0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #880 -: Юли 11, 2010, 00:00:47 am »
Иййх,уф то златна среда да имаше... :lol: ай сега биба или пръст. :lol:
Ми по принцип - нито едното,ама по-добре биба отколкото пръст,то ясно.И аз съм от онези с пръстчетата,зъбите ми са супер,не знам какво е шина ама майка си й блъскала главата с мене до 4тата ми година.На куп снимки съм с пръст в устата...ама ай де,като съм магаре :lol: Само дето мойто диване не дава биберон да му се пъхне в устата :lol: Кой спомена за естествените "биби",та и ний сме тъй :lol: Обаче,и пръста тъпче в устата,не го смуче ама го млящи,ма то лиги ли не текът,кви ли не чудеса... :lol:Та четох,че кърмачките е добре като видят пръста в устата - да дават гърда,и така с уперство да се научи - цицата за сукане,не пръста.Аз за сега удържам положението с играчки удобни за лапане :oops: ама тъй де,не мога навсякаде и по всяко време да я изтипосвам  :lol: Колкото до силиконов или каучук,ми каучука е по-мек,по принцип кърмачетата си падат по него,ама е с вкус и е гаден,та май повечето дуднюфци избират силиконовия.Но е вярно,за тези които ще кърмят да изчакат ПОНЕ месец със залагалките. М/у другото четох защо биберона/гърдата супокояват така - ами масажират ствола на небцето откъде минавала някаква жлеза която стимулирала организмът да освобождава окситоцин,та оттам и спокойствието и лесното заспиване на цица или биберон :D Малко тъпо го обясних ама не мога да го преведа точно с термините :oops:

Пък да ви кажа,вярно е което Блу казва - той бебока както си реши,ний на челна стойка да стоиме - той пръста си е негов :lol: Тъй де....
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #881 -: Юли 11, 2010, 00:13:56 am »
Фибо  :lol:  :lol:  :lol: много готино си го описала. Ами пръст+гърда в устата също е много забавно. Дано не ви се наложи да ползвате биберон въобще. За кърменето навън - ще свикнеш, много е удобно.

Аз днес (демек вчера де), се сетих да ви питам нещо - някой пие ли Диаспорал (май така се казваше) за контракции? как се пие, каква е дозировката - ако можете да споделите. И дали е по-силен от Магнерота. Една позната каза, че понеже бил на прах,се усвоялвал по-бързо. Аз за сега си пия Магнерот, но при нужда ми се ще да имам под ръка нещо по-бързодействащо. Бих питала гинката, но съм при нея на 19-ти, а преди това вероятно ще пътувам до Бургас и обратно, та за всеки случай да знам.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #882 -: Юли 11, 2010, 06:22:10 am »
Дианка, според мен каквото и да ти кажат за лекарството, не го взимай преди да питаш лекаря си. Нали си имаш какво да взимаш за момента, едва ли е толкова спешно да го сменяваш.


Б.


  
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #883 -: Юли 11, 2010, 08:57:45 am »
Здравейте ,не можах да издържа без да се намеся.. :) Относно бибите.. Всяко дете е различно и зависи колко е спокойно..Ако бебето е спокойно ,храни се добре и заспива лесно наистина нужда от залъгалка може и да няма.Но ако има проблем със сукането или заспиването и дори колики,биберона доста ги успокоява,развива сукателния рефлекс и в много случаи се налага ползването.. Колкото до материала,ако детето е здраво и без проблеми в сукането,силикона е по-добрия вариант,защото е много по-чист и позволява всякаква стерилизация.Срока на годност на каучука е само 3 седмици и започва да мирише наистина страшно.Стерилизацията е почти невъзможна,защото от горещото веднага започва да лепи.. (от опит знам) Ако позволявате да дам съвет,то той е да изчакате да видите какъв чешит са децата и тогава да вземате решение.. Най-важно е вие и децата да сте спокойни ,независимо от мерките.. :)
 Исзинявам се отново за намесата..
 
 п.п Росии :) Мен гърдите спряха да ме болят в 16 седмица и после ме заболяха пак ,като слезе кърмата..Всичко е наред!
 
 На всички лека бременност и здрави бебета около термин!
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #884 -: Юли 11, 2010, 10:22:42 am »
Люба, мерси за компетентното мнение. Ще видим как ще се развият събитията, но каквото дойде ще трябва да го посрещаме :D
Аз явно съм била много послушна като бебе, в това отношение-биберона залъгалка съм изплюла на доста голямо разстояние и не съм го пожелала въобще, а пръст не съм смукала изобщо. Дете за пример-дано и малчо да се падне на мен и да е така послушен. Впрочем свекърва ми сподели, че и мъжа ми не е искал залъгалка, трябва да я питам как е било положението с пръста. Мацки, аз съм купила и пълен комплект силиконови бибки, ама ми се виждат по-твърдички от каучуковите-дали омекват при ползването поне малко или малчовците се борят с тая твърдост?
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #885 -: Юли 11, 2010, 10:59:58 am »
Люба, защо пък се извиняваш за намесата? Ние точно такава намеса търсим :) Мерси за обясненията. И на мен каучукът доста гадничко ми изглежда на вид, точно за "лепкане" си мислех, като го гледах. Иначе за спокойствието - то е ясно, че от каквото и да трябва да се отучваме, ще се отучваме. Ама аз нали все търся на работата лекото... ;)

Фибо, ох, и ти добре си го обяснила хихихи.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #886 -: Юли 11, 2010, 12:03:12 pm »
dianka след Магнерота/Магнерича по-силния вариант, който изписват е Генипрала, който сепие с Изоптин, тъй като от него малко се разтупква сърцето. Така че преди да си говорила с твоя док, по-добре не взимай нищо.

Аз вчера бях на Марокански ресторант, хареса ми, само дето седяхме почти на земята и мъжлето трябваше да ме обслужва, защото беше абсурд да се наведа да си сложа папане.


Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #887 -: Юли 11, 2010, 13:00:00 pm »
 :lol:

Шани,ами не знам дали омекват :? Може би малко,след известно време и стерилизацията...Ама Любето е права - важно е да си спокойна ти и бебето,пък цицка,пръст или биба - квото такова,важно е да сте добре...
Ааа и още нещо,дай това което чувстваш за правилно и бебето се чувства добре! Ти ще познаваш детето си най-добре от всички! Слушай сърцето си и детето си! Пък кой квото ще да ти казва :wink: Мене тука социялните ми дръпнаха такава строга лекция "против" приспиването на гърда... :lol: Ам аз като съм паток и се изръсих искренно.... :lol:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #888 -: Юли 11, 2010, 16:43:49 pm »
Мацки, аз съм купила и пълен комплект силиконови бибки, ама ми се виждат по-твърдички от каучуковите-дали омекват при ползването поне малко или малчовците се борят с тая твърдост?
Не се притеснявай - борят се и нямат никакви проблеми. Бебетата имат такива яки челюсти, че един силикон не може да ги притесни. Аз преди да родя купих два силиконови биберона, но ме посъветваха да не и ги давам преди да се научи да суче като хората. И аз така не и ги давах и сега не виждам смисъл да и давам. Стремежа за сукане си го задоволява докато се храним ( голяма част от времето мисля, че е не да яде, а да ме ползва за биберон).
Та зависи си от бебето, обаче не се притеснявай, че били твърди.

Б.


  
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #889 -: Юли 11, 2010, 18:20:19 pm »
Мерси за мненията, ще видим как ще се оправяме. Предполагам, че първите дни ще е шаш и паника докато се регулират нещата, но после дано всичко си дойде на място. У нас е голямо шоу, майка ми обича всичко да е наред и тя да чака, а не събитията нея. Затова днес половината рода беше впрегната в работа у нас. Доста работа се свърши и беше много весело.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #890 -: Юли 11, 2010, 20:04:46 pm »
Момичета аз пак съм с въпросче ... случвало ли ви се е да имате пробождаща болка или поредица от пробождания във влагалището без контракции, без други болки, без течения и т.н.?

shanoar, за завиждане си тогава, щом са ти нагласили всичко за бебчо :)

nikolina-pikolina, дано всичко при теб е наред и майка ти да успее да се порадва на внуците  :crossfingers:
С гинипрала организма свиква и седмица две след като започнеш да го пиеш вече нямаш странични действия. Аз спрях изоптина/верапамила, защото нямам вече странични действия.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #891 -: Юли 11, 2010, 20:12:04 pm »
А Лъки, не са нагласили всичко, има работа и за още хора, ако се включат :lol:
движения на плода в 4-5 месец
« Отговор #892 -: Юли 11, 2010, 20:36:01 pm »
здравейте момичета,искам да попитам парвоначално като се усети бебето нормално ли е да не се усеща всеки ден?И ако да,след какъв период ако не се усети трябва да се обадя на лекаря?Ще съм благодарна ако се включат повече мами :oops: :wink:да се обмени повече опит....сигурна съм че не съм единствената,която се притеснява по този въпрос :oops:
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #893 -: Юли 11, 2010, 22:54:54 pm »
Lucky, аз си имам такива придърпвания под пъпа и срамната кост. Матката и таза се разтягат, така че е нормално. Гледам пишеш влагалището, да не е срамната кост?

poli_4ka, да нормално е. Може да минат няколко дни без да усетиш бебо. Ти в коя седмица си?

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #894 -: Юли 12, 2010, 07:24:21 am »
И аз да се включа по темата с биберона  - от опита ми заключавам, че е по-добре да се научат бебетата да смучат биберон, отколкото пръст. Моите бебоци са в двете крайности - Анджела смуче биберон и без него не заспива, а Паоло -не, но се научи да си смучи пръстчетата, които не винаги са много чисти.))) Още повече, че който посегне да се порадва на бебко, все по ръчичките го пипа, които пък после с все микроби отиват в устата. Ама човекът категорично отказва биберон. Понякога не става точно както ние искаме))). "Записът" пръст и цица в устата го има редовно при нас))) и се чудя как ще се отучваме.
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 07:28:02 am от eterna »
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #895 -: Юли 12, 2010, 09:10:03 am »
Здравейте момичета!Аз може и да не дочакам четвъртък,незнам,днес забелязах,че тапата май започва да ми пада.Още е слабо течението,но много прилича на тапата,а и стомаха ме наболява като при цикъл(то може и контракции да са,ама като не знам).Ако се засили мисля да се обадя на доктора,че както ще раждам в друг град и имам 40 мин път до там...днес ще съм в напрежение явано  :wink:
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #896 -: Юли 12, 2010, 09:41:58 am »
megan, спокойно - следи за контракции! Тапата е един от предвестниците на раждането, но може да започне да пада до 2 седмици преди самото раждане да започне. 40 минути път не са чак такъв проблем, но се следи внимателно. Стискам палци всичко да е ок!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #897 -: Юли 12, 2010, 09:42:36 am »
Меган стискам палци всичко да мине благополучно и до гушнеш щастлива малкото човече!
Момичета и аз да споделя нещо, напоследък доста ме сърби корема, това ясно от разтягането, мажа го не много редовно, но мажа.Корема ми е леко зачервен, не обрив или на петна просто целия не е бледичък, каквато съм си аз по принцип, а е леко руменеещ  :oops:.Предполагам това е от засиленото кръвообръщение при бременност, но как мислите забелязали ли сте при вас нещо такова?
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #898 -: Юли 12, 2010, 10:08:10 am »
Ами аз преминах през такъв период на луд сърбеж по корема. Смених си мазилото за стрии, обаче за съжаление долу ниско на корема се появиха. Не са много и аз продължавам да ги мажа, дано избледнеят.Явно трябва да мажеш редовно и ако сърбежа се засилва-смени мазилото. Аз мисля, че направих или алергия към някоя от съставките или от голямата горещина се получи-точно тогава беше много топло и аз преминах от масло на лосион за стрии. Меган, пожелавам ти късмет-обаче тапата може да падне и да откараш доста време-споко.
Нещо Скарлет ми се губи, дано да има новинка скоро. Хубав ден и успешна седмица.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #899 -: Юли 12, 2010, 10:11:57 am »
poli_4ka, да нормално е. Може да минат няколко дни без да усетиш бебо. Ти в коя седмица си?
[/quote]


в 17 седмица съм.вече съм по спокойна :)снощи го усетих бебо :)явно когато се движиш повечко и то реагира,аз по принцип не работя и си стоя в къщи и движенията и разходките не са много,но от днес ще отделям време да се разхождам :oops:
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 10:15:04 am от poli_4ka »