0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #180 -: Юни 12, 2010, 19:23:55 pm »
....донякъде от шубе, да не стане нещо-все пак се отделяш от докторите които те наблюдават.

И да добавя, че по южното черноморие при нас в Бургас е много трудно с добрите лекари! Да не кажа невъзможно  :oops: Имайте пред вид и това!
Ех, ама как ги похвалих  :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #181 -: Юни 12, 2010, 19:26:10 pm »
Басейните не знам дали са добра идея, но морето не би трябвало да е проблем.

Б.

*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #182 -: Юни 12, 2010, 20:26:28 pm »
Аз с моите болежки също бях зачеркнала морето, то и не можех да пропътувам нормално повече от 40-тина километра...ама в последните седмици като съм добре пак започнах тайно да си мечтая за малко моренце....Да, ама сте прави, че идеята не е добра...Една година ще се преживее без море!
Аз да ви се оплача вчера много се разкиснах и даже и си поплаках- бях на 4Д и док каза, че пъпната връв на бебето била пред вратлето му, но "вероятно няма защо да се безпокоим", ееееей така криво ми стана! Цялата бременност все треперя за нещо, все съм в страх! Тъкмо сега си виках- айде дано да избутам шестия месец и после ще съм по-спокойна...ама не! :? И разбира се сега съм паникьосана, следя постоянно мърда ли бебето /а аз по принцип слабо го усещам може би заради предната плацента/, от притеснение днес пак съм с болки в кръста и корема! :(
Еми, хайде оплаках ви се- хубава и спокойна вечер от мен! :)

Боби, днес те мислих няма ли като вляза да видя, че си ни изненадала....
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
« Отговор #183 -: Юни 12, 2010, 21:05:31 pm »
Днес съм малко по-добре, но лежа повече. Само сутринта имах присвивания в корема.

Като ме напече слънцето, веднага започнах да мечтая за море, но тази година със сигурност ще го пропусна. До година дай боже да сме с бебетата на море! :)

nikolina-pikolina аз бебетата ги усещам вечер обикновено, но не точно като ритничета, а като се мърдат, сменят местенцата си и докато се нагласят на моменти дори корема ми се издува за секунди - малко са порастнали :) големички са близо колкото една шепа. :) Но усещането при мен също е свързано с болка, въпреки но-шпа. Едното вече го усещам леко под червата ми, явно се е изместило малко по-нагоре, но другото е долу и си шава вечер.

alimania, и аз си мислех да започна втория триместър - ще е по-лесно, ама грижите и притесненията си продължават. Явно цялата бременност е изпълнена с емоции от различно естество. Важното е всичко да приключи успешно накрая!
« Последна редакция: Юни 12, 2010, 21:11:46 pm от Lucky »
*
« Отговор #184 -: Юни 12, 2010, 22:20:23 pm »
Ники, благодаря за координатите :bighug:. Доколко разбрах от друго място за ЖК по ЗК в Токуда не можеш да си избираш лекар, а който се падне. Ти имаш ли информация? Само мога да кажа отлични отзиви за доктор Масларска завеждащ Неонатологията в Токуда :).

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #185 -: Юни 13, 2010, 00:08:15 am »
Smaraidi в монента са две лекарки - Евтимова и Кирякова. Аз си избрах Кирякова, но и двете са добри. Имат хубава база, модерна техника. Като цяло аз съм доволна.

А д-р Масларска е супер, благодарение на нея се радвах толкова време на Алекс.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #186 -: Юни 13, 2010, 09:24:00 am »
Боби, днес те мислих няма ли като вляза да видя, че си ни изненадала....
Аз започвам да си мисля, че сигурно ще пренося. След като след толкова симптоми няма никакъв прогрес. На последният преглед си бях още само с  1 см разкритие (3та седмица вече)и само шийката била още малко изтъняла.

Реших да се разправям с лекарката и да не дам да ми стимулира изкуствено раждане преди термина. Тя каза, че заради диабета не давали да преносиш, но аз си мисля, че 1-2 дена няма да е кой знае какво, пък има шанс да си родя нормално. Не за друго, ами прочетох, че при стимулация много по-често се стига до секцио, а аз искам на всяка цена да го избегна. И другото е, че тя сега ме е сложила да ме стимулират все едно като за нейно удобство. Разбрах, че понеже в сряда винаги е в болницата и затова тогава ме е сложила. Ми да ме извиняват, ама аз няма да раждам по програмата на някой, че тогава му било удобно.  Оказа се също, че ако не родя в сряда, а тръгна да раждам друг ден от седмицата, тя няма да е там, а друга от лекарките от моята клиника ще дойде, защото те са си направили график коя кой ден е в болницата. Ми аз дори не ги познавам. А на сайта им пише, че ако е през седмицата, твоят лекар ще е с теб.

Направо съм побесняла от всичките тези неща. Следващият петък съм на преглед и ще и ги кажа, пък да видим какво ще става.

