )
- тръбите ми са проходими , но много нагънати и дълги .
Особено лявата е 3 пъти по-дълга от обикновенно, дясната 2 пъти..

До колкото разбрах , моят лекар се надява на дясната ...
Каза че до няколко месеца ако нямаме положителен резултат ще предприемем други мерки. Не знам какви .

Всичко това ми идва много нанагорно...
Моля ви, кажете нещо по въпроса.

Благодаря предварително !
И хубав ден.
« Отговор #16 -: Юли 23, 2009, 17:06:08 pm »
А спермограма имате ли направена? И си пила клостила преди направена цветната снимка..... ноу комент.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #17 -: Юли 23, 2009, 17:21:03 pm »
Не знам коя е клиниката, но ако е така както казва *Snow-white* не е много добра явно.
Първо спермограма в специализирана клиника по стерилитет.
Второ микробиология и тест за хламидия и веднага тест за проходимост на тръбите.
И чак тогава стимулиране с клостил.
И изобщо преди да се изписват лекарства, трябва да се проследи наличие или отсъствие на овулация. Да се изследват хормони. Иначе са просто проби - може и да стане, може и не.
Имаш предимството да живееш в София - възползвай се. Запиши си час в клиника по стерилитет (не във всички се чака по година) и действайте.
Успех!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #18 -: Юли 24, 2009, 11:54:28 am »
Искаше ми се да чуя някой с подобен проблем...или да е чувал за такова нещо...
и най-вече жена имала подобен проблем..и все пак забременяла...

А не критики относно лекаря и клиниката, която при все, съм споменала.

Имах нередовен цикъл, за това ми предписа въпросните хормони , по половин дози .
Пия половин хапче сутрин и половин вечер от Клостила , от 4ти ден на цикъла до 9ти .
А Дуфастона от 14ти до 24ти ден, пак половин дози .

Спермограмата е наред, предписа ни едно лекарство - Proxeed - f , ако го разчитам правилно ... за по-бързи човечета...

Май това е, на този етап .
*
« Отговор #19 -: Август 04, 2009, 01:20:06 am »
Бях писала преди време, че и моите тръби са силно нагънати. Причината е неясна. Ужасно ме е страх, че има нещо и не сме го открили и то ще продължи да ми скапва тръбите.

И моята лекарка ми каза, че не се наема да ме стимулира (аз съм и със СПКЯ), защото с тези криви тръби има много голяма вероятност от извънматочна. Според нея трябва да идем в клиника по стерилитет вече и да се настройваме за инвитро.

Сега се чудя къде да си запиша час.