0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #820 -: Юли 08, 2010, 18:30:34 pm »
Николина мила толкова мн съжалявам ,ч :bighug: и през това трябва да минеш,дръж се момиче  :bighug: ц,ще се моля за Майка ти с цяло сърце да се оправи :)

 Фобоооооо ейй момичее,много си ми надале иначе да съм те нагушкала и нацелувала,ходела на съм малеее скицооооо  :lol: :lol: :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #821 -: Юли 08, 2010, 20:26:30 pm »
Здравейте момичета не съм писала отдавна.Но иначе винаги ви чета.Днес си взех резултатите от БХС.Май не са добри.Заради възраста ми ми дават риск за синдром на Даун.Все пак съм на 37 г.
Ето параметрите
1:50
1:160
1:3560
Мисля в към 18 г.с да пусна нови но в София в Майчин дом.ФМ ми е добре имаме си назална кост на нослето и вече е оформено,а НТ ни е 1.7мм. Много съм притеснена.Дано всичко е наред.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #822 -: Юли 08, 2010, 21:04:10 pm »
Ники, миличка бъди силна , въпреки ,че знам че е много трудно...Дано Бог да ви пази и вас и нея и тя да се възстанови скоро !  :bighug:
*

    Sharky43

  • **
  • 71
  • Не се предавам.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #823 -: Юли 08, 2010, 21:16:04 pm »
Ники, не мога да се съглася с теб. Не може природата да те докара до състояние, което е напълно естествено за женски организъм, и да не ти осигури начини да си набавяш необходимите вещества по естествен път. Медикаментите, според мен, са необходими само при отклонения от нормата по ред причини, сред които е и непълноценното хранене. Иначе как без лекарства си поддържам хемоглобин над 130 до този момент? Не съм изпила и 1 витамин от началото на бременността си.

Мами, извинявайте, че ви се намесвам в темата без да съм бременна сега(но пък съм износила 3 досега, така че имам опит).

cambozzola, не може да слагаш знак за равенство на нуждите на една 1-ва бременност с едно бебе и бременност с повече от едно бебе, която не е първа. Тялото на майката, колкото и да има запаси в себе си, не може да отдели толкова много от себе си, че да осигури достатъчно желязо, примерно, за 2-3 бебета, затова се налагат добавките.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #824 -: Юли 08, 2010, 21:36:37 pm »
Момичета, нека не се караме заради едните хапчета  :lol: всеки решава сам за себе си, самостоятелно или с помощта на своя лекар! Дай Боже да се раждат повече здрави деца!!

Ники, моля се за майка ти и за теб, дано Господ й даде сили, за да оздравее и да се радва на децата и внуците си!!!
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #825 -: Юли 08, 2010, 22:25:42 pm »
И аз съм на мнение вече да прекъснем дискусията за витамините. Темата се обърна на женския пазар, затова се въздържах и да пиша.
Николина, стискам палци майка ти да се оправи. Нека Господ и даде да се порадва на внуци.
Елина 93-не ти ли предлагат нещо да се направи или сте решили с твоя лекар да чакате 18г.с.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #826 -: Юли 09, 2010, 06:44:04 am »
shanoar права си. Мисля, че всяка от нас ще направи необходимото за да се чувства добре и бебето и самата тя.
Аз имам въпрос за Утрогестана. От Трансфера насам всеки ден го поставям вагинално 2х3. Как го приемата вие?  И не може ли да се пие вече според вас? Аз така или иначе ще питам док днес, но вашето мнение е важно. То голяма цапаница с тези хапчета, направо ужас!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #827 -: Юли 09, 2010, 07:48:32 am »
Ники, страшно съжалявам за това, през което ти се налага да минаваш. Изпращам цялата си положителна енергия.

Елина, 1,7 мм е добър резултат, това че имате кост на нослето също. При теб се увеличава риска заради възрастта като си я вкарат във формулата, но пък данните на плода са ти добри, така че вероятно няма да имаш за какво да се притесняваш.



