0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #300 -: Юни 16, 2010, 14:37:41 pm »
Ех, че хубави новини - две прекрасни бебета вече са сред нас!!!
Стискам палци на следващите по ред - Ани, стержи и гбг аз ви следвам по петите  :D
 :welcome_1: на новодошлите и леки месеци до края!
 :bighug:
« Отговор #301 -: Юни 16, 2010, 14:37:46 pm »
Здравете пак!
Върнах се от прегледа..околоплодните водите са ми  почти  в същото положение-намалени,но докторката каза ,че положението сега е по-добре,не знам какви имаше предвид :)аз се надявах поне малко да се увеличат,но щом е по-добре-супер.
Отговаряме си на седмиците и след две седмици  пак съм на преглед.Оф,дано още по-добре да бъде "положението" :)
shanoar нямам изтичане на води ,не знам защо така се получава  :?
Цитат
За водите ми казаха, че за да се задържа водата когато пиете айрян например трябва да се сложи щипка сол или захар, инъче нямало ефект
Гери за какви води става въпрос..?
Monkey ,радвам се че всичко е наред :bighug:
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 15:03:10 pm от Leila »

*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #302 -: Юни 16, 2010, 14:50:01 pm »
А, bo_dim - аз смятам да почакам до септември още и е рано на бебка, вие сте преди нас. :wink: :crossfingers:
Ех, че хубави новини за ден - две бебчета, страхотно, ей сега бщгам да честитя на мамчетата.
Ани - няма да се шашкаш, всичко ще е наред! :bighug:
Уф, на мене от няколко дена мио е доста некомфортно, като спя вечер надясно и на другия ден ме боли дясната ябълка, това го имах и с Ванко, но беше чак след като се роди, а сега ме почва от рано... :? утре съм на преглед и ще питам акушерката ми за съвет.
Мънкич - супер, само такива хубави новини до края. :D
И да ми пратите малко топличко и слънчице, че тука си е все още хладно...
На всички само хубави новини от прегледи и да погалите шкембачетат от мене. :heartbeat: :heartbeat: :heartbeat:
<br />[/url][img]http://ticker
*
« Отговор #303 -: Юни 16, 2010, 15:17:36 pm »
Ами да си призная не ги разбрах много добре :?, но каза, че ако имам проблем с околоплодните води когато съм пиела течност да добавям щипка сол!
 Ако искаш ще се обадя да попитам по точно и ще ти пиша!
*
« Отговор #304 -: Юни 16, 2010, 15:42:45 pm »
Стерче, Бо Дим те е объркала със Скарлет, но грешката е симпатична. Колкото за топлото, цялото ти го пращам, че се опекохме. Такава жега през юни май не помня.
Бо Дим, давай смело, Камбоцола и аз те следваме :lol:Опс, забравих Дама купа
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 15:44:54 pm от shanoar »
*
« Отговор #305 -: Юни 16, 2010, 16:10:01 pm »
Днес бях на ЖК и много се радвам, защото бебка си е ОК, води, плацента всичко е наред и според доки миомата няма да пречи особенно занапред.Вървим в норма и малко по-големички, на мама дебеланката!
Изписа ми и Сорбифер, хемоглобина ми е 119, което леко ме очуди, все пак е на границата, но ще го пия един месец.
Имам и леко бяло течение, нямам сърбежи, откакто съм бременна два пъти съм си пускала изсл. на вагинален секрет - всичко е ОК и сега се чудя да си пусна ли, да не се внаниачвам особенно, все пак не е обилно, а и почти винаги съм имала някакъв секрет, просто сега се взирам повече и само търся нещо евентуално нередно.Споделете как е при вас момичета?
Желая на всички лек и приятен ден  :D
*
« Отговор #306 -: Юни 16, 2010, 16:13:52 pm »
Leila, браво, че са ви по-добре водите! Всичко ще бъде наред :)

Мънки, на теб браво за бебче. А така, гледкай си го хубаво и да расте ;)

Таисче, ми и аз си имам течение постоянно. На мен ми се струва нередно, но като ми пускат МБ излиза чиста. Казват ми, че просто теченията се усилват по време на бременността и да не се шашкам. Та не му обръщам внимание вече.

