0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #600 -: Юни 30, 2010, 13:50:35 pm »
Bo dim, миличка, още мъничко ти остава май :) Много лошо тва с корема. Дано ти отмине бързо!

« Отговор #601 -: Юни 30, 2010, 14:52:04 pm »
Момичета,стискайте ми палци.След 2 часа влизам в болницата и утре рано-рано ще се срещна с бебоците.Малко ме  е страх,но няма как...Ако има момичета,които ще раждат тази седмица,пожелавам им леко и безпроблемно раждане.А аз ще се включа отново другата седмица-живот и здраве.Поздрави на всички!!! :D
*
« Отговор #602 -: Юни 30, 2010, 14:58:19 pm »
nikolina-pikolina,
знам и моите така правят, но при мен локалното втвърдяване предизвикваше втвърдяване и напрежение на целия корем и контракции. Сега вече е само локално на моменти като мърдат, добре, че като ритат всичко е ок.
Аз спрях но шпа, но също пия магнерич и гинипрал+верапамил - против евентуално сърцебиене.

tsvetiniki,
леко раждане!
*
« Отговор #603 -: Юни 30, 2010, 14:59:30 pm »
tsvetiniki стискаме палци и ти желем леко раждане!
« Отговор #604 -: Юни 30, 2010, 15:03:00 pm »
Здравейте момичета!
tsvetiniki стискам много силно  :crossfingers: :crossfingers:
Леко и безпроблемно раждане и незабравима среща с малките бебочета :D :D
Криска пази се  :hug2:

Тази седмица усещам движенията на бебо много ниско ,под корема и получавам удари точно по пикочния мехур и боли,а вчера пък получих контракции :?
На 5 съм на консултация ,та ще видим как е положението :)
 Лек ден на всички ..
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 15:18:35 pm от Leila »

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #605 -: Юни 30, 2010, 15:14:16 pm »
tsvetiniki  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

alimania , моята се беше обърнала при прегледа в 24та седмица и до края си седя така с главата надолу.
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 15:16:11 pm от Bobbie »

*
« Отговор #606 -: Юни 30, 2010, 15:14:59 pm »
Цветиники, леко раждане и чакаме добрите новини!!!
Лейла, и моето момиче все ниско долу ме ръга  :x през 5 мин съм в тоалетната... явно ще е така, докато се обърне. и аз имам доста контракции... много повече от 5 на ден.
Алиманиа, не зная за плацентата, но синът ми се беше обърнал още в 26г.с и док каза, че било нормално по това време вече "да се ориентират към изхода"  :lol: мисля, че няма от какво да се притесняваш  :bighug:
Криска, стискам палци нещата оттук нататък да вървят безпроблемно!!
*
« Отговор #607 -: Юни 30, 2010, 15:16:12 pm »
Цветиники, стискам ти палци за безпроблемно раждане и чакаме новини  ;)

Лейла, дано всичко е наред при теб. И при мен ритниците са ниско и бебо скача на пикочния мехур.

« Отговор #608 -: Юни 30, 2010, 15:33:24 pm »
Цветиники, леко раждане и незабравима среща.

И аз ги усещам ниско долу, но съм още в 18 г.с. все пак и си мисля, че се наместват тези дни, за това са и тези болки. Но това са сладки болки, щом в нас растат малки душички.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #609 -: Юни 30, 2010, 15:34:59 pm »
Здравейте момичета. И аз се реших да се запиша официално в темичката. Беше ме страх малко, но засега сме добре.
И веднага да попитам. Някоя знае ли дали е опасен херпеса на устата по време на бременност? Не съм болна - по скоро се стреснах ония ден и е от това.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #610 -: Юни 30, 2010, 15:55:18 pm »
Аз пък да питам друго -
какво пиете за желязо,хемоглобина ?
И мога ли да си ги взимам превантивно или трябва лекар да ми ги назначи ?

( Магнерота сама си го назначих, после док ми го увеличи заради контракциите ) .

Питам, понеже никой не ми пуска никакви изследвания. До сега един единствен път ми дадоха направление от ЖК то за кръв и урина. И това е ! Това беше в 12 г.с.
Сега малко се притеснявам, тъй като изобщо не се храня разнообразно ( или ми се гади или нямам време...)

Четох, че един от симптомите е напукани краища на устните. Моите постоянно са такива  :?
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 15:58:39 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #611 -: Юни 30, 2010, 16:07:50 pm »
Да започна поред, Цветиники-желая ти леко раждане и най-прекрасната среща утре.
Бебо 79-добре дошла и леко бременеене до края-не се притеснявай за херписа на устата, но го лекувай.
Раиска, мисля че не е удачно да си самоназначаваш разни работи-по-скоро иди и си пусни ПКК и ако хемоглобина е нисък тогава го покажи на лекар, да ти назначи лекарство. Мисля, че така е най-правилно.
Сега малко за мене-вчера ми беше кошмарно-контракции, гарнирани с ритници. Досега не бях имала толкова контракции.Ще питам доктора като ида, но Камбоцолка ме успокои, че е нормално. Бо дим-при мен преди няколко дни беше същата работа като при теб-страх ме беше да хапна, обаче явно е от притиснатия стомах-сега бебето бута всичко и мина. И при теб ще мине. Целувки на всички.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #612 -: Юни 30, 2010, 16:22:49 pm »
Да, на финала ще отида в Бодимед и за нула време ще си свърша работа.
Добре че има от къде да черпим инфо и да се оправяме сами, че иначе ...  :lol:  :bighug:

Шани, аз до сега като съм имала контакции бебето така е притихвало, че чак ме е било страх да не го натиска къщата и то да се е свило милото.
И аз скоро това си мислех, кога се спират хапчетата ( нош-па ) и започваш да си търпиш контакциите. Те моите не че са неприятни, по-скоро се страхувам .
Малко ти остана мила ! :D
*
« Отговор #613 -: Юни 30, 2010, 16:27:56 pm »
Рая, аз не пия Но-шпа, а малко Магнерот, но все още в профилактичните бройки, но не съм и имала проблеми с контракции-вчера беше нещо по-различно и като ида ще питам доктора, ама има 10 дни до прегледа и ми се вижда бая време.
« Отговор #614 -: Юни 30, 2010, 17:12:05 pm »
Raissa777 аз пия 2x 1 феро фолгама вече от месец и половина. На мен хемоглобина вече ми е под 100, Тотема също е много добър препарат. Но си пусни една ПКК за 5 лв и виж какви са стойностите.

shanoar, 10 дни ми се струват много. Ако наистина имаш силни и/или болезнени контракции, може док да ти изпише и Генипрал. По-добре отиди по-рано, ако можеш.

Аз профилактично пия 4x2 нош-па и Магнерич.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #615 -: Юни 30, 2010, 17:12:33 pm »
След около час и аз тръгвам към Пловдив и утре сутрин ще ми е секциото :wink:Все още ми е много спокойно :lol:
На вас ви пожелавам по-малко болежки,неразположения и притеснения!
*
« Отговор #616 -: Юни 30, 2010, 17:35:01 pm »
Докторът ме изненада с въпрос дали усещам движенията на плода? Та, то не ми и личи. Нормално ли е да не ми личи? Голям клющавелник съм по принцип.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #617 -: Юни 30, 2010, 17:35:47 pm »
tsvetiniki, gbg123, леко раждане и на двечките и незабравима първа среща с бебчетата!
Raissa777, аз си пускам всеки месец ПКК и урина и нося резултатите на Сигридов. Предпоследния път хемоглобина ми беше 115 и той каза да си набавя желязо от храната - червено месо, цвекло, спанак, коприва. Цвекло не намерих и спанак, но ям всеки ден месо и купих от аптеката коприва. Варя и пия всеки ден, за 2 седмици хемоглобина ми стана 125.
За контракциите пия магнерот 3*1. Преди около месец имах всеки ден по няколко, но сега нямам.
bebo79, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #618 -: Юни 30, 2010, 17:41:35 pm »
Докторът ме изненада с въпрос дали усещам движенията на плода?
8O
Може би трябва да помислиш за смяна на лекаря.
Нормално е да усетиш бебето около 18-20 г.с. при първа бременност. Е, може и малко по-рано, но със сигурност не в 11 г.с.
Леки и красиви раждания желая на ГБГ и Цветиники.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #619 -: Юни 30, 2010, 18:07:13 pm »
ГБГ, стискам палци за утре и на теб.
 Николинка, не бяха болезнени контракциите, а повечко и придружени с бая ритници, но днеска всичко е на 6 и не смятам да се обаждам на доктора. Всъщност смятам, че си беше в рамките на нормалното, ама аз не съм свикнала да имам дисконфорт, понеже до сега много рядко съм имала такива изживявания. Хайде погалете тумбаците.