0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #360 -: Юни 18, 2010, 15:15:43 pm »
Понеже по принцип работя на смени, да ви кажа и аз да ми се посмеете.Още бях на работа и на една нощна смяна, както си говорихме с колежката съм позаспала, че и позахъркала от неудобната поза. При нас влизат много хора, а аз се водя шеф-голям резил ще да е било, ама какво да се прави. По едно време се ококорих, много отпочинала и попитах какво е станало :lol:
*
« Отговор #361 -: Юни 18, 2010, 15:19:16 pm »
Хи хи хи, Шаноарче, голяма си терца :)

Аз веднъж заспах по същия начин, ама си бях сама в къщи та нямаше кой да ми се смее :)

« Отговор #362 -: Юни 18, 2010, 15:34:48 pm »
Виксънчееее, много се зарадвах да те видя тук, леки оставащи месеци и успешен финал със здраво, сладко бебче!!! :bighug:
« Отговор #363 -: Юни 18, 2010, 17:19:44 pm »
Добре дошли на всички нови момичета! Желая ви лека и безпроблемна бременност и здрави бебчета!
Аз също излязох болничен от деня на пункцията. Бях решила, ако този път теста е положителен да съм болничен през цялото време. Знаех, че на шефа няма да му е приятно, може би и на колежките, но те са си родили и отгледали децата. А аз я водя тази борба 12 години. Така, че шефа да намира заместници, да се оправя...нали затова е шеф.
Иначе мен започна да ме лови дрямката към 4-ти месец чак. Хвана ли книга да чета и... :balk_126:
Относно гаденето и повръщането не мога да дам съвет, защото не ми се случи нито веднъж. Към края на 5-ти месец започнах да получавам киселини, но разбрах от кои храни е, и вече нямам проблем.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #364 -: Юни 18, 2010, 17:24:30 pm »
Виксън, много се радвам да те видя тук!!! И аз като Анизи се чудех какво става с теб,а те новините били много хубави!! Лека бременност ти желая!!
За скрининга момичетата са ти обяснили, аз от себе си бих добавила, че щом си при Сигридов, нямаш нужда да ходиш на ФМ, то всеки преглед си е една ФМ (знам, че д-ра не е специалист по ФМ)  :oops:
На мен за повръщането нищо не ми помогна, повръщах целодневно и то до кръв...  :? до към 16г.с.
гбг123, стискам палци да могат поне епидурална/спинална да ти сложат без проблем. а за алергиите не го мисли, мисля че повечето треви попреминаха или се лъжа? Мъж ми е със сенна хрема и от няколко седмици киха, но казва, че вече му минавало, защото тревите били прецъфтели  :(
*
« Отговор #365 -: Юни 18, 2010, 17:30:09 pm »
Ако не мога да отида в МД за БХС, а ползвам оторизирана лаборатория за взимане и изпращане на кръв в МД, то резултата от ФМ как стига до МД?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #366 -: Юни 18, 2010, 17:37:14 pm »
Попълва се заявка Смарайди, тя придружава кръвта. В нея са нанесени резултатите от ФМ. Искам да кажа, че доктора правил ФМ я попълва.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #367 -: Юни 18, 2010, 18:39:28 pm »
Преди малко се връщам от преглед от при Димитър Марков.
Двете ембриончета си имат сърдечна дейност и са си напълно нормални размери, но се оказа че матката ми обръната и има някаква аномалия (не разбрах каква а и немога да разчета протокола на доктора). Най-претиснителното е че бебчетата са се хванили в долната половина на матката  :?
Д-р Марков каза високо рискова бременност  :(
Посъветвайте ме от тук на къде и някой имал ли е такъв проблем!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #368 -: Юни 18, 2010, 19:34:55 pm »
Брех,че кофти,Криси... :? :? :? Дано всичко да е наред... :crossfingers:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #369 -: Юни 18, 2010, 19:38:52 pm »
Първо да кажа добре дошли на новите попълнения и здрави бебчета на финала!
kriska в тези начални седмици трябва много да се пазиш, ако можеш излез в отпуск или болничен, даже с тези твои проблеми трябва да ти дадат болничен и да си лежиш в къщи.
Не се притеснявай, пази се и всичко ще е наред  :D.
*
« Отговор #370 -: Юни 18, 2010, 21:55:09 pm »
kriska, обърнатата матка не е проблем. Моята освен, че беше объната беше и разположена от дясно (не както е нормално по средата). Виж, за всичко останало не мога да ти помогна. Потърси още едно лекарско мнение и питай какво се прави от тук нататък.

« Отговор #371 -: Юни 18, 2010, 22:03:14 pm »
Криска, аз също знам, че обърнатата матка не е проблем. А това, че бебетата са ниско долу прикрепени - ами и това се оправя с времето, но иска повече почивка и лежане. Така знам аз! И те се поизместват с времето. Друг е въпроса, че като са две бебетата си е по-рисково по принцип! Дано всичко бъде ОК!
« Отговор #372 -: Юни 18, 2010, 23:05:06 pm »
kriska аз съм с обърната матка.Тя не пречи.Трябва ти повече почивка и пазене както са писали момичетата тук.Стискам палци всичко да е наред.
*
« Отговор #373 -: Юни 19, 2010, 09:06:50 am »
Момичета, и аз да се включа в темичката-бременна съм с близнаци след 5-то ИКСИ при Д-р Стаменов  и съм в 14 гестационна седмица.В понеделник съм на преглед при Сигридов и тръпна да видя как са малките шушки.
« Отговор #374 -: Юни 19, 2010, 09:54:10 am »
Охооооооо, добре дошла, Angy_baby!
При нас е весело  :lol: Пожелавам ти най-веселите месеци, оставащи до срещата с бебоците ти  :wink:
« Отговор #375 -: Юни 19, 2010, 10:31:16 am »
Официално "Добре дошла!" на Angy_baby, с която сме си блъскали главите над многобройните си неуспехи ;) Много се радвам, че се "засякохме" в този хубав момент! Желая ти прекрасна бременност и здрави бебчета около термин.

Криска, недей да се шашкаш много на тези изказвания - лекарите понякога прекаляват и не си дават сметка какво чуваме ние и как го приемаме. Гледай да лежиш и да си почиваш, вземи си болничен и се пази!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #376 -: Юни 19, 2010, 11:56:29 am »
Момичета благодаря ви! Голяма упора сте да знаете!

Марков ми каза че лежането нямало да спаси положението и че всичко било "Божа работа"  :? Ако матката мислено я разделим на 2, ембриончетата са се захванали в долната част близко цервикалния канал  :? За сега освен болки, които лекарите твърдят че са от хиперстимулацията друг проблем нямам. Нямам кървене или нещо друго претиснително.

Angy_baby добре дошла и леки оставащи месеци  :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #377 -: Юни 19, 2010, 13:40:06 pm »
Момичета, мнинавам само да ви навестя за малко.Ние сме си в къщи, мъчим се да се гледаме и за сега всичко ни е все още доста трудничко, но малко по малко свикваме.  Бая сте изписали от както не бях влизала. На тези, които са на финалните метри пожелавам леко раждане и бързо възстановяване. На всички - лека бременност и здрави и следки бебчета на финала. Ще наминавам от време на време да ви виждам.

Б.

« Отговор #378 -: Юни 19, 2010, 14:03:24 pm »
Kriska и мен Марков преди 2 год ме беше наплашил със седловидна матка. Ходих на консуктация при доц. Тюфекчиева, тя каза, че с лежане няма проблем. Тя работи в МД, съветвам те за всеки случай да отидеш при нея на една консултация.
Щом бебетата са ниско, мен ако питаш ще е задължителен серклаж, той се прави м.у 12-17 г.с.

Намери си един читав лекар и му се довери, бременност с близнаци не е пега работа. Излизах в болничен, почивай и лежи повече.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #379 -: Юни 19, 2010, 16:22:55 pm »
И моята матка е обърната и мен ме наплашиха колко ниско било бебето. Е на другия преглед бебето си беше съвсем на мястото. Спокойно Криси.