0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #580 -: Юни 29, 2010, 16:22:30 pm »
Николинка е те това да ям каквото и да било преди ставане,  не можах да го науча изобщо. И на мен са ми го казвали, особено в по-ранните месеци, ама само при мисълта за такова нещо ми се гадеше. Моята рецепта е ставане бавно, за да не ти прилошее-ослушвам се как съм с неразположенията, тоалет и чак после ядене, ако съм добре.
*
« Отговор #581 -: Юни 29, 2010, 16:56:01 pm »
Росиии, честито. И ти успя :D Много се радвам, че всички стари кучета се записват една по една в тази тема. Много лека бременност ти пожелавам. :D Как се нахилих при тази новина, не е истина. :D
*
« Отговор #582 -: Юни 29, 2010, 18:04:27 pm »
Рая, ами май ако си със задна плацента по-раничко се усеща - плацентата, мисля, че е закрепена към задната част на коремната кухина (поправете ме моля,ако лъжа  :lol: ). с Момчил бях с предна пл. усетих го към 18г.с. сега съм със задна, ама за сметка на това ниска  :x, усетих бебка към 16-17г.с.
Анизи, тази снимка от църквата е с коремчето, нали  :D
« Отговор #583 -: Юни 29, 2010, 18:44:57 pm »
nikolina, ами да, някои момичета имат контракции от много рано, явно по-чувствителна матка - аз, специално, нямах такива проблеми. Веднъж имах в шести месец, ходихме до Чехия със самолет и първата вечер малко ме стегна корема. После пак след една дълга разходка, при която се попреуморих, един път след секс и сега. Даже вече се бях притеснила, че не усещам никакви стягания, а Сигридов каза, че, ако искам да раждам нормално, тези контракции са дори желателни, защото били като фитнес за матката - подготвяла се за официалните ;)

За усещането на бебето - макар че ми е първа бременност и съм с предна плацента, категорично го усетих още в 16-та седмица. После имаше много дълго затишие обаче.

Скарлет, търпение, мила, идва моментът! :)

Лъки, купили са ти друго масло. Това, което ползвам аз, е против стрии и не мирише на лавандула. Поне на мен ми мирише на нещо непознато...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #584 -: Юни 29, 2010, 19:03:28 pm »
Вече разбрах, но не посмях да си купя правилното заради острата миризма. Купих си на Мустела. Имаше вече на аптеката, явно са започнали да го внасят :)
*
« Отговор #585 -: Юни 29, 2010, 20:44:16 pm »
Благодаря на всички за топлото посрещане !  :grouphug2:
Бобиииииии радвам се да те видя  :bighug: хиххи доста "стари кучета" виждам в темата настина и как се радвам само.... :D
« Отговор #586 -: Юни 29, 2010, 21:15:47 pm »
Добре дошла, Росси! Желая ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебче на финала!
Криска, почивай си повече и дано всичко е наред!
Момичета, голям цирк е вечер като реша да се обърна да спя от едната на другата страна. :D Все едно костенурка, обърната на черупката си. :D А как ли ще е след месец... :lol:

Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #587 -: Юни 29, 2010, 21:52:32 pm »
Крем карамел, по-точно от теб не мога да го кажа-чудех се на какво да се опрелича, а то било костенурка :lol:
« Отговор #588 -: Юни 29, 2010, 22:07:09 pm »
Момичета, голям цирк е вечер като реша да се обърна да спя от едната на другата страна. :D Все едно костенурка, обърната на черупката си. :D
Хахахаха - много ми хареса това с костенурката  :lol:  :lol:  :lol:
*
« Отговор #589 -: Юни 29, 2010, 23:01:54 pm »
някой питаше за болничен по време на бременност ...http://www.ivoapostolov.eu/calculators/item/41-kalkulator-na-bolnichni
« Отговор #590 -: Юни 29, 2010, 23:35:22 pm »
Ох, мен цяла вечер ме опъва корема, нещо матката явно притиска червата и понякога направо се плаша. То всичко ме боли - кръст, корем, крака....
Вчера доки каза, че всичко е наред и няма причини за безпокойство, ама днес не знам какво ми става. Като се пипна леко под пъпа и все едно имам бомба със закъснител.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #591 -: Юни 30, 2010, 07:08:29 am »
Момичета, голям цирк е вечер като реша да се обърна да спя от едната на другата страна. :D Все едно костенурка, обърната на черупката си. :D А как ли ще е след месец... :lol:
Хахаха, това ме разби. Ми след месец ще си като затлъстяла костенурка :-).

Още малко остана,ще го изкараш някакси, а после за една минутка ще си го забравила.

Б.   

*
« Отговор #592 -: Юни 30, 2010, 09:12:36 am »
Ей, Боби, турнала си снимчица на бебчето! Ама много е красиво ;) Пу пу :) Браво мамо Боби!

« Отговор #593 -: Юни 30, 2010, 10:51:10 am »
Ники, надявам се неразположенията да са преминали вече и да си по-добре днес!
Щом доктора е казал, че не е притеснително - почивай си и си взимай лекарствата!
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #594 -: Юни 30, 2010, 10:59:43 am »
Хора, не е ли доооста раничко в 26-та седмица плацентата ми да е 1-2 степен на зрялост!? Така е писал док след вчерашния ми преглед, а в кабинета изобщо не ми  спомена да има проблем....За съжаление видях това чак вкъщи и не можах да питам! Пък и бебето вече си е застанало главично- плаши не това дете!

Боби, бебето е прекрасно :D!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
« Отговор #595 -: Юни 30, 2010, 11:31:46 am »
barbaron0708, абе пак леко ме наболява. Аз си мисля, дали не е от хистероскопията, все пак ошерация си е била. Знам ли вече. То е като топка под пъпа, която ме придърпва.

alimania, според мен не би трябвало да е 1-2 степен сега, ама по-добре виж в нета или се обади на лекаря си. А и той щом е казал, че всичко е наред. Не го мисли.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #596 -: Юни 30, 2010, 12:23:10 pm »
nikolina-pikolina,
възможно е заради хистероскопията да имаш повечко болки, но не и втвърдяване на корема. Аз също съм след хистероскопия и първото, което се сетих е че болките са ми от разпъването на матката, но втвърдяването и контракциите са си от бебетата. За втвърдяването ми казаха, че е нормално да се получава инцидентно по време на цялата бременност, но ако постоянно е твърд и напрегнат корема трябва да се регулира с медикаменти.
« Отговор #597 -: Юни 30, 2010, 12:47:44 pm »
Лъки, аз пия пи 4 пъти нош-па и Магнерич. Стягането според мен е от наместване, защото е само в определена част на корема, в ляво, под пъпа, но не е цялостно, като при подготвителни контракции. Явно бебоците се наместват. Аз като знам девойкаат колко е шавлива, не ме изненадва хич  :D

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #598 -: Юни 30, 2010, 13:02:49 pm »
Виксън и Роси ,толкова хубаво ми става като ви гледам в тази тема.. :) Целувам ви и ви пожелавам здрави бебета около термин ! Всичко друго няма ,ама нииикакво значение :)
*
« Отговор #599 -: Юни 30, 2010, 13:08:09 pm »
Здравейте милички,
отдавна не бях сядала на компа и да ви чета и сега ми беше много интересно и прятно с вас.
Стискам палци на тези преди мен да им мине леко времето и после лесно раждане и среща с бебоците!
Аз да се оплача - от вчера на обяд хапнах половин сандвич и една пържена филийка с шоколад и след обяд като почна д ами става лошо и гадно на коремчето - ужас! Връща ми се дори и водата, която пия. Много гадно и от сутринта ме е страх да хапна нещо, да не ми стане пак лошо.
Добре дошли на новите попълнения и на всички изпращам много цеулвки и пожелавам прекрасни мигове!