Боби


  
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #828 -: Юли 09, 2010, 07:55:54 am »
Крем ,аз спрях да го слагам вагинално,и го почнах през устата,но въпросът е дали ти ще се чустваш добре,има жени на който им става зле когато го пия.Аз не съм от тях и затова реших да спра да го слагам ,че мн неприятно  :D
 Е разбира се ппитах преди това моя док.койот каза ако се чустваш добре няма проблем  :wink:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #829 -: Юли 09, 2010, 08:26:16 am »
Крем, напълно си права за цапаницата... но за съжаление няма начин, аз до 12 г.с. го слагах и после ми казаха че мога да го спра. Сега чакам прегледа след 15г.с. на който да направим един секрет, че ми се появиха гъбички  :? На вас случвали ли ви се е? С какво ги лекувахте? А иначе аз когато се наложи да го пия на предишния опит утрогестана, припадах яко от него, защото пада кръвното. Но май не при всички е така.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #830 -: Юли 09, 2010, 08:41:26 am »
Всички сме имали гъбички май. Аз ги лекувах с някакви глобули накрая.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #831 -: Юли 09, 2010, 09:16:16 am »
cambozzola, не може да слагаш знак за равенство на нуждите на една 1-ва бременност с едно бебе и бременност с повече от едно бебе, която не е първа.
Шарки, не разбирам с какво толкова те ядосах, както съм казала в цитирания от теб пасаж, мнението ми е за бременности и състояния, които влизат в "нормата", каквото и да означава това, според лекуващият лекар. Ако жената даде отклонения (например, но списъкът не е изчерпателен - пада й хемоглобинът, носи 3 бебета, не може да се храни пълноценно поради операция на стомаха и т.н.) естествено, че са необходими допълнителни медикаменти. Моля изказванията ми да се четат внимателно и да не се заяждаме излишно, защото целта тук не е да се караме - споделяме мнения и всеки прави своя избор, като ги взима предвид или ги пренебрегва.

elina_93, резултатите от БХС в тази му част са по-скоро статистика и не бива да те стряскат толкова. Можеш да направиш консултация и с друг специалист по ФМ, но, доколкото разбирам, изследването, което в действителност оценява риска от Даун, е именно ФМ, не толкова БХС. БХС е по-важен за останалите показатели (плацентарни протеини и т.н.). Стискам палци всичко да е наред!

крем2003, за утрогестана - че е мацаница, мацаница е, но всички препоръчват да се слага вагинално, по-добре се усвоявал. Лично аз бях стигнала до "компромисен вариант" - слагах го вагинално вечер, задължително, а през деня, ако имам да ходя насам-натам, го пиех, за да огранича мацането.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #832 -: Юли 09, 2010, 09:39:07 am »
Кремче,аз след пункцията като го почнах тоя утрогестан,че до 12 г.с.Изпих го само за трансфера и ми стана много кофти.Доктора каза,че по добре да го слагам вагинално действал по добре.Иначе наистина много цапа,но няма как.Момичета аз имам от два дни друг проблем:Нещо ме захапа от ляво на кръста ниско долу,незнам нерв ли е какво е,но от болка чак ме стяга коремчето.
« Последна редакция: Юли 09, 2010, 09:41:01 am от didundri »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #833 -: Юли 09, 2010, 09:42:20 am »
Аз взимах вагинални глобули прогестерон при предишната бременност ( която загубих) и ужасно ме дразнеха. Имах чувството, че тотално ми разбъркваха флората. Лекарят ми каза, че така действат повече локално, но можело да ги взимам и през устата. Да ама аз не можех, защото ми се гадеше от него.
При тази бременност ми предписаха инжекции с прогестерон,защото прокървих пак в същата ранна седмица,  но аз пък този път го отказах.


Б.


  
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #834 -: Юли 09, 2010, 10:10:07 am »
Добро утро тумбачета preggo

За витамините - мисля, че всяка от нас сама си решава дали да ги взема, независимо дали е по лекарско разписание или по собствено желание - това си е най вече личен избор. :bighug:
Ники- изпращам ти и от мене много положителна енергия, дано по скоро майчето ти се оправи! :crossfingers: :bighug:
elina_93 - не се поритеснявай излишно, моите показатели и възраста бяха почти същите, но и при мене всичко друго беше наред, направих пункция от която резултатите бяха добри и с това приключи, благодаря ти Господи! Знам какво чуство на несигурност те обзема, но в повечето случай е просто излишно! :bighug: yahoo_17
Аз вчера бях на лекар - всичко е наред, но за всеки случай ще ми пускат следващия път едни изследвания за захар и желязо. А, да - маймунката си е още седалищно дори акушерката ми показа да пипна къде е главичката и :babyflips:, някой беше писал за управнения за обръщане? Май е вече време да ги почна, че май бях чела че е най хубаво до 31 седмица да се правят, докато още има място да се върти?
Лек и усмихнат ден на всички! :surfinga: Тука са страхотни жеги и смятам да си стоя доста в къщи... :beach1:
<br />[/url][img]http://ticker
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #835 -: Юли 09, 2010, 10:38:56 am »
Момичета благодаря ВИ .Голяма сте ми подкрепа.Толкова дълго го чакахме това бебче,че тези резултата направо ме шокираха.За това с доки решихме да си следим ФМ до 18г.с и ако тогава излезе някакъв проблем ще правим другите изследвания.Имам и още едно основание което ми дава надежда ето го:
"Синдромът на Даун обикновено се явява в следствие на грешка при деленето на клетките. Не е установено защо това се случва. Установено е, че тази генетична аномалия се появява при зачеването и не е свързана с конкретни действия от страна на майката по време на бременността. Преди време се мислеше, че честотата на раждане на бебе със синдрома нараства с увеличаването на възрастта на майките. Днес, статистиката сочи, че при 80% от бебетата със Синдром на Даун са родени от жени под 35 годишна възраст."
Информацията е превод от публикации на американските Национален Даун Синдром Конгрес /NDSC/ и Национална Даун Синдром Асоциация /NADS/.
Останалите показатели за БХС са ми добри няма риск за всичко останало.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #836 -: Юли 09, 2010, 10:43:18 am »
Добро утро милички :)

Кремче, и аз го слагах вагинално Утрогестана. Когато го пих ми ставаше лошо от него и то много.

Стерчо, дано всичко ти е наред ; )И на теб малко ти остана :)

Виксън, и на мен ми лекуваха гъбички, заради течение. А МБ, която ми взеха тогава беше чиста. Сега пък бактерии в урината уж имам, ама чакам второто изследване, че не съм убедена дали не е от лабораторията. А течението си продължава и пак ми изписаха Гино-дактарин, без да ми вземат цитонамазка. Още не си го купувам. Каквото ми изпишат като лекарства, ще питам първо моя си доктор дали да се тровя - щото той много не е привърженик на пиенето на лекарства профилактично.

През нощта се събудих от натиск в долната част на матката и пикочния мехур. Сутринта в трамвая същата работа. Не зная контакции ли са, бебо ли играе на бънджи, хълца ли. Така и не мога да ги различа. Дано е от бебока.
 :wink:


*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #837 -: Юли 09, 2010, 11:07:07 am »
Кремче аз приемам утрогестан 3х2 - сутрин и вечер вагинално , а следобед през устата. до скоро от тези през устата ми ставаше многоооо замаено , все едно не съм аз за 30 мин и ми минаваше. сега нищо ми няма . ще го пия още няколко дни до 16 г.с.
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #838 -: Юли 09, 2010, 12:03:29 pm »
Здравейте и от мен !
След като поприключих и аз с утрогестана вагинално забелязах че имам бяло течение не е много но го има ,пуснахме микробиология - чиста ,а и нямам сърбежи паренета ,нищо за сега нищо не правя по този въпрос!
Четох ,че се увеличавал вагиналния секрет по време на бременността ,може би това е причината ?!
[/url]
*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #839 -: Юли 09, 2010, 12:47:58 pm »
Здравейте!!
Аз пих дуфастон с предишната бременност до 20г.с, не ми е действал зле нито на килограмите, нито на стомаха. За Утрогестана не зная.
Виксън, ти си при д-р Сигридов, нали? На мен с Момчил ми изписа Гиназол за гъбичките, защото не се повлияваха от глобулите, които се слагат между 3 и 14 дни, зависи там от дозировката им. Гиназолът се слага еднократно и много ми помогна. Ако се сетиш, питай го за него.
Стерче, и моята госпоица май не се е обърнала още (поне така я усещам, доки ще каже дали съм права), защото така ме подпира в мехура ,че през 5 мин съм в тоалетната. Виж в сайта на "Естествено", мисля че там бях гледала упраженията. Дано се обърне по-скоро, че иначе...  :x