0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #420 -: Юни 21, 2010, 19:23:36 pm »
Мери, Бени, да честитя ли :D

:D. Е ще си призная
Аз след 16 години доживях да забременея по най-конвенционалния начин. Това се случи през март. На първо четене е мъж.
Пада ми се 21 седмица да съм в Бг, та затова разпитвам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #421 -: Юни 21, 2010, 19:29:36 pm »
 :D Честито тогава!
Ура за най-конвенционалния начин  :lol:
*
« Отговор #422 -: Юни 21, 2010, 21:15:36 pm »
Честито и от мен и добре дошла. Явно и при мен не е холестаза, защото станах на кръвоизливчета от чесане, а сега са хванали корички, които на свой ред сърбят. Аз също се бях притеснила за жлъчката защото в началото на бременността ми откриха камъни в нея. Никога не съм се оплаквала и не съм имала симптоми затова ми дойде като гръм от ясно небе. Все пак искам да попитам с какво изследване се установява тази холестаза, ако не отшуми това нещо, да го направя.
*
« Отговор #423 -: Юни 21, 2010, 21:33:48 pm »
Мери, Бени, да честитя ли :D
и аз това исках да питам, ама ме беше срам  :oops: Честито на Бени!! Дай Боже повече конвеционални бременности да има!!
Гледам за гърдите си говорите - по себе си мога да споделя - от 75 А на 100 Д като ми дойде кърмата  8O  8O  8O но аз си знаех, че млЕко ще има бол, при нас по женска линия сме така - малки гърди, много мляко. Не зная как е при големите гърди положението с млечността. Но дори да кърмите съвсем малко, гърдите се променят и им трябва доста време, докато си върнат предишния вид - понякога години. ако остане и някое и друго килце за сваляне, е още по-трудничко....но... мисля, че когато дойде малкото човече, последното нещо, което интересува майката е колко стрии има и как й изглеждат гърдите  yahoo_33 yahoo_33 yahoo_33
За ФМ - бях във Фемина при д-р Цолова, много съм доволна. Този път, за разлика от всичките ми прегледи, нарочно не потърсих никаква информация за нея в нет-а. То за когото и да подхванеш, няма само положителни или отрицателни отзиви.
Анизи, много голям вашият момък бре  8O това наследствена черта ли е?
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #424 -: Юни 21, 2010, 21:38:50 pm »
dianka аз не съм била, ама татито се е родил 4500 та и ние ако изкараме до термин ще сме толкова, че може и повече ама няма да изчакаме термина, така че юнака ще е дребничък 4200 примерно  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #425 -: Юни 21, 2010, 21:41:00 pm »
dianka аз не съм била, ама татито се е родил 4500 та и ние ако изкараме до термин ще сме толкова, че може и повече ама няма да изчакаме термина, така че юнака ще е дребничък 4200 примерно  :lol: :lol: :lol:
живи и здрави да сте, това е най-важното!! Определено ще да се е метнал на татко си  :lol:
« Отговор #426 -: Юни 21, 2010, 21:42:14 pm »
И аз така, като ходих във Фемина не търсих никакво инфо. Този път гледам минимално да чета и да се ровя из нета. Така ми е по-спокойно, а не да се правя на доктор.
Мен д-р Врагалева също много ми допадна.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #427 -: Юни 21, 2010, 21:55:22 pm »
Мисля, че си права Николина-така ще ти е по-спокойно.
Анизи, мила това твоето синче направо отгледано ще излезе :D
Нашият татко се е родил също толкова.
*

inski

• 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
« Отговор #428 -: Юни 21, 2010, 22:36:35 pm »
Здравейте и успех на финала:)Просто наминах да видя за какво си пищете,относно д-р Врагалева и аз съм супер доволна от нея,много е младичка,но си личи,че е много добър лекар!
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675
*
« Отговор #429 -: Юни 21, 2010, 23:06:09 pm »
Чула съм от една АГ, че дали ще има кърма зависи от това дали има добре изразени вени по кожата на гърдите. Дали е вярно ще видим :D.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #430 -: Юни 21, 2010, 23:46:01 pm »
Още една отлична оценка за д-р Врагалева :)
Бени, аз ходех във Фемина на ехокардиография при д-р Спасов. Д-р Врагалева ми го препоръча.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #431 -: Юни 22, 2010, 00:05:31 am »

:D. Е ще си призная
Аз след 16 години доживях да забременея по най-конвенционалния начин. Това се случи през март. На първо четене е мъж.
Пада ми се 21 седмица да съм в Бг, та затова разпитвам.

Чудеса стават ( защото няма как това да не го нарека чудо). И при мен се получи така - един месец преди да правя ин витро забременях по естествен начин и дори този път отказах да пия каквото ида е за задържане. След толкова години неуспешна борба за бебче,  това нашето си е чудо и нямам никакво друго обяснение.

Честито и ти пожелавам лека бременност.

Б.
« Последна редакция: Юни 22, 2010, 00:07:18 am от Bobbie »

« Отговор #432 -: Юни 22, 2010, 01:45:21 am »
Малките гърди никога не са предпоставка за малко кърма.За съжаление, много едрият бюст обикновено е препятствие- трудно е намирането на оптимална поза, дълги канали и съответно по-трудно слизане на кърмата, наличие на много съединителна тъкан, която притиска каналите...изобщо, популярният мит с "млекоцентралите" е абсолютно несъстоятелен. Нямам позната(в това число и аз)с много едър бюст, която да не е изпитвала затруднения с кърменето. Противно на всеобщото схващане, всичките ми приятелки с малък и среден бюст имаха огромни количества кърма и при тях кърменето беше далеч по-лесно и успешно.Всъщност, количеството зависи от хормоналния баланс, стимулацията и храненето.Друг въпрос е, че след като слезе кърмата докато се регулира промяната в размера е направо стряскаща 8O!

Добре дошли на всички нови и да водят още и още! Спокойствие до срещата на наближилите!
Приятна и прохладна седмица, момичета!
« Последна редакция: Юни 22, 2010, 01:47:06 am от Inke Tinke »

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #433 -: Юни 22, 2010, 09:47:51 am »
Бени, честито! Много хубава новина!

Извинявай, ако спомените ми не са съвсем точни, но ти не беше ли забременяла след автоимунизация и неизяснен стерилитет?

Поздрави и лек ден на всички!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #434 -: Юни 22, 2010, 10:55:00 am »
Чудеса стават ( защото няма как това да не го нарека чудо). И при мен се получи така - един месец преди да правя ин витро забременях по естествен начин и дори този път отказах да пия каквото ида е за задържане. След толкова години неуспешна борба за бебче,  това нашето си е чудо и нямам никакво друго обяснение.

И ние сме аналогичен случай! Ха дано на повече хора се случва това!
Честито, Албенче, Мари! Мнгоо се радвам за вас! Безпроблемна бременност и на двечките! :)

*
« Отговор #435 -: Юни 22, 2010, 11:22:44 am »
Здравейте коремчета :D
Минавам да ви видя как сте и да ви пожелая леки дни до финала!
И аз да кажа,че чудеса се случват-моето спи оттатък :)
Анизка как си миличка!То не останало при теб!Желая ти една незабравима среща с твоята сбъдната мечта!

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #436 -: Юни 22, 2010, 11:40:54 am »
Май,Чудесата се случват по-често отколкото си мислим :D :D :D Ние сме също едно от тях :D

пп Ще е хубаво ако се пусне темичка където всеки да разкаже своето Чудо :D Нека всички чудни истории се съберат на едно място :D Мисля,че биха вдъхнали вяра на много момичета :D
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #437 -: Юни 22, 2010, 13:15:28 pm »
Здравейте,момичета.Искам да ви задам един въпрос тъй като не съм много компетентна.По време на бременността се полагат болнични 180 дни.Въпроса ми е как се изплащат?Като другите ли?
Доколкото съм запозната приеха нов закон за болничните.
*
« Отговор #438 -: Юни 22, 2010, 14:05:11 pm »
Елина, промените в изплащането на болничните ще засягат и тези 180 дни, понеже те се водят болничен "общо заболяване" т.е. до 3 ден вкл. - 70%, от 4ти ден - 80% от заплатата ти.

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #439 -: Юни 22, 2010, 14:12:25 pm »
Според последните промени в закона мисля сега е така: работодателите ще плащат по 70 на сто от средното трудово възнаграждение за всеки от първите три дни болнични, а НОИ ще се включва с 80% от средния осигурителен доход от четвъртия
Болничния по време на бременност се изплаща като всеки друг болничен,
когато излезеш веднъж в болничен и той е непрекъснат до раждането - тези промени се отразяват само върху първия болничен,
а ако има прекъсване и ходиш на работа следващия болничен се явява като първи и наново се смятат: три дни работодател, от четвъртия Ной и т.н. Дано на го обясних така че да ме разбереш

Фибо, има такава темичка http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=1797.0 само че в нея споделят вече родилите мами, които са гушнали своите чудеса! И ние ще разкажем там... след някой и друг месец, дай Боже живот и здраве!  :)
« Последна редакция: Юни 22, 2010, 14:22:31 pm от Vickson »