cambozzola, не може да слагаш знак за равенство на нуждите на една 1-ва бременност с едно бебе и бременност с повече от едно бебе, която не е първа.
Шарки, не разбирам с какво толкова те ядосах, както съм казала в цитирания от теб пасаж, мнението ми е за бременности и състояния, които влизат в "нормата", каквото и да означава това, според лекуващият лекар. Ако жената даде отклонения (например, но списъкът не е изчерпателен - пада й хемоглобинът, носи 3 бебета, не може да се храни пълноценно поради операция на стомаха и т.н.) естествено, че са необходими допълнителни медикаменти. Моля изказванията ми да се четат внимателно и да не се заяждаме излишно, защото целта тук не е да се караме - споделяме мнения и всеки прави своя избор, като ги взима предвид или ги пренебрегва.
elina_93, резултатите от БХС в тази му част са по-скоро статистика и не бива да те стряскат толкова. Можеш да направиш консултация и с друг специалист по ФМ, но, доколкото разбирам, изследването, което в действителност оценява риска от Даун, е именно ФМ, не толкова БХС. БХС е по-важен за останалите показатели (плацентарни протеини и т.н.). Стискам палци всичко да е наред!
крем2003, за утрогестана - че е мацаница, мацаница е, но всички препоръчват да се слага вагинално, по-добре се усвоявал. Лично аз бях стигнала до "компромисен вариант" - слагах го вагинално вечер, задължително, а през деня, ако имам да ходя насам-натам, го пиех, за да огранича мацането.