0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #400 -: Юни 20, 2010, 22:39:27 pm »
Здравейте, момичета.
Да ви попитам нещо , ама не се смейте :oops: Повечето от вас пишат, че гърдите им нарастват още от първите седмици, а моите хич ги няма. Преди много години пазих една диета, и тогава спряха да растат. Сега може ли това да бъде някакъв проблем, те по принцип са по-малки...Или просто не растат толкова рязко?
Зная, че всеки организъм е различен, но малко се притеснявам.

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #401 -: Юни 20, 2010, 22:45:25 pm »
cambozzola, като бях в Токуда и ми биеха Фраксито, изрично казаха да не се изкарва въздуха и да не се масажира и натиска мястото. Много зависи от това как се слага инжекцията. Боде се много бързо и лекарстовото се слага много бавно.

siska81, гърдите могат и в 4-5 месец да започнат да нарастват. Не се притеснявай за това.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #402 -: Юни 20, 2010, 23:17:35 pm »
аз си ги махнах със щраусово масло   много съм доволна  то е вълшебно какво ли не пробвах  но само то ми почисти кожата от тази напаст стриите :D :D :D
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #403 -: Юни 20, 2010, 23:32:06 pm »
Сиска споко , ще пораснат  :D
А и да не пораснат, то поне ще са чувствителни, че по-натам може и да те понаболяват.

На една моя приятелка, жените в родата им са с малки гърди - тип лисичи муцунки  :P
И майка и ми разказваше, как гърдите изобщо не са и мръднали по време на двете и бременности, а имала много мляко. Каза, че се е чудила как от тези малки гърди излиза толкова много мляко. Според мен това си е бонус, защото жената е на години а има супер гърди.
Моите още от сега не приличат на нищо...казват че се прибирали, но на мен ми е ясно, че няма да са като преди ...

Сега се колебая м/у Георгиев и Енчев  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #404 -: Юни 21, 2010, 00:34:54 am »
Раиске, аз гласувам за Георгиев :wink:.
Виждала съм негови творения, направо съвършени.
За Енчев, съм чувала и доста отрицателни мнения..
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #405 -: Юни 21, 2010, 09:05:16 am »
При мен много помага за разнасянето на Фраксипарина лек масаж с тампон с риванол след като сложа инжекцията, и точно обратно на казаното - когато натискам посинява много бързо. Вече не го слагам в корема, а само в ръцете. Исках да питам Тайс, къде точно в краката може да се бие? 
« Отговор #406 -: Юни 21, 2010, 09:11:35 am »
Vickson, в бедрата, където можеш да хванеш кожа.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #407 -: Юни 21, 2010, 09:34:13 am »
Vickson аз си ги бия на бедрата в страни и по-нагоре от средата, там където има повече мазнинки и може да се хване кожа, то пак не става да се хване като на ръката, поне при мен, но все пак на най-месетата част.
« Отговор #408 -: Юни 21, 2010, 10:12:08 am »
Момичета, да ви дам малко разяснение за сърбежите от които се оплаквате, т. к. аз имах същия проблем при първата си бременност.
Освен на хормонална основа, от разтягането на кожата и суха кожа, сърбежа може да е причинен от т. н. ХОЛЕСТАЗА НА БРЕМЕННОСТТА. Това с най-просто обяснено, е бъг получаваш се вседствие покачване на прогестероните. Жлъчните сокове не могат да се отделят, отлагат се по кожата, задържат се в черния дроб и т. н.
Холестазата обаче се получава обикновено чак след 30 г. с., т. е . в 3я триместър.
Започва обикновено със сърбежи по краката и дланите и обхваша цялото тяло.
Аз бях пощуряла. Едвам ги преживях тези последни седмици.
Ако искате да я изключите като причина за сърбежите, направете си чернодробни изследвания, те се покачват при нея.
Аз бях изчела доста навремето, но на немски, на бг не можах да намеря тогава много инфо.

Не се притеснявайте, но не я и подценявайте. На мен ми изтеглиха една седмица по рано раждането, след като се установи със сигурност, че я имам.

Успех.

П. П. Къде правите в София фетална ехокардиография. Моля за координати.

