ох- момичета и аз съм притеснена... Моето СУЕ е 46 при граница до 20.
Виж сега, при бременните жени утайката попринцип е по-висока /или ускорена както я наричат лекарите/ от 20. А принципно тя е индикатор за възпалителни процеси в организма. Може да е хрема, настинка, уро инфекция или нещо друго, което в момента не ти е както трябва и от това да се е покачила. Доктора ще открие причината, успокой се.
Бях на преглед при Сигридов-както ме преглеждаше с видеозона ми стана адски лошо и припаднах-оказа се,че имам анемия.
Някой от вас имал ли е подобен проблем с храненето и анемия?Какви лекарства пихте?
Анемията е често срещано явление при бременните. Не се дължи на само на килограмите, а и на неправилно хранене. Аз също съм пациентка на Сигридов и имам много приятелки негови пациентки също. Масово бременните са с анемия, защото не приемат правилната храна. Трябва да се яде: месо /телешко, агнешко, свинско/, дроб /патешки, пилешки, всински, телешки и т.н/, зелени салати, спанак, коприва, лапад и т.н., риба, сурови ядки, белтък от яйце, много плодове и зеленчуци. С напредването на бременноста този проблем се задълбочава, така че трябва да се следи и да се коригира навреме. Аз самата имах много силни болки в стомаха през първите няколко месеца, но ми каза доктора че си е от бременността, от няколко дни почнаха да отшумяват полека. Ако отстраниш проблема с гастроентеролога, ще започнеш да се храниш правилно. Пиши после какво ти е казал доктора. Успех