0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #620 -: Юни 30, 2010, 18:19:24 pm »
Цветиники леко раждане :goodluck: :babyflips: :babyflips:
Раиса, аз месо не ядях през бременноста и имах супер хемоглобин заради моите салати. Някъде бях писала рецептата за "желязната салата", ама не помня къде.
P.S. ето я:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=713.msg677499#msg677499
Червено цвекло може да купиш от ХИТ, пазара в Младост и Кауфланд.
« Последна редакция: Юни 30, 2010, 18:23:02 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
« Отговор #621 -: Юни 30, 2010, 18:31:15 pm »
И в Била направо рендосано-Салати Айсберг
« Отговор #622 -: Юни 30, 2010, 18:58:17 pm »
shanoar, за контракциите - нормални са, но не повече от 5 на ден и да не са болезнени. Ако са повече, звънни на Сигридов или на спешния телефон.
Не си спомням дали смяташе да раждаш нормално, но, ако да - мисля, че вече не трябва да пиеш магнезий. Аз точно по този въпрос питах док за контракциите - дали трябва да пия нещо на този етап и той беше категоричен - не, след като смятам да раждам нормално, ако са като гореописаните.
Лека вечер!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #623 -: Юни 30, 2010, 19:04:38 pm »
Цветиники леко раждане и от мен и незабравима среща с мъниците!
Останалите... как е настроението? Аз съм добре, малко не мога да се наспивам че трудно се въртя и при въртенето все някъде ме боли ама правя каквото мога - по-лесно ми е денем да спя  8).
Хайде приятна вечер и се вижте с половинките, че тази вечер няма мачове  :lol: :lol: :lol:
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #624 -: Юни 30, 2010, 19:05:20 pm »
 :D  Цветииники и Гбг лек и красив момент утре момичета! Ще чакаме новини!

Момичета аз забравих да ви попитам до колко е проблемтова че единя близнак изостава с 5 дена?
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #625 -: Юни 30, 2010, 19:44:19 pm »
gbg123, ситскам палци и чакам с нетърпение новини ( и снимчици ).

Боби

*
« Отговор #626 -: Юни 30, 2010, 19:44:43 pm »
Цветииники и Гбг  :) желая ви леко да минат операциите , бързо възстановяване и най важното прекрасна среща с бебчетата.Стискам палци всичко да мине по вода :)
Анизка  :) малко остава до красивата среща ,а до тогава гледай да се наспиш хубаво :wink: знам колко е трудно особенно да се обърнеш в леглото но няма как викай за помощ на мъжо да помага :)
*
« Отговор #627 -: Юни 30, 2010, 20:13:34 pm »
Gbg, успех миличка :)

Шани, радвам се, че си по-добре. И мен днес цял ден не спира да ме рита бебо. Мисля си,че не са контракции, защото нямам втръдяване, само усещане все едно отвътре ме бият :)

Смараиди, няма как да усещаш плода, мила. Много е рано.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #628 -: Юни 30, 2010, 20:51:00 pm »
Аз укъснех и ще се включа направо в "Честито" за ГБГ и Цветиники  :D
Дано всичко мине като по вода !

Смарайди, той може би док като те е видял толкова слабичка - затова така те е питал . Иначе нямам друго обяснение лекар да те пита усещаш ли си бебето в 11 г.с.

Спомням си, че бях на преглед в 19 г.с. когато вече много често усещах бебето, а моя лекар ми каза, че съм щяла да го усетя след 2 седмици... 8O аз му казах, че не е познал !  :D Но идеята ми е, че според него за 1ва бременност е нормално да усетиш движения към 20-21 г.с.

А дали е нормално да не ти личи...аз мисля че е нормално и е индивидуално. Чистачката в офиса работи и в "Метро" и ми каза, че имали 3 бременни. Едната сега влизала в 7ми месец и чак сега и проличало. Аз от 3ти ходя изтумбена. Шанс !  :D
« Отговор #629 -: Юни 30, 2010, 21:05:21 pm »
kriska, по принцип при мен изоставаха с 1-2 дни. В Токуда на последния преглед ги замериха 240гр и 310 гр. но техния апарат не е от най-хубавите. Във Фемина ме мерят с няколко дни разлика, но казаха че е напълно нормално. При двуяйчни близнаци.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #630 -: Юли 01, 2010, 00:48:54 am »
Здравейте в ранния July morning!
Поздрави и пожелания за спокойни дни на всички!

Криска, въобще не се притеснявай - в ранен етап от бременността едва ли може категорично да се определят размерите до абсолютна точност. Важно е всичко друго да си е наред. А аз и вярвам, че е Ок. :)

Анизка и Камбозолка, напредвате здраво. Следя си ви аз изкъсо  :wink:.

Ники, прегръщам те.   :)

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #631 -: Юли 01, 2010, 09:56:05 am »
Добро утро, и аз вчера не можах да се включа, за това днес напарво Честито да кажа на Цветиники и ГБГ, дано всичко да е минало добре и вече да са видели своите малки съкровища!
Смараиди, твърде рано е да усещаш каквото и да било друго освен гаденето и газовете в червата си. А за проличаването... това е много индивидуално, на мен от около 10-ина дни ми се закръгли коремчето, имам обаче колежка която я разкриха че е бременна още във края на втория месец, защото и пролича, а тя беше ужасно кльошава.
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #632 -: Юли 01, 2010, 10:40:13 am »
Цвети  :bighug:
Гбг и Цветиники успех днес, дано всичко да мине прекрасно!
Имам едно питане, при не сключилите граждански брак искат ли някакви документи (по-особенни) от бащата в болницата като се роди малкото човече (или преди това), че останах излъгана малко и сега ме вълнуват тези неща?
« Отговор #633 -: Юли 01, 2010, 10:44:32 am »
Добро утро,

имаме ли новини от двете мами. Не видях нищо в Честито!!!

При мен продължава лекия дискомфорт и се надявам скоро матката да се качи и да освободи червата. А бебоците днес бяха много активни. Надпреварваха се кой да ме ритка.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #634 -: Юли 01, 2010, 11:07:00 am »
Ох и аз да се пооплача да ми олекне, моята бебка снощи много рита от 12 до към 2 часа, но яко така не ме беше шутирала досга и по това време и ми се беше повтвърдил корема явно и контракцийки си имах, но не ме болеше.Бях си пила вечерта Магнерота аз пия  3х2, но пийнах и един папаверин.Днес съм добре дано довечера да не е много буйна, че да се наспя.
И аз все надничам за новини за новородените бебчета!
« Отговор #635 -: Юли 01, 2010, 11:25:25 am »
Дано раждането на ГБГ и Цветиники е минало или да мине нормално и да се включат в скоро време с най-хубавите новини!

Хайде, дано дискомфорта на всички ви поотмине днес и да се радваме всички на ритничета от малките човечета  :lol:

Аз пък вчера се поразминах с моя доктор тук и не можах да мина преглед. малко се поядосах в първия момент, ама бързо ми мина  :wink:
Та сигурно другата седмица ще ходя!
*
« Отговор #636 -: Юли 01, 2010, 11:37:14 am »
Барбаронче , успех и на теб.

Момичета, абе явно нещо става. И мен два дни бебо не спря да ме шутира и не мога да спя. Събуждам се от шутовете и, а не от пориви за пишкане, предвтавяте ли си :)

« Отговор #637 -: Юли 01, 2010, 11:42:39 am »
Ами, Раши, растат си бебоците и затова  :wink: А щом нямаш позиви за пишкане, значи е по-нагоре бебо, а това мисля, че е добре!
Аз все още усещам само леки "помахвания" отвътре  :lol: Но сякаш си ги усещам достатъчно честичко, та ми е спокойно  :wink:
« Отговор #638 -: Юли 01, 2010, 11:45:49 am »
Здравейте и от мен!
Дано при gbg и tsvetiniki всичко да е минало добре и вече да се гушкат с малките съкровища!
anizi, мисля, че таткото трябва да си носи личната карта и на място да попълни някаква декларация, че "припознава" детето и така го включват в съобщението за раждане. То в другия случай обаче аз трябва ли да си нося брачното свидетелство или няма нужда?
Момичета, един съвет от мен - не си самопредписвайте и не взимайте никакви лекарства, ако не са предписани изрично от лекар. Не се знае вашето успокоение дали е полезно за бебчо, по-добре лекар да си прецени. Аз много се кефя на моята, че предписва лекарства само в много краен случай.
Камбозолка, много се радвам, че си решила да раждаш нормално. То не остана и при теб! :) И си абсолютно права, че приема на магнезий трябва да се преустанови в тези седмици, за да не се подтискат естествените подготвителни процеси в организма.
Раши, те тези шутове са много сладки, така че им се наслаждавай с пълна сила. :)
При нас нищо ново - няма да се ражда скоро и нещата отиват към преносване. Но когато тогава, важното е да е здравичък. Док се шегува, че мъжете са си такива - от малки се държат здраво за майките си.  :D

*
« Отговор #639 -: Юли 01, 2010, 11:53:22 am »
Цвети  :bighug:
Гбг и Цветиники успех днес, дано всичко да мине прекрасно!
Имам едно питане, при не сключилите граждански брак искат ли някакви документи (по-особенни) от бащата в болницата като се роди малкото човече (или преди това), че останах излъгана малко и сега ме вълнуват тези неща?

Мисля че искат предварително заверен документ от нотариус че бащата признава за свое детето.Което на мен не ми се струва правилно но в Бургас на моя позната даже и бяха се скарали защо го носят по късно тъй като ти вече били изготвили документите и видиш ли сега на ново трябва да ги правят.
Но за по сигурно питай в болницата в която ще раждаш да не ти сервират нещо такова и да те ядосат.

Scarlett на мен не ми искаха ,макар че аз го носех само питат дали имаш сключен брак.А за таткото личната карта задължително трябва да я носи и за майката важи естествено.Другото важно е кръвната група ,да се носи големия лист/оригинал/а не малкото картонче.