0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #520 -: Юни 26, 2010, 17:59:42 pm »
Дианка пих чай от лайка и мента, да ми успокои малко корема с няколко лъжици мед. Яла съм препечени филийки,макар че разстройство нямам.
Явно са червата, понамаля вече. да се надяваме да изчезне съвсем, че е много гадно. Най-вече като се изправя и матката притиска червата и тогава повечеко боли.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
« Отговор #521 -: Юни 26, 2010, 18:01:10 pm »
Лъки, и аз бях на Виши, докато не видях розови линии. Тогава реших, че явно не действа и си купих масло против стрии на Икаров. От тогава нямам такива проблеми - излиза и значително по-евтино (6 лв. максимум и го ползваш доста по-дълго от крема на Виши).
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #522 -: Юни 26, 2010, 18:50:46 pm »
Добре ли попива в кожата маслото на Икаров?
« Отговор #523 -: Юни 26, 2010, 19:49:51 pm »
Ами на мен много ми харесва (и на мирис). Не ми е оставяло петна по нищо, но все пак, когато се обличам с дрехи за навън, изчаквам поне 5 минутки, да попие добре (за нощницата и домашните фланелки не си давам този зор и пак няма петна). И (което е доста интересно) не става неприятно дори, когато е жега и се потя.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #524 -: Юни 26, 2010, 20:44:48 pm »
Ще си купя да го пробвам и аз.
*
« Отговор #525 -: Юни 26, 2010, 21:05:33 pm »
Добро е, обаче в жегата се изринах имайте предвид. Сега се мажа с някакъв лосион на Бюбхен.
*
« Отговор #526 -: Юни 26, 2010, 21:33:38 pm »
Здравейте и от мен! Така или иначе сте подхванали темата за мазилата- та да попитам от кой месец започнахте да се мажите момичета? При мен е още раничко де, но все пак да се подготвя че ме е страх от гадните стрии. Аз съм си предразположена ....че имам едни от едно напълняване и то не с много кг. - 6-7 да бях качила преди 10-тина години, които свалих де но от тогава ми останаха по бедрата :oops:
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #527 -: Юни 27, 2010, 05:56:43 am »
За маслото на Икаров,лично на мен изобщо не ми хареса,а и няма кой знае какъв ефект,все повече се убедих,че явно си е до кожа,защото аз много се мазах през бременността си,но с вазелин на Джонсън,който е супер мазен  и пак ми се нацепи корема супер много!А относно миризмата на Икаров,изобщо не ми понасяше на мен,беше ми много отвратителна,а по принцип нямах никакви такива прилошавания от миризми.Моя близка също не понасяше миризмата на Икаров докато беше бременна и почти и тя не си беше използвала опаковката.
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
« Отговор #528 -: Юни 27, 2010, 09:51:42 am »
Разбира се, поносимостта към различните миризми си е индивидуална. Но смятам, че 6 лв. няма да навредят никому, прежалват се, ако е толкова зле положението. Споделям личен опит, аз съм доста предразположена към образуване на стрии - нацепих се още в пуберитета, без да съм имала някакво драстично напълняване, явно просто от растежа - дупето и бедрата ми са целите в стрии, макар и не много дълбоки. След като при употребата на Виши видях розова линия на корема си, смених мазилото и от тогава не съм имала такъв проблем в мазаните участъци. За сметка на това, видях розова линия отзад на свивката на крака си, където не бях мазала - от тогава мажа и там и нямам такъв проблем. Според мен отговорът е в това да се наблюдавате и, ако забележите, че се появяват нови стрии, да смените мазилото с друго по избор. Или, ако ви се появи проблем, подобно на Шаноар. Има и по-скъпи масла, аз ползвам антицелулитното на Веледа, което също много ми харесва как мирише. Имат и против стрии, но и цената им е добра (над 40 лв. за шишенцето). Даже заради това масло и четейки положителни мнения за фирмата, реших да купя такава козметика и за бебето.

Йоанна, аз започнах да се мажа много рано, преди 12-та седмица, точно, защото съм доста предразположена. Не мисля, че може да ти навреди. Препоръчително е да мажеш не само корема, но и гърдите, талията, ръцете (горна част), дупето, бедрата, а - както се оказва - и задната част на краката. Въобще, най-добре цялата да се омазняваш ;)

Поздрави, момичета и хубав ден!

ПП: А какъв кеф ми е в това лошо време, радвам се на всеки дъждовен ден, защото жегите направо ме съсипват...

*
« Отговор #529 -: Юни 27, 2010, 12:05:38 pm »
Стриите са си до ген! Аз съм клющава, а си имам отпреди пубертета. Имам си и на сгъвката на коляното. Сега ми е интересно какво ще стане :D! Засега не мисля да се мажа, ако излезе някоя ще видя. Вероятно, ако не кача много килограми може и да поопазя положението.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #530 -: Юни 27, 2010, 12:52:58 pm »
Много интересна тема сте отворили.Аз още като забременях започнах да се мажа,по принцип не е добре да се чака нещо да се появи.В момента в който забременеем тялото започва да се разширява и да трупа мазнини,дори и за нас това да е видим процес едва към 3м,той започва много по-рано.Добре е кожата да бъде добре овлажнявана и подхранвана предварително,да бъде подготвена още преди коремчето да си личи и бедрата да се закръглят.Обикновенно после е твърде късно.

Колкото до продукта,най-вече зависи от тялото.Аз лично ползвах "Ремедерм крем" на Есте Лаудер.Супер съм доволна,нямам грам черта!Моя приятелка ползва на Мустела,друга на Галенко...и те са доволни... :D

Важното е да се започне навреме,така че - 9гс,никак не е рано...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #531 -: Юни 27, 2010, 13:03:30 pm »
Абе почнах аз доста раничко, ама като се изринах ми се появиха няколко долу ниско на корема. Смених мазилото и гледам, че поизбледняват, дано пооправим щетите и други да не се появяват, че тези са нисичко и могат да се преживеят, ама други не ща. :o :o
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #532 -: Юни 28, 2010, 08:29:44 am »
Аз започнах да се мажа в края на 10 г.с. с олио против стрии на HIPP. Струва 10лв и има много лек и приятен аромат. За сега обаче да си призная, не се мажа много редовно, но май трябва... Купих го защото кожата ми изсъхна много и започна да се бели, стрии още не съм забелязала, но сигурно и това ще стане скоро :wink: че вече почна да се подава коремчето  :D
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #533 -: Юни 28, 2010, 10:14:51 am »
Хубава тема пак сме захванали...аз през цялото време се мазах с Икаров и съм доволна, ама някой да ми беше казал да се мажа навсякъде, не само корема (основно). Останалото - където ми падне и то от време на време, а трябва навсякъде. Сега имам едни хубави крака и дупе нацепенички и ще се мъча да ги оправям с Галеник (редуктор за стрии) хубави неща прочетох, естествено е и на хубава цена, ама ще се мъча какво да правя.... :?
Хубава седмица момичета и само хубави новини да чуваме  :bighug:
*
« Отговор #534 -: Юни 28, 2010, 10:36:34 am »
Добро утро, милички :)

Анизка, чакаме ли аааа? :)

Шани, не са ми пускали захар от ЖК до сега бре мила. Всъщност пускаха  ми един албумин само, хм. Сега през юли ще ги натисна да ми пуснат Хемоглобин и захар да видим.

И аз се мажа откакто разбрах, че съм бременна. Ползвам на Себа мед обикновен лосион за тяло за по-еластична кожа и на Нивеа бебешкото олио. Реших, че може и с бебешко олио. Една приятелка ми е обещала мас. Ама не знам в жегите дали ще я ползвам. То аз съм си пухкава и без това, та си мисля, че може и да не се нацепя. Но, после ако успея да поотслабна, хм, не знам. Тогава може да ми излязат стрии :(

Успешен ден, момичета!

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #535 -: Юни 28, 2010, 10:50:54 am »
ООхххх Рашинка, чакаме и още как...малко остана, аз съм напълно готова, ако можех и психически да съм готова..... :oops: ама още някой ден и ще съм  8)...
Тази нощ такъв кръст ме боляяяя, по 10 минути на едната страна, 2 минути завъртане, после 10 мин спокойствие и пак завъртане....място не си намерих цяла нощ. По едно време взех да мисля кръст ли е, друго ли... да не би да е настъпил момента, ама в момента ми няма нищо. Сега съм такъв парцал, че ако тръгна да раждам ще дремна на масата  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #536 -: Юни 28, 2010, 11:22:57 am »
Сега съм такъв парцал, че ако тръгна да раждам ще дремна на масата  :lol: :lol: :lol:
Много ме кефиш какъв си оптимист ;) Хехе, хехе :)

« Отговор #537 -: Юни 28, 2010, 12:58:09 pm »
anizi стискам палци за големия ден!
За стриите - на мен ми свърши супер работа маслото на Икаров+ ексципиал неутрал лосион - смесвах 1:1. Нямам нито една стрия, но сега от кърменето ми се нацепиха гърдите :(
За бебешките олиа - питах дерматолог и тя ми каза, че бебешките неща не хидратират добре кожата на възрастните, защото нашата е по-груба и само се омазняваме, а реално в дълбочина нищо не правим.
[/url][/url]
« Отговор #538 -: Юни 28, 2010, 13:13:49 pm »
Здравейте момичета,
имам един въпрос към вас. Боядисвате ли си косата? Аз вече толкова време през 7-8 седмици и се мацвам, но скоро чух, че можело да се отрази негативно на бебчето  :( и сега не смея...
Хубавото е, че нашата красавица е добре, на топличко и расте, вече е цели 2200 гр.  :D

Там, където има любов, няма страх.
                  Апостол Йоан
« Отговор #539 -: Юни 28, 2010, 14:14:10 pm »
Дама_Купа, аз също се чудех дали може да се боядисвам и питах д-р Сигридов. Каза, че няма проблем. Пък и аз слагам безамонячната боя на Лореал - Кастинг.
Мери, Бени, толкова се радвам за вас! Желая ви лека бременност и сладки бебчета!
Относно мазилата, и за тях питах д-р Сигридов. Каза, че зехтина е добро средство. Всяка вечер си мажа корема и гърдите с Екстра Върджин. В магазина ми го предложиха като най-добър, взимат го за лек, а не за салата. Засега нямам нито една стрия. Ще видим дали ще е така докрая.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!