*
« Отговор #307 -: Юни 16, 2010, 16:59:02 pm »
По принцип пиенето на солени течности задържа вода в организма. Вероятно и затова са казали да се пият солени течности. Само с кръвното да се внимава, не се препорърват солените течности при високо кръвно. А това за сладките течности не разбирам да има нещо общо с водата в организма.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #308 -: Юни 16, 2010, 17:03:26 pm »
За водата знам така:
 Хубаво е да се пие повечко течност ,ноо да е или сладка или солена ,демек сокчета чайчета ,айрянчета и т.н защото така се освоявало от целия организъм,а когата е чиста вода в такива големи количестава отивала диктно в бъбреците и ги натоварва съответно в един момент и тези на бебчето.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #309 -: Юни 16, 2010, 18:00:43 pm »
Стискам палци на всички,които имат нужда.
Радвам се за всички с добри новини от прегледите!И още повече за бебчетата,които са ощастливили 2 семейства,които дълго са ги чакали!
Благодаря ви за пожеланията,чесно казано имам търпение,по-скоро докато пазарувах,прах и гладех ми беше по-развълнувано и нямах :)Изпълнявам сега поръчката бебето да стане пухкаво :P до 1
Вчера ЛЛ ми даде и за последните изследвания,който ми трябваха направления,а днес на ЖК ми дадоха и направление за раждане,картоните и изследванията и умрях от смях с какво ми слушаха тоновете на бебето с едно като фуния-чудех се в кой ли век съм...Днес си пуснах и МБ.И аз цялата си бременност си я изкарах с по-голямо количество секрет,но навсякъде четях,че е нормално.
Аз живея в град на 5 мин от балкана и от детството ми не си спомням да съм се пускала по къс ръкав Април месец,а сега да не говорим,че и нощем не се разхлажда!
« Отговор #310 -: Юни 16, 2010, 19:53:10 pm »
shanoar, ами, знаех, че има някакъв конгрес този месец, в началото, та заради това успях чак за утре да си запиша час. Но за юли не съм чувала нищо... Е, какво да ти кажа, утре ще му мисля как да се справям със следващия час. Явно ще е след 10-ти юли.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #311 -: Юни 16, 2010, 20:07:57 pm »
Здравейте,момичета!Отдавна не съм писала,но всеки ден ви чета.Страшно се радвам за двете новородени бебчета.Увеличаваме се!Определиха ми секциото за 1.07.Докторът измери бебоците по 2500-чак той се учуди.Засега удържам положението,но да видим до 1-ви дали ще се справя.Пожелавам ви една прохладна вечер!!!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #312 -: Юни 16, 2010, 22:33:01 pm »
Здравейте и от мен  :D
Страхотни новини имаме тук, аз едва наваксах да прочета всичко изписано!

Някой ( около моите седмици ) беше писал, че на ФМ пъпната връв на бебето е била пред врата му . Това според мен е несериозно изказване, колкото да хвърли бомба и да предизвика излишни притеснения. Моето бебе се върти по няколко пъти на ден, днес бях на преглед и се смях как док гонеше бебка из корема ми за да я измери.
Мисля че е нормално в някакъв момент тази пъпна връв да се озове на това място. След 5 мин може да е на друго.

Да ви кажа на мен ми омръзна да се шашкам  :lol: . Изобщо не обърнах внимание на коментарите за сърцевидната ми матка на ФМ, и днес док ми каза, че изобщо не вижа проблем.

За течението - при мен е ужас. Първият път ми взимаха секрет и беше Ок, втория път - гъбички. От къде са дошли не ми е ясно ( секс не правя  :lol: ) Дадоха ми някакви глобули за 3 поредни вечери, но май не е било достатъчно.
« Отговор #313 -: Юни 16, 2010, 22:51:51 pm »
shanoar, ами, знаех, че има някакъв конгрес този месец, в началото, та заради това успях чак за утре да си запиша час. Но за юли не съм чувала нищо... Е, какво да ти кажа, утре ще му мисля как да се справям със следващия час. Явно ще е след 10-ти юли.

Д-р Сигридов, заедно с другите лекари ще отсъстват от 26 до 30 юни. Това беше причината да запиша час за 5 юли чак.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #314 -: Юни 16, 2010, 22:52:46 pm »
Камбоцолке, за края на този месец е, щом имаш за утре час споко, ако ти е удобно попитай от кога до кога няма да го има доктора, че аз разбрах от секретарките и то по телефона.  Предишния ми час беше за доста късно и ги нямаше да си запиша следващ. Прегледа ми беше след предишния конгрес и беше навалица, просто така ми се паднаха дните и затова сега чак на 10 юли, бая далечко, ама какво да се прави.
Благодаря ти Кремкарамел, писали сме едновременно-мене ме вместиха чак за 10, ама щом ще си е тука доктора, ми е по-спокойно.
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 22:54:25 pm от shanoar »
*
« Отговор #315 -: Юни 17, 2010, 00:11:44 am »
Тук дебеланките намаляли с 2 по-малко.Кога и ние още по-елегантните ще ги достигнем.
Аз вчера си пусках за втори път кръвни изследвания,взех си днес резултатите и са дооста занижени,много под нормата.
Хемоглобина ми е: 93  норми /120-160/
Еритроцити : 3.29             /4.20-6.30/
Хематокрит :.300                /.350- .470/
отидох веднага при д-ра да ги види,потвърди ,че никак не са добри.
Аз не ям месо и очевадно се отразява,бебето просто е изсмукало всичко от мен,каза че при хемоглобин под 90 взимали жените за преливане на кръв.
Обясни ми ,че бебето сега гради клетки ,мускули,кр.телца и т..н.. и ,че все повече се нуждае организма ми докато расте.
Трябва да започна да ям червено месо,дроб,риба поне 3-4 пъти седмично по 200гр,общо да се събира 1 кг за седмица,направо незнам,как ще се справя с това страшно за мен нещо.
Но в името на живо и здраво бебе ще се постарая да направя всичко възможно  на максимум от мен.
Изписа ми желязо (сорбифер),и Матерна,днес обиколих всички аптеки в града,но няма такива витамини,някои аптекарки ми казаха ,че било спряно от производство,други ,че вече било ЦЕНТРУМ Матерна,обадих се да питам д-ра,но той каза че това Центрума било съвсем друго.
Утре мъжа ми ще търси в Сливен Матерна.
На някоя случайно да и е изписвана Матерна?
Искам да разбера дали го има някъде?
Опаковката била изглеждала със седнала жена с розово-лилава рокля?
Моля ако някоя има информация за наличност,цена,бр.табл.да ми пише.
Ако и утре не открием,ще ме посъветвате ли за някакви други изписани ви витамини с голяма доза вит.Ц  и желязо?

« Отговор #316 -: Юни 17, 2010, 00:40:30 am »
Позволявам си да отворя нова тема, защото старата вече прескочи 15 страници и предполагам, че модераторите вече ще я заключат.
Надявам се да съм на късмет на много нови момичета, които да напълнят темичката със своите съкровени емоции покрай така жадуваните и чакани бъдещи дечица. Надявам се тя да донесе много късмет и положителни емоции и на момичетата като мен, на които вече им остават броени дни до жадуваната среща. На всички - леки и спокойни бременности, и най-вече - здрави бебоци на финала!

Сега малко отчет от мен след ЖК днес: предполагаемо тегло на плода - 3545 грама   (Док каза да не се притеснявам, защото в 9-тия месец им се забавял растежа и очаква да го докарам до към 3700 грама), тонове - перфектни, контракции - никакви, околоплодни води - в достатъчно количество, плацента - все още незряла, така че Док каза да се настройвам или за раждане около термин, или дори за преносване. Разбира се, има малък шанс да ни изненада бебко и по-рано, но всичко си е теория на вероятностите. Когато реши да си излиза, тогава, важното е да е здравичък, пък аз мога да си се потъркалям още почти месец.  Така че gbg123 и Анизка са на ход, ние имаме още да си растем. :)
Поздравявам Раши и Дианка за чаканите мадами, вече можем да се наредим на опашката за красиви снахи. :)
Мънкич, поздравления за отличните резултати от прегледа, все така да върви! Стерчи, и при теб също, както и при всички, извинявам се, ако пропускам някого, но бременният ми акъл започва да ми изневерява.
Специални благодарности и на Боби, която с това "раждане в ефир" определено успокои доста от нас. :)
Целувки на всички!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #317 -: Юни 17, 2010, 00:49:18 am »
С останалите модератори обсъдихме предложението темата на бременните да се заключва на 50 страници, тъй като за наша радост пишещите тук са много и 15 страници се изписват твърде бързо. Нека това да стане от тази тема нататък. На всички очакващи лека и спокойна бременност, а финала да е достоен за всяка жена от нашия форум- прекрасно и здраво бебе.
Успех!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #318 -: Юни 17, 2010, 08:36:21 am »
Хоп да се запиша в новата темичка,мерси Скарлетче дано се напълни с нови кандидат мами съвсем скоро темата :D
 Леки оставащи броени дни на мамите с големиии коремчета и безпроблемна среща с мъниците ,на останалите безгрижна бременност до края :)
« Последна редакция: Юни 17, 2010, 08:38:42 am от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #319 -: Юни 17, 2010, 09:12:34 am »
Пльос и аз в новата темичка. Дано наистина да се напълни с много нови бъдещи майчета и все повече да ставаме със всеки изминал ден.
Скарлетка благодаря за темичката и си гледай бебчо на топло (то не че навън е студ ама.... 8) ) да порастне наборчето, а ние ще го чакаме вероятно навън да си играем... :lol: :lol: :lol:
Хубави емоции милички  :bighug: