0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #220 -: Юни 14, 2010, 10:41:59 am »
Аз пък на краката действам с епилатора, но на по-интимните части играе бръснача  :wink:, че там ме боли  :lol:
« Отговор #221 -: Юни 14, 2010, 10:47:30 am »
nikolina-pikolina, да ти отговоря на няколко поста едновременно:
- болките в ставите - губиш ми се къде се намираш по седмици, но вероятно става въпрос за т. нар. разхлабване на връзките, които биха улеснили преминаването на бебето през родовия канал. Боли вътрешната страна на тазобедрените стави и понякога срамната кост. Мен ме боля около 2 седмици доста, мислех, че ще е така до края, но сега спря и нямам такива проблеми.
- за това, че не обичаш плодове - надявам се, да не разваля нещо, ама авокадото е плод ;)
- за обезкосмяването - въпреки всички противници на епилатора, аз продължих да го ползвам. Крака и подмишници обезкосмявам с него - не мога да търпя и да ставам Мата-Космата, за да чакам за кола-маска. Ръцете не ги обезкосмявам това лято, по принцип косъмчетата ми са руси и много фини, така че не е драма. Поради това, че там с епилатор е невъзможно (за мен), на триъгълника играе бръснача. Много мои приятелки обаче ползват кремчетата-депилатоари, твърдят, че от тях не им се забиват подкожно косъмчетата и са по-доволни.
Със сигурност обаче космите на краката ми растат значително по-бавно, за разлика от ноктите и косата... Много хубаво... Има някои странични ефекти от бременността, които бих желала да запазя и за после... плюс размера на сутиена ;)... мечти...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #222 -: Юни 14, 2010, 10:50:37 am »
 И аз съм като Барбарончето - епилатор за краката, а иначе бръснач за интимните части, че не мога да издържам да се епилирам там.
Не бях чувала до сега, че епилатора бил вреден. Е, карай, то при мен не остана вече време да го мисля. Утре смятам да ми е последното епилиране преди раждането. Като че ли и на мен като и на cambozzola ми растат космите на краката много по-бавно от както съм бременна.

Б.
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 10:53:54 am от Bobbie »

« Отговор #223 -: Юни 14, 2010, 10:56:38 am »
cambozzola, 16 г.с. съм. То не ме болят костите, а самата тъкан около тях, като че ли е ударено и натъртено. Това ми е стъранно. Иначе предния път не съм имала такива болежки.

И аз минавам каквото мога с епилатора, макар че този път ме боли повечко, а преди на триъгълника ходех на кола, ама сега няма кой да ме закара, че е малко далече, а хич не ми се иска да се бръзна, ама май така ще стане накрая.

При мен за разлика от 2008, сега косата и никтите са доста по-зле, косата ми е в дръгата крайност- много бързо се омъзнява и пада, никтите също доста се чупят. А и пъпки ми излизат по-лицето, но всичко ше мине. Да са добре бебчетата.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #224 -: Юни 14, 2010, 11:11:44 am »
И аз се чудя много за обезкосмяването. Аз нахам навсякъде с епилатора, а на триъгълника карам докъдето мога с епилатор и после бръснач. Напоследък съм само с на бръснач, защото не издържам на болката, а и не смея - да не стане беля.

В МД като лежах, всички родилки бяха ходили на кола маска. Казаха ми, че не било никакъв проблем и после докато чакаш да родиш, не се налага да се бръснеш често. Но, аз честно казано, май няма да посмея. Притеснявам се това дърпане и пипане там, да не доведе до проблеми.

Иначе с косата и ноктите нямам проблеми засега.

*
« Отговор #225 -: Юни 14, 2010, 11:13:55 am »
Добре дошла Сиска,лека бременност до раждане! :wink:
Аз си ходя на коламаска за крака,мишници и слабини,проблем никакъв нямам в средата на 8 месец ходих последно.
Аз сигурно съм за линчуване,но уж карам 4-но критична бременност пък в същото  време не знам какво е контракция,болки имах само от бъбречната криза и от череши(ката изключим едни съвсем леки придърпвания в началото),крампи съм имала точно 3 пъти,гадене много рядко,а чак в 8 месец разбрах какво са киселините,но се появят само от определени храни и просто ги избягвам :wink:Едва сега като стана в стаята ми над 25 градуса почнах да отичам!Сега разбирам,че съвсем излишно са ме шашкали лекарите,а и продължават,но май всичко си е строго индивидуално и затова се презастраховат.Днес в 3 съм на преглед при АГ след това ще ходя и до ендокриноложката и довечера ще дам отчет как и кога евентуално ще раждам.
*
« Отговор #226 -: Юни 14, 2010, 11:14:08 am »
Привет, момичета!!! Добре дошла на Сиска, лека бременност ти желая!!! Вчера в най-голямата жега бяхме из София с колата, направо вечерта ми идеше да се метна в кладенеца на двора  :lol: но го оставих за друг път :)
Утре съм на първата си ФМ и нямам търпение...отделно ме е и шубе, дано всичко е наред!! Надявам се да разберем пола на бебчето, че вече всички питат, даже има и залагания  :oops:
Леко раждане на Боби и Бубе, ще чакаме новини от вас!! Относно епилирането - крака и мишници с епилатора, триъгълника го водя на коламаска, недолюбвам бръсненето. Козметичката ми е много внимателна, особено когато си бременна  :D до сега не съм имала контркации вследствие на коламаската. На мен с предишната бременност ми беше по-неприятно рязането на ноктите на краката, особено след 7-ия месец, сега се замислям дали да не ида на педикюр.
Витамини не пия, то с това разнообразие през лятото няма смисъл. Магнезий и вероятно скоро ще започна и желязото.
Това е от мен, желая ви лек и прохладен (ако е възможно) ден!!
« Отговор #227 -: Юни 14, 2010, 11:15:50 am »
За болките в тазобедрените стави - ами може и да ми е раничко още, но миналата седмица се събудих една сутрин и доста ме болеше дясната. Аз си помислих, че съм спала цяла вечер на дясно и е от това, защото и матрака ни не е първа младост - старичък е. Но следобед ме заболя и от ляво! Аз си помислих, че може вече таза да се разширява, ама то много рано бе? Не помня преди да мее боляло така. Но мина след 2 дни! И всъщност може би, както казва Ники да не са точно костите, ами плътта! Не можах да разбера! Но мина бързичко и така  :wink:

Иначе - маникюра ми е 6, ама то какво ли правя де  :wink:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #228 -: Юни 14, 2010, 11:36:15 am »
Момичета може ли да ми препоръчате някой добър акушер гинеколог за следене на цялата бременност? От София съм.
« Отговор #229 -: Юни 14, 2010, 12:00:50 pm »
Криска аз ходя при д-р Колева от Токуда и съм много доволна, д-р Илиев също е много печен.

cambozzola аз понякога ям някои плодове, авокадото много го харесвам и го ям на салатка с домат и много магданоз, пъпеш ям. Но така ябълка да захапя, не може да се случи хич.

barbaron0708 при мен тази болка, главно в дясно я има от месец и малко и не монава. Но аз и много лежа, не работя, по цял ден съм у нас.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #230 -: Юни 14, 2010, 12:06:29 pm »
Здравейте, много пишете...страхотно. Обичам да чета и то хубави новини :hug2:
siska81 добре дошла при нас, леко бременеене и сладък финал накрая ти желая!
Обезкосмяването ........... еееехххх стана малко като мисията невъзможна, е не колкото педикюра ми  :lol: :lol: :lol: до коленете с епилатора от там нагоре-бедрата със самобръсначката, обачееее най-нагоре тук стъпил Добри тук не......нищо не виждам и с напипване, та не мога да си представя какво е останало и предупредих мъжа снощи, че днес ще помага  :oops: иска не иска това е положението аз не мога!!!
« Отговор #231 -: Юни 14, 2010, 12:08:22 pm »

barbaron0708 при мен тази болка, главно в дясно я има от месец и малко и не монава. Но аз и много лежа, не работя, по цял ден съм у нас.

Ники, и аз съм си в къщи - не работя и нищо не правя! На леглото, на дивана, на компа, готвя си все още и така! Ако ме разходят в седмицата 1-2 пъти е добре  :lol: Но аз съм се настроила за такъв начин на живот и не налитам много на разходки  :wink:
Дано скоро ти отмине тази болка! То пък други ще ни налитат , ама така ще е  :lol: Само всичко да е наред до края - пожелавам го на всички!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #232 -: Юни 14, 2010, 13:47:51 pm »
Криска аз ходя при д-р Колева от Токуда и съм много доволна, д-р Илиев също е много печен.

Ники а въпросните лекари имат ли опит с многоплодна и рискова бременност?
*
« Отговор #233 -: Юни 14, 2010, 15:00:39 pm »
Мале колко сте изписали, добре че и аз като Анизи обичам да чета хубави работи.
За епилирането ползвам бръснача, колкото и да не харесвам този метод. добре, че космите на краката ми растят по-бавно сега. Не смея да ползвам епилатора, защото четох че може да предизвика контракции. Засега се оправям криво-ляво обаче не знам как ще е като порастне тумбата още малко.
Раши, за киселините си вземи Квамател-няколко пъти съм писала, но явно не си попадала-ще се родиш и не обръщай внимание на листовката-моя доктор ми го предписа.
Добре дошла на Сиска 81.
Криска, мамите с многоплодна и рискова бременност най-често ходят при Д-р Дяволов-координати от Раиса и Раши-иначе работи в МД
Друго не се сещам, пък и стана дълго. Ако ми дойде на ума нещо ще пиша пак.
« Отговор #234 -: Юни 14, 2010, 15:51:37 pm »
kriska, д-р Илиев е много добър в многоплодната бременност. При Дяволов ходят. но аз лично за МД не искам и да чувам никога повече.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #235 -: Юни 14, 2010, 16:37:42 pm »
Абе, Шаничка, аз те чета за Кваматела, ама не си го взимам нарочно. Не искам да пия нищо и си ги търпя киселините. А като стане много напечено, малко сода - така ми каза моята лекарка, че било по-добре сода, отколкото лекарства.

Криска, аз съм за Дяволов. Той се занимава именно с многоплодна и проблемна бременност. Ако искаш да отидеш при него - отиваш в МД, всеки вторник от 17 до 19 часа. Не се записва час. 

*
« Отговор #236 -: Юни 14, 2010, 17:55:54 pm »
Ама сте писали днес :)а темичката за космите е точно за мен днес.Преди обяд се помъчих и аз да я свърша тази работа оскубах си ръцете и краката до коленете само ама на горе много ме боли бе :lol: а аз по принцип се скубя на всякъде и не ме боли нито с кола маска нито с епилатор но явно от бременноста нещо ми стана.Та така довечера другите части с бръснича :lol: ща не ща няма как после ще ги оправяме космите.А накрая определено ще търсите помощ за триъгълника аз не вярвах но последния път виках за помощ :lol: :lol:  :lol:
*
« Отговор #237 -: Юни 14, 2010, 18:27:53 pm »
Ох, момичета, лошо, лошо, лошо ми е и на мен :wink:. Как ще се дотътря до 4 месец да ми мине, не знам. По цял ден вече ми е лошо. Засега сдържам да не заобичам тоалетната, само 1 път я прегърнах. Чувствам се кофти. Хапва ми се, а ми е... лощо. Вече като кажа на мъжа ми: "Знаеш ли какво ми е?", а той: "Лошо!". А даже и той вече казва, че му е лошо.
Има ли някоя хитрина за попреминаване на това гадене?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #238 -: Юни 14, 2010, 18:35:23 pm »
Ох, днес голям смях с тезо косми...с едно огледало, то нищо не се вижда...май следващия път ще си отида на кола маска.

Smaraidi, знам, че за повръщане и гадене се пие Емил. Питай лекаря си, но една приятелка пи. Тя беше по 4-5 пъти на ден с повръщане, сега в 4 месец е много по-добре.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #239 -: Юни 14, 2010, 19:31:50 pm »
На мен за гаденето в 1-те месеци ми помагаше да ям хляб с маслини.
Моето секцио ще е на 1 юли.Бебето е вече 3 кг 8O,а до 1 сигурно ще мине и 3500!Ходих и при ендото за направлени за иследвани,тя ми даде половината,другите утре при личната,в сряда от ЖК ще си взема картоните и изследванията,на 17 съм на тестуване за алергии и после до 24 почевка от лекари :lol: