0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #920 -: Юли 12, 2010, 19:17:51 pm »
ники, аз гледам да пия поне по 2 л вода (отделно от сокове, сутрешно кафе и др. под.), защото и без това задържам вода и краката и ръцете започнаха да ми отичат. Доколкото знам, при бременност 3 л вода на ден е ок. Но по-добре и другите да кажат.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #921 -: Юли 12, 2010, 19:54:07 pm »
Кремче, извинявай че те пропуснах ама не е нарочно-направо съм изветряла вече. Аз пък мисля да раждам секцио и може да ви изпреваря :balk_87:
Днес и аз съм с надути крачета и ръчички и майка ми назначи да ходя утре за урина като ме видя. Между дугото и на мен ми е едно криво вече, нито ми се излиза, нито нищо-не знам какво е това чудо.
« Отговор #922 -: Юли 12, 2010, 20:24:34 pm »
Относно пиенето на вода искам да ви кажа, че аз в началото пиех по 3л. Беше ми станало навик след режима на Дюкан. Обаче д-р Сигридов ми каза, че е много и сега пия по 1,5 л.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #923 -: Юли 12, 2010, 20:34:08 pm »
Аз четох, че е хубаво да се пие минимум 2л вода на ден. Все пак дали ние, които сме с две бебчета има по-голямо значение. Знам че пиенето на вода е хубао и предотвратява контракции. Аз пия сако едно каде с мляко сутрин и нищо друго, само чиста вода.

И какво може да ме кара да пия повече? Диабет?

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #924 -: Юли 12, 2010, 20:36:08 pm »
Ако пия само по 1,5 лт. вода след няколко дни ще припадна от дехидратация. Аз пия много вода по принцип, а сега нищо друго не мога да пия. Не съм засичала но е около 3-4 лт на ден не по-малко и възнамерявам да си пия колкото и когато съм жадна! Освен това четох, че трябва да се пие повече вода против контракции.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #925 -: Юли 12, 2010, 20:39:18 pm »
Ники може да си е просто жажда! При по-топло време оргзанизмите ни се дехидратират и си се пие повече. Аз от както забременях съм непрекъснато жадна (друг е върпоса че не пия много вода защото и това повръщам  :? )

Що се отнася до пазаруването  :D смятам никоя бременелка няма да иска да пропусне този вълнуващ момент! Аз вече няколко пъти надничам по разни сайтове и ми се наложи да хода за бебешки подарък по магазинитем и момичета като виждам цените направо косата ми се изправя  8O

Лъки и аз имам такова боцкане във влагалището и смятам да помоля в четвъртак доктора за една МБ.
*
« Отговор #926 -: Юли 12, 2010, 21:09:36 pm »
Ето ме и мен  :)
Още съм тук и ако питате бебка май няма намерение да излиза, но мисля в сряда да влизам в болница, че трябва да ме режат  :(
Важно е крайният резултат - среща с бебка!!!
Стискайте палци всичко да мине добре, а аз ви пращам положителната си енергия за лека бременост и да се готвят мамите след мен  :crossfingers:
 :bighug:
*
« Отговор #927 -: Юли 12, 2010, 21:56:54 pm »
Бодим, успех мила!
Ники, и аз пия по едно кафе и 3-4л. вода. И преди това си пиех по толкова. Не мисля, че е проблем. Пусках си албумин, кръвна захар и т.н. и са си в норма.
Лека нощ!

*
« Отговор #928 -: Юли 12, 2010, 22:22:45 pm »
И аз с Момчил пиех по 3-4 литра и Сигридов ме нахока  :wink: та ги понамалих.Сега може би пия по 2-2,5л, но все пак едно 0,5л отиват в кърмата, та гледам да има и за мене водичка  :oops: Обаче нощем съм като пресъхнал кладенец, пия поне половин литър, а не е от жегата, не ям солено... да чука на дърво, още не съм се надула, дано да не започна да отичам.
Благодаря ви за съветите за Магнерота - мисля по време на пътуването да си увелича дозата на 3х2 (нали това е максимума), за всеки случай, вместо да го сменям с друго лекарство. Сега го пия 3х1, понякога го забравям  :oops: но ще бъда стриктна.
За пазаруването - аз хем съм суеверна, хем не мога да се удържа и поръчах 3 нови нещица от Ларедут-а  :oops: иначе си имам дрешки от баткото, отделно ще получа поне няколко чувала с дрехи от приятелки. Миналият път бебето ни изненада, и се роди по-рано, та нямахме една изпрана и изгладена дреха, да не говорим за подредба на стаята и разните там шишета, помпи, стерилизатори, козметика...абе ужас  :lol:  добре, че всичко беше наред. Тогава "удоволствието" да пазарува се падна на таткото  :lol:
*
« Отговор #929 -: Юли 12, 2010, 22:32:22 pm »
Къде ги слагате тези литри вода бе момичета, аз ако изпия толкова или ще пукна или няма да излизам от тоалетната. За сега изследванията са ми нормални.
« Отговор #930 -: Юли 12, 2010, 22:42:04 pm »
dianka и мен ме нахока за 3-4 л, било вредно, защото съм изпишквала всички полезни съставки от организма. А др. лекариот Токуда напротив, даже препоръчват да се пие повече.

Да ти кажа аз пия Магнерич 4x2, това е макс дозата, но сега го намалих по едно. Нош-па също пиех 4x2.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #931 -: Юли 12, 2010, 22:47:37 pm »
Споко, Шаноарче :)
И аз съм скарана с водата, сега покрай бременността си броя чашките като неприятно, но необходимо лекарство. Напоследък се поуспокоих, защото попаднах на статии, че всеки трябва да пие, когато и колкото му се пие, нито повече, нито по-малко. Ако се приемало повече вода от необходимото се товарели бъбреците, включително и бъбреците на бебето. Освен това, като се пие повече вода се пишка по-често и по този начин разни полезни минерали излизали с урината без да си свършат работата в организма.
Да се похваля - в петък бяхме на ФМ, докторката каза, че който е заложил на момче - печели :)
« Отговор #932 -: Юли 12, 2010, 23:06:38 pm »
Меме браво, честити ви сини гащи.

Именно и аз мисля така, като съм жадна и пия. Някъде чух, че водата за да се усвоява добре, трябва да се пие с желание.

Аз и нощем доста пия, в 24ч и в 6ч имам по 4 лекарства, те не стават с една глъдка.

Бъбреците са ок, не пишкам непрекъснато, значи за сега нещата са под контрол.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #933 -: Юли 13, 2010, 10:06:05 am »
shanoar, обади се на Сигридов за тези отоци. Аз също се бях надула, урината ми беше ок, но той ми пусна още ПКК с диференциално броене, С-реактивен протеин (за инфекции), стерилна урина (бях пускала) заради леко завишени левкоцити и ТСХ и FТ4. Нищо не излезе от там и в крайна сметка ми изписа само някакво лекарство, което да пия при нужда, за обезводняване.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #934 -: Юли 13, 2010, 10:17:11 am »
Добро утро!
Сутринта се изтеглих и съм само с около 1 кг по-тежка, отколкото в началото на бременността, а си хапвам добре и ям много плодове ежедневно. Като гледам по американските норми за наддаване по време на бременност с близнаци изоставам с 3-4 кг. Има ли и други клъощави, които не щат да дебелеят?
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #935 -: Юли 13, 2010, 10:50:14 am »
Добро утро и от мен  :wink:
Лъки, аз също не съм качила нищо от началото до сега. Последно се мерих миналата седмица. Вярно, че не съм с близнаци, но все пак и на мен ми е странно, от друга страна се радвам  :lol:
*
« Отговор #936 -: Юли 13, 2010, 10:58:55 am »
И аз не съм качила повече от 1кг. Като забременях бях с около 5кг над обичайното си тегло. През 2-3-ти месец отслабнах, защото почти не ми се ядеше - само плодове, зеленчуци, таратор, компот и някоя филийка препечен хляб. Сега коремчето ми се е очертало, но не съм качила на друго място. Чета, че и други момичета отслабват първите месеци заради гадене и повръщане и после наддават. Важното е да се чувстваме добре. :)
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #937 -: Юли 13, 2010, 11:01:58 am »
Аз съм свалила 4кг до сега, но го отдавам на гаденето и повръщането.
« Отговор #938 -: Юли 13, 2010, 11:29:27 am »
Мене вчера ме мериха,от започването на стимулацията до сега съм качила 1 кил.за което се радвам мн  :D.Кръвното ми е 120/80,мерки всичко било в норма,и сега гледам резултатите си от урината,кръвта и токсиплазмозата...всичко е ок.Дано така вървя и занапред  :D.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #939 -: Юли 13, 2010, 11:37:14 am »
Леле, вие сте отличнички. Аз съм с +10кг вече от стимулацията, като в началото бях свалила малко. Коремчето ми е цели 106см за 5 месец...а мацки в 9 мес, раждат с по-малки обиколко от моята. Но важно е бебчовците да са добре.
Аз в петък ще пуска отново ПКК, урина, CRP, желязо и за антитела, че съм Rh-

ХУбав и успешен ден.

п.с. Ние си имаме ново женско попълнение, на братчеда се роди мома Мира,д а име  жива и здрава. Сега и моята майчица да се позакрепи и живота пак ще е хубав и весел  :D

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...