0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #380 -: Юни 19, 2010, 20:24:00 pm »
И мен Марков се опита да ме стресне със сърцевидна матка. Аз обаче толкова неща съм чула за последните 2 години, че ... аре нема нужда само да се шашкам. То каквото има да става ще става.

Казаха ми че в близките 6 мес. е абсурд да забременея заради нивата на хормоните ми. Е, забременях спонтанно на 2рия месец.
Марков ми каза, че вероятно ще имам повече контракции, ще родя преждевременно и бебето може би няма да се обърне, ще си остане седалищно.

Дяволов ми каза, че не вижда нищо притеснително.

Аз бих те посъветвала Криска да отидеш на преглед при Дяволов и ако решиш трябва да е скоро, защото ще излиза в отпуск.

А за БХС на мен не ми правиха ФМ. Отидох сутринта в МД, Дяволов ме прегледа, попълни някаква бележка и ме прети на 14 етаж.
( първата ФМ ми я правиха вагинално, а Дяволов ме гледаше през корема, като стандартен ехо-преглед )

Добре дошли на всички нови мами ! :D
*
« Отговор #381 -: Юни 19, 2010, 21:32:01 pm »
Рая е на тая бележка са ти били данните от ФМ- прави се през корема с ехографа.Голяма си скица. А листчето сигурно е било жълто нали?
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #382 -: Юни 19, 2010, 22:01:51 pm »
Много се радвам за новите бременни момоичета в темата:)

Анджи, Николина-Пиколина, пътят ви до тук беше много труден, и се радвам, че не се предадохте. Пожелавам ви спокойни месеци и наслада от предстоящите дни с растящите бебета във вас. Всичко ще е наред и ще имате един прекрасен празник накрая.

Лека бременност на всички:)
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #383 -: Юни 19, 2010, 22:38:14 pm »
Рая е на тая бележка са ти били данните от ФМ- прави се през корема с ехографа.Голяма си скица. А листчето сигурно е било жълто нали?

:lol: Може!
Листчето беше като мед. направление или някаква бележка...
Не знам, но аз правя разлика м/у тези 2 прегледа.

Моята ФМ беше много обстойна, около 40 - 50 мин. продължи, гледаха всичко, както казах беше вагинална. ( първата, тя като време ми съвпадна с БХС ).
А прегледа преди БХС беше за 5 мин. , измери си каквото му трябваше, записа го и ме изгони  :lol: нагоре.

Идеята ми е, че за БХС им трябват няколко измервания а не чак ФМ.

Така мисля! Не убивайте с камъни невежия  :lol:
« Отговор #384 -: Юни 19, 2010, 22:46:39 pm »
Само че БХС не се прави на близнаци, тъй като няма референтна стойност с която да се сравнят.
На мен и двата прегледа във Фемина ми бяха за около 2ч общо.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #385 -: Юни 19, 2010, 23:05:23 pm »
Раиса,и при мен за БХС се получи горе-долу така - отидох сутринта на ЖК, прегледа ме на допотопния си уред, попълни една бележка, на ръка, приличаше на направление за специалист, ама от Татово време  :lol: - имаше данни за големина на главата, и дължина на крак, нямаше гънка, но това може би стана, защото ходих на късната ФМ. ОТ МД не ме върнаха, явно тези данни им стигаха. Иначе в самия МД бележките наистина са жълти, и си я попълних аз  :wink: Та и аз мисля, че за БХс не е нужна ФМ, не искат толкова много данни.
Добре дошли на новите мами! Леко бременеене!!
Криска, ако можеш да си лежиш и почиваш и никаква работа...
Уф, нещо имах да ви питам ,ама пусти мозък изветрял..  :lol:
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #386 -: Юни 20, 2010, 00:47:59 am »
 :lol:
И моя много изветрял! От няколко дни се каня да питам, но все забравям ...

Много се обривам. Засърбява ме рамото, да речем, почесвам се и след малко половината ми ръка е пламнала в обрив, който ме сърби зверски. Най-много се обривам по деколтето, гърба, раменете и горната част на ръцете.
Но чат пат и по краката и корема.
Голям ужас е. На някой случвало ли му се е ?

*
« Отговор #387 -: Юни 20, 2010, 08:25:01 am »
Раиса,
и аз много се обривам-особено по корема,но напоследък като теб и по рамената и гърдите и имам ужасан сърбеж.Казаха ми, че това е сигнал ,че трябва да започвам да се мажа против стрии.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #388 -: Юни 20, 2010, 10:41:15 am »
Оф Анджи аз се мажа  :( още от самото начало се мажа, понеже за първите 2 седмици гърдите ми скочиха от чашка "C" в "E" . "Д" пропуснах като малка гара.

Аз имам усещането, че точно от тези мазни неща кожата ми се обрива така. Но пък в същото време се обривам яко по раменете, а там не се мажа, ясно  :D

Все едно правя някаква алергия...или кожата ми е много чувствителна и прави някакви реакции...или нещо от хапчетата, които пия... Не знам! :lol:

Лошото е, че не знам и на какъв лекар да отида. На един обикновен дерматолог..?
*
« Отговор #389 -: Юни 20, 2010, 10:47:54 am »
Раиса и аз се обринах в жегата ужасно, даже още имам обрив и ме сърби. Най-страшно беше в долната част на гърдите и корема, обаче ме сърбят и ръцете  и бедрата. Аз също мисля, че се получи от мазилата против стрии-в момента съм ги спряла и намаля сърбежа значително. Може би трябва почивка, знам ли, но и те са мазнички и явно в жегата не са подходящи.
*
« Отговор #390 -: Юни 20, 2010, 12:11:45 pm »
Раиса, кога излиза доктор Дяволов в отпуска и докога? И той ли те е преглеждал с вагиналния ехограф 40 минути? То, това не е ли доста време за подобен преглед?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #391 -: Юни 20, 2010, 12:30:48 pm »
Раиса и shanoar ,понякога може да се получат сърбежи при чернодробни проблеми или по-скоро с жлъчката, коита са свързани с бременнността. Ще изчезнат след като родите. Някоя от вас да е забелязала да има по-светло оцветяване на изпражненията?

Б.

« Отговор #392 -: Юни 20, 2010, 12:59:50 pm »
Добро утро,

при мен няма обрив, ама имам сърбежи, катокрастава ме сърби по цялото тяло. И колкото повече се чешам, толкова повече сърби.

Аз пък имам едно петно на шията, като лишей, сиха кожа. И предната бременност го имах и не знам дали да го мажа с нещо или да си го оставя така.

Bobbie при мен от желязото са почти черни. Но и да ви кажа доста в по-рядката гама  :D
Поне не се налага да ползвам Дуфалак или Ева К.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #393 -: Юни 20, 2010, 14:12:29 pm »
Боби, аз вчера като хапнех и повръщах, с който споделих мисли, че е от жлъчката, защото в началото на бременноста ми откриха камъни в нея. Не съм подозирала, че имам такова нещо, а още повече, че може да има връзка със сърбежа. Не знам какво да ям да не я дразня. Днес съм по-добре, даже кафе пия.
Обаче срам, не срам ще си призная че хапнах доста вчера и може и от това да ми стана така, че капацитета на стомаха ми хич го няма. А пък вечерта бях много гладна, а стомаха сигурно раздразнен доста, та направих същата беля.
Ако е от жлъчката сърбежа какво се прави, че се чеша като крастава?
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #394 -: Юни 20, 2010, 14:41:10 pm »
Аз си мисля, че може да е от мазилата - кожата ми не може да диша. Ще пробвам да почина, купила съм си бебешко мляко на Джонсън и това е. Ще почина малко от тази мас.
А за "00" - аз не съм забелязала . Вече ще гледам  :lol:

Смарайди Мисля че няма да го има почти целия месец Юли. Последната седмица на Юли ще е тук, но кога излиза в отпуск - не знам точно. Но знам, че излиза за дълго, защото аз го питах Август Септември да не хукне на някъде  :lol: и той каза, че няма...понеже имало и други като мен, които щели да раждат. Та - съобразява си плановете, което много ми хареса  :D
За вагиналния 40-50 мин. - това ми беше първата фетална морфология.
Прегледите ми при Дяволов протичат за около 5-10 мин. ( до 12 седмица ме гледаше вагинално, вече само през корема ). После ако има нещо да коментираме..и това е.

Момичета, ще се измъчим в тези жеги, но това е !  :)

*
« Отговор #395 -: Юни 20, 2010, 18:05:47 pm »
Мили момичета,вие сигурно биете и Фраксипарин-мен и от него много ме сърби корема и целия ми е на бучки.
*
« Отговор #396 -: Юни 20, 2010, 18:16:13 pm »
Angy_baby първо - Добре дошла и късмет до финала със здраво сладко бебче!
За фраксипарина редувай корема с ръцете и краката, аз в началните месеци слагах в корема, но после естествено се опъна и порасна коремчето и няма как сега съм всеки ден на фраксипарин и редувам ръце и карака където е останало място без буци и синини, но това са "бели къхъри".
« Отговор #397 -: Юни 20, 2010, 18:32:14 pm »
Мили момичета,вие сигурно биете и Фраксипарин-мен и от него много ме сърби корема и целия ми е на бучки.

Аз бях като теб, с огромни синки, буци и сърбеж, смених Фраксипарина с Клексан и до сега не съм имала никакъв проблем. Много успех и лека бременност.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
« Отговор #398 -: Юни 20, 2010, 18:51:50 pm »
Анджи, за фраксипарина сме обсъждали 2 неща, които помагат малко срещу бучките и сърбежа - 1. изкарвай въздуха, преди да си биеш инжекцията (въпреки че в инструкциите пише друго) и 2. притискай силно (без да разтриваш) след като сложиш инжекцията. Това поне малко облекчава ситуацията.
Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #399 -: Юни 20, 2010, 19:52:09 pm »
Мерси, за отговора, Рая :)!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.