Аз не разбирам какво значение има, че пъпната връв е пред вратлето? Нали все някъде трябва да е. И моята плацента е предна и много много не усещах, чак в последните месеци. Дадоха ли ти снимка?

Боби
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 09:29:59 am от Bobbie »

*
« Отговор #187 -: Юни 13, 2010, 09:46:29 am »
Боби  :) не се ядосвай ,но като отидеш говори с нея дали е възможно да дойде на раждането все пак тя те е следила до сега.
Аз поне за това съм спокойна ,казоха ми че когато и да е дори и посред нощите екипа ще е същия при който съм била въпреки че те също са с график и има дежурен операционна.
Иначе как си добре ли се чубстваш ,че аз вече едвам издържам и този крак с който стъпих на криво сега се подува явно от тежеста и много ме боли.А снощи имах една адска вечер хем корема ме боля и направо се задушавах от киселините пак ,а бе не съм мигнала.И сега не съм особенно добре де ,но като съм будна през деня сякаш по стягам.
*

alimania

• 212
  • Златно детенце си имам
« Отговор #188 -: Юни 13, 2010, 10:07:01 am »
Чета постовете ви и се сещам какво ми каза моя доктор при едно от посещенията ми в начална бременност...Та аз му обяснявах колко се притеснявам /вече не си и спомням за кое точно/, а той ми отговори: ами така е, ще се притесняваш до 16-тата година на детето, а след това още повече! :mrgreen:
Боби, ти си много смела! А може би е по-правилно-разумна! Аз съм такава страхла, че щях да се съглася на всичко,даже и по-ранно раждане и секцио и всичко, само и само да извадят живо и здраво бебе!
Толкова бях разочарована от самия преглед, 4Д-то имам предвид /добре че и аз като повечето проблемно забременели се следя на още едно място/, та прегледа мина за 10 минути, образът беше безобразно размазан, а доктора несловоохотлив....незнам дали е проблем пъпната връв, ама за мен си е още един страх! :? Ииии, голямо съм мрънкало- как пък една положителна приказка не казах! :oops:
Бубее, незнам как я караш направо! На мен тази нощ ми идеше да скоча от терасата заради жегите, а е едвам началото на лятото и аз все още съм с малък корем....
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
« Отговор #189 -: Юни 13, 2010, 10:18:03 am »
alimania  :) стискам зъби и търпя ама ми е доста гадничко в момента от недоспиване и т.н ,явно жегата ме мори много.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #190 -: Юни 13, 2010, 11:02:32 am »
alimania ,аз се бях съгласила, докато не усетих, че не го правят заради мен или бебето, а за удобство. Дори вече са ме вкарали в графика на болницата и имам час за приемане.  Естествено, че и аз искам да извадят бебето живо и здраво, но какво общо има това? Ако ми кажат, че има увелчиен риск, ще се подложа на каквото е необходимо. Сега ти така като го каза и започвам да се замислям дали да не си отида на определената дата. Ами ако нещо се случи ако се забавя? Сега това ми се наби в главата и започва да ме хваща страх.

Бубе, ще говоря, ама до колкото разбирам те така си работят. Аз това го разбрах от сестрите в офиса, не съм го чула от нея. През ум не ми беше дошло нея да я попитам, защото нали го четох на сайта им и мислех, че съм наясно. На мен също жестоко ми се подуват краката. Иначе киселини нямам и други оплаквания също нямам, само тези крака. Е, тежи си ми вече, ама няма как.

Баба ми ми обясняваше как била измила стълбите и взела, че родила баща ми същата вечер, ама аз какво ли вече не направих и няма ефект. Вчера разчиствах гаража и носих разни тежести, днес се опитвах да си плевя градинката - дано нещо да помогне, че да не се налага да стигам до този разговор с лекарката, ами да си тръгна да си раждам нормално.

Б.

« Отговор #191 -: Юни 13, 2010, 11:11:28 am »
Боби, напълно те разбирам с притесненията ти по отношение на лекарите! Отвратително е това, че се възползват от притесненията на родилките, за да си нагласят графика по-удобно (я чрез секцио, я чрез окситоцин). Обясненията винаги включват "здравето на бебето", а не е много ясно така ли е всъщност или просто на хората им е по-удобно да си определят кога да раждаш, вместо да те чакат.
Имай предвид, че за преносване се смята периода след 40-та седмица някъде, бях чела нещо по въпроса. Не съм сигурна, че в момента въобще преносваш...

Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #192 -: Юни 13, 2010, 11:20:10 am »
cambozzola , в момента не преносвам. Те са ми направили дата за раждане 3 дена преди термина. Просто казвам, че ако не тръгна да раждам до тогава, не разбирам дали има проблем да изчакам още няколко дена, поне до термин да си стигна  и тогава да ме стимулират ( или както там се казва това). Иначе при жени с първо раждане двойно се увеличава шансът да стигнат до секцио, ако ги стимулират, та затова се притеснявам.

А най-добре ще стане, ако просто си родя преди това и не трябва да ги мисля всичките тези неща  :?.

Б.

