0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #240 -: Юни 14, 2010, 22:56:51 pm »
Да си Ви видя аз пак как сте... :hello:

При мен гаденето беше до около 4-ти месец. Оправия нямаше, но се облекчаваше с малко солено - основно бисквитки и свекър ми ми носеше сутрин някакви сиренарки, солени кифли и всякакви такива тестени глупости. Ще отмине и този момент и ще се радвате на бременността си.
По повод на обезкосмяването - решението какво да ползваме наистина е лично. По-разумно е да бъдем по-предпазливи. :D

Целувки от една недоспала мама - пиша с последни сили, а нощта е пред мен/нас! :D :D :D :)
« Отговор #241 -: Юни 14, 2010, 22:58:37 pm »
Хей Цвети как сте? Милата, представям си колко си уморена, но това трябва да е най-сладката умора  :D

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #242 -: Юни 14, 2010, 23:24:39 pm »
nikolina-pikolina,
ти по колко но-шпа пиеш и колко дълго? На мен ми казаха, че ако не ми мине от но-шпа ще трябва да вляза в болница заради контракциите. Намаляха като сила, но ги имам все още. Утре отново ще звъня да питам какво да правя.
Случвали ли са се при някои от вас контракции толкова рано както при мен?
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 23:39:20 pm от Lucky »
« Отговор #243 -: Юни 15, 2010, 08:03:19 am »
Добро утро.Днес искам и аз да се похваля :).Вчера вечерата бяхме при доки вече сме 12г.с.най-после.Големи сме 43,3мм.,събудиха ни  за да ни видят как плуваме видяхме краченцата и ръчичките.Тоновете са супер и доки каза че като ги слуша е малка мадама.Аз вътрешно си знаех,че ще момиченце.Вратлето ние 0,9см което е страхотно.Остава след 2 седмици скрининга.Дано всичко е наред и там.Лекарствата ги продължавам.Това са хубавите новини.
Сега да се оплача, като се прибирах ми се счупи колата. Скъса се жилото на съединителя ми и си останах на пътя 8O.Дано да я оправим бързо защото в тези жеги ако ми се наложи няма как да изляза.
Ма ле отплеснах се.Извинявам се за това.
Днес ви пожелавам лек и приятен ден на всички.
*
« Отговор #244 -: Юни 15, 2010, 08:13:57 am »
elina_93  :) супер новини мила не го мисли всичко ще е на ред и на скрининга.
А за колата да ти я оправят бързо ,че в тези жеги не се върви.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #245 -: Юни 15, 2010, 09:48:31 am »
Добро утро и от мен!
elina_93 браво, продължавай само с хубави новини.
gbg123 то не останало и на мен май ми се искаше 01.07 ама доки май иска по-рано, че да видим кой ще наделее, само да не се окаже един, който още не се е появил на земята.  :lol: :lol: :lol:
Днес и аз съм на доки по обяд, така че после ще давам отчет. Хайде хубав ден и да стоите повече на хладничко.
*
« Отговор #246 -: Юни 15, 2010, 09:48:36 am »
Добро утро  :)

Гбг, успех на 01 Юли и да мине бързо! :) Нека си расте бебо и да е здрав, нали ще е секцио :)

Елина, стискам палци да оправят колата бързо. И нашата се развали, ама аз така или иначе я карам много рядко, щото ме е шубе.

Смараиди, хапвай соленко (солети, хляб, филийка с масло) и много начесто и пийвай течности (вода, сода, айрян). Избягвай подправките и много силните вкусове, за да не ти се гади още повече. На мен това ми помагаше.

« Отговор #247 -: Юни 15, 2010, 10:14:38 am »
nikolina-pikolina, малко бавничко ти отговарям, ама ще ме извиняваш - заета съм да си почивам ;)

За болките в интимната област - явно не е от разтягането тогава, грешно съм те разбрала, а ти е и доста рано. Макар че (като чета в бг-мамата) някои мацки се оплакват от доста рано, че имат подобни ставни болки. При мен почнаха някъде в 28-29 седмица, така че миналия път може просто да не си стигнала до тях или да са били сравнително леки и да не са ти направили впечатление.

За контракциите - не е ли време да си взимаш магнезий вече, вместо но-шпа? Чудя се просто... май някъде след 12-та седмица Сигридов ми даде едни прахчета да имам за всеки случай. Може и да не си спомням правилно...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #248 -: Юни 15, 2010, 10:38:34 am »
Малеее, колко много сте изписали, едва ви изчетох. :)
Радвам се, че повечето новини са хубави. Пък гаденето и киселините все някакси ще попреминат.
Анизка, да се отчетеш след Док, че те следя изкъсо как сте с наборчето. :) Ние утре сме на ЖК да видим колко сме пораснали.
gbg123, значи вече си имате и датичка, и то толкова скоро! Направо страхотна новина, скоро ще се гушкате с мъника. :)
Рашинка, расте ли тумбака? :)
Ох, много жега, момичета...
Цунки на всички!
« Отговор #249 -: Юни 15, 2010, 10:40:19 am »
Lucky, аз от началото до сега пия 3x2 нош-па, спирала съм го за няколко дни, Магнерич пия от 3 седмици, 4x1. При мен да ви кажа май не са контракции, тъй като това стана за един-два дни и отмина, плюс това от Токуда бяха категорични че в 4 месец много рядко започват контракции, в повечето случаи са червата или самата матка, която нараства и се намества.
Но аз си ги пия за всеки случай.

cambozzola, аз още не съм ходила при Сигривод и май няма и да отида, не знам. Нямам кога да отида при него, тъй като съм непрекъснато под наблюдение в Токуда и Фемина.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #250 -: Юни 15, 2010, 11:35:59 am »
Хей Цвети как сте? Милата, представям си колко си уморена, но това трябва да е най-сладката умора  :D

Здрасти, Ники и момичета. :)

Растем си... :) На 10 юни бяхме на първа консултация - вече сме: Камен -3270гр, Мина - 2510 гр и Стоя - 3100гр. Спят и се хранят децата под режим /то с тройка няма как и да е по друг начин  :lol:/. Коликите не ни подминават...

Целувки и отивам да мия дупета и да приготвя манджата. :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #251 -: Юни 15, 2010, 12:17:47 pm »
Ехей, Цвети, много се радвам за теб и че малчовците са добре :)

Скарлет, нищо не казваш за теб :) Да пупата расте, днес ми е последния ден с риза и едвам съм я закопчала. От утре ще идвам на работа по неглиже - с тениски и туники :)

« Отговор #252 -: Юни 15, 2010, 12:48:34 pm »
Здравейте коремчета :D,
гледам има нови попълнения, което е супер...само така
gbg123, сигурно нямаш търпение да ти дойде датата, все съм се чудела какво е да знаеш със сигурност кой ден ще се роди бебчето.
Smaraidi, за това гадене май няма сигурна рецепта, освен да си чакаш да прехвърлиш 3-ия месец и вече да отминават :wink:
А киселините ги морих с газирана водичка, облекчаваше ме, а не ми се искаше да прибягвам до лекарства, но явно не са били и толкова жестоки
Бубето и Боби вече чакат с нетърпение..леко раждане момичета и да гушкате здрави , сладки бебчета тия дни
Скарлетче, хайде май ти си на ред :wink:
Аз след раждането имах проблеми с кръвното, аз май бях казала..малко ми е височко, ама вече съм по- добре. Иначе хапваме, спинкаме и коликите се опитват да се обаждат, но ще се справим. Малко дълго стана :oops:
И не излизайте в тия жеги, че е направо кошмарно 8)
*
« Отговор #253 -: Юни 15, 2010, 13:06:57 pm »
Хей, Цвети весело е у вас. Да си ви живи и здрави децата! По колко кг се родиха?

У нас всичко поголовно се чупи. Първо климатика на колата отказа, а после протече и този :x в спалнята. На всичкото отгоре вчера си взехме диня и други работи. Помня, че я занесох до асансиора и я оставих до другите неща. После мъжът ми каза, че не я е качвал в асансиора. И като се сетих за нея, и... я няма. Ходих да си я търся, няма я, в колата пак я няма. Нещо чавка ми е изпила акъла :?.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #254 -: Юни 15, 2010, 13:23:51 pm »
Благодаря момичета за хубавите пожелания.
Раши не се страхувай тя е от полза(колата де) а и работата ми е далеч и като ми позволи доки да се върна на работа ще ми трябва :wink:.Питала съм  дали мога да карам :wink:
*
« Отговор #255 -: Юни 15, 2010, 13:57:51 pm »
Елинка,знама, че е от полза колата и кат се наложи я карам. Ама където може без кола си щрапам пеша запо сигурно  :wink:

*
« Отговор #256 -: Юни 15, 2010, 14:20:49 pm »
Здравейте милички,
аз да се оплача - днес бях на преглед за очните дъна. Много беше гадно с един апарат "Голдман", ми го завря в очите и още не са се оправили, но по-лошо е резултата. Каза, че не трябва да раждам по нормален начин. А аз се бях приготвила от миналата седмица. Док каза, че бебо се е обърнал надолу с главата и няма пречки да родя нормално. Имало начин ако си направя лазерна корекция, но вече е доста късно и очната лекарка не препоръчва, а и мен ме е страх. Преди години си правих лазерна операция на очите, оправиха ми късогледството и ме боля адски много след операцията. Другия вторник съм при доки и ще решаваме  :?
Пожелавам прохлада в тези жеги и погалете коремчетата.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #257 -: Юни 15, 2010, 15:01:50 pm »
Момичета, аз съм в болницата и се очаква до няколко часа да си имаме бебе. Стискайте палци всичко да мине добре.
Вчера започна да ми тече леко от водите, отидох в болницата и като провериха и казаха, че са води, ме оставиха тук като щяха сутринта да ме стимулират. Да обаче в 1:30 през нощта се спукаха яко и започнаха контракции. След 1-2 часа аз не издържах, поисках си епидуралната и сега вече съм добре. Тук се оказа, че има безжичен интернет и мъжо донесе лаптопа, та затова сега ви пиша. Сега лежа в леглото и чакам да видим какво ще става. За два часа прогресирах от 2 см на 7 см и  в момента съм толкова. Епидуралната е жестоко спасение - почти нищо не усещам освен малко налягане при контрации. Тя е с катетър и постоянно си пуска малки дози.

Ами за сега това е. Ще пиша пак, когато имам възможност, че тук започнаха да влизат и излизат много често да си подреждат нещата, дето им трябват.

Боби

*
« Отговор #258 -: Юни 15, 2010, 15:08:50 pm »
Боби, успех, леко раждане и чакаме скоро новини. :bori_015:
Пожелавам ти бързичко да гушнеш малката си дългочакана госпожица след броени часове! 
 :bighug: :crossfingers: :crossfingers:
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #259 -: Юни 15, 2010, 15:17:46 pm »
Боби - успех миличка, значи до броени часове ще се гушкате вече с бебка. :bori_007: :bighug: :bighug: :bighug: :crossfingers:- леко и безпроблемно раждане ти пожелавам!
 :balk_50: :balk_602: :balk_5:
Бо дим - не се притеснявай, всичко ще е наред има още време да вземете най правилното решение.
Като се замисля май половина хи групичка ще се изнесе до месец? :crossfingers: :cheerleader: Ама има и доста бъдещи мамчета вече  - дано и още много се присъиденят!
<br />[/url][img]http://ticker