0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #120 -: Юни 10, 2010, 14:08:23 pm »
Таис, само вагинално става прегледа за скъсена шийка - няма друг начин. Говори с доки да видим какво ще каже.

Ники, не бях чувала за серклаж с лепенка. Много интересно. А ти също ли си серклажирана?

Деси, обади се в клиниката и питай за цената. На сайта нямат ли цена. В МД е безплатно, но се плаща 250 лева за избор на екип ако искаш определен лекар да го направи.

Фиа, едва ли има проблем да пиеш утрогестана - той е прогестеронов препарат. Предписали са ти го за именно задържане. Просто през устата е по-силно. Но, все пак питай доктора отново, да не рискуваш. Успех
« Последна редакция: Юни 10, 2010, 14:10:05 pm от Раши »

*
« Отговор #121 -: Юни 10, 2010, 14:19:25 pm »
Ясно Раши и аз така си мислех, но исках да съм сигурна, ще видим по-принцип не се натискам за такъв преглед дори като бях в болницата никой не искаше да ме преглежда отдолу знам, че  е опасно.
Фиа, пий си спокойно утрогестана аз така отначало си го слагах вагинално, но като прокървих, при мен имаше отлепяне на плодното сакче започнах да го пия, доста е неприятно замаян си, но се преживява.Късмет!!!
« Отговор #122 -: Юни 10, 2010, 15:16:30 pm »
desi10, съжалявам, че те върнах към това. И аз не знам колко струва.

Раши и при мен ще е превантивен, заради загубата на близнаците в 25г.с.

Фиа аз пия Утрогестана вече от месец, когато има кървене, няма как да се слага вагинално, тъй като му се губи действието. Даже още го пия и смятам тези дни да го спра. Няма страшно, това е прогестерон, не може да навреди, а да ти помогне само.

Tais, най-точно е с вагинален ехограф и няма страшно, лекарите си знаят работата.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #123 -: Юни 10, 2010, 15:50:27 pm »
Тайсче, мен в началото само с вагинален ме гледаха макар че бях и с кървене няма страшно.
Фиа ,пий спокойно утрогестана ,а дано и да спре на цяло това кървене при някои момичета е от по нисък прогестерон и с приемането на утрогестана всичко се нарежда,изписа ли са ти го да го пиеш защото си с кървене и ще изтича ако го поставяш вагинално и се губи ефекта.Аз го поставях до 13 седмица пии смело :)важно е бебчето да е добре.
« Последна редакция: Юни 10, 2010, 16:07:27 pm от BUBA12 »
*
« Отговор #124 -: Юни 10, 2010, 16:04:00 pm »
Раши и при мен ще е превантивен, заради загубата на близнаците в 25г.с.
Ох,  миличката Ники, ти какво чудя преживя! Още ме боли за теб като се сетя. Този път висчко ще бъде наред :)

*
« Отговор #125 -: Юни 10, 2010, 16:28:23 pm »
Бубе и мен в началото само с вагинален ме гледаха от третия месец вече почнаха през корема, но знам че в началото няма проблем после в по-напреднала бременност не е хубаво, поне отново казвам така съм чувала и чела.Тя моята работа страх лозе пази, ще видим ще говоря с доки и тя ще реши.
*
« Отговор #126 -: Юни 10, 2010, 16:42:24 pm »
Вярно ,по добре да се пазиш.Мен също само в началото ме гледаха с вагинален после само през корема , а бе те си знаят работата хората едва ли ако е опасно някой ще рискува.Ама ние нали сме си напатили :)виш как реагираме.
Аз веднъж се скарах с една гинеколожка тук в нашия град отивам със +++ тест и тя ми вика хайде на магарето  8O и аз как така бе що не с видеозон ми ако стане нещо и тя ъъъъъ големи доктори се извъдихте вече и като взе да нарежда :lol: :lol: :lol: познай аз след мойте операции и кво ли още не вече бясна така я наредих ,че чак ме кара да се подписвам че отказвам преглед.Та разбирам те де страха е страшно нещо.
Стига съм писала вече :)
*
« Отговор #127 -: Юни 10, 2010, 16:43:25 pm »
Таис, миналия път мен ме гледаха само с коремен за шийката - но трябва да е хубав апарата. С тази бременност ме провериха веднъж на гинекологичния стол и беше суууупер гадно  :?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #128 -: Юни 10, 2010, 16:45:02 pm »
Жаси, страхотно е това за в къщи да си гледа човек. Ще си го запазя в линковете, че да си го имам. Обаче аз нали вчера бях именно това да записват и имам половин час записана лента. Контракциите бяха като по книжка. Аз затова се шашардисах с тези обяснения.

Николина, че ще разбера, че раждам е ясно :-). Мен ме е страх да не разбера късно и да нямам време да стигна навреме до болницата. Имам над половин час път и поне още толкова ( може и повече) да чакам мъжа ми, ако се случи, когато е на работа. Не смятам, че сама ще мога да се карам, а при нас таксита няма освен с поръчка, която отнема не е ясно колко време. В краен случай съм решила че ще се тупна в най-близката болница, която е на няколко минути от нас и няма да мисля да ходя, където съм се регистрирала. Ако съм зпаочнала да раждам, няма как да ме изгонят :-).

Tais , с вагинален ехограф се гледа шийката. Ама няма нужда да те бъркат, така че не се притеснявай. Аз не знам ехографа да е опасен. Къде-къде по-важно е да знаеш дали имаш или нямаш скъсена шийка.

*
« Отговор #129 -: Юни 10, 2010, 17:47:42 pm »
Николина,
не можеш да си представиш, колко съм радостна, че те виждам в тази темичка :bighug: :crossfingers:

*
« Отговор #130 -: Юни 10, 2010, 18:13:51 pm »
Тъй като сте подхванали темата за прегледите, та да попитам и аз - нормално ли е за установяване на бременност да се прави преглед на магарето? Моят лекар ми прави ръчен преглед, преди ехографа което ме учуди, но не го попитах защо е необходимо. При вас как беше момичета?
*
« Отговор #131 -: Юни 10, 2010, 18:22:56 pm »
Йоана, да, мен също ме прегледаха ръчно, след това ехограф.
*
« Отговор #132 -: Юни 10, 2010, 18:32:44 pm »
Рашко имах болки като пред цикъл и отидох да ме видят и ме приеха в АГ - голяма грешка беше отиването ми там
Истински ужас е !
Да не ви разказвам сега важното е ,че сме добре благодарение не на тях де - след това си отидох при моя док и там стъбилизирахме нещата !
Надявам се да няма повече стресови ситуации !
А в коя седмица се гледа шийката на матката момичета понеже се разговорихте за нея ?
[/url]
« Отговор #133 -: Юни 10, 2010, 18:53:01 pm »
viviq при мен я гледаха вече няколко пъти. На всяка ФМ и на някои от преглеите ми в Токуда.

Аз пък от два дни имам леко стягане ниско долу, под пъпа, не знам дали са някакви подготвителни контракции, дали матката се качва нагоре,. в Токуда ми казваха, че са червата...а пия Магнерич и нош-па. Утре съм в болницата и ще питам.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #134 -: Юни 10, 2010, 19:34:55 pm »
Здравейте! Всички сме на линия радвам се да ви видя, само Смайли изчезна, но на нея й се полага!!!
По въпроса с прегледа на магаре  8O  8O аз ходя на две места (в два различни града) и никой не ме е преглеждал на магаре, а и какво ще видят? То с ехо трудно се вижда особенно ако е раничко ..... пък знам ли практики всякакви!
Хайде гледайте брадъра и който вземе милионите да черпи по един бонбон :)
*
« Отговор #135 -: Юни 11, 2010, 09:59:07 am »
Таисче, и аз мисля, че шийката се вижда само с вагинален УЗ.

Йоанче, Мен ме прегледаха с вагинален и ръчно. Ръчния преглед е бил сигурно да установи дали нямаш някакво възпаление, или да ти види шийката, знам ли.

Николинка, пиши какво са ти казали. Дано да е просто от червата. И аз имам странни усещания. Не е болка, ами по-скоро боцкания. Не им обръщам внимание. Струва ми се нормално - нали има живо съшество вътре в нас :) 

Вивка, важното е, че са ти помогнали в АГ. Пък лошите условия ще ги понасяме няма как. Не зная точно в коя седмица гледат шийката. Мен ме гледаха понеже си казах, че имам правено конизацио преди години.

Успешен ден, сладури!

« Отговор #136 -: Юни 11, 2010, 10:55:01 am »
Раши ше питам, макар че на няколко пъти ми казваха, че е рано и че няма как да са контракции. Аз нощем усещам леки менструални неразположения, ама мисля, че е по-скоро от неудобната стойка и спането на една страна. Всичко ме боли вече, явно и таза се разтяга. А и при мен са 2 мушморока и си риткат.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #137 -: Юни 11, 2010, 11:10:43 am »
Ники, :bighug: Саморедуцира ли се третата мишка? Леки, безоблачни и щастливи дни до срещата с две здрави бебета около термин. Много те мисля.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #138 -: Юни 11, 2010, 11:28:20 am »
White мила, ако знаеш при мен кава каша стана. Но важно е, че всико е наред. както каза една докторка - Един Господ знае какво се случва във вашата матка!!!!!

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #139 -: Юни 11, 2010, 12:04:38 pm »
Драсни ми нащо на ЛС, ако искаш. Гуш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери