0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #340 -: Юни 18, 2010, 08:49:47 am »
Честита нова тема, момичета. Пожелавам лека и безпроблемна бременност на всички мамчета. КремКарамел като бях при д-р Сигридов, той каза че работят с много добри екипи във всички АГ, а за Шейново каза, че работят с д-р Велев. Аз съм склонна да се доверя на д-р Сигридов.
Барбарони, и аз съм в 14г.с. и 1 ден. Страхотно съвпадение. Днес съм при д.р Сигридов да видим резултатите от ВС и да решим кога ще ми прави серклаж.
Хубав ден от мен
Живей за мига!

*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #341 -: Юни 18, 2010, 09:02:13 am »
Здравейте, надявам се, че приемате и нови попълнения  :D
Криска, напълно те разбирам  :lol: От сутрин до вечер гадене... слава Богу не повръщам толкова често. Но не се оплаквам  :D това беше целта, нали?
И моята кожа изсъхна доста за последните няколко седмици, и започнах да се мажа с олиото на Хипп и за сега съм доволна, но се мажа само вечер преди лягане.
Момичета, които сте пациентки на Сигридов, моля ви да споделите за скрининга след 11 г.с. - къде го направихте, доволни ли сте, какво трябва да знам преди да това? Благодаря
« Последна редакция: Юни 18, 2010, 09:04:36 am от Vickson »
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #342 -: Юни 18, 2010, 09:42:51 am »
Божеееее ВИКСЪНЧЕ  :hug2: :bighug: как се радвам да те видя туууук. Бях се замислила скоро за теб, даже в някоя тема питах ... еееее много се радвам и естествено, че приемаме нови попълнения. Добре дошла и страхотен финал ти пожелавам с пухкаво вързопче на ръце  :babyflips:
ГБГ123, всичко ще се оправи, не се притеснявай. Мисли за бебо, за себе си, пък после ще мислиш и за другите проблеми. Нали за това сме жени да понасяме всичко и да даваме кураж на останалите, така че горе главата  :hug2:
« Отговор #343 -: Юни 18, 2010, 09:55:34 am »
Виксън, добре дошла! Предполагам, говориш за първата ФМ и БХС - значи, записваш си час при Сигридов за съответния ден, но гледай да е сутрешен и да не е в петък по възможност, защото се случва следното: отиваш, той ти прави феталната, попълва един протокол и с този протокол отиваш в Майчин дом, на 14-ти етаж, където даваш кръв за БХС. Трябва да вземеш сутрешен час, защото Генетичната лаборатория работи някъде до ранния следобед, а протоколът от ФМ трябва да е най-много от последните 24 часа. Затова ти казвам и да не ти е в петък часът при Сигридов - ако нещо се случи и не можеш да минеш на същия ден, да идеш на следващия. Но най-добре - веднага.
Поздрави и успех!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #344 -: Юни 18, 2010, 10:05:33 am »
Виксънчееее как се радвам да те видя тук  :D
ще повръщаме с кеф нали?
*
« Отговор #345 -: Юни 18, 2010, 10:49:49 am »
Добре дошла на Виксън, чакаме и други попълнения. Камбоцолка е обяснила много хубаво за скрининга, аз ще допълня само, че за да не тичам от клиниката до МД-имах час след обяд на предния ден и на следващия рано рано в МД-както е писала и тя, това е допустимо, но не трябва да отлагаш повече.
« Отговор #346 -: Юни 18, 2010, 10:50:36 am »
Vickson, добре дошла! Лека бременност и здраво бебче, когато трябва  :lol:
Ама вижте как се попълва темата от новите момичета  :wink: Много ми е гот  :lol:
gbg123, вярно, че много притеснения ти се събират, но всичко ще се нареди, както трябва! Винаги се нареждат нещата, само дето ние се притеснавяме толкова много преди това! Е, не че е възможно да не ги мислим де! Но - сега гледай преди всичко себе си! Може да е дори малко егоистично, но...... Все пак имате родители, които са готови да помагат! Това не е малко!
« Отговор #347 -: Юни 18, 2010, 10:54:34 am »
Vickson добре дошла ,много се радвам ,че си в тази темичка :bighug:
Лека и безпроблемна бременност  :D

*
« Отговор #348 -: Юни 18, 2010, 11:31:44 am »
Непременно ли БХС върви с ФМ? Може ли да се направи само БХС?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #349 -: Юни 18, 2010, 11:35:31 am »
Ей, Виксънче, много се радвам да те видя тук! Добре дошла :) Какво става с теб?

Момичета, днес и мен ме наболява корема, ама нее силно де. По-скоро е постоянно усещане в яйчниците и кръста. Дали това са контракции? Нямам стягане на корема.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #350 -: Юни 18, 2010, 11:36:28 am »
Вииииксссс :D :D :D
Честито,мила :D Пожелавам ти прекрасни оставащи месеци,по мед и масло :D

пп БХС върви с ФМ,резултата се изчислява по спец.формула,за която са нужни данните и от двете процедури :D Поне в Белгия изчисляват така...дбелината на шийната гънка(ако го превеждам правилно) + количеството на спец протеин в кръвта + годините на майката и ако има още нещо,някой да ме допълни :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Vickson