*
« Отговор #193 -: Юни 13, 2010, 12:52:51 pm »
Здравейте :)

Боби, много е  гадно ако наистина ти определят датата само за тяхно удобство. Пожелавам то да не стигаш до там и да си родиш бебчо естествено и безпроблемно!

И аз съм много зле с краката, особено през седмицата, когато съм на работа. Седящата поза им разказва играта. През уикенда като лежа или съм на вън и се разхождам, не се надуват токова. Вчера почти не бяха надути, но ме боляха много. Мазах ги с крема, вдигах на високо разтривах, та криво ляво заспах. Явно е от пустата жега. Сега съм на климатик и ми е много добре.

Хубав и лек ден!

« Отговор #194 -: Юни 13, 2010, 13:32:57 pm »
Раши гледай да ги вдигаш докато си на работа. Защото сега в жегата ще ти отичат още повече.
Аз съм много доволна, че не работя сега и имам възможност да лежа и да си почивам. Не знам как щях да издържа в метрото, 9ч на стол. Ужас.

Мен пък от месец много ме боли в областа на ябълката на бедрото (някъде около бикините), ама едвам спя, дясната страна е кошмар пълен. Едвам сутрин ставам. А да не говорим за опашката....но това да ни е проблема.

Хубав ден

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #195 -: Юни 13, 2010, 14:10:43 pm »
Ники аз гледам да спя все на дясно (нали така препоръчват) и имам същите болки, но все още са търпими, тъй като през деня се раздвижвам по малко, но като легна по гръб усещането в кръста е сто пъти по ужасно :(, ама ще търпим няма как :wink:1

Момичета искам да ви попитам в коя седмица спряхте фолиевата киселина и утрогестана (за тези които са го пили де), или е различно за всеки :ask:?

Знам, че трябва да се обърна към лекарката си, тя каза до 15 г.с., но не ми стана ясно като изтече ли ги спирам или още в началото! Извинявам се, че е объркано, но вече ще се побъркам от мислене! Утре ще ходя и на Ф.М. и се надявам да не съм закъсняла!

Много се радвам за Смайли и пожелавам леко раждане на Боби и Буба12, дано както го искате така и да се случи :bighug:
*
« Отговор #196 -: Юни 13, 2010, 15:08:20 pm »
Гери, аз пих фолиевата до края на 15та седмица. Така беше решил доктора, да ги попия по-дълго, понеже не пия витамини. Иначе повечето момичета я спират по-рано - към 12та седмица.

Момичета, а вие всички ли пиете витамини? На мен и двамата лекари ми казаха да не пия витамини. Сега съм само на Магнезии, а от др. седмица и желязо.

« Отговор #197 -: Юни 13, 2010, 15:27:49 pm »
Гери, аз пих утрагестана и фолиевата к-на до края на 15 седмица. Витамини пих само 1 месец в началото като си ги самоназначих, че моя док е против тях. Желязо съм пила също 1 месец след като хемоглобина ми беше станал 112.
Относно раждането и мен ме тресе същата треска като Буба и Боби. Не знам за хубаво или не, но док препоръча планово секцио сигурно другата седмица. Няколко пъти подчерта, че мога по принцип да родя и нормално но предвид стерилитета и това, че е запознат с медицинската ми история не иска да рискува. Незнам дали го прави за негово удобство. Така препоръчано ме хваща шубе да не се съобразя с неговото мнение. За себе си бях решила, че каквото реши лекаря такова и ще направя. Ето затова на всяка и трябва добър и съвестен лекар.
За моренцето може и да се уредя живот и здраве към август месец. Трябва само доброволец за дюндюркане, а и да влезем малко във форма :lol:
*
« Отговор #198 -: Юни 13, 2010, 16:06:40 pm »
Благодаря ви момичета за бързите отговори, май и аз ще ги продължа до края!
Veri77 пожелавам ти леко раждане и бързо възтановяване :bighug:
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #199 -: Юни 13, 2010, 16:29:55 pm »
Здравейте! Записвам се да не си помислите че съм хукнала към едно място.
Аз пих фолиева до преди седмица и я спрях просто защото ми свърши и реших че не ми се купува  :lol:, а витамините (О`мами с доки решихме такива защото не са толкова скъпи като Центрума например) ги пих през месец 2-ри, 4-ти, 6-ти и 8-ми защото така ми каза доки. Аспирин протект обаче пия и в момента, е само когато ще ми точат кръв за нещо пропускам и следващия ден пак пия.
Боби, Буба стискам палци всичко да се развие точно както вие искате  :bighug:
Аз спя....въпреки жегата ама.....защото сме на климатик  :lol: само се чудя какво ще правя като се появи бебо и не може да го държа на климатик  :( това ми е най-голямата мъка.... направо страх ме хваща като си помисля, аз изобщо не мога да вирея на жегата, ама ще пускам сигурно климатика в другата стая и ще стоя на отворени врати ......... знам ли нещо такова мисля  8)
Хейде да се пазите много всичките!!!