0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #640 -: Юли 01, 2010, 12:00:55 pm »
Благодаря ти, Бубка!
В болницата, в която ще раждам, не искат нищо заверено предварително, но наистина е хубаво Анизка да си попита на място.
Иначе за кръвната група е точно така. Аз от известно време си вървя навсякъде с пълния пакет документи, които ми подготви лекарката, че то не се знае.  :P
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #641 -: Юли 01, 2010, 12:14:23 pm »
 :lol: Тъй като съвсем скоро си взех "семейното" ще взема и аз да се включа .
Кодекса е променян в края на 2009 година, но не знам дали точно тези неща са променени. Сега ще потърся и ще ви постна точно членовете за припознаване.

Чл. 36. (1) Припознаването се извършва лично с писмено заявление пред длъжностното лице по гражданското състояние или с декларация с нотариално заверен подпис, подадена до длъжностното лице по гражданското състояние. Заявлението може да се подаде и чрез управителя на заведението, в което се е родило детето.
(2) Длъжностното лице по гражданското състояние съобщава припознаването на другия родител, ако той е известен, на детето, ако то е пълнолетно, и на дирекция "Социално подпомагане" в 7-дневен срок от извършването му.

Чл. 37. (1) Родителят или детето може да оспори припознаването с писмено заявление до длъжностното лице по гражданското състояние в тримесечен срок от съобщението. Ако припознаването не бъде оспорено, то се вписва в акта за раждане.
(2) Когато припознаването се оспори, припознаващият може в тримесечен срок от получаването на съобщението да предяви иск за установяване на произход.

Тоест, бащата подава декларация за припознаване , длъжностното лице трябва в 7 дневен срок да ти съобщи за да можеш евентуално да оспориш припознаването.
За да няма такова изчакване ( понеже ти имаш срок 3 месеца да оспориш, ако не го направиш бащата се записва в акта за раждане ) , ти попълваш декларация предварително, че няма да оспорваш припознаването от бащата. По този начин няма да има изчакване , а направо се вписват родителите в акта.

Дефакто - трябват ви 2 декларации, едната от бащата за припознаването, а другата от теб, че няма да го оспориш.
Това е по закон!
Не знам обаче, така ли процедират в действителност...мисля че трябва да питаш в болницата, тъй като ако е с декларации заверени от нотариус - трябва предварително да си ги набавите.

Жаси мила, забравих да ти благодаря за "желязната салата" ! :D
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #642 -: Юли 01, 2010, 12:20:02 pm »
Извинявам се че пускам втори пост , но нещо нета ми се бъзика и не ми дава да редактирам !

При наличието на брак, не би трябвало да ви искат някакви специални документи, тъй като по закон, презумцията е, че съпругът е баща на детето. Дори да сте разведени, ако детето се роди в рамките на 300 дни след развода - в акта пак ще впишат бащата.
Ако за тези 300 дни имате нов брак - ще впишат втория съпруг, а след това може да се оспорва вписването ( от майката, 1ви и 2ри съпруг ).
*
« Отговор #643 -: Юли 01, 2010, 12:25:35 pm »
Моите бебчета са кротички от вчера. Риткаха си леко на няколко пъти но вече се завъртяха онзи ден и сега е мир в корема ми. По-буйното се изкачи някъде по-нагоре и така не се усеща много като се върти.

kriska, и при моите има малка разлика от 1-2 дни.

Ние мислим заради бебчетата да сключим граждански брак преди раждането, но още не сме го решили твърдо.
« Последна редакция: Юли 01, 2010, 12:29:03 pm от Lucky »
« Отговор #644 -: Юли 01, 2010, 12:49:58 pm »
При нас 2008 искаха само л.к на бащата и това беше. И вписаха имената на майката и на бащата и документа се носи в общината.
От общината се издава вече Акт за раждане и с него се отива да се подаде за майчнство.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #645 -: Юли 01, 2010, 12:54:40 pm »
Ахааа, благодаря на всички за включването, значи все пак с питане ще търся Папата  :lol: и ако трябва да ходя за декларацийки, че не остана време....
*
« Отговор #646 -: Юли 01, 2010, 13:09:41 pm »
Принципно е точно така, както Раиса го е описала, но де факто всяка болница процедира по различен начин.

Аз раждах в Сливен, и там след раждането се изискваше нотариално заверена декларация от бащата, че припознава това дете. На нейния гръб аз собственоръчно написах и подписах, че не оспорвам припознаването и че съм съгласна с него - не се изискваше нотариална заверка за това.

Моя приятелка ражда в Русе и там в самата болница са й дали декларация по образец, която бащата е попълнил - държали са бланката да е взета точно от тях, а не от друго място.

Един закон - различни процедури.  :)
Затова е най-добре да се пита на място, в болницата, в която ще се ражда.

Леко раждане на наближилите финала и незабравима среща с малките ви слънчица!
На всички други спокойна бременност желая.  :flower:
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #647 -: Юли 01, 2010, 13:12:01 pm »
Закъснях да пожелая на момичеата днеска леко раждане, сега ще чкам да честитя! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: ylinfant
Ани- не остана миличка - мисля те всеки ден, ако те изтърва преди да тръгнеш - отсега ти пожелавам много леко раждане и щастлива среща с бебчо! :bighug: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Последна редакция: Юли 01, 2010, 13:15:17 pm от stertje »
<br />[/url][img]http://ticker
*
« Отговор #648 -: Юли 01, 2010, 13:30:28 pm »
Бебетата на Цветиники са се родили, има тема в честито.
Момичета, нощеска хич не ми беше добре, такива киселини не съм имала досега. Докато не повърнах нямаше оправия. И то голямо напъване беше, та и малко кръв пак. Нещо от известно време все не ми е комфортно, взех да се плаша.
*
« Отговор #649 -: Юли 01, 2010, 14:24:46 pm »
Шани ,много е гадно аз от друго не бях повръщала само от киселини 4 пъти ,а за нерасположенията не им обръщай много внимание от сега на татъка ще е така ,накрая вече става все по тежичко но пък после се забравя бързо :)като си гушнеш вързопчето :)
*
« Отговор #650 -: Юли 01, 2010, 14:30:45 pm »
Бебетата на Цветиники са се родили, има тема в честито.
Момичета, нощеска хич не ми беше добре, такива киселини не съм имала досега. Докато не повърнах нямаше оправия. И то голямо напъване беше, та и малко кръв пак. Нещо от известно време все не ми е комфортно, взех да се плаша.

Ей, браво за Цветиники.

Шани, няма страшно бе споко. Аз ги боря киселините отдавна, но не съм повръщала от тях де ;) Не се умира, само мъчат. Шляпам си сода или течен Талцид и това е - по-съвсем малко разбира се. Дано да не продължат до края, ама като гледам как върви, хм ...

*
« Отговор #651 -: Юли 01, 2010, 14:39:05 pm »
Бубе, мерси за куража, нещо ми е много депресивно, досега не съм падала духом, ама откакто влязох в 8 месец, все ми е нещо...
Раши и аз ги мъча отдавна гадините, ама досега не съм имала чак такива, дано при тебе не е така. Ще дерзая, още малко остана.
« Отговор #652 -: Юли 01, 2010, 16:13:21 pm »
При мен си продължават болките, по-рядко вече, ама си има. Сега говорих с моята док, нещо по тел. явно е трудно. Нищо не се разбрахме.
Каза понеделник да оитда да ме види отново.

Но понякога започвам да се стряскам, май прекалено се вглеждам вече... :o

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #653 -: Юли 01, 2010, 16:22:51 pm »
Здравейте !
Момичета коя от вас беше с Икаров против стрии !
Сега взех едно от аптеката - на него пише за бременни се препоръ4ва след 4 месец това ли е ? Тая аптекарка ми се кълнеше че е за бременни
[/url]
*
« Отговор #654 -: Юли 01, 2010, 16:40:16 pm »
Да така пише-след 4 месец.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #655 -: Юли 01, 2010, 18:10:32 pm »
Вивка, същото е и на моето така пише, но както казах и така съм си го използвала дори преди 4-тия месец.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #656 -: Юли 01, 2010, 20:23:45 pm »
Но понякога започвам да се стряскам, май прекалено се вглеждам вече... :o

Аз за да направя разграничение, до колко съм психясъла и до колко наистина има нещо...си задавам въпроса - ако не бях бременна щях ли да обърна внимание и болки ли са изобщо или е някакво неразположение, което аз подсилвам ?
При мен работи, но ако бях на твое място щях да си звъня и да питам за всичко.
По - добре досадна и спокойна , отколкото да си трайкаш притеснена . 
« Отговор #657 -: Юли 01, 2010, 20:37:25 pm »
Здравейте момичета много сте изписали :P.Прочетох всичко с интерес.Утре сам на БХС.Много се притеснявам.Вие като сте ги правели на гладно и жадно ли са бяхте :ask:
*
« Отговор #658 -: Юли 01, 2010, 21:01:52 pm »
Не е нужно да си гладна и жадна
« Отговор #659 -: Юли 01, 2010, 21:44:01 pm »
Момичета, здравейте! До сега само ви четях, но вече и аз мога да се запиша при вас! Имам едно питане... става ми лошо през нощта!!! Някъде към 3-4 се събуждам от това, чак не мога да дишам. Няма болки само гадене,без повръщане, лошото е че не знам дали са киселини, никога не съм имала. Има ли място за притеснение според вас? Дали незнаете някой лек за това?