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #409 -: Юни 21, 2010, 10:18:23 am »
Здравейте момичета! Ние в събота бяхме на консултация, но чак сега се донасям до компа  :oops: така че сега ще си дам отчета . Добре сме, бебо вече тежи 4 кг.  8O да ми е жив и здрав на 03.07 пак сме там, ама този път и багажа ще трябва да нося  :? от сега ми се присвива душичката. Не измислихме дали ще е нормално раждане или секцио, защото ще видим колко тежи човека като отидем пък и пак ще погледнем другите фактори. Иначе всички изследвания са ми прекрасни, така че ще ме потърпите още малко  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #410 -: Юни 21, 2010, 10:38:06 am »
Анизка, миличка, дойде ти време вече почти! :) Ще те следим отблизо и ще си те тръпим с кеф даже :) Ха дано не се наложи секцио :)

Албенче, мерси за ценния съвет!

Сиска, не се притеснявай за гърдите - те си знаят работата! Те мойте порастнаха, ама те и без това си бяха големи. И сега са малко грознички бих казала  - тежки (вече висят) и много тъмно кафяви, с огромни ареоли. А това, че са големи хич не е гаранция, че ще имам мляко :( Вчера свеки ме успокои, че можело и такива да си останат, хм.

Момичета, в петък ми беше много некомфортно. Болеше ме ниско долу около яйчниците и цял ден бях на Но шпа. Не ме болеше силно, а по-скоро леко, но постоянно. докторката от ЖК ме отряза и каза пий си Но шпа и ако те боли много силно тичай към спешното. Но така и не ми обясни това контракции ли са, разтягане ли е. Слава богу в събота вече бях добре. Дали е контракция това според вас?

В неделя сутрин се събудих от задушаване и болка в слънчевия сплит. Оказа се че съм заспала по гръб и явно съм получила мускулен спазъм. Пак Но шпа ме спаси. За около 40 минути ми мина. Не е ли рано в 20та седмица да получавам такива неща, или вече матката се е вдигнала?

« Отговор #411 -: Юни 21, 2010, 11:10:13 am »
cambozzola, като бях в Токуда и ми биеха Фраксито, изрично казаха да не се изкарва въздуха и да не се масажира и натиска мястото. Много зависи от това как се слага инжекцията. Боде се много бързо и лекарстовото се слага много бавно.
То така пише и на упътването, но при мен определено не работеше. Когато оставях въздух вътре, си правех огромни синки. Накрая се бях специализирала да оставям само малки бучки, без синини, които минаваха сравнително бързо. Може би е въпрос на опит-грешка. За мен без натискане и с въздух не беше вариант...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #412 -: Юни 21, 2010, 11:24:57 am »
Добро утро тумбачета. :D
Ани - ех, малко остава още знаеш колко много ти стискаме палчета? :bighug: :crossfingers: :cheerleader:
Рашинка - чвно всеки организъм е различен, аз все спя по гръб по малко без проблем, само избягвам да е на дясно, защото после много ме боли ябълката, моята акушерка ме посъветва да си слагам възглавница между краката за да я избегна тая болка, явно е от разтягането на таза. А, да и за киселините ме посъветва да пи я рени - каза, че са напълно безвредни за бременните.
Сиска - и моите гърди не са порастнали тоя път, само ореолите... ама това да ни е проблема - Ванко си го кърмех до 7 месев без никакъв проблем.
Да ви разкажа нещо да се посмеете - миналата седмица отивам аз на контролен и докато си чакам се разбъбрборихме с едно друго момиче и аз нали съм глухар :oops: ми се счу, че и тя е 25 седмица - а коремчето и колкото моето... но от дума на дума си разбирам грешката, тя била в 35 седмица, направо се шашнах, а акушерката после ми обеснява, че това било според нея защото бебка била още горе и съм имала повечко околополодна течност и затова ми стърчал така корема, ама за всеки случай ако продължавало така и щяла да ми пусне изследвания за захар, но както тя казва и аз чуствам не ми се вярва да имам такава. Пу,пу.
Още ли са такива нечовешки жеги в Бг? Пазете се. Лек ден на всички.
<br />[/url][img]http://ticker
*
« Отговор #413 -: Юни 21, 2010, 12:01:15 pm »
Здравейте момичета  :D минавам на бързо само да ви благодаря за хубавите пожелания.Вчера се пребрахме с малката Вики и все още свикваме с обстановката в къщи а на мама и още трудничко но ще се оправи :)като гледа тази хубава звездичка.
За сега ви оставям но ще пиша подробности по късно.
Леко раждане на тези които са на ред :D те си знаят кои са. :bighug:
« Отговор #414 -: Юни 21, 2010, 12:02:20 pm »
albenanedelcheva, аз ще правя при д-р Спасов във Фемина, него ми препоръчаха. 0889 03 05 95, 02/98 33 020. Прави се м/у 20 - 23 г.с. Записах си час за след месец.

Раши, не са контракции. Контракции, подготвителни са, когато целия корем се стегне като топка за няколко секунди, без болк,а и после отпуска.
другите, родилните, които са ниско долу и са като болезнен ПМС, те вече са притеснителни, Не минават само с нош-па. трябва и Магнезий, понякога и Гинепрал (който е най-силния).
Аз си пия нош-па и Магнерич от месец и се чувствам добре.

Ама аз не се занимавам въобще с ЖК. Само с лекаря, който ме наблюдава.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #415 -: Юни 21, 2010, 12:08:26 pm »
Раши, не са контракции. Контракции, подготвителни са, когато целия корем се стегне като топка за няколко секунди, без болк,а и после отпуска.
другите, родилните, които са ниско долу и са като болезнен ПМС, те вече са притеснителни, Не минават само с нош-па. трябва и Магнезий, понякога и Гинепрал (който е най-силния).
Аз си пия нош-па и Магнерич от месец и се чувствам добре.
Мерси, Нинка! И аз мисля, че не са контракции. Просто никои не ми обясни какво и затова питам. Може би е било по-силно разтягане на матката, или бебо е натискал там по-упорито, знам ли. Радвам се, че отмина и не се паникьосах, че все бях хукнала към МД. Иначе съм на Магне Б6 2 пъти по 2.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #416 -: Юни 21, 2010, 13:33:35 pm »
Халоу и от мен! Да ви се похваля - мноо съм умна  :lol: Това семейно и наследствено много добре ми прилегна...явно се справям по-добре с разпределянето на паричките на хората след като се споминат, отколкото с търговията  :lol:

Сега сериозно - Анизи мила, да ти е жив и здрав Мишелинчо! За раждането, каквото и да решите с док - пожелавам ти да мине гладко като песен  :bighug: Малко остана!

Албена много благодаря за разясненията. До тук за себе си съдя, че нямам точно този проблем, понеже при мен обрижа тръгна от гърдите и чак след това започна да се разпростира - сега имам и по лицето! В петък съм на изследване - обременяване с глюкоза, за гестационния диабет, та там ще питам докторката дали знае какво ми е  :?
За ФМ - аз ходих веднъж във Фемина и веднъж при Марков. И на двата центъра координатите ги има в нета.

За контракциите - за мен е много неудачно сравнението с болезнен ПМС , понеже никога не съм имала и изобщо не знам какво е усещането! Моите контакции си ги усетих баш в матката - централно под пъпа. Имах усещането че ми се стяга корема точно там на топка . Но пък това ми усещане е същото както когато бебка нещо се върти и ми дойде много повърхностно - един вид да щръкне. Понякога като лежа корема си ми е плавно разлят, а друг път щръква точно където се е наместила бебка. Обяснявам си го, че някак по на повърхността се мести. Същото се получава и когато много ми се пишка - явно мехура ми я бута.
Но знам ли! Всичко това са си мои предположения и няма как да сравня права ли съм, не съм ли. Със сигурност контракциите, които усетих ми бяха достатъчно дискомфортни за да се замъкна на лекар.
Сега пия Магнерот и нош па при нужда. ( ама кога имам нужда...изобщо не знам  :lol: )

Моя корем отрано си върви доста голям. Всички ми го казват...Четох някакво обяснение, че някои жени имат по голямо "легло" на таза и бебето се намества там - т.е. корема стърчи по-малко. Други имат по-прибран корем и таз, няма толкова място да "легне" бебето и щръква. Но дали са глупости...не ми е ясно.

Бубе
  :bighug:
« Отговор #417 -: Юни 21, 2010, 14:11:48 pm »

Албена много благодаря за разясненията. До тук за себе си съдя, че нямам точно този проблем, понеже при мен обрижа тръгна от гърдите и чак след това започна да се разпростира - сега имам и по лицето! В петък съм на изследване - обременяване с глюкоза, за гестационния диабет, та там ще питам докторката дали знае какво ми е  :?

А да, аз забравих да уточня, че при холестазата няма никакъв обрив по кожата, нищо виншно не се забелязва.

*
« Отговор #418 -: Юни 21, 2010, 14:23:14 pm »
Аз ходя при Марков, както по горе са ти казали има координати в нета.
*
« Отговор #419 -: Юни 21, 2010, 17:43:10 pm »
Мери, Бени, да честитя ли :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери