0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #860 -: Юли 09, 2010, 19:47:51 pm »
Окаy. :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 19:51:04 pm от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #861 -: Юли 09, 2010, 20:33:53 pm »
Момичета, моля не се карайте. Ако имате някакви различия ги изяснете на ЛС.
Благодаря!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #862 -: Юли 09, 2010, 21:58:18 pm »
Комбозола, от това, което аз съм чела стигнах до следният извод ( за себе си ) -
по-добре биберон вместо пръст, а относно материята - каквато си избере бебето.
От мненията, които видях, повечето са За силиконовите, но ако детето си покаже какво му харесва ще е по-лесно.  :)

( аз много разчитам, че бебка, живот и здраве, ще се роди ориентирана вече - и към козметики и биби и т.н.  :lol: :lol: :lol: )
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #863 -: Юли 09, 2010, 23:08:06 pm »
Рая, наистина, с много близки термини сме. Нищо чудно да се засечем в Майчин дом (нали ти там ще раждаш?). С предишната ми бременност родих 15 дни преди термин, та сега не смея да се надявам да дочакам до дата, въпреки че момата ми върви дребна в сравнение с батко си, та по-добре да си я угоя повечко  :lol: Ама то е Божа работа!!
За бибите - аз като цяло съм против но...моето мение няма значение. Предпочитам да подавам естествена биба (демек гърда), защото ефекта е съшият - успокоява, приспива и е винаги под...е, мишница, не под ръка  :lol: но и това е Божа работа :) иначе съм ползвала само каучукова през първия месец, но биваше изплюта с кисела физиономия а'ла "какви са тия гадости, давай млякото"  :lol:  yahoo_33
Иначе при всички деца идва момента, в който разбират, че имат ръце и могат да си ги натикат в устата, важното е да не се паникьосваме "о,ужас, сега ще започне да си смуче пръстите" - обикновено това, че може да си ги слага в устата е интересно няколко дни, после започва да прави други неща с тях. Така беше при нас.
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 23:12:28 pm от dianka »
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #864 -: Юли 10, 2010, 02:02:34 am »
По възможност първия месец без биба, за да не му обърка сукането. После- от моя опит силиконовата се оказа по-практична- по- добре се почиства, изварява и е  по-трайна. Нашата педиатърка каза,че от биба се отучват по-лесно, отколкото ако свикнат да си смучат определен пръст. Вярно е ,че от един момент нататък всички пръстчета са в устата, но поне няма пристрастяване към определен. Има и изследвания, според които смукането на биба при малки бебета предотвратява задушаване, но аз никога не съм го приспивала с нея- ползвам я само в моменти на нуедържим и неутешим рев и особено откакто отказва да се утешава със сукане. Сега вече сам си я взима ,де, и я смуче с капачката. А, да , трябва да има задължително капачка и синджирче/връвчица, за да не пада постоянно. И никога, ама никога , не се чисти с облизване!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #865 -: Юли 10, 2010, 10:13:48 am »
Мерси за мненията. Лично мен много трудно ме отказаха от смукането на пръст - до 6 годишната ми възраст се разправяхме, криех се и продължавах да смуча. Отказах се малко преди да тръгна на училище. Пробваха всякакви средства - люти чушки, хинин, специални миризливи и гадни на вкус лекарства, донесени от Германия - нищо не помагаше. Е, в интерес на истината, зъбите ми са ок, вероятно заради шината, с която ме обзаведоха към 2-3 клас...

Та затова съм се насочила по-скоро към биба, защото е по-лесно да я вземеш и да я скриеш. Но невежата се стъписа, като видя, че има различни чешити :)

Приятен ден от мен!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #866 -: Юли 10, 2010, 10:26:06 am »
Здравейте мамита и бъдещи такива,
От два дена съм на работа след един месец болничен и дано да нямам повече проблеми до края. Малко ми е търсене след толкова лежане и лигавене в къщи, но какво да се прави трябва да свикна - дай боже само всичко да е наред.  Да ви питам какво мислите по въпроса за пиенето на флуор (Zymafluor) за профилактика на зъбките на бебето. Пиете ли и от коя седмица? Покрай всички други лекарства които пия съвсем съм забравила за този препарат и мисля от утре да го почвам.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #867 -: Юли 10, 2010, 10:37:28 am »
Камбоцолке, аз съм взела и от двата вида и залагалки и за шишетата, защото не знам какво ще избере малкия човек. Иначе ми казаха, че каучуковите по-бързо се обезформят и побеляват, ама ако ги избере ще сменяме по-често и това е.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #868 -: Юли 10, 2010, 10:50:38 am »
j_j_ana, моята гинеколожка е категорично против приемането на флуор по време на бремеността. Счита, че е отживелица и аз й се доверявам. За сметка на това наблягам на млякото и млечните произведения. Считам, че повечето неща могат да се набавят с правилно хранене и лекарства трябва да се взимат само в краен случай.
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #869 -: Юли 10, 2010, 11:08:38 am »
И аз съм за бибата - тука няма каучукови, но има един друг проблем - Ванко например си искаше само неговата, един ден му бяхме забравили неговата и купихме 5 различни, но нямаше от неговата марка и беше голям проблем, така че се запасете с поне 2-3. да чукам на дърво никога не си е смукал палеца, а от бибата засега няма повреда на зъбките.
Скарлетче - не остана миличка, ако те изтърва много леко раждане и щастливо гушкане после на бебчо! :bighug: :crossfingers: yahoo_17
Лек и усмихнат ден на всички!  :balk_5:
<br />[/url][img]http://ticker
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #870 -: Юли 10, 2010, 11:20:49 am »
Здравейте! При нас времето и днес е гадно  :o дано слънцето вече да се покаже :)

за бибата-и аз съм ЗА,а за материала , може би силикон.