• 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
« Отговор #351 -: Юни 18, 2010, 12:02:05 pm »
Момичета, благодаря на всички ви за топлото посрещане  :bighug:
Аз също много се радвам да видя толкова много от вас тук  :wink: борбата е трудна за всички, важното е да не губим надежда и да вярваме, че Господ не ни е забравил, а резултата :D той е най-важен.
Криси, наистина мила с кеф си повръщам и си охкам когато ми се гади, но само мисълта за малкия човек вътре в мен, ме кара да се усмихвам с най-широката си усмивка  :lol:
Много ви благодаря за разясненията относно БХС и ФМ, предстои ми в края на следващата седмица и за това исках да знам как и какво.
« Отговор #352 -: Юни 18, 2010, 12:21:56 pm »
Vickson радвам се дате видя тук :)Лека бременност и здраво пухкаво бебче ти пожелавам :) :babyflips:
За повръщанията - опитайте сутрин, преди да станете от леглото да хапнете обикновени бисквити или сухари. После полежете 15 мин. и тогава ставайте.
Друга рецепта - от мама :)
Вечер разбърквате супена лъжица мед в чаша вода, оставяте да преседи вечерта и пиете сутрин на гладно. Помага първите седмици, после не важи.
[/url][/url]
« Отговор #353 -: Юни 18, 2010, 13:30:59 pm »
Колко нови момичета - това е повече от страхотно!  :D Да върви всичко по мед и масло, неразположенията бързо да отминават и да се родят здрави бебчовци около термин! :)
gbg123, много ти се е насъбрало, но преди всичко се успокой, няма нищо страшно. Аз съм така да се каже ветеран и по двете теми - и по алергиите, и по травматологията. Ще започна с травмата на мъжа ти. Не е сериозна, но наистина е хубаво да не се бавите с операцията. А тя самата е много лека - правят се две малки дупчици с лазер в коляното и от там се оправят нещата, поне в "Дианабад" от години така ги правят. Мъжете по принцип имат добре развита мускулатура на краката, раздвижват се бързо след това и възстановяването е адски лесно. Дори и белег остават само тези две дупчици. Няма нищо страшно. Ти бъди по-мила с него сега, няма нужда да се чувства виновен, че точно сега му се е случило, пък и нали знаеш какви са бъзли мъжете, като чуят операция и страшна работа.  :D
За алергиите - аз съм с много силно изразена полиноза, житни, тревни, страшна работа, към 22 реагента са ми положителни, имам и астматични пристъпи понякога. Но връзка с упойките нямат. Правена ми е пълна упойка преди година, нямаше никакъв проблем. Не вярвам със спиналната при секцио да има при теб реакция, сама казваш, че не е доказана връзката. Но анестезиолозите се презастраховат, така че няма нищо страшно. Кларитинът го дават даже и на бебенца, така че няма да навреди, не се притеснявай. Пък и щом имате кой да помага, със сигурност ще се справите с бебчо. Не го мисли сега какво ще е. Вместо да се поддаваш на лошите настроения, по-добре се наслаждавай на последните дни с коремчето. Нали така?  :D 
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #354 -: Юни 18, 2010, 13:40:55 pm »
Момичета как се справяхте в първите седмици когато ви е било лошо и сънливо, а е трябвало да ходите на работа?
При мен като стане обедно време вече издавам багажа - измарям се, доспива ми се и немога да продължа работния ден  :?
*
« Отговор #355 -: Юни 18, 2010, 13:50:11 pm »
И аз се присъединявам към групичката на повръщащите  :D  Но сега съм се запасила със солетки и бисквитки и когато ми се догади си хапвам по някоя друга. Не помага особено, само за 15-тина минути, ама пак е нещо.
Криска, и аз това се чудя, как ще издържа на работа. Тази седмица бях отпуска, но от другата направо незнам. А пък при мен влизат много колеги и се носят и разни миризми ...... :?

« Отговор #356 -: Юни 18, 2010, 14:07:30 pm »
Ами, мацки, полагат ви се и болнични в крайна сметка  :wink:
Няма да се мъчите я! Знам, че е трудно за заместници навсякъде, но пък ние сме си най-важни - нали  :lol:

П.П. Лелеееее, аз май напоследък много егоистично звуча, ама.....  :oops:
Май живота ме направи такава!
*
« Отговор #357 -: Юни 18, 2010, 14:13:15 pm »
Vickson,добре дошла и лека бременност до раждане ти пожелавам :P
Благодаря ви за подкрепата :bighug:Както се казва утрото е по-мъдро от вечерта,след като се наспах и си починах вече се чувсвам по-добре :lol:
А за мъжа ми наистина е голяма паника като стане въпрос дори за малко кръв и незнам с кой ще го пратя за кураж :o,че и родните повечета са такива.
Аз по принцип през доста неща съм минала и запазвам самообладание и много се надявам да родя със спинална или епидурална упойка и да си гледам всично,но ще видим какво ще решат като ми видят и снимката на кръста.
Аз бях излезнала в болничен още преди да разбера,че съм бременна и до към 4 месец в денонощието спях по 15-20 часа,та не мога нищо да ви посъветвам!Но за гаденето и повръщането,ако има кой да ви наси напитки и закуска в леглото и след това да ставате много помага :wink:
*
« Отговор #358 -: Юни 18, 2010, 14:16:31 pm »
Криска, ми на мен още си ми се спи. По обяд ми иде да сложа глава на бюрото :) Май това не минава съвсем  :wink: Ако стане нетърпимо пия повече течности - мляко, вода, малко кафе и те ме карат да ставам по-често, хехе :)

Барба, само така, то бе егоизъм не става. Това не е егоисзъм и без това. В крайна сметка пазиш друго човешко същество, което е беззащитно! :)

*
« Отговор #359 -: Юни 18, 2010, 14:24:27 pm »
Това със закуската в леглото много ми допада  :D Ще трябва да го уредя. Е лошото е, че моето гадене е целодневно, не само сутрин. Ама аз не се оплаквам, като знам от какво е  :)
А и до болничните ще стигнем, няма начин  :wink: