И аз искам да се включа в дискусията
С две ръце "за" витамините.Боби е права,Ники също!
Абсолютно вярно за нашите баби,освен това което е споменала Боби бих добавила и качеството на храните от бабино време и сега!!! Едно с едно не се сравняват! Пълните с нитрати,антибиотици и куп други химични в-ва зеленчуци и плодове,идващи от целия свят,събрани неузрели,напоени с химикали за съхранение...Не че не ги хапваме,но не са това което са.Съдържанието им е различно от това което пише по книжките и в-к Лечител!
Второ,за това има витамини "за бременни".Предназначени и съставени за спецялните им нужди!И не,не можете да си набавите всичко от което се нуждае организмът в този важен момент само от храната,колкото и разнообразна да е тя! Като започнем със тези бременни които са с гадене от 1вия до 9тия месец,или ако са с яповече късмет гаденето и повръщането приключат още в 3тия месец.Ами те от къде да си набавят витамините и минералите,като едва слагат хапка в устата си!Аз например първите 3м карах на семки и ягоди,в 4тия започнах и да повръщам.Много весело беше
А за тия щастливки които не знаят що е гадене,киселини и повръщане - ми да си хапват по 2ч.ч. пр.мляко,1чч кисело,поне! три различни плода на ден,поне! 4 зеленчука,5 филийки пълнозърнест хляб,125гр риба,75гр телешко месо,75гр пил. месо,може и малко свинско,по желание.Продължавате със шепа ядки
Е,който може да го побере и съчетае - да заповяда на масата
А който може да си ги набави без екстри като нитрати,антибиотици и всички подобни - да ме викне и мене,ще си хапна с удоволствие
Много обичам градински домати
Всеки сам да си решава!Носим глави на раменете си,не тикви
После всеки да си носи отговорността от решението взето с главата/тиквата - кой как му харесва
Някой да не се обиди,аз съм много добър човек