момичета вас болят ли ви още гърдите? моите нещо спряха ...макар , че не ме боляха много и отначалото.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #871 -: Юли 10, 2010, 11:25:27 am »
Здравейте,

аз за бибите нямам мнение, не съм чела още, но определено е по-добре биба от пръст. Нашата племеница смучеше дълго пръста си, а така и не успяха да я залъжат с биба.

Роси мен преди доста ме боляха, но предполагам е от Утрогестана, сега вече не ме болят така, само зърната са доста чувствителни.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #872 -: Юли 10, 2010, 11:58:48 am »
Момичета, дали детето ще смуче биберон или пръст зависи основно от него. Моят син отказа биберона около втория месец и до момента си смучи пръста преди да заспи. Още не съм тръгнала да го отказвам, но някой ден ще се наложи.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #873 -: Юли 10, 2010, 12:02:15 pm »
Момичета, дали детето ще смуче биберон или пръст зависи основно от него.
и аз мисля така.
j_j_ana , на мен не са ми предписвали такова нещо. Но педиатърката на сина ми му изписа той да си го пие - мисля че след 6-ия месец, но аз не му го давах. Имам доста позанти, чиито деца са с развалени зъби, повечето нямат и 2 годинки. Не виня Зимафлуора за това, но предпочетох да не го давам.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #874 -: Юли 10, 2010, 13:07:46 pm »
Стерче, защо няма при вас каучукуви бибки? Моя мъж ми донесе от Германия пълен комплект на Нук, залъгалки и такива за шише.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #875 -: Юли 10, 2010, 13:52:25 pm »
Диди да, живот и здраве в МД .

Аз пък си купих нова книга...
 там пише, че изобщо е добре да не се ползват никакви биберони. Надявам се да успея да не ползвам или поне рядко. Макар че имам наблюдения над деца на 4-5 год., които още си смучат палеца. И ако тръгнат натам нещата ще се мъча от самото начало да пресека този навик. Макар че...пиша и знам, че това са сметки без кръчмаря  :lol:
Нищо де, намеренията са хубаво нещо.
Пише в книгата ми още, че е добре да не се ползват и шишета...каквото се дава - сок, вода и т.н. да е с лъжичка.

Четох също за естесвеното хранене/захранване. Там майката дъвче храната за детето, но тази история ми идва малко в повече...

( за каучуковите биберони - четох, че много се заплитали в косата )
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #876 -: Юли 10, 2010, 14:14:06 pm »
Здравейте момичета, до сега не съм писала в тази тема, но признавам, че редовно я чета от както забременях. Относно дискусията за и против биберон-залъгалка, моето мнение е, че е по-добре биберон. Със синът ми, който е на седем години имахме ужасни трудности да го отучим да си смуче палеца. Само да спомена, че пробвах да му давам биберон, но той категорично го изплюваше с кисела физиономия. Имаше си палец за тази цел. Успяхме да го отучим от този навик едва миналата година. И според мен не нашите обяснения и молби го склониха, а просто сякаш той сам узря за това. Наши приятели с дете на същата възраст като сина ми успяха да махнат бибата, когато детето им бе на три години и то сравнително лесно. Та поради това мнението ми е, че е по-добре детето да свикне с биберон-залъгалка. Относно материалът силиконовите ми се струват по-удачни (но както четох в по-горен пост нека бебчо сам покаже какво предпочита). Лек и приятен ден на всички и безпроблемно бременеене.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #877 -: Юли 10, 2010, 14:47:18 pm »
момичета вас болят ли ви още гърдите? моите нещо спряха ...макар , че не ме боляха много и отначалото.
rossy * при мен точно в 14-15 седмица спряха да ме болят гърдите,питах лекаркатата- каза ми,че след 13-14  седмица симптомите почват да изчезват (гаденето,болка в гърдите и т.н) не при всички де,но в повечето случаи..
« Последна редакция: Юли 10, 2010, 14:48:52 pm от Leila »

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #878 -: Юли 10, 2010, 19:11:17 pm »
Лелеееееее, мързели такива! Днес след обяд никой нищо не е писал тук  :lol:
При нас е едно такова никакво време, та и настроението ми май е такова! Но се надявам вече да се показва това слънце  :sunshine:

Аз за биби хич не мисля още! Много далече ми се вижда  :oops:

А за гърдите - при всеки е различно - моите са доста чувствителни, но чак да ме болят - май не!

А пък аз от "много работа" днес, чак сега почнах да готвя  :lol: А иначе ме чакат навън пред гаражите на "седянка"  :wink: По-точно на чоплене на слънчоглед  :lol:
Ама първо трябва да се сготви яденето и се завличам навън, докато не е заваляло пак! Че то се продъни при нас по морето! Горко им на туристите  :lol:
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #879 -: Юли 10, 2010, 21:06:43 pm »
Leila , Ники благодаря ви момичета , явно е нормално ...успокоих се  :D аз разсъждавах, че сигурно като е готова плацентата и нещата отшумяват ( аз и без това не бях с много симптоми ..така че...)